måndag 31 januari 2011

Psykotikern & avataren


Electric Light Orchestra 1975:
Fångar i en lägre dimension.

Den materialistiska livsfilosofin uppmuntrar inte direkt till introspektion eftersom det inte sägs existera någon "insida" enligt denna underliga världsbild.

Sverige har med hull och hår köpt det här paradigmet, och så länge en befolkning saknar stoltheten som levande varelser och enbart ser sig som kroppar som ska näras och trimmas och förses med en miljö av god standard, finns det ingen möjlighet att _utifrån_ besiktiga psykets försåtliga egoprincip och upptäcka att den världsbild den bygger är helt förvrängd.

Eller med ett enda enkelt ord - som svenskarna numera tycker är genant och stämplat som "vänster": SOLIDARITET (ömsesidigt ansvar). Jag hör mest "MIN yttrandefrihet" nuförtiden vilket visar att egoprincipen skapar sämre intellekt i människorna än i tidigare årtionden.

Ingen har förstått mekanismen bakom samtidens psykiska degeneration, men det är datorskärmen som degenererar förståelsen!

Skärmens platta utblick på världen motsvarar det psykotiska medvetandetillståndet där verklighetens 3D eller djupperspektiv saknas. (Den psykotiska människans upplevelse av världen har ibland kontrasterats med det psykedeliska tillståndet där världen "öppnas upp", fördjupas och upplevs som djupt meningsfull.)

Man kan fråga sig om 3D-skärmar, 3D-film och 3D-spel kommer att åtgärda västerlänningens växande mentalsjukdom, i den händelse innehåll och budskap alltjämt utgår från budskapet om att allt bara är yta.

När man tittar på ung populärmusik idag, uppstår lätt viss förstämning. Produktens ytlighet är närmast total, även fast de unga artisterna lärt sig R&B-waila som efter mall. Traditionella former har visserligen alltid förmedlats, men det saknas kreativ gnista i vår tid. Kanske gömmer den sig under någon sten och går att hitta om man söker djupare, vilket man kanske är motiverad att göra under tonåren.

Men jag menar att den kreativa gnistan var mer allmänt fördelad förr. Electric Light Orchestra var åtminstone under 1970-talets första halva ett sådant där idégnistrande popband som både var tillgängliga utan att för den sakens skull sakna "idéfigurer" och suggestioner, bonusmaterial som unga sinnen älskar att avkoda. 

Den elektriska stolen på omslaget till deras "Face the Music" från 1975 är ett ikoniskt skivomslag, men det är baksideillustrationen jag tyckte var fascinerande. Vilket var budskapet här, med fängslade ansikten "flata" och pressade mot en glasyta? Ett budskap om den psykotiska upplevelse som "plattlandsmänniskan" i själva verket har av världen?  (E.L.O. skulle återvända till idén om att vara fångad i ett plan i en rockvideo några år senare.)

Det sägs ju att en "väckt" människa, medveten i femte dimensionen, upplever sina medmänniskor som bara stapplar fram i 4D som kroppar på färd genom tiden, som platta och overkliga fångar i ett drömspel. Som en underart på lägre verklighetsnivå. Men till skillnad från onda filosofier, nazism och andra exklusivistiska synsätt, griper 5D-varelserna gärna in i tid och rum och söker en förändring av sakernas tillstånd.

I äldre och intelligentare kulturer än den materialistiska, kallades dessa varelser för avatarer - ett ord som degraderats sedan den psykotiska datavärlden analogt började använda begreppet.

fredag 28 januari 2011

Svensken har fördummats...

...konstaterar en läsarkommentar till en av de mest angelägna artiklarna kring det här landets degeneration jag läst på Newsmill. Inte att missa. Den är skriven av Anders Hellberg som presenteras som en "legendarisk nyhetsreporter" som tidigare jobbade på DN.

I viss mån verifieras mina avfärdanden om svenskheten som en intellektuell katastrof gjorda via det astrologiska tolkningsverktyget på Sideriska siktet. När vi ingen industri har kvar i landet, är det då dags för landets unga att sätta på sig jokerluvan och dansa byfånedans för de japanska turisterna?

Den intellektuella försämringen hade varit på väg lika länge som vi varit avskurna från verkligt tänkande i landet, filosofiskt tänkande i klassisk mening. Men allt har exploderat med internet, där också Hellberg noterar skribenter som inte ens kan skriva vettig svenska. 

