måndag 26 september 2011

Kejsarsnittet i stjärnorna

Tack vare föräldrarnas tidsangivelse i DN för sitt tre månader för tidigt födda barn har de möjliggjort en märklig inblick i astrologins exakthet.

DN:s läsare hade inte förunnats denna möjlighet att se ödets märkliga sätt att teckna det här livets dramatiska öppningsdrag om jag publicerat inlägget på min astrologiblogg. Den har DN:s inhyrda censurbolag Interaktiv Säkerhet helt svartlistat, oavsett om inläggen kommenterar samtidsskeenden ur filosofiska, idéhistoriska eller rent astrologiska perspektiv! På min fråga till företaget får jag i några fattiga ord veta att det jag skriver är "irrelevant"!

Ett tecken på obegåvningen och godtyckligheten inom företaget är att de inte anser samma material "irrelevant" när det länkas till GP eller Expressen - tidningar de också ansvarar för...

Sä här är den häpnadsväckande födelsekartan istället via min smått-och-gott-blogg!
 
Förlossningen av det mindre än tusen gram tunga barnet skedde via kejsarsnitt och det är ingen slump att knivarnas och skalpellernas Mars ligger gradexakt med Månen och dessutom är härskare över ascendenttecknet!


Det är förstås höggradigt signifikant att sjätte hälsohuset är fyllt av konflikter eller överhettning här, givet moderns problem under graviditeten. Elden blockeras av husets Jordnatur och huset är ju i sig ett problemhus (på sanskrit: dussthana, ett "ont" hus).

Gycklaren och häcklaren Satan måste vara verksam även via opposition, det står allt klarare efter flera horoskop som pekat i den riktningen. Precis som i horoskopet för norska polisens officiella larmtid för ett pågående massmord på Utøya har vi här Rosh Ha-Satan, Satans huvud, i närmast gradexakt opposition mot ascendenten i det hotade livets tecken Skorpionen.

Lika oklart vad denna fruktade fixstjärna egentligen står för, lika tydligt är det att den är en problemskapare, just som den antika traditionen påstår!

Det här hade inte slutat lyckligt i äldre tider, innan läkarvetenskapen nått dit den nått idag. Astrologen Charles Carter konstaterade tidigt på 1900-talet att spädbarnsdöd återspeglades i födelsehoroskop där både Sol och Måne opponerade sig mot det nyfödda barnets kropp, ascendenten. Det sade han utifrån den västerländska astrologins mer större antal aspekter, och det är just ett sådant horoskop vi ser här. 

Men även den indiska astrologin berättar ju lika mycket, om man tittar noga. För även om Månen i detta fall inte står i oppositionstecken till ascendenten attackerar Månens disponent Mars kroppspunkten!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar