torsdag 11 augusti 2011

Mammon gör alla yrken till slavyrken
Nog för att jag, med några år inom IT-branschen (webben), var medveten om hur de av mina kollegor som överlevde IT-bubblans krasch alltmer reducerades till galärslavar utan fast plats i tillvaron. På order av den här branschens bemanningsföretag skickades de ut på en vecka här, tre månader där.

Det handlar enbart om Mammon, om det lägsta befolkningssegmentets enda intresse i livet: monetär vinst. Tjänsteköparna vill inte betala lön till några fast anställda - varje timma är kostnad till antingen vinst eller förlust. Hur avskyvärt lågt har inte det marknadskapitalistiska västerlandet sjunkit från tidigare högkulturer på jorden, vilka utan undantag haft en balans mellan humanistiska värden och samhällets behov att hålla sig på rätt köl.

I den konfucianska klassikern I Ching, som varje politiker och regeringstjänsteman förväntades kunna utantill, är det en uttrycklig regel att, för att markera sin intellektuella hemvist och indikera att man inte tillhör den obildade pöbeln vars egoism och vinstlystnad är vad som håller dem på botten av samhället, tänka högre än vad den profitbesatte förmår:

Ånger förflyktigas om man inför tanken på förlust av förvärv icke oroar sig. Att gå på bringar god lycka. Inget alls är ofördelaktigt!

Antika texter kan vara svåra att förstå. Men detta är, 2.000 år innan européerna "uppfann" psykologin, en djupstudie i hur attityder är det som binder och förmörkar en människas sinne. 

Den som hela tiden arbetar utifrån vinst/förlust-dikotomin kommer till sist att vara ett vrak till människa, djupt ångestfylld! Har vi inte sett börsklippare och rikingar begå självmord efter att ha sett sina förmögenheter försvinna? Det ser ut som om vi går mot massdöd av burgna västmedborgare så småningom, som jag ser saken, kommer det paradigmskifte alla så tydligt känner av sedan många år, att innebära privategoismens kriminalisering. 

Mänskligheten kommer för sin överlevnad att välja något som kanske kan kallas kommunism, en betydligt hårdare styrning av målsättningarna och slutet på den kapitalförstörning en konkurrensutsatt marknad innebär. Slut också för börsklippare och andra profitörer!

Äldre kulturer såg klarare än vår... Den konfucianska klassikern I Ching var en furstespegel men definitivt inte machiavellisk till typen. Den sökte locka fram noblessen inom individen. Västerlandets högerindividualism lockar istället fram det kineserna kallade "ringa människor", råttor och gnagare i mänsklig skepnad, om inte värre! 

Kineserna var inte främlingar för den lägsta sortens ledare, "rötägget", en människa som t.o.m. presterar sämre än den enkla och obildade gemene man som inte kan lastas för hårt för att våra om sig och kring sig och främst se till sin egen plånbok.

Nej, termen "rötägg" var reserverad för de ledare som aktivt sökte skapa ökade klyftor i samhället och det var i det här inlägget min sorgliga plikt att meddela att Fredrik Reinfeldt perfekt stämmer in på analysen från en ärevördig svunnen högkultur. Inget har förändrats eftersom vi i grunden talar om människan och hennes sätt att forma sig en miljö, ett samhällssystem.

Resultatet i rötägget Fredrik Reinfeldts våta dröm, där alla köper tjänster av varandra för att inte behöva kasta ut en enda timlön när det är stiltje, blir en permanent hemlös befolkning, ständigt på vandring hit och dit för sin brödföda.

När jag idag ögnade igenom platsannonser såg jag att rötan nu är närmast total i det svenska samhället. Nu är inte bara kvalificerade tekniker, dessa åtråvärda guldklimpar, och allmänt kontorsfolk föremål för den nya uthyrningsstrategin för att maximera vinsterna. 

Den moderatstyrda Stockholms kommun har nu så till den grad lyckats avveckla det kommunala biblioteksväsendet - en av ett samhälles hörnstenar i kampen mot folkets degeneration till följd av bristande bildning -  att även bibliotekarien, min barndoms sinnebild för den välbekanta och trevliga personen som introducera mig i kunskapens mysterier, förväntas ambulera som en skållad råtta mellan de få tjänsteställen där det uppstår vakanser:

Jobbeskrivning

Vi söker nu nya biblioteksmedarbetare till Stockholms Stadsbiblioteks vikariepool. Att vara en del av vikariepoolen innebär att du kommer arbeta på ett stort antal bibliotek i Stockholm. Detta innebär att du bör vara flexibel, ha förmåga att möta olika sorters människor och miljöer samt att du är stresstålig.

Uniflex Bemanning (källa).

Det är bara en tidsfråga innan vi har Londons gatukravaller även i Stockholm. Svenskarna ska inte tro sig förskonade bara för att den brittiska underklassen så länge varit så extremt underprivilegierad, utsugen av de få rika. Rötägget Reinfeldt har i flera år sökt introducera samma samhälle i Sverige, och skulle han lyckas kommer omoralen på höga platser att återspeglas - i stor skala - genom okontrollerbara mobbrörelser på låg nivå. "Skit in, skit ut."

