onsdag 15 december 2010

Fem tecken på radikal sekularisering


Fem tecken – det kan tyda på radikalisering

Enligt en rapport från Mögl Rapstorp och Loffe Två Tomtar finns det fem tydliga tecken som kan tyda på radikalisering i sekulär riktning.
  •   Tvära förändringar i beteende. Ökad frekvens av besök i köpgallerian, ökat fyndande på Blocket.
  •   Tvära förändringar i de fysiska attributen, plastikoperationer, etc.
  •   Utlandsresor till exempelvis Thailand över längre perioder, julledigheten till exempel, och med diffusa syften.
  •   Förändrad konsumtion av media, t ex porrkanaler, och sexdejtingsajter för gifta på internet.
  •   Fysiskt krävande idrottsaktivitet, särskilt gymbesök i kombination med ovanstående punkter. 

Tack Aftonbladet för påminnelsen om hur folkbildningsivern alltjämt låter som 40-talets beredskapsfilmer på pedagogisk nivå lämpad för sjuåringar.

Men vem riktar sig sådana här punktinsatser egentligen mot? Söker Överheten skola in den nysvenska befolkningen att bli en grupp av angivare?

Förste kejsaren av Kina försökte samma metod för medborgarkontroll innan hans perversa regim störtade efter ett årtionde.

Hade Regeringen och medierna någon reell intelligens skulle de möta hotet om en landets inre splittring på ett helt annat sätt än den febrila mobilisering och styrning av det trycka ordet vi ser dessa dagar.

Men det innebär samtidigt ett medgivande av en långt gången värdekorruption i det sekulära systemet och skulle kunna upplevas som en prestigeförlust, som att man ger terrorelementen rätt i något av deras kritik. 

Givet det osannolika av ett scenario där en sekulär kultur plötsligt börjar hörsamma sanningen - som representerad t.ex. av författaren Aldous Huxley och den eviga filosofins bildningstradition - är det därför Ödet som styr historiska processer som den vi är inne i, och inte de agerande parterna.

I realiteten pågår därför nu en arketypisk strid mellan Ljuset och Mörkret. Det sekulära samhället spelar med i precis det spel de varnar medborgaren för att anamma såsom "överförenklingar"!

Den som har öron, må han höra.

*****

Se även 1934-profetian om hur Harmageddon till del kommer att utspela sig "i luften" eller, lätt tolkat, via "etermedierna". Den hypnotiserade mannens rapport är chockerande tydlig om man ser till hur världen nu begåvats med Internet och medierna mer än någonsin upplever sig vara en tredje makt i västdemokratierna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar