söndag 27 februari 2011

Bara några benbitar men ändå så spännande...

Tonåringen i mig, som trodde på Atlantis existens, har aldrig dött helt. Nyligen rapporterades om ett fascinerande fynd på Yucatanhalvön, precis den trakt där synske Edgar Cayce (1977-1945) placerade en koloni av migrerande människor från ett sjunkande Atlantis, typ 12.000 år tillbaka i tiden.

Men även om man lämnar ockult historia därhän, har rapporten på National Geographics blogg sin tjusning.


2 kommentarer:

 1. Torben Jankell2 mars 2011 07:09

  Hej Siwert, jag följer din blogg med stort intresse, du har verkligen fått mig att intressera mig allt mer för filosofiska spörsmål. Keep up the good work!

  Tänkte bara passa på att länka till en artikel som kanske kan sprida lite glädje i tillvaron:

  http://www.nyteknik.se/popular_teknik/teknikrevyn/article3089670.ece

  SvaraRadera
 2. Tack för en kommentar! Nu har visserligen den här bloggen taggat ner en smula eftersom den började som en spontan reaktion på Humanisternas rätt simplistiska världsbild som ställdes som något självklart mer upplyst än gårdagens tankemönster.

  För tanken att uråldrigt vetenskapligt tänkande kan vara dold i mytologiskt språk, se matematikern Richard L Thompsons - "Vedic Cosmography and Astronomy". Jag har inte läst den men ligger högt upp i att läsa-högen. Vilket lite löst kopplar till Ny Tekniks roliga artikel om domaren som slog klubban i bordet och föste bort skeptikern!
  :-)

  SvaraRadera