måndag 5 september 2011

Bildbevis - Reinfeldts orena aura

Förevigat på bild - När Reinfeldt koncentrerar sig sprider han sådan dödskyla att Göran Hägglund tvingas huka sig!Cancersjuka och långtidsarbetslösa har redan fått känna på Fredrik Reinfeldts frostiga beröring. Nu är det pensionärernas tur (AB). 

"Om ekonomin tillåter..." är Reinfeldts standardförklaring till varför han framstår som svensk historias mest osjälvständiga och kraftlösa politiker. Han vill inte ge ett öre åt människor som inte är "produktiva" och världsbilden innanför det pannbenet måste vara av allra murknaste sort. Men han har lärt sig läxan från sitt förra manifest, "Det sovande folket", och lär väl aldrig mer tala klartext eller måla upp helhetsbilder. Det finns nämligen ingen realistisk helhetsbild där inne.

Drömmen om att iscensätta ett distinkt klassamhälle har för tillfället glidit honom ur händerna, tack och lov. Det ger tid för oppositionen formulera något helt annat.

Landet vaknar sakta upp ur en ond dröm om den privata lyckan finansierad på andras bekostnad. En kort tid lyckades Reinfeldt få människor att känna sig värda sina jobbskatteavdrag eftersom de trodde på svartmålningen av att de andra, de som "inte gör rätt för sig". 

Sanningen är så enkel att den måste upprepas om och om igen: Reinfeldts mentalitet och ideologi vill inte se alla människor i arbete. Då tappar näringslivet ett viktigt instrument för att kontrollera löneutvecklingen. Det är begripligt. 

Men höjden av cynism är Reinfeldts sätt att söka skuldbelägga individer för att hans system är så här konstruerat - och via Fas 3 och andra åtgärder straffa människor för att de söker men inte får jobb. 

Människan är faktiskt kriminell, när man börjar tänka närmare på hur han maskerar Systemet bakom falska rationaliseringar om den Den Enskilde som problemet - han riggar halmdockor! Jag har på min astrologiska blogg visat hur Reinfeldt är en desinformatör: han blandar de antika elementen Luft och Vatten, dvs rationaliserar sina attityder. Det vill man inte ha hos en objektiv och klarsynt politiker!

Under Reinfeldt kastades Sverige in i den mörka medeltiden, och själviskhet och självtjänande stod som spön i backen - värre, faktiskt, än under förra infektionsvågen, det korrupta 80-talet med dess yuppie-ideal, satsa på dig själv-litteratur och b-skådisen president Reagans Stjärnornas krig-projekt.

Men svenskarna börjar åter påminna sig att det finns honnörsord som mått och proportion, perspektiv som helt saknas i den här statsministerns kognitiva apparat. Den som driver simpel egopolitik ska snart nog se situationen gå en ur händerna - det är helt enkelt en politik som bryter mot alla universums lagar och mänsklighetens känsla för vad som är det rätta.

Människan är kapabel att se helheter - hade vi alla varit totala egon, hade total anarki rått. Reinfeldts fula mutor (jobbskatteavdragen) adresserade således bara en liten del av individen. Men det var då det, bättre tider väntar i frågan om människans värdighet.2 kommentarer:

 1. Inga av våra politiker, vare sig till höger eller vänster är intresserade av att arbetslösheten försvinner. För hur skulle det se ut om alla som vill arbeta, arbetar och tjänar pengar till sin försörjning?
  Det skulle ju innebära en avsevärd maktförlust för politikerna om folk vore fria och oberoende av dem.
  Jobbskatteavdrag är ju bara ett sätt att köpa röster liksom generösa bidrag från vänsterhåll. Inte ger det fler jobb, det sänker ju inte arbetsgivarnas kostnader med en enda krona.
  Rätt ände är att sänka de sk arbetsgivaravgifterna över hela linjen och att förenkla byråkratin för sådana som vill starta småföretag. Det skulle ge effekt på en gång när kostnader och krångel minskar och blir hanterbart.
  Rune

  SvaraRadera
 2. Tack för fördjupningen! Allt är så sant.

  Jag vill inte ägna politik mycket tid, men reagerar ibland på uppenbara avvikelser vid jämförelse med vad som ansetts som rätt och riktigt under mänsklighetens mödosamma utveckling från urslam till modern civilisation.

  Skalar man bort de små frågorna som uppstår från dag till dag - varg eller vad det nu må vara - och tittar bara på huvudmönstret, faller nuvarande regering till korta.

  De verkar inte tänka i linje med vad Människan funnit ut för ett fungerande samhälle (en gemensam häll - en stabil och säker tillflykt från kaoshavet).

  SvaraRadera