Men detta har naturligtvis inget att göra med vad den där politiske token som yrar om den svenska flumskolan från sosse-Sverige. Det är jakten på pengar i en fri marknadsekonomi som skapar denna horribla tidningskvalitet. Jag känner flera med medelgod till hög utbildning som vägrar ta i svenska tidningen och direkt går till t.ex. brittiska övärldens nyhetsförmedlare.

Var det så här Sverige skulle sluta, samhället nedmonterat och privatiserat och en kommunikationsstruktur fylld av hjärndöda unga journalister?

tisdag 25 januari 2011

Skadekontroll (Att se om sitt eget hus)

SvD dagen efter flygplatsterrorn.

Det är väl det här som kallas "skadekontroll" men på det typiskt svenska sättet - om någon minns berörda parters avslappnade ärendehantering just efter tsunamin i juletid 2004. 

Morgonen efter ett fasaväckande terrordåd på flygplats i Ryssland masar sig någon PR-ansvarig till jobbet och tänker under resans gång ut en smart nyhet, vars undertext säger, "Nå, men flyger ni med SAS kommer ni fram i tid". 

Undertextens undertext är naturligtvis Mammons gamla vanliga: "Frukta inte terroristerna resenärer, då lider vi här på SAS ekonomiskt avbräck."

Jag menar, vem är så dum att han tror Flightstats statistik bara råkade publiceras igår? 

Och om nu så är, hur kan den sekulära västerlänningen fortsätta skaka bort varje tecken på att livets drama faktiskt utvecklar sig på ett synbarligen intelligent sätt? Att händelser tycks grupperade utifrån ett inre sammanhang som materialismen inte ens brytt sig om att ställa frågor om?

Se även det spöklikt exakta horoskopet för självmordsbomben, där alla de ominösa faktorerna står så "väl" placerade de kan göra utifrån den förmörkelse i tiden varom de uppenbarligen vittnade. Tänk Leibniz och hans idé om "den bästa tänkbara av världar", givet ingångsvärdena.

onsdag 19 januari 2011

ΑΒΡΑΣΑΞ
ΑΒΡΑΣΑΞ =365

Är du en av dem som fascineras av antikens många subtiliteter, som att den hellenistiska solguden Abrasax har talvärdet 365?

Då kan David Fidelers lilla bok "Jesus Christ - Sun of God - Ancient Cosmology and Early Christian Symbolism" från 1993 vara en trevlig upplevelse. Skriven när han var 32, helt klart en gammal (eller väldig brådmogen) själ. 

Jag måste nog omvärdera konjunktionen mellan Saturnus och Jupiter 1961 en smula på min andra blogg. Fideler talar mycket i boken om att livet kräver ett seriöst sinne för att låta sig avkodas, och mer seriöst än Saturnus hemma i härskarläge i Stenbocken samtidigt som jovialiska gränsande till frivola Jupiter "faller" i samma tecken detta år, blir det knappast.

Köp den inbunden för några få dollar extra - det är den vackra inbindningen värd! Alla som uttalat sig om boken uppskattar den för yta och innehåll. Kolla runt.Tillägg. Se några ytterligare ord om boken härtisdag 11 januari 2011

Astrologin och mediernas eftersläp

Aftonbladets Wolfgang Hansson lyfter, äntligen, fram det motiv som astrologin redan utan tillgång till massmördaren Jared Loughners fullständiga födelsedata noterade som det mest sannolika. Med publicerad födelsedag, några dagar senare, blev indikationerna än tydligare.

Ockulta ögats få kvarvarande läsare kan säkert inte ha missat att bloggens makliga fart har att göra med att jag lägger den tid jag kan lägga på bloggande på Sideriska siktet. 

Observationer som ovannämnda, baserade på uppmärksamt studium av några dussin främlingsfientliga horoskop och inte minst höga moderata politiker, har givit resultat jag inte vågade drömma om då jag som ett öppet undersökningsprojekt började kommentera skandalskriverier i medierna utifrån de inblandades horoskop.

Det var med förvåning jag för bara något eller två år sedan upptäckte att Platons ärevördiga former eller idéer faktiskt är astrologi. Filosofiböcker säger nu inte detta rakt ut, vill helst inte nämna det alls. Men platonism är alltså läran om att vi är produkter av en Världssjäl som in-formerar oss utifrån och in. 

Vi står i en föreställning om vårt jordklot varifrån vi tror oss sända forskningsraketer och t.o.m. människor ut i rymden. Så mycket föreställning ryms i den allmänbildade västerlänningen av idag. Men allt detta är inget annat än en föreställning som i detta nu pågår inuti den intelligenta och medvetna Världssjälen. 

Tanken strider förstås mot hela vår naiva verklighetsuppfattning, baserat på mottagna sinnesintryck. Utan att ha läst några verk av Kant finner jag ändå hans brottningsmatch med de grundkategorier, som t.ex. tid och rum, som han placerade mellan oss och tinget i sig som en bona fide version av Platon.

*****

Att Platon satsade på rätt världsbild (den indiska, förmedlad av Pytagoras) och att den samtidiga materialismen, vilka framsteg den än tycks göra, har fått den övergripande bilden om bakfoten, bekräftar på sitt anspråkslösa sätt de små pilotstudier undertecknad bedrivit under två år.

Den som inte sett Sideriska siktet, kan med fördel börja med sidan Temastudier, när försöken att testa astrologins hållbarhet kvantitativt samlats. Bloggens övriga säkert mer än 6.000 sidor (!) får betraktas som det anekdotiska "råmaterial" med vilken jag gradvis fått upp ögonen för vilka ålderdomliga astrologiska teser som varit intressanta att testa den statistiska hållbarheten hos. 

Minns dock att statistisk signifikans också tillhör Platons overkliga värld av mytologiserande och åsiktsyttringar och inte den genuint existerande idévärlden.
 
För mig har astrologin inneburit en ny och djupare respekt för Platon och den tradition han gav upphov till men som västerlänningarna svikit från, säg, 1800-talet och materialismen - och direkt ställt till det för sig.

Varför släpar medierna efter i sin mentalisering? För att de är sekulära och därmed per definition verkar ur en lägre grad av verklighet. Varför inte läsa ur Livets bok direkt?söndag 9 januari 2011

The Ark och verklig svängelska

Ola Salo upplever att för hans del är Gud för ofta inblandad i "missförstånd" (AB). Därför vill han ge sin avkomma en sekulär uppfostran. 

Men kan de här missförstånden bero på att Salo har svårt med både tankar och ord - och hellre låter "kroppen bestämma vart han ska gå"? 

Det skulle alltså inte vara det andliga eller konfessionellt religiösa perspektivet i sig som skapar missförstånden utan ett visst grundbrus i Salos eget psyke.

Då är det bättre att inget säga till barnen, för vi vill inte ha människor som beskriver Gud på samma sätt som då Salo på amerikansk mark såg ett flygplan och förmedlade sin inre värld till publiken: kanhända ett plan på väg att självmordsbomba Vita huset. Sådana apologeter klarar sig Gud bättre utan.

På temat att vårda tankar och ord hör nog The Arks kommande samlingsskiva till de fånigare språkmissarna jag sett i kategorin svengelska. 

Försåvitt inte bandet är medvetet om den klassiska summeringen av reggaeartisten Lee Perrys gyllene år i sin studio Black Ark på albumet "Arkology" och därför skapade en svensk-engelsk hybrid i sin titel "Arkeology". 

Men det är förstås Perrys titel som visar den både fyndiga och språkligt korrekta ordleken med arkeologi och Noas ark sammanslagna.

 

fredag 7 januari 2011

Hårdrock & massakerad fisk

I förra inlägget påminde jag om teorin "ickejordiska krafter som skändar djur" som möjlig förklaring till det som händer med djurbestånden på jorden just nu.

Och till djurskändning kan kanske preliminärt räknas den fisk som spolats upp på land i Nya Zeeland - med saknade ögon! (AB)

Det mest bisarra slumpsammanträffandet är att jag ägnade ett astrologiskt inlägg åt gitarristen Buck Dharma från rockgruppen Blue Öyster Cult den 28 december förra året. Frågan rörde de problem som kan uppstå i gränsen mellan Vatten och Luft, symboler för två olika "dimensioner". 

Inläggets sensmoral var, "Don't Fear The Reaper", men i BÖC:s produktion finns faktiskt också en låt som heter... HARVESTER OF EYES.

Som Schwarzenegger sa i någon film, "I am not shitting you"!

Som vanligt är det Saturnus, Liemannen, som gruppen hämtar sin mörka inspiration från, men varför skördar Döden ögon? Vad symboliserar det?

Till mytencyklopedierna! Naturen berättar just nu en historia och det visar sig att människan inte kan läsa texten - den verkar vara skriven med alltför stor stil. Eller också har våra förstånd krympt sedan den så kallade Upplysningen på 1600-talet.

*****

Breaking news! (samma dag)

Man undrar ju om alla dessa nyheter är fabricerade eller om Domens Dag är här. Åttatusen duvor föll från skyn i Italien med missfärgade blå näbbar! (AB) Herregud. Det är någon med flärd och fantasi som skickar sina signaturer från ovan!

Erkänn. Vi vill ha slut på den här civilisationen. Västerlänningarna hatar egentligen sig själva för deras historiska skuld mot övriga världen. Men de är så trögtänkta och uppfyllda av sina mytbilder att sanningen inte är acceptabel. Istället externaliseras den psykiska proppen som "störningar" i själva kosmos.

Eller kanske är det ändå de där dumma ufo-varelserna som Stephen Hawking varnade för...torsdag 6 januari 2011

Fågeldöd & lemlästad boskap


Rätt litteratur

Man kan inte anklaga svenska medier och officiella myndighetspersoner för att vara gudabenådade i sin förmåga att göra mentala kopplingar och se samband. De läser helt enkelt fel litteratur eller har gått fel utbildning för att uttala sig om den förbluffande fågeldöden.

Det andra som slår mig (det första igår) - efter att i Expressen ha läst att den svenska fågelhopen dog av inre blödningar trots frånvaro av yttre skador och ornitologens häpna, "ett mysterium..aldrig sett något liknande" - är att det här kan vara ett annat uttryck för boskapsskändningen, känd från flera världsdelar. 

Känner du inte till det här fenomenet, nedtonat (så långt det är möjligt) av myndigheter eftersom det är så obehagligt och spöklikt, sök webben på "cattle mutilation" - Wikipedia ger en bra översikt.

Fenomenet är så gåtfullt att hela kåren panikrädda skeptiker är ute på sina debunkningskampanjer, allt under det att mainstream-forskare hopar dussintals teorier för att "normalisera" det perversa fenomenet.

På besläktat sätt rubriksätter Aftonbladet - "mysteriet löst" (fast uppenbarligen inte enlgt Expressens ornitolog) - och ställer materialismens enkla orsaksfråga, om det "beror" på solförmörkelsen. Inifrån samma sandlåda svarar då givetvis astronomen nej, gravitationsförändringen på jorden är "knappt mätbar". 

Som man frågar får man svar.

Den franske astronomen och matematikern Jacques Vallee, en av hjärnorna bakom ArpaNet - det militära föregångaren till Internet - tog UFO-fenomenet seriöst och såg djurskändningen som en av de mörkare sidorna av planeten Jordens möte med extraterrestial intelligens.

Fast han såg det hellre som intraterrestial intelligens - Vallee misstänkte (som så många andra) att vi har grannar i dolda dimensioner nästgårds. Och han var knappast den första att dra den slutsatsen utifrån observationer gjorda i vår värld - den enda värld vårt medvetande är optimerat för att begrunda:

När solen står vid middagstid börjar den dala.
När månen nått full börjar dess nedan.
Fullhet och tomhet i himmel och på jord
Tilltar och avtar med tidens gång.
Hur mycket sannare är inte detta för
Människor, eller för andeväsen och gudar!

Tuan Chuan - domslutskommentaren till Förvandlingarnas bok, kapitel 55 (en kinesisk text och kommentarsamling som tog form 2a-1a årtusendet fvt).

Märk att jag sade "optimerat för" och inte "begränsat till". Sannerligen, här bor både gudar och demoner! Och nu kanske de mörkare makterna i etern på allvar hittat Sverige att leka med. Så brukar det gå med sekulära, det vill säga gudsföraktande civilisationer - de drar helvetet över sig själva. 

Hela världslitteraturen intygar följderna av humanism eller rättare, sekulär humanism, myten vari människan dyrkar sig själv och sina händers verk. Bortträngd står i dag västerlandets stora portalfigur Platon, inte lite sarkastisk angående sofister (faktadårar utan intelligens) som Protagoras, han med den kända formuleringen, "människan är alltings mått". 

Protagoras hade bara delvis rätt i det, men den kinesiska kulturen hade redan utforskat dessa ting djupare än så. De fann tillvaron utgöras av trenne krafter som samverkade för den värld människan erfar: människan själv men också himmel och jord. 

Den sekulära har inga problem med att i "jorden" läsa in ting som idag studeras av biologi och klassificeras som "miljö", men "himmelen" är som bekant portförbjuden. I den sekulära mytbildningen föreställer sig människan att hon nu vuxit upp genom att låtsas som om Pappa aldrig existerat. Hon bevisar därmed raka motsatsen om sig själv. Ateisten befinner sig i motsvarande barnets trotsålder.

Den typen av människa har stängt sitt psyke mot den stora loopen, vilket är förklaringen till många "monstruösa" fenomen eftersom Naturen eller fenomenvärlden är psykisk förrän den synliggör sig genom den lägsta mantelfållen - den empiriskt utrönbara "materiella" världen.

Dags påminna om Vallees fascinerande summering av sina 30 år som ufolog i en boktrilogi. Vallee var ju förlagan till den franske ufolog som dyker upp vid den gåtfulla kullen eller berget i filmen Närkontakt av tredje graden. 

Ingen av böckerna sysselsätter sig nämnvärt vid just djurskändning, men innehåller nog så många kusliga och väl undersökta fenomen.


Å andra sidan är spökhistorier menade att sätta sprätt på vårt dödkött så att det avstannade psyket forceras att börja röra sig!

*****

Om de svenska fåglarna, även DN och SvD.

Jag skulle också försynt vilja fästa uppmärksamheten på mitt sista blogginlägg från förra året, daterat 28 december och med rubriken - synbarligen spöklikt framåtblickande - "Gudarna äter den sekulära människan inifrån".

Gör bara det lilla antagandet att fågeln, uråldrig symbol för människans egen själ, i linje med mitt förra fågelinlägg representerar den sekulära människan vars tomhet ropar efter martyrer (sanningsvittnen) att visa henne vad hon har kommit att bli. Fåglarna har synbarligen "ätits inifrån"!

Den förvirrade självmordsbombaren i Stockholm är en analogi - också han kände sig kallad att explodera. Likt Richard Dreuffus i "Närkontakt..." tycks också jag ha fångat upp varningssignalen (varifrån?), men avhöll mig från primitivt utagerande med bomber bland folk. (Jag placerar dem på bloggen istället!)

Men redan i förra årets nästsista inlägg hade jag hittat spöket som äter oss inifrån, eller snarare en av ledardemonens smådjävlar! Buh! alla mörkrädda.
:-)

onsdag 5 januari 2011

Alfred Hitchcock och Fåglarna
I Hitchcocks 60-tals thriller får människorna djuren mot sig. Fåglarna belägrar en hel trakt, observerar tyst människorna, och går till sist till anfall.

Vad ska man då tro om de två områden i USA och nu också i Sverige där fåglarna faller döda till marken?

Är detta vår tids melodi - djurrikets självmordsbombare, som utan en tanke på sitt ego offrar sig för den goda saken? 

Vilken god sak? 

Att agera VARSEL för människan om att världen nått en gräns.

Vilken gräns? 

Hur skulle en sekularist som tror på marknadsekonomi och att slipa ner biosfären till hälleberget kunna veta något om det?

Särskilt inte om hon låter sig representeras av Eva Dahlgren, som i onsdagens morgonradio likställer sitt sökande efter en känslomässig bas för en gudstro med slipade tänkares arbete i 2.000 år att på logisk grund tydliggöra den osedde Gudens existens genom de spår som syns i vår värld.

Inte en fågel faller till marken utan att Gud är medveten om det - och avser något med det. 

Det handlar om fågeltydor. Sådant vet varenda civilisation värd namnet.

Var inte rädda för dem som kan döda kroppen men inte kan döda själen. Frukta istället honom som kan förgöra både själ och kropp i helvetet.

Säljs inte två sparvar för en kopparslant? Men ingen av dem faller till marken utan att er fader vet om det. Och på er är till och med hårstråna räknade.

Matteusevangeliet 11:28-30


Om fallna svenska fåglar/själar: Expr, AB, DN, SvD

[Tillägg] Om ett tredje fall i USA av fågeldöd (Expr):

Vad som fick fåglarna att flyga in i kraftledningen är ett mysterium.
– De kan ha varit sjuka eller blivit skrämda. De åker inte in i en kraftledning bara så där, säger forskaren Dan Cristo...


_____
Anmärkning. Nya testamentets extremt komposita natur återspeglas, tror jag, i citatet ovan. Jag har skilt utsagorna från varandra eftersom de troligen är sammansatta av en redaktör som tyckte sig se någon förbindande röd tråd.

Se Thomasevangeliet för hur de samlingar med Jesuscitat bör ha sett ut som cirkulerade i den tidiga kristendomen. Redan där har skilda yttranden börjat grupperas.

"Jesus har aldrig existerat" är inte ett alternativ i realistisk diskussion om de händelser för 2.000 år sedan som förändrade världshistorien på det ockulta planet - hela den värld som väntar skeptikerna när de blir vuxna nog att kliva upp ur sin lilla "på empiri grundade" sandlåda.