onsdag 1 december 2010

Hjälp Humanisterna, någon

Humanisterna ropar efter mer Lebensraum.

De upplever sig trängda från alla håll av religiöst språkbruk.
Är det inte Allah så är är det Hans änglar.

Faktum är att de är så sadomasochistiskt stämda att de följer det religiösa språkbruket in i de minsta skrymslen för att få en anledning att pinas!

Hjälp dem, någon, att befria sig från sina tvångsföreställningar. Så här illa ska inte människor i Sverige behöva må.3 kommentarer:

 1. Verkar snarare som att folk från alla håll och kanter mår dåligt då de väljer att identifiera sig med sina trossystem som härstammar utifrån via kulturell indoktrinering och föräldrars "programmering" av ungar... (se humanister, judar/kristna/muslimer m fl) Och sedan tro att det är vad de egentligen är innerst inne.

  Jävla massa onödigt käbblande uppstår för ingenting när folk inte ens reflekterar över VARFÖR de tänker/tycker som de gör - istället ska man välja sida och slåss mot en illusorisk fiende [detta oavsett om man är religiös eller ej, metafysiskt lagd eller ej, vetenskapligt eller mystiskt lagd osv. Vår nuvarande matris som vi kallar för 'verkligheten' bygger ju på polariserande av precis allting]. LOL

  Vad föreslår du istället?

  SvaraRadera
 2. Tillägg: Såg att ovanstående inlägg blev lite fel; frågan ställd i slutet skulle egentligen komma högst upp (för att sedan följas av resterande text)

  SvaraRadera
 3. Jag håller fullständigt med dig i formuleringen att ta reda på "VARFÖR" man tänker/tycker som man gör. Och detta är religionens äldsta krav på människan, Apollons orakel i Delfi är känd för devisen "Känn dig själv". De kättarkristna gnostikerna på 200-300-talen var kanske först med talesättet att "veta varifrån vi kommer, var vi är nu och vart vi är på väg" (sagt inom ramen för reinkarnationsläran och tanken på själen som en process som söker avveckla illusionen av att leva trälbunden i Tiden).

  Du fäster uppmärksamheten på en viktig fråga: är det skit med människan själv gör varken sekularism eller religion någon större nytta. Individen måste nå ett minimum av intellektuell frihet - t.o.m. FRÅN de formativa krafter som stött henne i sin utveckling av tankeförmågan. Detta understryker buddhismen i den fräcka utsagan, "Ser du en buddhastaty, bränn den!" Det här är naturligtvis inte ikonoklasm som när ateister ger sig på religionen utan en intelligent uppmaning att gå bortom den form man möjligtvis råkat identifiera sig med (vilket stoppar medvetandeflödet).

  Den sekuläre måste växa ur sin barndomssaga att Gud inte finns, och den religiöse måste lära sig att dessa inte är tider då det räcker med att anföra sin "tro". Det finns argument för intelligent design, lika påfallande inom molekylärbiologin som inom astrofysiken, men folk i gemen har helhetsjobb att sköta och vill sedan ha rekreation. Så kunskapsdelen, som de kättarkristna gnostikerna tryckte på (redan deras föregångare i Palestina, faktiskt), får stå tillbaka.

  SvaraRadera