onsdag 7 december 2011

Reinfeldts 2011. Nu klarnar allt.

Enligt Expressen tror Fredrik Reinfeldt att (s) svaga opinionssiffror beror på Håkan Juholts "många misstag" (undersökningen gjordes mitt under värsta borgarpressdrevet mot honom!)

Det är väl härligt att högermedierna hjälper svenskarna att titta bort från de verkliga problemen med landet. Jag ägnade Fredrik Reinfeldts olycksaliga 2011-prognos enligt en gåtfull kinesisk ödeslära flera texter under året. Som Sveriges regeringschef är nämligen Reinfeldt lik en inkarnation av landets huvud - ett, så att säga, koncentrat av vart Sverige är och vill, intellektuellt och handlingsmässigt.

I april skrev jag det kanske mest övergripande, Reinfeldts 2011 - karaktärslöshetens brytpunkt.

Av Reinfeldts regeringsduglighet har jag inte sett något alls, inte som arbetslös akademiker i en tid i livet när svensk åldersdiskriminering per automatik leder till det drypande cyniska förvaringsläger Fas 3. Jo, han minskade anslagen till utbildningar för att få långtidsarbetslösa i sysselsättning med 1,2 miljarder. 

Tydligen älskar han sin idé att betala 5000 i månaden per arbetslös - pengar som går till "driftiga" människor som satt i system att t.ex. erbjuda en stol att sitta på i en fejkad arbetsfabrik. Det är entreprenörsanda och starka produktidéer i Reinfeldts stil!

Det är passande att här inflika några ord från den högst rankade Amazon-recensenten av Naomi Kleins Chockdoktrinen (2008), en analys av det rovkapitalistiska system Reinfeldts nära kollega Anders Borg hyllar:

Whether Klein's more moderate position or the conspiratorial one is closer to the truth is ultimately of secondary importance. The fact is, those at the top of the power structure use disasters as opportunities to increase their wealth and power. (min emfas)

Fas 3-tilltaget går till historien som det sjukaste en regeringschef någonsin ställt sig bakom. Detta kan närmast liknas vid nazismens arbetsläger för "undermänniskorna" i ny tappning och jag är besviken på att inte oppositionen förmår läsa tidens mönster och säga ifrån med eftertryck. Med den privata vanvården av äldre blev slappheten i regeringens tanke och verksamhet så övertydlig att t.o.m. ett borgerligt organ som DN kände samvetet påbjuda en avslöjande artikelserie.

Att det är Fredrik Reinfeldt som i år varnat för "visioner" - att svenskarna bara sitta still i båten och lita på att Reinfeldt har skepparexamen, det förvånar således inte det minsta.

Katrine Kielos i AB har en förunderlig förmåga att kombinera ord, hennes senaste krönika om den passive Reinfeldt förskansad i sitt Täby mitt under brinnande Euro-kris är som en läsvärd version av min kommentar på bloggen till Regeringens mörkläggning under våren när de bara gömde sig i palatset (Rosenbad) och inte tog emot audienser - den profetian stämde bara alltför väl med SAAB-affären vid den tiden.

När nu årets sista kvartal snart är till ända ser man i backspegeln att det möjligen är Europa-krisen som tydligast genljuder i Reinfeldts katastrofala höstomen. Vi repeterar det en sista (?) gång:

HUAN (Skringringen)

Talvärde nio på topplinjen:

Spolar bort [bokst: skingrar/sprider ut] föregångarnas blod.

Håller [faran] på avstånd genom att sända bort [den].

Dessa åtgärder håller katastrofen borta [från den egna regimen].

(källa)

Efter att nyligen ha redovisat tio översättningar från kinesiska till engelska av denna omentext, är det bara mitt förtydligande "från den egna regimen" som är tvivelaktig. I ett visst sammanhang bidrog det till förståelse, men om man nu tar Kielos observation om en handlingsförlamad, "visionslös" Reinfeldt ur stånd att bidra konstruktivt till tankearbetet över Euro-krisen, då ser vi ovanstående omen i all dess katastrofala förödelse.

Det är som jag sammanfattade grundkänslan i de tio översättningsalternativen:

Sammantaget tycker man sig se ett mönster här. Fredrik Reinfeldts höstomen säger åt honom att dra järnet snabbt, gå i landsflykt. Han har kört hela förtroendekapitalet i botten. Nu har de "sovande svenskarna" som han skrev om vaknat, och de gillar inte turen han lurat ut dem på.

I relation till Europas kris blir ju läsarten den att han själv går i exil visavi hela problemställningen. Han har lämnat walk-over och erkänner i princip att han inte är kompetent för jobbet som statsminister. "Visioner är farligt." Det enda intryck jag fått av den här mannen är alla de gånger han vägrar kommentera samtida skeenden med hänvisning till vad som INTE ingår i hans arbetsuppgifter. 

Reinfeldt har givit laissez faire-politik en ny mening. Han sitter bara i Rosenbad för att håva in 144.000 i månaden efter att ha tillmötesgått Svenskt Näringslivs krav på att attackera löneläget i Sverige. Detta gjorde regeringen genom att chockhöja a-kassorna så att svenskarna som små skållade råttor lämnade sin kollektiva trygghet för att kortsiktigt spara in några hundringar i månaden. Simsalabim var svensken än mer sårbar i händelse av arbetslöshet och (smyginförd) låglönepolitik. Klassamhället har återvänt efter att socialdemokratin utrotat de mest graverande orättvisorna från förr. 

144.000 i månadslön men Reinfeldt känner sig inte tvingad att producera något alls för de pengarna, efter vänskapsgesten till restaurangbranschen, sänkt krogmoms.

Hur dumma är svenskarna? Han fixar sonen ett sommarjobb på McDonalds för att kunna utnyttja sina egna barn för att profilera sig som en "vanlig" människa, en statsminister som delar folkets vardag, en statsministerfamilj som alla andra. Naturligtvis gläds McDonalds med flera nu åt de penningbidrag de skänkt Moderaterna. 

Någon kanske minns Filippa Reinfeldt, Moderat, på McDonalds brickunderlägg !!! När sedan "restaurang"-kedjan skulle fungera som vallokal, då gick det dock för långt. Men lägg ihop två plus två, svensk! Ser du inte korruptionen?

Så lätt det är att muta folk - eller regeringar! Reinfeldt vänder bara på steken: som han köper folks röster med jobbskatteavdrag så är också horan i honom (och hans familj!) till försäljning. 

Nån mer bransch som vill betala för att bli favoriserad av regeringen? Däri låg er miss SAAB, ni skulle ha smort rätt parti i sittande regering!

******


Och det finns mer att säga vid årets slut. Reinfeldt intog statsministerposten 2006 och lönen var då 126.000. Fem år senare har han beviljat sig själv löneökningar upp till 144.000. Arbetslösa har under samma tid inte fått en enda krona mer trots höjda levnadsomkostnader!

Själv lever jag markant under fattiggränsen men vägrar av stolthet begära socialbidrag. Reinfeldts sysselsättnings- och arbetsmarknadspolitik fungerar helt enkelt inte. Reinfeldt har troligen inte ens kunskaper om mekanismerna, som t.ex. att själva dataindustrin befordrar åldersfascism eftersom rekryteringssystemen helt bygger på att platssökande kvantifieras för "rationella" beslutsunderlag. 

Hade Reinfeldt haft tillräcklig intelligens för att förstå konsekvenserna av det som pågår i landet hade han tagit i med hårdhandskarna mot den åldersdiskriminering som sprider sig inom nästan alla branscher och som gör det helt omöjligt att få jobb. 

Istället anställer Reinfeldt själv unga ämnen till sin stab och sparkar folk vid femtiostrecket - trots att han några år tidigare påstått sig måna om den här gruppen! 

Hur skulle en sådan falsk och i tanken alltigenom osund människa kunna styra Sverige vare sig i goda eller kristartade tider?

Vad hade hänt om INTE (s) föreberett med så sunda statsfinanser när (m) tog över? Man vågar inte ens tänka tanken.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.