torsdag 19 augusti 2010

Ontologisk Ondska & biologins och filmbranschens distorsion

Obskyr och otroligt fascinerande är brittiske psykiatern Arthur Guirdham som efter 40 års arbete med psykiskt sjuka barn och vuxna 1972 skrev "Obsession" (se kort omnämnande med bild här)

Själv "psychic" (medialt öppen/synsk) förklarar läkaren via analyser av många fallberättelser med sorgligt drabbade småbarn - tyngda av tics, astmaattacker, migrän- och epilepsifall, besatta åsikter, tvångsmässiga beteenden och ständiga mardrömmar - att Ondska existerar.

Ondskan är en aktiv kraft i själva kosmos bygge. Ondskan har i alla tider samlat olika ansikten och manifestationsformer, vilka visar sig i våra mardrömmar som "klassiska skräckmotiv", motiv som människor sett i hundratusentals år före oss. Det låter som doktorn här ansluter sig till Jungs arketyplära och teori om det kollektivt omedvetna.

Mentalsjukdom är enligt Guirdhams förmenande en konsekvens av att människor förtränger sin andliga/psykiska sida. Här verkar han återigen ansluta sig till Carl-Gustav Jung som ju sade, "De gudar du vände ryggen till, har återvänt som din mentala sjukdom." Lustigt nog nämner han sällan Jung men har sin spets tydligt riktad mot Freud och Adler. Han är underförstått en jungian, men en "ockult" sådan.

I Jungs mening om att "vända gudarna ryggen" är västerlandet i vår tid en kultur som visar sinnesjukdomens symptom på demonisk besatthet. Djävulen är en kraft som är oerhört angelägen om att hålla mänskligheten mentalt låst, så att den inte börjar tänka "outside the box"!

För om och när själen övervinner jordgravitationen, då tappar Djävulen makten. Då kommer människor att byta intresseområden här på jorden. Då skulle en ny värld utan pengar och i full egolös kooperation framtona.

Det är den världen som tjuvar, som förespråkar fri nerladdningar oavsett upphovsrätt (se svenska PiratPartiet) på ett distorderat sätt redan anar. Men eftersom det ännu finns upphovsrättslagar gör de sig de facto skyldiga till brott - i vår tid.

Jag vill tillägga att deras själar dessutom är så smutsiga att de inte ser hela historien. De ser inte den nya "Vattumannens tidsålder" utan piratismen baserar sig på egoistiskt ha-begär och Djävulens effektiva kanalisering mot slaveri under ett ständigt tillflöde av sinnesintryck. Låga själar "torskar på jordelivet" och blir som narkomaner. De behöver en ny "fix" hela tiden.

Piraterna är därmed en misslyckad "övergångsform" (för att tala med Darwin) som kommer att dö ut. Morgondagens själar på jorden kommer att snygga till vår världsbild och ge en mer korrekt instruktion för de unga själarna om "vad livets mening är".

*****

Biologin är naturligtvis Djävulens duperade hantlangare, och det är roligt att se hur formuleringarna läggs från det här perspektivet:

A 48-million-year-old fossilised leaf has revealed the oldest known evidence of a macabre part of nature -- parasites taking control of their hosts to turn them into zombies.

Dr David P Hughes...studies parasites that can take over the minds of their hosts.
ScienceDaily

Man tänker på en biologistisk spin-off som Alien-filmerna.

Men man kan också tänka sig den med sin kropp identifierade människans religionshat. När en religiös mystiker som Paulus (Nya testamentet) säger, "Nu lever inte längre jag utan Kristus lever genom mig", då ser den egocentrerade människan en "alien invasion", besatthet.

Det vill säga, den egocentrerade, med sin kropp identifierade människan är så imbecill att hon inte fattar att hon redan är en radiostyrd "zombie". Det ego hon tror är hon själv är i själva verket Djävulens medvetande - de processer som naturvetenskapen inklusive biologin studerar.

Det här medvetandet är enbart riktat tillbaka in mot moder jord och det förklarar allt därutöver vara död, livlös materia. Aminosyror ute i rymden saknar liv och medvetande säger Djävulen genom sina språkrör, i hopp om att kunna fortsätta parasitera på den dumma mänskligheten många generationer än. (När den sista sovande människan vaknar, då frigörs Satan och vaknar själv upp till minnet av att han är Lucifer, en ljusängel.)

Det är inte konstigt att just biologer hatar religionen så mycket eftersom den berättar om att det finns ytterligare ett väsensled i människan för vilket kroppen och dagjaget bara är ett biologiskt substrat med vissa sinnesrelaterade funktioner!

Det finns med andra ord inga möjligheter att förmedla insikten av vad Översjälen eller Kristus är för slags medvetandetillstånd till en biologisk myra eftersom denna råkar i akut dödsskräck bara man nämner begreppet "Overlord"!

Eftersom människan är både kropp och själ uppstår här det intressanta valet som alla religioner alltid noterat: söker man döden eller livet? I identifikationen med kroppens fem sinnen har man valt en säker död. I de högre andliga skolorna arbetar t.ex. buddhistmunkar på att flytta tonvikten över på den andliga (eviga) kroppen. Man blir mer och mer Buddha själv. Eller som Paulus sade, att Kristus nu levde genom honom.

Det är bara ett perspektivskift, att bryta kretsloppet som löper från dödfött och till fortsatt död destinerat ego och byta "omloppsbana" till evigt andemedvetande. Inget av jordmänniskan går förlorad när man offrar den säkra vägen till total död, man har fortfarande sina fem sinnen i behåll, men man har också fått ett sjätte sinne att arbeta med!

*****

En fri tolkning av ALIEN-filmerna är att de (eller åtminstone ettan) berättade en korrumperad historia om den odödliga andesjälen som förvisso hoppar mellan värdkroppar och lever ett liv helt på sina egna villkor.

Men eftersom genren var skräck och inte metafysik berättas historien ur den Djävulska människokroppens perspektiv, så att alla filmälskare - rejält identifierade med sin dödsdömda konsumtionsapparat - kunde känna fruktan med samma dödsdömda konsumtionsapparat.

Filmbranschen och dess relation till de fem sinnen kan därför sägas vara Djävulens instrument för att skapa rundgång i människan. Till och med biologiska värdkroppens rädsla för att dö återanvänder Djävulen som "kick-faktor"! Gud, vilken narkos jorden är. Kroppens olika biokemiska system är så övertygande att det finns en hel vetenskap som inte längre kan tänka utanför lådan.

Men det finns några undantag t.o.m. i "Hollywood" från Djävulens spegelvändning av Sanningen. Kevin med det tagna efternamnet "Spacey" gjorde den desillusionerade familjefadern i "American Beauty", en film som slutade med hans död och där han som kroppslös ande/berättarröst introducerade filmen.

Där kan man tala om intelligent film som via själva berättarramen blottlägger Djävulens låtsastillvaro för de sovande själarna! En variant på den omskakande upptäckten i första delan av Matrix, fast betydligt mer subtilt utfört.

Att samme "Spacey" också deltog i filmen K-PAX är spännande! Den här skådisen är uppenbarligen en "far out" Kalifornien-flummare om inte mer! Här bloggade jag kort om hans horoskop.

1 kommentar:

  1. Apropå "Biologin är naturligtvis djävulens duperade hantlangare" - en stort uppslagen vetenskapsartikel från TT i morgontidningen med rubriken "Vi har en vanlig aphjärna" förkunnar att människans hjärna "inte är så märkvärdig som vi har trott". I förhållande till kroppsstorleken är människohjärnan lika stor som hos apor. Tidigare har man tydligen inte jämfört med vanliga apor utan bara med människoapor, och dessa har en avsevärt mindre hjärna i förh t kroppsstorleken än människan. Biologismen säger ju att människan bara är ett djur bland andra. Men den här nyheten borde väl snarare visa på motsatsen: eftersom vi rent kroppsligt har "vanliga aphjärnor" men det ändå finns otvetydiga skillnader mellan människor och apor indikerar ju det att människan kanske inte ÄR sin hjärna. Hon kanske är något mera också. Men när ska den etablerade vetenskapen börja fundera i de banorna? Sent ska syndarna vakna, heter det ju... Artikeln erkänner visserligen att människan har "en mental kapacitet som på många punkter överträffar andra djurs. Vår kultur och vår teknologi är något helt nytt i livets historia". Ja, det skulle vara svårt att hävda något annat, ens för den mest inbitne biologist. Men djur är vi likt förbannat, om än "en högst speciell djurart", som artikeln uttrycker det. Och visst har vi djurkroppar - i strikt biologisk mening. Men att det finns något mer att upptäcka om vad en människa är, när ska den etablerade vetenskapen erkänna det, som sagt...?
    S

    SvaraRadera