fredag 28 januari 2011

Svensken har fördummats...

...konstaterar en läsarkommentar till en av de mest angelägna artiklarna kring det här landets degeneration jag läst på Newsmill. Inte att missa. Den är skriven av Anders Hellberg som presenteras som en "legendarisk nyhetsreporter" som tidigare jobbade på DN.

I viss mån verifieras mina avfärdanden om svenskheten som en intellektuell katastrof gjorda via det astrologiska tolkningsverktyget på Sideriska siktet. När vi ingen industri har kvar i landet, är det då dags för landets unga att sätta på sig jokerluvan och dansa byfånedans för de japanska turisterna?

Den intellektuella försämringen hade varit på väg lika länge som vi varit avskurna från verkligt tänkande i landet, filosofiskt tänkande i klassisk mening. Men allt har exploderat med internet, där också Hellberg noterar skribenter som inte ens kan skriva vettig svenska. 

Men detta har naturligtvis inget att göra med vad den där politiske token som yrar om den svenska flumskolan från sosse-Sverige. Det är jakten på pengar i en fri marknadsekonomi som skapar denna horribla tidningskvalitet. Jag känner flera med medelgod till hög utbildning som vägrar ta i svenska tidningen och direkt går till t.ex. brittiska övärldens nyhetsförmedlare.

Var det så här Sverige skulle sluta, samhället nedmonterat och privatiserat och en kommunikationsstruktur fylld av hjärndöda unga journalister?

4 kommentarer:

 1. Kanhända att botten behöver nås i form av urbredd total avsaknad av kritisk, analytisk tankeförmåga och meditativ klarsynthet, och att detta börjar bli tydligt för de som fortfarande kan urskilja. Den sk "fria" (ingenting är fritt med den) marknaden har inpräntat kortsynthets- och slavmentalitet inför en abstrakt entitet (penningens alkemi), och har förhäxat medvetanden rent bokstavligt, så till den grad att många människor numera faktiskt endast är programmerade, blinda robotar.
  Låter det drastiskt? Möjligen, men ibland tror jag, liksom jag misstänker att du gör, att en kraftfull liknelse kan klargöra en hel del.

  SvaraRadera
 2. Analys är ju annars en svensk paradgren, men bara tillämpad på praktiska, materiella problem!

  Den materialistiska livsfilosofin uppmuntrar inte direkt till introspektion eftersom det inte sägs existera någon "insida" enligt denna underliga världsbild.

  SvaraRadera
 3. Vad vänta oss i VATTUMANNENS tidålder med
  Saint Germain?

  http://www.crystalinks.com/germain.html

  Pluto.

  SvaraRadera
 4. Vet inte! Den esoteriska världen innehåller så mycket tankar, "uppenbarade" hierarkier och kosmologiska fickor!

  Det är dock intressant att du ställer frågan morgonen det dygn sublunära psykets Måne gått in i den sideriska zodiakens Vattuman för flyktig genomresa.

  "Ekot" av Vattumannen nådde så att säga in i Platons Grotta (vår värld), förmedlad genom den skuggiga Månen.

  Saint Germain och övrigt tänkande kring hierarkier vill jag placera just i denna grottregion av psykiska "spår". Materialet må representera den "den verkliga andliga världen" men tillhör ändå vad Carl-Gustav Jung kallade det kollektivt omedvetna, eller "psyksmeten" som känsliga människor kan försätta sig i kontakt med och levandegöra.

  Finns det då något bortom denna mänskliga ackumulation av historiska meriter och minnesfragment? Det är gåtan! Jag har inte nått solens Sol ännu!
  :-)

  SvaraRadera