söndag 9 januari 2011

The Ark och verklig svängelska

Ola Salo upplever att för hans del är Gud för ofta inblandad i "missförstånd" (AB). Därför vill han ge sin avkomma en sekulär uppfostran. 

Men kan de här missförstånden bero på att Salo har svårt med både tankar och ord - och hellre låter "kroppen bestämma vart han ska gå"? 

Det skulle alltså inte vara det andliga eller konfessionellt religiösa perspektivet i sig som skapar missförstånden utan ett visst grundbrus i Salos eget psyke.

Då är det bättre att inget säga till barnen, för vi vill inte ha människor som beskriver Gud på samma sätt som då Salo på amerikansk mark såg ett flygplan och förmedlade sin inre värld till publiken: kanhända ett plan på väg att självmordsbomba Vita huset. Sådana apologeter klarar sig Gud bättre utan.

På temat att vårda tankar och ord hör nog The Arks kommande samlingsskiva till de fånigare språkmissarna jag sett i kategorin svengelska. 

Försåvitt inte bandet är medvetet om den klassiska summeringen av reggaeartisten Lee Perrys gyllene år i sin studio Black Ark på albumet "Arkology" och därför skapade en svensk-engelsk hybrid i sin titel "Arkeology". 

Men det är förstås Perrys titel som visar den både fyndiga och språkligt korrekta ordleken med arkeologi och Noas ark sammanslagna.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar