tisdag 9 augusti 2011

Aftonbladfets vämjeliga antimonarkism

Hur ska Aftonbladet någonsin kunna legitimera sig i ögonen på förståndigt folk när de lejer journalister så psykologiskt dunkla att de inte ens har anständigheten att presentera en nyhet balanserat? 

Socialdemokratin skadar sin egen sak genom att insistera på att bete sig som obildade tölpar. Om man nu inte ska begränsa det här inläggets observation till den antirojalistiska clique som måhända skär genom olika partitillhörigheter.

Det uppenbart intressanta apropå grävandet i drottning Silvias familjs naziförflutna är ju den glädjande nyheten Expressen meddelar, att drottningens far hjälpte den judiska familj vars fabrik han övertog att emigrera till Brasilien, och på ett handfast sätt också till en omstart där.

Bra journalistisk


Men för människor med bara röta inombords, och en vilja att hetsa mot monarkin de troligen inte själva till fullo kan förstå, blir istället berättelsen en annan:

Kräkets sätt att se på samma historia

Här är det viktiga istället att fortsätta smutsa ner drottningen. Inte ens underrubriken är intresserad av att se faderns humanitära gest utan antyder att hans nazianslutning berodde på ren opportunism!

Rubriksättare så ovilliga att göra materialet rättvisa kommer att brinna i helvetet. Helt tveklöst.

2 kommentarer:

  1. Här tycker jag nog faktiskt att du har fel. 1939 fanns ingen förintelse, och även om judar var förföljda vid tiden, så tycker jag nog att handlandet verkar andas opportunism, snarare än välvilja...

    SvaraRadera
  2. Ämnet är här inte Silvias far utan mediernas presentation av undersökningen beroende på om de ar för eller mot monarki i Sverige.

    Inläggets tonfall avslöjar att det kanske inte är så seriöst menat utan själv en studie i demonisering av den typ Aftonbladet bedrivit mot kungahuset (för att med Vickans graviditet plötsligt kovända - för att få vara med om lösnummersförsäljningen...)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.