fredag 23 september 2011

Om Hugo Boss kan...
Aftonbladet/mode gör en åtbörd av att vara samhällsmedveten och ansvarstagande. Det kan behövas efter att avdelningens affischnamn nyligen strålat i kapp i New York med det vackra folket, anförda av mr Privatism själv.

Du vet, han med den förunderligt verklighetsfrämmande ideologin, "vi är alla friska och arbetsföra bara vi vill, och vill vi inte finns det piskor att driva de inbillat sjuka in i arbetslinjen".Den naturliga frågan blir då förstås: om det tyska modehuset nu ber om ursäkt för att ha utnyttjat tvångsarbetare under nazieran, varför skulle då inte Regeringen Reinfeldt kunna be om ursäkt till alla långtidsarbetslösa som spärrats in på "jobbfabriker" med i många fall ersättningar under fattiggränsen - bara för att hyfsa till Regeringens arbetslöshetssiffror? Och framför allt, omedelbart lägga ner denna skandal till arbetsmarknadspolitisk åtgärd!

Under 90-talet insåg jag att jag satsat fel i min högskoleexamen men tack vare dåvarande politik lyckades med en strategiskt riktig halvårsutbildning komma tillbaka i ett toppjobb som systemtekniker (ett halvår borde inte räcka, men jag fattar snabbt).

Den i och för sig lyckade samhällsinvesteringen höll tyvärr bara i fem år eftersom näringslivet - Reinfeldts direkta arbetsgivare - är en notorisk syndare och IT blev till en bubbla som sprack. Det är för att huvudmannen är trolös skit Reinfeldt mörkar genom att uttala ordet ansvar i var mening. Och folk är så dumma att de köper föreställningen. Se den "strategiska" bilden här ovan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar