onsdag 21 december 2011

Moderaterna har Lögnen som verktyg

Journalisten Eva Franchells korta rapport om hur Moderaterna redan kommit på god väg att häva demokratin i landet är skrämmande nog. Men jag hoppas läsarkommentatorn Björn Alvebrand ursäktar mig om jag kopierar och klistrar in hans välbehövliga översikt om vad som just nu håller på att hända i Sverige.

Tidningen DN har censurerat min astrologiska blogg, möjligen för att den i deras tyckte drog för långtgående paralleller mellan den diktatoriska naziregimen i Tyskland. Men detta är exakt vad som håller på att hända just ju med Moderaterna i maktställning. Och det handlar om helt andra saker än den oundvikliga dehumaniseringen av ett samhälle som vettlös privatisering för med sig (kissblöjor, cancersjuka med arbetstvång, fas 3-lägerförvaring för långtidsarbetslösa och INGA pengar till deras fortbildning och revansch i samhället).

Det Moderaterna håller på med är i själva verket, som sagt, en underminering av hela det demokratiska systemet. Läs och häpna:

Bjorn Alvebrand · Toppkommentator · Swedish Marine Academy StockholmVi som följer med I de nymoderata svängarna är inte förvånade över partiets försök att värva sympatisörer genom historieförfalskning. Likaväl som de nya moderaterna skönmålar sina föregångares insatser för Sveriges utveckling så skönmålar de också dagens situation I det tynande välfärdssamhället och det är också lätt att avslöja men svårare att komma tillrätta med. Alliansen har en skattefinansierad propagandaapparat som inte står Hitlers efter och den redigerar och planterar varje utspel och varje information från regeringen så att de ska få största möjliga uppmärksamhet samtidigt som den också har till uppgift att ta udden av kritik mot andra delar av politiken.

Det är ett konststycke att få tiotusentals utförsäkringar att låta som något positivt för de berörda genom att påstå att man bryter utanförskapet på så sätt. Det är ett konststycke när man kan få metoden att skicka svårt sjuka människor till arbetsförmedlingen för prövning mot hela arbetsmarknaden som något positivt av samma skäl. Det är ett konststycke att dra ner stort på arbetsmarknadsutbildningarna för att sedan återsatsa I liten skala och få det att se ut som storsatsning på de arbetslösa. Det är ett konststycke att med motiveringen att skapa arbetstillfällen sänka skatter för löntagare men inte för de andra och få det att se så trovärdigt ut att löntagarna börjat rösta blått.

Det är ett konststycke att tala om stora satsningar på infrastrukturen I landet som något regeringen ska ha kredit för men utan att också tala om de stora ekonomiska motprestationer som kommuner och landsting förväntas göra för att få investeringarna till sina närområden. Det är ett konststycke att som den moderatledda alliansregeringen gör tala om stora satsningar på landsbygden och få det att låta positivt men sedan aldrig omsätta det fagra talet I handling men I sin propaganda ändå framhålla det som utveckling. Det är ett konststycke att pådyvla kommuner och landsting nya uppgifter utan att skicka med pengar och få det att låta som om regeringen har handlingskraft.

Den moderatledda alliansregeringen har antagit skepnaden av hela EUs ordningsman genom finansminister Borg och denne utför för det ändamålet konststycket att få Sveriges goda finanser att låta som om de vore ett resultat av alliansens politik när det tvärtom är så att de är goda trots alliansens destruktiva politik när de I stället beror på socialdemokraternas insatser efter Bildtregeringens fiasko. Reinfeldt och Borg försitter aldrig en chans att mästra de EU-länder som har bekymmer med ekonomin och får Sverige att framstå som föredöme på det ekonomiska området trots att alliansens framgång beror på den tidigare regeringens politik och det man mörkar är den växande skulden till välfärden där resurserna stadigt krymper medan regeringen satsar deras pengar på fler skattesänkningar till de som är friska och har jobb.

De Nya Moderaterna har lögnen som arbetsredskap, det framstår med all önskvärd tydlighet varje gång någon alliansföreträdare framhåller de förment positiva effekterna av diverse reformer men tystar ner kritiken mot att dessa reformer ofta drabbar enskilda medborgare hårt. Utspel av statsråd tillsammans med någon person som fått hjälp I sin situation duggar tätt medan alla de andra som inte fått hjälp tystas på olika sätt och propagandamaskinen ser till att "rätt" information lämnas till medier och allmänhet. Borg häcklar banker för vårdslös kreditgivning men har själv överbelånat sin villa och han är I gott sällskap med en rad statsråd, tala om att tala med kluven tunga.

Håkan Juholt får pikar av statsministern för sina misstag med ersättningar men allt eftersom granskningen av regeringens och riksdagens ersättningar fortlöper framkommer det allt fler uppgifter om borgerliga statsråds och riksdagsledamöters felaktigheter. Propagandamaskineriet går igång, Juholts blamage lyfts fram medan de borgerligas "bedrägerier" dränks I en flod av vilseledande beskrivningar och ursäkter. Lögn är ett fruktansvärt vapen om man dessutom kontrollerar de granskande medierna och kan använda deras genomslagskraft på ett listigt sätt som vänder kritik till beröm och det är just det som de Nya Moderaterna gör både när de beskriver partiets tidigare historia och det som sker I nutid. Det är märkligt att så många låter sig duperas av alliansens lögner som göms bakom en mask av trovärdighet.

Per Schlingmann är pr-gurun bakom de nya moderaterna. Som ny stats­sekreterare går han vägen via utlandet för att övertyga svenskarna om att Sverige aldrig har varit social­demokratiskt. Claes Lönegård berättar historien om en regering som byter färg på ett helt land. Sverige behövde en ny image. Ödet föll sig så att processen med att ta fram en ny Sverigebild kom att ske parallellt med att Per Schlingmann, då moderaternas kommunikationschef, satt och formulerade profilen för vad som skulle bli nya moderaterna.
För Schlingmann var det inte så mycket ett problem som en strategi.

När valet 2010 närmade sig valde moderaterna att använda »Föregångslandet Sverige« som sitt huvudbudskap. Vad som gör historien än mer intressant är att Schlingmann bara dagar efter den historiska valsegern meddelade sin avgång och överlät partisekreterarposten till Sofia Arkelsten. Själv såg han väldigt nöjd ut men ville inte säga något om sin egen framtid. En vecka senare avslöjades draget: Per Schlingmann skulle bli statssekreterare under Fredrik Reinfeldt med ansvar för statsministerns och regeringens samlade kommunikationsstrategi. I pressmeddelandet kunde man utläsa att regeringen I ökad utsträckning ville vara »delaktig I samhällsdebatten och öka dialogen med allmänheten«.

Det var en helt ny roll, skapad enbart för Schlingmann. Traditionellt har statsministern haft två statssekreterare – en för inrikesfrågor, en för utrikesfrågor. Schlingmann blev nu en tredje. Avlönad av skattebetalarna. Och med regeringen – inte moderaterna – som uppdragsgivare.


I sanningens namn har också jag bloggat frenetiskt om det mest häpnadsväckande, att Moderaterna verkligen använder LÖGN som ett verktyg för att dupera den svenska allmänheten. Men ovanstående litania slår hårdare eftersom den inte ligger inbäddad i ett filosofiskt-astrologiskt resonemang.

Dagen Moderaterna synkade sin lögn

Moderaternas maffiamentalitet (köpta politiker)

AB:s överkucku Helin utan moralisk kompass

(kan omöjligt vara annat än en inbäddad moderat i tidningen!)

Och, kanhända rätt obehagligt - men myllan måste vara av visst slag för att sådana här politiker ska vinna acceptans:

Svenskhet är försvar av Lögnens ande

...samt:

Sveriges oroliga öde 2012 - en tjuvtitt genom Fredrik Reinfeldts personliga horoskop!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar