tisdag 25 januari 2011

Skadekontroll (Att se om sitt eget hus)

SvD dagen efter flygplatsterrorn.

Det är väl det här som kallas "skadekontroll" men på det typiskt svenska sättet - om någon minns berörda parters avslappnade ärendehantering just efter tsunamin i juletid 2004. 

Morgonen efter ett fasaväckande terrordåd på flygplats i Ryssland masar sig någon PR-ansvarig till jobbet och tänker under resans gång ut en smart nyhet, vars undertext säger, "Nå, men flyger ni med SAS kommer ni fram i tid". 

Undertextens undertext är naturligtvis Mammons gamla vanliga: "Frukta inte terroristerna resenärer, då lider vi här på SAS ekonomiskt avbräck."

Jag menar, vem är så dum att han tror Flightstats statistik bara råkade publiceras igår? 

Och om nu så är, hur kan den sekulära västerlänningen fortsätta skaka bort varje tecken på att livets drama faktiskt utvecklar sig på ett synbarligen intelligent sätt? Att händelser tycks grupperade utifrån ett inre sammanhang som materialismen inte ens brytt sig om att ställa frågor om?

Se även det spöklikt exakta horoskopet för självmordsbomben, där alla de ominösa faktorerna står så "väl" placerade de kan göra utifrån den förmörkelse i tiden varom de uppenbarligen vittnade. Tänk Leibniz och hans idé om "den bästa tänkbara av världar", givet ingångsvärdena.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar