torsdag 6 maj 2010

När det har gått långt...Rubriken i Aftonbladet får mig osökt att tänka på en barnsaga som säkert inte de senaste generationerna ungar fått höra, i takt med västkulturens alltmer utbredda degeneration. 

Det är historien om pojken som ropade "Vargen kommer!" en gång för mycket, så att ortsbefolkningen inte längre reagerade när det verkligen gällde. 

En gammal sedelärande berättelse om att inte - som i vår postmodernistiska tid - separera allt från allt annat i tron om att det inte finns någon underliggande objektiv verklighet.

Det sekulära samhället är möjligen den mest självförljugna kultur mänskligheten hittills odlat fram. Men även mentala byggnationer har sin livscykel, och Vattumannens tidsålder kommer att se en betydligt bättre balans mellan föreställning och verklighet. 

Och det kommer inte att vara den nuvarande svenska ingenjörsmentalitetens falska ateist-version - Vattumannens vision bygger på en långt djupare inblick i de stora frågorna om tid och rum och det icke-lokaliserades ontologiska status.

Finns Världssjälen? Existerar det Wolfgang Smith kallar vertikal kausalitet och andra Intelligent Design? Introduceras "vår" verklighet från "andra sidan" och först därefter en evolutionär process tar vid? Hur länge kan ateisten fortsätta åberopa Occams rakkniv (att välja bort Gud från sin förklaringsmodell) när han i övrigt börjar inse att verkligheten är mer komplex än han någonsin kunnat drömma om ("Vad gör skräp-dna egentligen?")? (Han försöker köra två inbördes oförenliga argument.)

Sväljer moder jord hela kontinenter - som det legendariska Atlantis - genom rörelser riktade mot och från centrum snarare än materialisternas åsikt om landplattor på drift i en platt värld?

Ja, feministerna och veka män rev kanhända majstången - den patriarkala och gudomliga vertikaldimensionen - och hävdade att horisontalledden var allt som existerade. Men Korset kommer att återvända som meningsfull symbol. Allt annat vore en alltför fattig början till en representation.

*****

Fysikalister lämnar numera alltför stort "fotavtryck" på jorden, så de som inte kan hantera morgondagens mentala (virtuella/abstrakta) världar kommer troligen att avstå från att födas på jorden de närmaste tvåtusen åren. För nu kommer de med kraftfull mental inriktning att bygga "Vattumannens tidsålder" (börjar om cirka 200 år).

Internet och översättningen av PHYSIS till NOUS (virtuella former inom det mänskliga/kosmiska förnuftet) har med Internet bara tagit ett första barnkliv. Som helikopteruppfinnaren och filosofen Arthur M. Young visionärt sade (sök länkar på bloggen): människan av idag fattar kanske ännu inte vad mänskligheten kommer att vara inom en snar framtid.

Civilisationen kommer att utgöras av folk som alla är "filosofie magister" i fysik/filosofi med mera. Det är nu Folkbildningens tid börjar på jorden - det som var Bohrs, Bohms med flera kvantfysiska mästares intellektuella egendom kommer nu att blir mänsklighetens förståelse av sin tillvaro. (Jag vet inte om Young mörkade ner en sidotanke om en extrem decimering av jordens befolkning under de närmaste hundra åren. I annat fall verkar han bara orealistisk.)

Nu höjs ribban i världen och planeten jorden blir primärt en plantskola för "gudarna". "Konsumentsjälar" kommer förmodligen att hakas av tåget, inte längre ta mänsklig kropp, men istället fortsätta på Månen - en känd "dimension" för de sinnesbundna och konkret lagda i den färgglada indiska filosofin.

Med andra ord: Gaias grundton kommer att stämmas upp och de som inte kan följa med får flytta ut i "förorterna" I Centrum kommer nu världsalltets gåtor att stå.

5 kommentarer:

 1. "Månen - en känd "dimension" för de sinnesbundna och konkret lagda i den färgglada indiska filosofin."
  Det där var spännande kan du inte berätta mer det?
  Nasa-folket har väl redan börja flyttat in eller...

  MVH
  Artimes

  SvaraRadera
 2. Kända indiska texten Bhagavad Gita utgjuter sig om alla de världar (lokas) som själen kan bebo under sina homeriska irrfärder. Men mycket av innehållet har säkert plundrats och populariserats.

  "Gita" innehåller ju en berättese om avatarer som stiger ner i världen för att rädda världen. Hollywood snor, blandar och ger. Ibland tycker man sig känna igen klassiska motiv...

  SvaraRadera
 3. Vilka håller till på Saturnus? Tar Gita upp det?
  Jag har en T-kvadratur med solen i Skorpionen Mars i Lejonet opposition Saturnus i Vattumannen. Nästan exakt så när som på några grader

  Så det har hänt att jag undrat lite kring Saturnus eftersom den planeten utgör en sådan konflikt i mitt horoskop? Uranus sextl Jupiter trigon för övrigt. Egensinnig, rebellisk och så denna konflikt....

  Artemis igen

  SvaraRadera
 4. Troligen använder det här diktverket bara planeterna som metaforer för att driva hen en eller annan poäng. Utsagorna har troligen inget alls med astrologin att göra - astrologins planeter är symboliska "platshållare" som synliggör våra tendenser eller "typiska" scener vi har att konfrontera i detta liv.

  Amerikanske siaren Edgar Cayce ställdes i hypnos frågor om andra boplatser i universum och kallade då Saturnus den zon i vårt system där "otillräcklig materia går till återvinning"!

  Inte mycket till plats att bo på i nästa tillvaro, vill det tyckas!
  :-)

  SvaraRadera
 5. Jag är så barnslig så att jag vill tro att metaforerna också har med verkliga individer att göra om än i en annan dimension :)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.