lördag 24 april 2010

Så skapas en mental underklassKosmetika-, hårvårds- och klädindustrin i samarbete med gaylobbyn har infiltrerat den manliga själen och degraderat dess orientering. Under de senaste, säg, femton, tjugo åren har jag sett den patologiska egocentrismen sakta äta sig in i manskulturen så att det numera inte är starkt idéskapande som utmärker en man utan en sixpack och en jävla hårstil !!!

Feminismen är, vad jag kan se, inte direkt involverad i den här konspirationen men jag är säker på att den jublar i lönndom. Det här var sista spiken i kistan. Mannen tvingas nu lida som de själva fått slita i årtusenden för att vara till behag. Med den här omsvängningen vet vi att Tiden närmar sig sin fullbordan.

Det är fasaväckande att se hur manssamhället kollapsat in i skyltdockementalitet. Annat var det när min ungdoms rockhjältar gav hals och adresserade pseudolivets alla avarter!

Ian Anderson i proggrockbandet Jethro Tull (nej, inte progg som i svensk vänster utan som i progressiv och utforskande rock utanför klichéer och mallar) kommenterade särskilt "groomning" i en av sina texter. 

Fast då handlade det om den anglikanska kyrkans försök att göra gossarna till en anonym hop av vattenkammade nollor, tanklösa och uniforma i beteendet. (Aqualung, 1971)


Men där religionen i dess organiserade form inte lyckades skapa habituerad mentalitet, där visste marknadskrafterna med hjälp av en psykologi som i grunden sålt ut sig åt alla håll hur man producerade tallösa rader av suckers.

Grattis alla chica män - den nya mentala underklassen.

7 kommentarer:

 1. Kan man kanske spåra en liten "surt sa räven-mentalitet" här? Varför skulle inte män få vara snygga? Dessutom är det ingenting nytt att de snyggar till sig innan de går ut - de är i alla fall inte dummare än att de fattar att det kanske är lättare att få tag på en tjej om de inte ser ut som sluskar. Eller hur? Det nya är ju att det är så mycket mer öppet nu... och det där med att det blir mer yta gäller alla... så det är klart att skönhetsindustrin ser sin chans.
  S

  SvaraRadera
 2. Som du säkert vet från min andra blogg talar jag utifrån "Sol i Luft/Måne i Luft" och du utifrån "Sol i Jord/Måne i Jord" - två olika skikt av en och samma verklighet.

  Det är Luftdimensionen som sörjer manfallet (!) ner i en fysikalitet som tappat dess bakomliggande vägbeskrivning. Du adresserar här bara halva den problemställning jag riggade. Den som klarar att både vara människa och gud är naturligtvis att gratulera!
  :-)
  Uttalandet från den andliga mästaren Jesus, "var i världen men var inte av den", är svårt att tillämpa på den här frågan. Det är en samvetsfråga för var och en i vad mån fokus på det Andra är till skada för det Första...

  SvaraRadera
 3. Jesusordet är klokt och sant, och förstås menat för alla. Att låta ytan ta över, som många gör på olika sätt, både kvinnor och män, är naturligtvis fel, lindrigt sagt. Men det ena behöver inte förskjuta det andra, precis som du antyder. Och för många är det nog ofta mer fokus på det ytliga i unga år och det andliga i äldre år, av naturliga skäl.

  SvaraRadera
 4. Allt är visst bögarnas fel som vanligt.

  Detta är väl knappast första gången i världshistorien som män har varit intresserade av smink och kläder och hår. Bara för att vi är på väg ut ur en period då det har ansetts omanligt så tror vi att det alltid har varit så och att det är, eller borde vara, medfött hos män att undvika sådant. Men det visar bara att vi är helt historielösa, män har i nästan alla tider och alla kulturer varit måna om sitt utseende, följt modet och använt olika tekniker med kläder, frisyrer och ofta även kosmetika för att göra sig snygga.

  SvaraRadera
 5. Underligt att order grooming snvänds totalt fel!

  Grooming är vuxna mäns försök till förförelse av ungdom...

  SvaraRadera
 6. Du har "totalt fel".

  Ordet kommer från engelskan - som framgår av detta inlägg. En katt som slickar och putsar sin päls "groomar" sig, så också en gammal gubbe som söker göra sig mer intressant för ungdom på nätet.

  AB-artikeln använder det inlånade slanguttrycket helt korrekt i dess ursprungliga betydelse.

  SvaraRadera
 7. Aven att inte valja ar ett val. Jethro Tull 1971 har langt vagigt har pa huvudet, ansad ansiktsbeharing och en relativt speciell kladstil: http://www.rockcyprus.net/images/jethro1971.jpg Bara for att stilen forandras betyder det inte att folk inte valjer att se ut pa ett satt som dom anser vara snyggt. Att grooma sig ar kanske att rycka lite har ur oronen idag, men for tusen ar sedan kunde det mycket val vara att lata oronen vaxa igen av allt har.

  Det ar som med klader. Brydde man sig inte om vilka klader man hade pa sig skulle man formodligen inte ha klader pa sig. Men att ga runt naken ar ocksa att sanda ett visst budskap. Man gor ett val aven nar man inte valjer.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.