onsdag 25 augusti 2010

Darwin hade fel - igen

En nyhet på BBC, nya fynd ifrågasätter talesättet om "naturens bloddrypande tand och klo" - en fantasi mindre intelligenta biologer som t.ex. Richard Dawkins helhjärtat odlat under ett helt liv.

Focusing on land animals - amphibians, reptiles, mammals and birds - the scientists showed that the amount of biodiversity closely matched the availability of "living space" through time.

BBC 
Intressant nog är den nya tesen gammal som gatan. Den går i själva verket tillbaka till den intellektuella människans begynnelse, och var innan den degraderade moderna - och gudlösa - människans ankomst känd som tanken om "The Great Chain of Being". 

Den verklighet som emanerar ur Gud strävar att fylla varje ledig plats eller gradient i en slags varats väldiga kedja. Det är välkänt att naturvetenskapens Big Bang var en ren stöld från religionens värld och från mänsklighetens eviga skafferi myter - omöjliga för en människa att bevisa sade redan Platon, men likväl värda att höras som "sannolika berättelser" - så ingår förstås de myter som börjar med hur RYMD uppstår på den Förstes kommando. I denna RYMD ska sedan evolutionen rullas ut i linje med tanken i the Great Chain of Being.

BBC-rapporten rör alltså den vardagligaste av parametrar, utrymme!

En klassiker från 1936

Den som ännu inte hittat fram till Arthur O. Lovejoys definitiva genomgång av denna mänsklighetens största Idé från antiken och fram till de tyska idealisterna, skaffa boken direkt! Så underbart läsvärd. Fantastiska glömda citat från västerlandets största snillen. 

Notera att Lovejoy i finalen själv tycks tvivla på tanken. Men säg den som kan stå upp till öronen i en tidsålder av materialistisk skit utan att bli påverkad. Lovejoys bok utkom 1936 - just som världen gick in den värsta katastrof biologistiskt och materialistiskt tänkande någonsin resulterat i. Massutrotning i ett Världskrig startat i Europa av förment lägre stående människoraser - allt enligt vetenskapens då senaste och mest rationella insikter! 

Svensk socialism envisades med samma världsbild långt in på 1960-talet! Och svenskar är därmed födda mentalt vanskapta ateister. Detta kallas nationell synd eller skuld.

BBC-nyheten visar att vi verkar ha tagit oss loss ur det bruna lerträsket och rör oss framåt igen. (Läser man noga visar det sig att "Varats väldiga kedja" inte mappar exakt mot det nya rönet, men what the heck! Efter att ha läst Lovejoy vaknar smaken för en större, mer generell kontemplation än biologiskt småplockande!)

En liknande indikation på rellt framåtskridande får man av att biologen Stephen Meyers plädering för Intelligent Design i "The Signature in the Cell" slutade som förra årets femte bäst säljande bok på världens största bokhandel, Amazon.com.Stockholms Universitet får snart avskeda sina arroganta ateist-biologer och börja om på nytt! Nytt paradigm, ny kursplan, ny litteratur.

Världen håller just nu på att vakna upp till Vattumannens tidsålder, en mäktig symbol som omvittnar intelligensen som innebor i de kosmiska världarna.

*****

Se också kort granskning av Lovejoys horoskop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar