fredag 30 september 2011

Hells Angels & djävulsstjärnan Algol

Ett inlägg publicerat utanför sin naturliga kontext då Dagens Nyheter antingen själv beställt en svartlistning av den astrologiska bloggen Sideriska siktet av sin dörrvaktsfirma Interaktiv säkerhet, eller någon på sagda företag själv är rasist, ateistisk Humanist eller Moderat, tre grupper bloggen kritiskt studerat och upptäckt statistiskt intressanta trender för.

Det förhåller sig precis som den franske statistikern Michel Gauquelin upptäckte i sin av skeptiker avskydda forskning som tydde på att astrologin i alla tusen år burit på ett korn av sanning: när man studerar de främsta inom sitt fack (läkare, idrottsmän...), då visar sig statistiskt signifikanta mönster.

I den här bloggens kanske mest övertygande studie av en enkel astrologisk faktor (Gauqelin forskade bara i enskilda placeringar på himmelen), Månens placering hos 161 mördare, höjdes åter den antika varningsflaggan för psykets fall (eller "debilitet") i dödens och korruptionens tecken Skorpionen. Det var en mäktig syn att se de gamla babyloniernas observationer av världen besannade nästan 3.000 år senare! 

Den danske Hells Angels-ledaren Brian Sandberg har nu dömts till 11 års fängelse för bl.a. mordförsök (KP, DN, SvD). Här är ett annat horoskop som bara får en att tappa andan. 

Kartan ger en perfekt illustration av bloggens fråga huruvida genuin ondska (jävelskap, motgångar, vettlös vrånghet och ovilja att ta reson) verkligen emanerar från en mittpunkt mellan de två mest kriminellt belastade soltecknen, Väduren och Oxen i zodiakens upptakt. 

"Mittpunkten" är förstås fixstjärnan Algol, kallad Satans huvud i den förkristna judiska astrologin (som troligen var en nästan direkt import av den babyloniska).

Horoskopet påminner också om att problem tenderar att förvärras ju fler planeter som dras in i ett suspekt sammanhang. Det finns horoskop där samtliga planeter på ett eller annat sätt kan sägas "smittade" av någon besvärlig problemhärd.Satans huvud i Oxens tredje grad står här på nästan exakt rät linje med såväl den naturliga illgärningsmannen Mars, kappvändaren Merkurius, "livsuppdragets" Solen samt den distorderande och förstärkande linsen Rahu (Drakhuvudet). 

Den senare, har jag alltmer börjat tro, representerar ambitionen att bli någon, en drift som med lätthet slår över i människans hybris. Och det är för sin ambition att själv bli som en av gudarna som Rahu får sitt hungrande huvud avhugget i indisk mytologi.

Givet Solen som ett slags "mission statement", Oxen som en monetärt och materialistiskt fixerat tecken, är det naturligtvis en rätt förödande historia på himlen. T.o.m. den stora illgärningsmannen Saturnus kastar sig in i leken från Fiskarna och förvärrar svårigheterna.

För samvete, religion och filosofi gör Jupiter inte sitt optimala jobb, i Tvillingarna anses den skadad mittemot sitt härskarläge i Skytten. Jupiter borde ha haft det stora perspektivet; i det merkuriska tecknet för dagresor underpresterar Jupiter och ägnar sig bara åt kortare utflykter. Jämför Hells Angels som ett mc-gång som slickar asfalten och "nöjesåker" i den lilla hjärnans föreställning om vad som är frihet.

Venus är visserligen upphöjd i Fiskarna, men sedan när lyckades en lockande kvinna höjda den moraliska halten i en människa? Vad av självuppoffring den vackra Venus i Fiskarna skulle kunna bidra med, förvandlas i den här gangsterns liv till offret av sin frihet - tid tillbringad bakom lås och bom. Man kan här också läsa Gränsdragaren Saturnus som kopplar grepp om fanskapet i Oxen som Lagens Verkställare med uppdrag att begränsa skadan från en formidabel satan! Saturnus dygder är negativa, den håller saker inom deras tillåtna gränser, deras givna former.

Jämför med Charlie Sheens horoskop, flitigt kommenterat på bloggen. Här är födelsetimman känd och hungerdemonen Rahu och Satans huvud stiger tillsamman i öster!

Hade inte Sheen haft en skådespelarfarsa och blivit född till lekstugan Hollywood är det väl ingen som vet hur han skulle ha slutat.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.