fredag 9 december 2011

Råttor vet mer än Reinfeldt

I DN hävdar Fredrik Reinfeldt att "Sverige" valt rätt "generös" väg i invandringspolitiken fast nyheter om inhumana avvisningar duggar tätt och landets "pursvenskar" far illa av den påtvingade och därmed odemokratiska "valfrihet" Reinfeldt på ett oroväckande sätt dyrkar.

Vet den här regeringschefen överhuvudtaget något om fri vilja ur ett filosofiskt perspektiv? Är han en blind dogmatiker som föröder ett samhällsbygge genom privata fixeringar vid vissa ord eller begrepp? Jag tar två steg tillbaka och begrundar landets tillstånd ur perspektivet av den mest basala insikt man som människa måste ha tillägnat sig för att kunna gå till nästa nivå.

När jag läser om ett litet djurexperiment i Expressen tänker jag på hur Håkan Juholt skrämde slag på högern när han med dräpande sanningsenlighet konstaterade att t.o.m. pingviner visste mer om hur att ta hand om varandra i sitt samhälle än sjukdomsförnekaren Fredrik Reinfeldt gjorde i sitt.


Expressen är sannerligen inte alla dagar den goda människans tabloid, men tidningen återanvänder precis samma idé i en nyhet om råttors beteende. Då förstår man vilket genomslag Juholt faktiskt hade under några korta dagar innan hela Sveriges högerstyrda press som på osynligt tecken insåg att här fanns en politiker som måste krossas. Han hotade på ett formidabelt sett den Fredrik Reinfeldt som före Juholt faktiskt kritiserats även i borgerlig press för sitt empatistörda sätt!

Minns det år eller två som passerat och se den fruktansvärda manipulation av de svenska medborgarna som pågår. En frilansskribent i SvD skriver klart och intelligent om det bisarra utlandet att massmördaren Anders Breivik skulle vara otillräknelig och lika av paranoid schizofreni. Han påminner om att tyska folket väl inte var och en enskilt led av paranoia under inflytande av judehataren och massmördaren Adolf Hitler, men väl att nationen som helhet kan sägas ha befunnit sig i ett schizofrent tillstånd (gr: schizia = kluven; phrenos = sinne, hjärta). 

Tyska folket levde så att säga som falska revisorer och praktiserade dubbel bokföring för sitt inre. Alla visste att den kristna läran föreskriver människokärlek och att vårda de svaga, men samtidigt var européerna extremt rasistiska och i synnerhet antisemitiska. För att kunna leva ett sådant dubbelliv krävs någon slags dissociation där två dispositioner i samma kropp hålls åtskilda.

Det är uppenbart att de svenskar som väljer en höger ledd av Fredrik Reinfeldt befinner sig i en analog position till det tyska folket. Och den borgerliga pressen söker mildra deras inre tendens att falla i två delar genom att oavlåtligt sätta negativt spinn på precis allt Håkan Juholt företer sig. Så maskerar man sin egen inre schizofreni - man fokuserar all energi på en yttre fiende! 

Borgerlig press har de facto satt demokratin ur spel under flera månader nu genom sin metodik. Detta är en situation lika allvarlig som den när Adolf Hitler grep makten i Tyskland! Sverige har inte längre nyheter, landet serveras ren propaganda! Vem fixade in en moderat vid namn Per Schlingmann i regeringen i rollen som propagandaminister? Jo, en man vid namn Fredrik Reinfeldt.

*****

Vem är då denne Fredrik Reinfeldt mitt i alla dessa ominösa samtidsskeenden? Han är den köpta marionett de Reella Makthavarna till varje pris måste rädda kvar vid regeringschefspositionen för att kunna göra Kapitalets vilja (pengar ser inte till personen, pengar ser till pengar). 

De Reella Makthavarna har sedan länge inbäddade journalister i medierna så att det är den enklaste sak i världen att lägga ut dimridåer, så att folket inte ges tillfälle att fundera över vad Fredrik Reinfeldts politik på sikt ger för slags samhälle.

(Vi ser nu resultaten på måna områden av privatiseringarna - lika skrämmande som sjukvårdsskandalerna är snålheten inom IT som gav allvarliga systemhaverier nyligen. Tåg och sortimentsproblem på Apoteken är slitna exempel.)

Som den insiktsfulle SvD-skribenten påpekar kan varken den enskilda tysken på 1930-talet eller Anders Breivik i sig diagnosticeras som sinnessjuk. Båda tänker och handlade helt rationellt - men utifrån en ideologi som i sig enligt alla mått är ren dårskap.

Det är här vi når den känsliga frågan om Fredrik Reinfeldt tillförde Sverige något nytt med sitt alster "Det sovande folket" (1993), vars "visioner" han och likasinnade nu under flera år infört. (Paradoxalt nog är hans visioner bra, men han varnade 2011 på Moderata partistämman sina egna och svenska folket för att visioner är farliga!) 

Alla som läst den då 28-årige Fredrik Reinfeldts "manifest" Det sovande folket måste äcklas över det fascistiska duglighetssamhälle han där förordar. Han vill faktiskt dra vissa grupper av samhället ner i skiten, återinföra fattigstugor. Frågan är som sagt, kan sinnessjukdomen spåras direkt till Fredrik Reinfeldt själv eller är han bara den senaste länken i ett fortlöpande tillstånd av ideologiskt vansinne? 

Oavsett vilket har högern haft bråda dagar för att mörka det faktum att Reinfeldts vision faktiskt exploderade mitt i nyllet på honom när skandalen med vanvården på privata äldreboenden slogs upp stort av DN. (Mycket starkt med tanke på att det är ett borgerligt organ.)

Aftonbladets skändliga och oriktiga Juholt-drev baserat på en lögnaktig tolkning av bidragsreglerna för riksdagsmän måste hållas separat. Det var oktoberdrevet. Men sedan DN avslöjade hur privat äldrevård är rena vinstmaskinen på svenska skattebetalares (och gamlingarnas) bekostnad, satte - hör och häpna - Juholt-drevet igång i en andra andning.
Svenskarna måste vara ohyggligt dumma om de inte ser sammanhanget.

Några få skribenter har pekat på att det finns moderata intressen med överallt i den här sörjan, men vad hjälper det när högerpressen enhälligt bestämt att Fredrik Reinfeldt och hans "visioner" ska hållas utanför bilden.

I själva verket är Carema-skandalen DEN DIREKTA KONSEKVENSEN AV REINFELDTS SAMHÄLLSVISION. 

*****

Medelklassen och de välbeställda har redan tagit flera steg in i den schizofrena dubbelvärld (den livslögn) som tyska folket hamnade i. De vet att de röstar på fel parti och bryter mot hederskoden för människosläktet. Men det är ju så frestande att kunna konsumera ytterligare lite mer var månad. 

Att moderaten Tobias Billström är en ren invandrarhatare som belåtet skickar åldriga människor och barn rakt ut i tomma intet, det applåderar skrämmande nog kanske var tionde svensk. Det är avsevärd mental korruption i landet! 

Den korrupta föreställningsvärlden är lik en sinnessjukdom som varje individ drar på sig i den utsträckning hon accepterar moderaternas ideologi - helt enkelt för att den så extremt avviker från normen för en hedervärd människa i ett hedervärt samhälle. 

På det sätt som ordet "hederskultur" används i svenska medier för nesliga maktdemonstrationer i pressade familjer med invandrarbakgrund, förstår man att mycket stora delar av svenska folket saknar all ryggrad och heder.

Och med en sådan feg och kalkylerande ynkrygg som Reinfeldt i spetsen, hur ska någonsin svensk ungdom kunna få en bra förebild? "Landsfadern" lär genom exempel en hel generation att bli svikare, cyniska svenskar som trampar på andra för att uppfylla sina egna behov och ljuger som besatta. Men de kallar det "smarthet".

Till och med råttor hjälper enligt amerikansk forsning varandra bättre än svenskar under moderat ideologi! Glöm inte att Anders Borgs ekonomiska förebild är ekonomen Milton Friedman, vars teorier har visat sig ha skrämmande effekter på alla länder där den tillämpats. 

Naomi Klein ("No Logo") bevisade detta för några år sedan i boken "Chockdoktrinen". Det är en av världens mest diskuterade böcker på senare år. Men den svenska medelklassen hoppade väl över den boken - i ett visst tillstånd av självlögn, kalla det en akut kollektivt inducerad schizofreni, blir det oerhört viktigt att hålla för öronen varje gång hotfulla tankar dyker upp.

Stora segment av Sveriges befolkning är mogna avprogrammering från sektfenomenet Reinfeldt, men genom att leva i fanatikerns stålsatta anspändhet lyckas de vidmakthålla ett krampaktigt förtroende för en psykopatisk ledare. De framhärdar i en lögnaktig bubbla av resonemang som syftar till att frikänna dem från ett av mänsklighetens värsta brott: att trampa på andra för att själv nå lite längre. 

Arter som lever efter den devisen går under och elimineras från jordens yta. Det gäller att se sina val ur ett högre perspektiv. Då vet man om det är dags att justera sina uppfattningar. 

Råttexperimentet visar att gnagarnas extrema framgång med att etablera sig i människornas städer bygger på att de hjälper varandra. De är så att säga en mobil kollektiv stat där alla följer det goda hjärtats norm. Ur de hjälpsamma råttornas perspektiv är det människan som är en lägre art.

Socialdemokratin, vänsterpartiet och i viss mån miljöpartiet är den motsvarighet till den goda råttan som erbjuds svensken. 

Notera Reinfeldts svar på DN:s avslutande fråga om vad regeringschefen anser vara skäligt existensminimum om olyckan skulle vara framme. Han vägrar diskutera piskan i sin politik, en del av Svenskt Näringslivs beställning i syftet att förbättra företagsvinsterna - pengar som i slutändan alltid måste tas från de arbetande. Pengar är bara trogna mer pengar.

Hör upp med att vara mindre än t.o.m. råttorna!


3 kommentarer:

 1. Sagan om Fredde

  http://bit.ly/uXZCYe

  SvaraRadera
 2. Jag tycker också att vi ska öppna gränserna som S, V, Mp. Gäller bara att avveckla de sista spåren av välfärdsstaten så vi får plats med 30-miljoner individualister i landet!

  SvaraRadera
 3. Sveriges asylpolitik är lika vansinnigt och dyrt som EU/EMU.
  Hur gör man för att slippa vara med och betala detta elände?

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.