söndag 22 augusti 2010

Sekt - buh!

Vad är det för antireligiös...ursäkta franskan...idiot på Aftonbladet som klurat ut sitt livs artikeltema och sedan med jämna mellanrum uppdaterar med nya exempel? 

Det inte första gången jag ser exakt samma upplägg men där bara personen har bytts ut: "svensk talar ut om sin 'fångenskap' i religiös gruppering".

Aftonbladet servar ingen med snyfthistorier om något som egentligen bara handlar om personlig utveckling och samtidigt söker slå två flugor i en smäll och bedriva religions-bashing. Varför inte lägga samma artikelutrymme på något värdigt ämne: religionspsykologi t.ex.?

Och det paradoxala är att idioterna tar inträde för det här junket! Vad är det för sektbeteende de söker utveckla här? Bara djupt mentalstörda människor som vill frossa i sin antireligiositet skulle lägga en peng för att få mer vatten på sin kvarn!

Ansvariga, uppenbarligen själva med social beröringsskräck, kommer att kvalfullt brinna i helvetet tillsammans med alla andra journalister som också missuppfattat uppdraget de fick från den mäktige kommunikatören Hermes.

9 kommentarer:

 1. varför är du så arg? puss och kram från göteborg

  SvaraRadera
 2. Inte så arg - jag leker förstås med sekterismens egna jeremiader om helvetet när jag dömer ut den förvisso ynkliga journalistiken av idag.

  SvaraRadera
 3. Religioner inkl.sekter är det största hotet mot
  mänskligheten.
  Hur kan man gå på något så vansinnigt som att leva efter en sagobok (bibel och annat skräp)se er omkring vad som händer dagligen och stundligen.Hur många gudar finns det egentligen. Ja inte underligt alls att allt ser ut som det gör. Bort med allt vad religioner heter, bort med skiten! WF

  SvaraRadera
 4. Bloggen tackar för detta intellektuella aktstycke, väl genomtänkt och med logiska argument. På måndag: tillbaka på dagis och bilderböckerna.

  Dvs, kunskap måste byggas nerifrån och upp tills man förnimmer processen som går uppifrån och ner.

  SvaraRadera
 5. Anonym:
  "Religioner inkl.sekter är det största hotet mot
  mänskligheten."

  Ja, se bara vad som händer i det strängt religiösa Nordkorea idag. För att inte tala om vad den strängt religiösa Pol Pot gjorde. När vi ändå är inne på ämnet - varför inte skyffla undan alla religiöst fanatiska huliganer som förstör för fotbollen.

  Kanske man ska ändra ditt otroligt blinda, men dock rätt så korkade argument till "Människan är det största hotet mot mänskligheten..."

  SvaraRadera
 6. Du var mig en redig ordbajsare du. Lite bättre än alla andra va?

  SvaraRadera
 7. Patrik, vi kan utvidga påståendet till "religioner inkl. sekter och mentalt störda/psykopatiska människor är det största hotet mot mänskligheten."

  SvaraRadera
 8. Jag undrar varför Aftonbladet tar fram denna gamla skåpmat. Avhoppet var flera år sedan. Han är sedan länge medlem i Humanisterna. Är detta den enda avhoppare man hittat är det inte många som hoppar av. Kanske det är bättre än folk tror. Tittar man på youtube är klippen från 80-talet. Ulf Ekman har förändrats med åren liksom de flesta hoppas jag.

  SvaraRadera
 9. Eftersom inlägget skrevs i medvetet folkligt vulgär stil (för inkommande besökare via länk till kvällstidningen), attraherar det i huvudsak obegåvade kommentarer. Principen är välkänd: "lika attraherar lika".

  Patrik, t.ex., vars logik inte är bättre än att han förbinder två nedsättande formuleringar med, inte en konjunktion utan en logisk disjunktion! (Det kommer han att förstå om fem år.)

  Eftersom begåvningsreserven fortsatt hitta hit, och jag definitivt är "lite bättre" än de som kommenterar på den här nivån, stänger jag kommentarsfunktionen. Det börjar likna ett klotterplank för förstaklassare.

  Det här räcker så bra som exempel på vad för att illustrerar okunniga religionsföraktare och deras mentala nivå.

  Tack, du avslutande kommentator för uppgiften att avhopparen numera är Humanist. Detta är helt logiskt. Från en sekt till nästa utan att ha förstått ett dugg av vad - eller varför - han söker en ideologisk miljö. Måste bottna i en rädsla för att vara för sig själv med sina tankar.

  SvaraRadera