lördag 20 augusti 2011

Mick Jagger, en copycat


En god vän skickade en youtube-länk med bara "Neeeeej!!!" som förklaring. Sånt måste man ju inspektera. 

Det tog en bra stund innan hans aversion mot den här musikvideon i reggaetakt fick sin förklaring, men slutsligen steg rockräven Mick Jagger fram i ny roll som dansbandsartist. 

Sommarmusik

Men även om man räknar bort gruppens flirtar med discorytmer var det här väl knappast oväntat. Som jag kommenterade till polaren:

Stones pillade ju på Eric Donaldsons "Cherry Oh Baby" (stor jamaicahit) redan 1975 och Keith Richards slog sig ihop med Peter Tosh för en cover på en äldre reggaelåt, "Don't Look Back". När var det, 1978?

Och så kommer då Jagger ut som sista man på plan. Bra sommarreggae och när allt kommer omkring inte en helt otippad musikalisk kontext för honom.

Så varför detta "neeej"?

Kanske för att du likt mig insåg att Mick Jagger, född i härmapan Kräftans tecken (siderisk zodiak) är en ruggig copycat.

Reggaerapparen I Roy gjorde den här kostymen redan 1973 och debut-LP:n har nyligen återutgivits som vinyl i all sin ursprungliga vulgaritet.

Ansvariga för den engelska utgåvan då det begav sig tyckte uppenbarligen omslaget var frånstötande. De tintade det i sepiabrunt för den vintage kolonialengelska gentlemannastil Roy Reid så uppenbart hånar i sin chockrosa kostym! Svårt att säga om Mick Jagger längre uppfattar sådana finesser...

Klicka för stor bild

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.