torsdag 11 augusti 2011

SvD:s skrämmande London-korrespondent

En ung man som kallar sig frilansjournalist rapporterar från en förort till England att britterna drabbats av Robin Hood-komplex.

Det är bara att inse att SvD sjunker djupare än man trodde möjligt som publicerar den dynga detta aktstycke av den ohängde Axel Nygren representerar.

Till en början låter det som om yngligen söker analysera den uppkomna situationen (i termer av myter, låt vara), men bara några stycken in i texten inser den vakna läsaren att här vankas bara shit for brains:
"Självklart har många haft det tufft i London, men det är protesterna mot regeringens politik, snarare än besluten i sig, som smittat ungdomarna med Robin Hood-komplex."
Ovanstående försök till Sherlock Holmesk slutledningsförmåga var en travesti på logiskt tänkande, men det häpnadsväckande är alltså att SvD håller detta för att vara acceptabel journalistik! Jag tänker inte förklara alla tankefel i den meningen. Den som inte har någon intelligens kan ändå inte förstå.

Fram mot slutet står det helt klart att författaren aldrig ens med tio års hårdträning kommer att lyckas tvätta den stämpel av punk som lyser från hans text, hur mycket han än söker identifiera sig med makten och härligheten:
"Men Londons ungdomar behöver varken batonger eller välfärdspengar. De behöver få verkligheten inbankad i sina skallar..."

Jag tror någon borde ge Axel Nygren själv ett par kraftfulla sparkar åt huvudet så han vaknar upp ur sin personliga soppa av huliganmentalitet och högerextrem hjärntvätt.

Den här ärthjärnan klarar inte att förstå hur högerpolitik kan göra as av fattiga. Eller hur vissa, som han själv, redan från början blivit ett till följd av illa valda rollmodeller och människovidriga tankemönster.

Läs själva denna bedrövelse till borgerlig propaganda i SvD.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.