torsdag 10 februari 2011

Adjöss, handgripliga biologiska förklaringar

En fascinerande rapport från en Nobelpristagare om DNA:s teleporterbarhet (!), och en kör av skränande skeptiker som åter visar att denna grupp (till vilken jag också räknar Humanisterna) är reaktionära sällar som bara låtsas hylla vetenskapen. 

I själva verket sitter skeptikern fast i en ego-problematik vi andra klarade av på skolgården som små! De rövar bort vetenskapen för en pinsam agenda som bara handlar om att identifiera sig genom något. Men vetenskapen har aldrig varit underordnad vissa människors behov att boosta sig själva. 

Vetenskap kommer ur det gudomliga driv som egentligen drar tillvaron mot dess slutmål då "Gud blir allt i alla" som Nya testamentet säger. Ord som behöver avkodas: slutmålet är att rent medvetande genomlyser varje enskild företeelse - allt eller Alltet upptäcker sin glasklara medvetenhet!

Om nu DNA kan "teleporteras via elektromagnetism" kan det tas som ännu en bekräftelse av Platon: materialism (med dess ideologiska följeslagare ateismen) är bara en idé! Materien har ingen ontologisk status.

Vem kommer, apropå den franske Nobelpristagarens märkliga fynd inte att tänka på "Guds ord" (ljudvibration). Även i indisk filosofi är ljudvibrationen allt.

Eller den grekiska stoicismens logoi spermatikoi - ord som frön (se detta äldre inlägg). Fransmannen kan ha återupptäckt vad mänskligheten förr visste - innan den tappade huvudet och i ateistisk förvändhet vägrade hylla den intelligens som väntar bortom våra råtthjärnor.

Jag noterar prominente vetenskapsmannen Felix Franks uttala sig: "Water has no ‘memory’ ... You can’t make an imprint in it and recover it later."

But of course! Minnet finns inte i själva vattnet - vattnet är bara mediet eller presentationsskiktet! Franks är ännu en literalist som tror livets gåtor är en fråga om handgripliga substanser. (Jfr astrologin där Månen och Vattenelementet också associerats med minnet - men bara som platshållare eller beteckningar. Det är inte så att minnet är lokaliserat till den fysiska månen!)

Dagens materialistiskt orienterade vetenskapsmän vågar synbarligen bara sällan och i litet antal fundera över vad deras projekt egentligen handlar om. För den typen av tankar öppnar genast mot metafysik och filosofi. 

Jag måste erkänna att jag inte följer sajten brainwaving.com speciellt noga pga. sajtens irriterande design. Det blir inte bättre av att den annars mycket intressanta artikeln fått de sista styckena omkastade, med förvirring som följd.

2 kommentarer:

  1. Vof vinklar till det i en notis i "Folkvett" så att Montaganier sägs "propagera för homeopati - utan belägg". Men läser man notisen visar det sig att det - enl Vof - är homeopater som tagit Montagniers forskningsresultat till intäkt för att homeopati fungerar. Och Vof som vill verka så seriösa och pålitliga, de är ju nästan sämre än kvällstidningar när det gäller korrekthet i text och rubriksättning... Det finns också en annan notis: "Nobelpristagare stödjer homeopati", men läser man notisen framkommer inget om att Montaigner själv skulle nämnt homeopati i sammanhanget. Oavsett om det ligger något i homeopati eller inte (själv är jag neutral till det) så kan man fundera vilka det är som är förvillare här...
    S

    SvaraRadera
  2. Den engelska artikeln jag länkar till (om jag fattar saken rätt ett referat av innehållet i New Scientist), är betydligt precisare. Där berättas att effekten INTE kunde noteras med de extrema lösningar som homeopatin begagnar.

    Ja, VoF tycks syssla med att kasta gödsel på folk och företeelser. Tur att det finns både roliga och exakta människor - som astronomen dr Pratt som jag upptäckte i efterföljande inlägg!

    SvaraRadera