fredag 30 mars 2012

Skinnömsaren Reinfeldt


AB:s fotograf Magnus Wennman
fångar en talande gest


Med rätta tar han sig för pannan, mannen vars kampskrift "Det sovande folket" handlade om att svälta de sjuka och arbetslösa i en bisarrt misstrogen människas förvridna människosyn. 

Nu är han dessutom insyltad i affärer med ljugande ministrar och frågor om Sveriges vapenexport. Sverige har under denna köpta högerregering resulterat i idel ömklighet. 

Men folk utan makt är ännu inte korrumperade, och har därmed i viss utsträckning ännu kontakt med det som kallas samvete (sanskrit: sama veda), det gemensamma vetandet som är en gudomlig egenskap. Det är detta som är objektiv sanning, vilken avslöjar värderelativism som den självlögn den är. 

Svenska folkets gemensamma vetande kommer att resultera i stora ting detta år.

Aldrig har Reinfeldts omdömeslöshet framstått så tydligt som efter Tolgfors avgång. Han kan inte läsa karaktären hos sina ministrar (sex moderatern har gått fram till nu) därför att han själv ingen har.

Den som inte redan sett min redovisning i december 2011 av Reinfeldts "kinesiska ödesomen" för våren 2012, titta på den texten nu. Det kinesiska kalendersystemet prickade för det här kvartalet in sin mest dramatiska symbol, "revolutionen". Det kinesiska skrivtecknet alluderar till ett djur som ömsar skinn för att anpassa sig till tidens diktat.

Det ödesdigra kinesiska ominat stämmer förbluffande väl med det dramatiska väderomslaget för Fege Fredde, redo att sälja ut sin mor om så är, för att klamra sig kvar vid makten.

*****

Tillägg:

DN:s huvudledare menar att Saudiaffären inte är över än. "Tolgfors har, efter affärens initiala skede då han förnekade kunskap om samarbetet med Saudiarabien, sökt flytta fokus bort från försvarsdepartementet. I stället har han styrt det mot Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI)."

Det är knappast en slump att både Reinfeldt och Tolgfors är födda i den sideriska Kräftan, slutenhetens och försvarsinstinktens tecken. Det skulle gagna alla födda under denna princip, som Platons filosofiska riktning kallade "den irrationella själen", att lägga ner finterna och undanflykterna och upptäcka att själen inte kan skadas, inte kan dö. Med förmågan att uppleva skillnaden på lögn och sanning - och väljer den senare - följer en ofattbar karaktärskraft!

Till den dagen kommer, kommer politiker, och vissa mer än andra, att te sig som de ynkliga opportunister de är.

Se även SvD: moderaterna tappar i opinionsundersökning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.