Svenska folkets besinningslösa val av högerpolitiker berodde på att den sataniska egoismen tog skruv först 2006 i Sverige, den marknadsliberalistiska filosofin hade förgiftat världen tillräckligt länge, och svenskarna är som bekant ett trögt och senfärdigt folk. När slutligen det här folket dukade under för sina sämsta personliga sidor, råkade det bara sammanfalla med vad som måste betecknas som ett "svart hål" i tiden. Det är nu västerlandet faller sönder med buller och bång efter att ha varit en parasit på världens alla folk sedan minst kolonialismens dagar.

De gamla kineserna saknade visserligen inte ord för civilisationer som fallit så här lågt, men orden är inte vackra: de ansvariga skiljer sig inte på något sätt från samhällets lägsta avskum, de är rötägg under sin tunna fernissa av skräddarsydda svarta kostymer.

Hoppet står till den stundande Vattumannens tidsålder, det kristna utan att riktigt själva har förstått sin diskurs emotser som Kristi återkomst (ännu värre missförstånd finns: en del personaliserar idén om tror på "Jesus" återkomst).

Men det var naturligtvis det antika tidsålderstänkandet som låg till grund för den tidiga kristendomens hopp om en förnyelse, och alla tecknen tyder på att den organisatoriskt strama Vattumannen är på värld att ersätta kaotiska och dubbelbottnade Fiskarna som världens nya Zeitgeist. 

Det tidiga kommunistiska experimentet i Sovjetunionen föll inte alls väl ut, Kuba uppvisade också många problem. Men mänskligheten kommer att lösa det här och hitta den jordiska form som väl matchar det axiom, den kosmiska princip som ligger inkapslad i Vattumannens symbol! 

Tyvärr har rötägg som Reinfeldt mycket långt kvar i sin personliga tillväxt och kommer säkert att reinkarnera åtskilliga gånger under nästa eon som det missanpassade problembarn många redan nu kan se att han och hans dolda bidragsgivare från näringslivet är.

Den astronomiska definitionen av Vattumannens era är problematisk. Som Wikipedias artikel säger, florerar ett antal alternativa definitioner inom den esoteriska traditionen. Exempelvis menade Antroposofins grundare Rudolf Steiner att Jesus inkarnation var en milstolpe i historien och det är möjligt att man ska räkna Fiskarnas ålder ungefär från hans födelse och inte från 200-talet som i den dominanta indiska (sideriska) traditionen.

Med en tidsålders uppskattade längd skulle det ännu vara drygt hundra år till tröskeln till Vattumannens tidsålder. Vedisk kosmologi och dess våldsamt storslagna tidsålderstänkande (yuga/yugas), vilken synbarligen inte alls utgår från vårdagjämningens precession på vår planet, har emellertid generösa perioder där tidsåldrarna överlappar varandra, precis som för övrigt astrologin i samband med planeter som står och vacklar i gränslandet mellan två zodiaktecken.

Enligt den rimliga tanken om överlappningar mellan skilda "idéfält" förvånar det inte att vi redan nu ser så många tecken som tydligt tillhör Vattumannens tidsålder. Fenomenet internet är bara ett exempel.

En del vill sträcka sig så långt tillbaka som till upptäckten av elektricitet, uppfinnandet av telegraf och telefon - en "blå värld" genom vilken hela mänskligheten kunde komma i kontakt med varandra. Ett tecken på att den mänskliga anden började unifieras och väga in sina särdrag i en gemensam mänsklig pool.

För den enkla människan är detta "multikulti" och enkla människor är ofta inte mogna sin samtid, de lever de facto i det förflutna.


Se även Wikipedias artikel Age of Aquarius - jag sympatiserar med Albert Amaos tanke om en tvågraders överlappning (motsvarande en astrologisk tradition om ett teckens sista/första grad) vilket han definierar som perioden 1876-2020. Som jämförelse publicerade Maxwell sin teori om elektromagnetismen 1864. Nära nog! :-)

2 kommentarer:

 1. Apropå Reinfeldt så räds han "åldringsexplosionen" så till den grad att han vill att vi inte bara ska jobba häcken av oss i vår krafts dagar, utan hans vision för framtiden är att vi som åldringar ska bli egna företagare, enligt en artikel från Almedalsveckan som jag såg en länk till i en annan blogg. (http://www.svd.se/nyheter/inrikes/aldrat-sverige-stor-utmaning_6294976.svd) Tydligen inser han att vid den åldern är man knappast "anställningsbar", så man får starta eget istället, och hoppas på att få vara frisk så man kan dra in pengar den vägen...
  S

  SvaraRadera
 2. En (10 år yngre) bekant som blev kvar i it-branschen rådde mig på fullt allvar att sluta uppge ålder i ansökningshandlingarna.

  Svårare praktisera åldersdiskriminering mot någon man i intervjusituationen fått en koppling till "live" än att bara kasta ett dokument i papperskorgen...

  Men vem vill bidra till ett samhälle där LÖGN är smörjmedlet och där systemfel och attitydstörningar accepteras och betraktas som normaltillstånd?

  Det är som att erkänna att den ontologiska Ondskan (Satan) driver arbetsmarknaden...(vilket i och för sig stämmer)
  :-)

  Sverige som en entitet betraktad, är fruktansvärt sjuk!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.