lördag 13 augusti 2011

Dold ledare är ingen ledare alls

2009 var jag ännu inte politiskt intresserad, fastän väl kommen till åren. De senaste sex åren har jag dock studerat psykologi, världsbilder och klassisk filosofi. Från ett annat perspektiv än det politiska förstår jag nu väl hur de, som redan i många år "skaffat sig" en ideologisk grundfärg matchande graden av "självförverkligande" de tror sig ha uppnått eller vara på väg mot, inte längre hör eller ser tydligt.

Den som tar ställning ser hädanefter bara sina egna mentala konstruktioner, lever genom en isolerad pseudoverklighet. Att internalisera sin favoritledare och dennes ideologi är ett makalöst effektiv fjärrstyrningsmekanism. Medborgarna blir sina egna censorer. Därför gäller det för maktpretendenter att ha makten över stadens anslagstavlor (läs: tv-apparater).

Som när hoppfulla aktören Humanisterna, ledda av numera folkpartistiska dussinpolitikern Christer Sturmark sökte så främlingshat bland stockholmarna i tunnelbanan sommaren 2009. (Se f.ö. debattartikel om svensk rasism i dagens SvD.)Tack Gud, att gruppen består av landets begåvningsreserv! Sverigedemokraterna gör ett klart bättre jobb med att få Sverige att rämna i 9 miljoner socialt inkompetenta egoister som inte ser några som helst skäl till samarbete med någon som avviker det allra minsta från det egna "ariska" idealet och tankemönstret. Vissa är inte mogna att möta den mänskliga andens fulla rikedom.

Detta är för övrigt en viktig del även i Fredrik Reinfeldts våta dröm - att upplösa samhället och ersätta med 9 miljoner privatföretagare som alla är 100% inkrökta i egenintresse och fullständigt kallsinniga inför den gemensamma samhällsstrukturen.

När jag läser följande, saxat, sparat och återanvänt från Aftonbladet den 29 december 2009 av signaturen swempa1 i AB, slår det mig att moderater själva knappast kan uppfatta vilken tidlös fälla deras ledare fallit i: han beter sig inte längre som en ledare vald för att uttrycka folkets vilja, utan urartade på några korta år den självgoda diktatorns roll, vari det är regel att sätta sig över de demokratiska reglerna. 

Måtte Fredrik Reinfeldts kinesiska höstomen om ett graverande bakslag gå i uppfyllelse. Det här måttet har varit rågat i flera år.

"Sedan valet 2006 har regeringens ministrar ofta vägrat debattera med oppositionen. Borg, Reinfeldt, Ask och de andra har ställt det som krav för att de själva ska medverka i radio och tv. Inga debatter eller studiosamtal med … företrädarna för den röd-gröna alliansen. Och massmedierna har gått med på kraven.

Missgynnar demokratin

Därmed har landets journalister spelat med i ett spel som missgynnar demokratin och kväver det politiska samtalet. Enligt ett dokument som tagits fram av Socialdemokraterna har regeringen dragit sig ur minst 50 debatter sedan den borgerliga alliansen vann valet.

Vid femtio tillfällen har landets ministrar alltså krävt att få tala utan att bli emotsagda av sina politiska motståndare. Det är knappast värdigt. Det är knappast statsmannamässigt. Och det är knappast förenligt med demokratins grundvärden. Men det är effektivt.

I ett medialiserat samhällsklimat tjänar en politiker på att stå ensam i tv-studion. Det blir mer tid i etern på det viset. Journalisterna kan visserligen ställa kritiska frågor, men de kan aldrig ikläda sig rollen av politisk opposition.

Oppositionen för dålig

I Expressen förklarade Reinfeldt på samma förment upphöjda vis att skälet till debattbojkotten är att oppositionen är för dålig. Sahlin ”vill möta mig för att gnälla”, sade han. ”Men hon har inga planer, de röd-gröna hänvisar till senare tillfällen då vi får se vad som kommer.”

Statsministern har naturligtvis rätt att recensera oppositionen, men anser han verkligen att han har rätten att avgöra vilka argument som är värdiga att brytas mot hans egna? I så fall en förvånansvärt auktoritär hållning.” 

Jag noterade för en tid sedan en annan läsarröst som noterat att Reinfeldt verkar äga en "osynlighetsmantel". Ja, för den intelligenta guden Merkurius osynlighetsmössa handlar det verkligen inte om! 


Reinfeldt föddes enligt astrologin med ett maximalt komplicerat förhållande mellan sin synliga person ("ascendenten") och personens representation i just Merkurius som valt en "osynlighetssektor" på himmelen just i födelseögonblicket.

Den här typen av horoskop borde gallras bort redan från början, de kommer att börja uppvisa just Reinfeldts odemokratiska oskick om de får jobb där uppgiften just är att vara folkets synliga förlängning, folkets "huvud"!

Men nu är det som det är med det sekulära samhällsskicket, baserat på den ateistiska Franska revolutionen och den lögnbild av "upplysning" som introducerades i väst. På min Sideriska siktet listar jag minst ett halvdussin hyggligt omfångsrika studier av planeternas och zodiaktecknens beteende i samband med t.ex. Nobelprisvinster, svart kriminalitet (mord), hbt-gruppens avvikelser, med mera. (Flera dussin om man accepterar även småstudier.)

De statistiskt signifikanta fynden har bekräftat antikens astrologiska lärosatser om "gudarna" i fråga, men även tvingat fram oväntade nya trender som dock med lite reflektion kan ses inbäddade i den astrologiska traditionen.

Som t.ex. hur Reinfeldts osmakliga själviskhet - själva kärnan i hans ideologi - representeras av Jungfruns privatism men nu i extrem form, just pga. dess härskare Merkurius usla placering.

Privatismen löper amok i Reinfeldts infekterade medvetande för han ser inte längre sitt kognitiva filter eller dess konsekvenser. Han har programmerat sig med bilden av sig själv som den stora ledaren. Det är därför divalaterna är så patetiska.

När jag utifrån en medeltida kinesiska metod för säsongsomen den 11 juni konstaterar, "Reinfeldt dold även i sommar", är det en bra tid innan den norske terroristen massmördar unga socialdemokrater. Två dagar efter det omstörtande skandinaviska illdådet pyser Reinfeldt på en veckas skön semester.

Det är troligt att svenskarna inte blev lika i grunden rörda som norrmännen över det horribla illdådet. Reinfeldt blev det definitivt inte. Genom högerideologins glasögon reducerades Breivik genast till en galning, och för övrigt hade du helt rätt i ditt bakhuvud, Reinfeldt - det var ju unga socialdemokrater och inte muffare. Inget att stanna hemma och köra landsfadersgrejen över.

Den blinde mannen ser inte att hans eget handlande - alltid i riktning mot mörkläggning (vem ger pengarna till moderaterna?) och smitning är politik och förstår inte att han återigen, för vilken gång i ordningen vet ingen, signalerar sin brist på politisk fingertoppskänsla. 

Att han inte ens kan tänka rakt utan "crooked" (kriminellt) med sin osynliggjorde intelligensplanet Merkurius var uppenbart redan efter den lika krystade som pompösa satsbyggnaden från 2007: "Jag går sida vid sida med folket, vars förtroende jag bär". Det låter som något ur munnen på en uppblåst romersk ståthållare i Monty Pythons "Life of Brian"!

Det makalösa är att svenska folket accepterat att ha byfånen kvar hela mandatperioden ut. Låt oss hoppas att tillräckligt många i vad pösmunken själv kallat "det sovande folket" har vaknat när det blir dags att välja en ny och mänskligare inriktning för det svenska samhället.

Jag undrar dock vad kineserna på det principiella planet har sett för katastrof för huset Reinfeldt i höst... Det är verkligen ett skrämmande omen. Är det lokala svenska perspektivet för litet vid tolkningen?

Talar "upplösningens tid" om världsekonomin? Jag menar, ärthjärnor som statsministerns har ju den förmågan att filtrera bort hela livet då de bara tänker i kredit och debit. Jag är säker på att det är pengar som upptar den mesta tiden av statsministerns Merkurius, så olyckligt tappad bakom vagnen.

*****


"Kredit och debit" - se även Mammon gör alla yrken till slavyrken om den kinesiska visheten att tänka större än i termer av vinst och förlust.

Ämnet "Merkurius tappad bakom vagnen" genererade så mycket idéer att det blev ett inlägg till, på min andra blogg!
2 kommentarer:

  1. Du är så oerhört korkad att du borde pryglas och landsförvisas, avskum. Du har uppenbarligen inte läst en seriös tidning eller pratat med människor i hela ditt liv.

    SvaraRadera
  2. Fascinerande ministudie i just det svenska "avskummets" tankemönster. Talet om landsförvisning gör det troligt att dessa är kväkanden från en iq-svag främlingshatare. Dessa har en tydlig släktskap med Humanisterna, hur de senare än försöker definiera sig.

    Sverige har verkligen tappat sin skolundervisning när ren mental ohyra växer i ungdomarnas psyken. Sekulär mentalitet tycks per automatik straffa ut sig själv.

    SvaraRadera