tisdag 27 oktober 2009

Doft av rent befordrar gott uppförande

http://www.sciencedaily.com/releases/2009/10/091025091148.htm

Den här underliga vetenskapsnyheten, att folk rycker upp sig ett snäpp och beter sig mer städat i rum där det vilar en vag doft av något citrusdoftande rengöringsmedel, förklarades av filosofen Plotinus redan för 1.800 år sedan.

Men eftersom västerlänningen kastat sina gamla religioner och filosofier på soptippen tvingas vi nu återupptäcka allt på nytt. Den reinkarnerande själen, förklarade Plotinus, har en lägsta nivå som sömlöst övergår i naturens biologiska funktioner. (Det är en fråga om "Look and become", om det andliga medvetandets sätt att förhålla sig till sina erfarenheter.)

Det är i naturen den maximalt oandliga delen av människan bereds möjlighet att totalt dominera och sänka takhöjden i själen. Då tror människan att hennes sociala nivå är den enda som existerar och hon börjar implementera t.ex. "sekulär moral" (en stöld från religionerna, utan att ange källan) - hela tiden påminnande sig om att det "inte är några gudomligt sanktionerade bud" utan bara ett regelsystem av överenskommelser, så att mänskligheten inte ska ta kål på sig själv.

Inom denna "fallna" del i själen slits människan av alla de influenser som kroppens fem sinnen sprider (bara upp till en viss gräns - den rationella själen tillhör människans eviga natur och kan inte störas).

Vad dessa " vetenskapsmän" alltså kommit på, är bara att i den simplaste och banalaste delen av människan har hon själv skapat sig en psykisk pseudoverklighet där hon kombinerat friska dofter med tanken på civiliserat husägare, vilket i sin tur associerar till "bättre stånd" och en striktare uppförandekod.


Jag tror västerlänningen blivit helt galen! Detta här är väl inte vetenskap, det är rundgång i den gamla visthusboden. Den brinnande Giordano Bruno sade, "Öppna upp, kopulera med Värdssjälen, och se hur stort det här egentligen är."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar