torsdag 12 augusti 2010

Att se och sedan kunna översätta

Expressen har trista nyheter för de som kallar sig skeptiker, dvs i allmänhet unga, relativt obildade människor men med en grundläggande negativ personlighetstyp. Skepticismen fostrades halvhjärtat några år i landet av föreningen Humanisterna medan de ännu trodde det fanns pengar att tjäna på påhopp på parapsykologin. (Det är det enda vettiga skäl jag kan komma på för deras bisarra och vingliga agenda.) Nu har de istället givit sig på minoritesreligioner i Sverige och försöker poserar som opinionsbildare för utrensning av alla religioner i samhället. Just en snygg förening.

De som utan att ha läst en enda bok i vetenskapsfilosofi eller den seriösa parapsykologin ändå a priori vidhåller t.ex. tankeöverföringens omöjlighet (till följd av en alltför liten, "scientistisk" världsbild), lär knappat glädjas över sagda tidningsnyhet. Ett medium i Australien anmodades att söka lokalisera en försvunnen flicka och hittade... fel men ändå rätt, så att säga.

Intressant inträffande som bekräftar vad redan den synske Richard Bach (författaren till storsäljande romanen Jonathan Livingston Seagull) erfor under telapatiska experiment på 1970-talet på Standord-laboratoriet med laserforskarna Puthoff & Targ: det inre ögat ser bilderna, men det är i översättningen "mellan hjärnhalvorna" det ofta blir fel.

*****

AB kom lite efter med nyheten men ger mer information. Journalisten verkar dock ha glömt att redovisa förhistorien, att mediet ombetts att söka flickan. Det gör AB:s version förvirrad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar