söndag 24 juli 2011

Gör upp med ekorrhjulets filosofi
Trött på den håglösa livstilen i väst - "arbeta - konsumera - arbeta - konsumera"?

(En tröstlös cykel Fredrik Reinfeldt inte kan förklara varför just den skulle vara "den enda vägen" eftersom man inte biter den hand eller de bakomliggande intressen som föder-göder en!)

Nå, då kommer här några tips för en kryddigare livsstil från indiske religionsreformatorn Lakulish (1a århundradet) :
 1. Yoga-övningar för att förvärva övernaturliga krafter
 2. Utföra Hatha-Yogas sex reningar (shat-karma)
 3. Sexuella akter - erotisk njutning som en upplevelse av det gudomliga tillståndet
 4. Låta sig invigas i dödskallebärarnas eller svartansiktenas sekter
 5. Delta i offerriter och äta av offrens kroppar under heliga banketter
 6. Delta i mystiska sammankomster och berusa sig med dryck tillverkad av cannabis, en ört som befordrar transtillstånd

Uppsnappat i "While the Gods Play" av djupt insatte orientalisten Alain Daniélou.

5 kommentarer:

 1. På sextiotalet var vi stramare.
  Vi brukade ibland beklaga oss över att det bara var, arbeta sova, arbeta sova hela veckan lång. Så mycket konsumtion var det aldrig frågan om utan mera att hålla näsan över vattnet.
  Rune

  SvaraRadera
 2. Hej Sivert!

  Finland förvånar med "Själviskt hoppa av ekorrhjulet". Se: http://www.ot.fi/Story/?linkID=162943&highlight=ekorrhjulet

  Jag har sökt som en vettvilling efter vederbörandes födelsedata för att kunna hitta astrologiska käpphästar utan att lyckas. Men vederbörandes födelsehimmel kan nog antas ligga i paritet med Urban Bäckströms tror jag. Vi bör alla 'downshifta' för att inte förgöra Moder jord...

  Mvh /R.C.

  SvaraRadera
 3. Ursäkta slarvfelet - missade "w".

  Ställer man det mondäna horoskopet för Finland 6 december 1917 dyker det upp väldigt intressanta symboler – bl.a. inte helt oväntat konsumtionsaxeln...

  Mvh/R.C.

  SvaraRadera
 4. Att få en hel mänsklighet att helt byta ut grundplan eller prioriteteringar för livet, kanske måste tillgå som Maslow skisserade saken. Är inte basbehoven fyllda går det inte ens att diskutera frågan. De rika måste dela med sig till de fattiga. Sen kan man diskutera vad man ska göra med kvalitetstiden. Konsumera mer eller hitta "naturvänliga" hobbys...

  Tack R.C. för påminnelsen om Findand. Det börjar hetta till här uppe runt Nordpolen, så det horoskopet måste jag också lägga till samlingarna!

  Som jag nämner i inlägget om norska nationalhoroskopet här, ändras rimligen en nations profil en smula (eller betoningen av olika egenskaper skiftar) under loppet av de generationslånga planetära cyklerna. Men grunddragen sitter där de sitter, som du noterar.

  SvaraRadera
 5. PS. Apropå psykologen Maslows behovstrappa kan man betrakta Finlands välståndshungrande Ox-ascendent (+Jupiter) just som ett tidigt stadium av behovstillfredsställelse.

  Tidningens resonemang om det själviska hos folk som t.ex. haft en jättehit på radion och sedan hoppar av karriären för att bara leva för sina egna pengar, håller jag med om. Det faller kort om den "Vattuman-filosofi" världen nu närmare sig med stormsteg.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.