tisdag 6 mars 2012

Moderaterna relanserar sin hälsofascism

I Aftonbladet går att läsa att Fredrik tänker ge ett viktigt hälsopolitiskt uppdrag till sin skandalomsusade hustru Filippa. (Om någon kan ha missat det: hon är polisanmäld för att med andra moderata politiker i princip skänkt bort folkets egendom till moderata vänner.) 

Det är lätt generande att se AB-reportern blanda ihop Fredriks roller som statsminister och partiledare! Man kunde tro att det är i egenskap av statsminister han ger hustrun en ny roll i partiet Moderaterna... Nåväl, sådan är propagandaminister Schlingmanns plan, att svenskarna ska duperas att tro Moderat politik är synonymt med Sveriges intressen. Uppenbarligen har hans direktiv landat även på Aftonbladets redaktion.

*****

Bosatt i det huvudsakligen moderata Stockholm har jag på senare tid börjat läsa in ett dolt budskap i fitnessekten Friskis & Svettis budskap till stockholmarna. Moderaternas uppenbara förnekande av människovärdet hos sjuka och långtidsarbetslösa ger en närmast rasbiologisk touch åt den här sektens motto, som ropar ut från träningslokalernas skyltfönster:


Man nästan hör framtiden komma mot en: arkebusering för dem som inte lever upp till det moderata folkhälsoidealet! Det är bara att studera Fredrik och Filippas hemkommun där man driver bort de som inte har tillräckligt flyt i sina liv för att köpa sig egna bostäder. I det här diktatoriska partiet (minns boken Knapptryckarkompaniet) ska man dessutom vara kroppstränad som en fotomodell.

Det som hände på Södersjukhuset, när de annonserade efter VACKRA sjukvårdare var ingen - som Fredrik Reinfeldt brukar säga - "isolerad företeelse". Moderaterna är verkligen avskummet av svenska folket, de dummaste individerna som med hull och hår torskat på det allra ytligaste och banala av livsstilsprojekt.

Nå, väl att partiet börjar bli allt tydligare med vilken skit de bjuder väljarna på. Partiet ÄR verkligen för nollor (noll-åttor) som inte har ett uns av kulturell sensibilitet utöver rådande trender som de slaviskt snappat ut via amerikanska tv-serier ämnade att sälja in status quo-myter till under- och medelklassen.

Tänk ett helt liv som bara handlar om kaffe latte och tillbehör till den "rätta" livsstilen - och så ett gympapass så att inte det "ljuva livet" ska sätta sig på kroppen! Vilka losers. Vilket mediokert liv. Så lite kunskap. Så mycket dubbla budskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.