torsdag 15 april 2010

Island & Harmageddon

Morgonnyheterna säger att flygtrafik i norra Sverige och England inte längre kan genomföras sedan den isländska vulkan som aktiverades i mars nu börjat spy ut aska i mängd.

När jag googlar "Northern Europe" enligt siaren Edgar Cayces digra profetia, "the northern part of Europe shall be changed as in the twinkling of an eye", kommer den här kartan upp som en av de centrala träffarna:Tveklöst bildar norra England, norra Sverige och Island ett område som matchar en av Edgar Cayces kontrollpunkter inför Harmageddon, en tidsperiod där planeten jorden under en självsanering från den mänskliga synden (vi är ett enda intelligent system!) blir fysiskt instabil.

Hela den kända profetian från 1934 kan läsas här (nytt fönster).

Men ett askmoln är nu inte fysiska förändringar, vilket var vad Cayce förutspådde för vår plats på jorden.

Passus. Känner vi som elefanterna vid tsunamin 2004 av något kommande men kan inte placera det? Är det därför vi hör svensken psykotiskt hatisk mot religion i dessa dagar? Är detta en av "straffpunkterna" dit själar återfötts för att dränkas i sin egen inre ondska?

Eftersom en geologisk förändring är förutspådd måste vi utgå från att det inte bara är luftrummet som blockeras. Island vilar på Mittatlantiska bergsryggen och troligen kommer den att vara inbegripen i den globala instabilitet som tecknas även på andra ställen i Cayces förutsägelser. Uppvaknad vulkanisk undervattensaktivitet vid "Eldsringen" (södra Stilla havet) var en annan sådan kontrollpunkt för att veta "att det har börjat".

I det skeptiska och irreligiösa Sverige spelar det mänskliga fenomenet Edgar Cayce inte ens en marginell roll - till skillnad från i hans hemland USA. I Sverige har scientisterna visserligen fått ett jönseriets ansikte i föreningen Humanisterna, men kärnan i deras budskap är sedan länge ingnuggad i den svenska folksjälens porer. (Se "Den förhatliga socialkonstruktivismen".)

Vi "tror" inte på något annat än svenskens rätt att, baserat på vår religion, "rationalismen", få klandra världsreligionerna. Alternativt kräva högre löner för att kunna konsumera ännu mer - tills läkarlagen tvingas kapa delar av våra tarmsystem för att rädda en hotad folkhälsa. Den andra ytterligheten av folket ligger och pumpar på gym och sjunker den vägen in i en allt mer total identifikation med enbart sitt fysiska jag.

Sverige: Mörkrets fästning. Vem behöver egentligen det här hörnet av världen?

Om Edgar Cayces remarkabla förutsägelse slår in - och det verkar hända i dessa dagar, särskilt som hans profetia också knyter an till Katolska kyrkans pedofilskandal - ser jag fram mot luttringen.

Moder Jord kan ha tröttnat på dem av oss som bara bär människohud men i själen är rovdjur och skadeinsekter. Visst karma kan bara gengäldas genom att kroppen omkommer i en katastrof.

Eller se det så här: Vissa själar kan inte längre tänka sig scenarier, deras fysikalitet och konsumistiska böjelse har lett till abstraktionsförmågans kollaps. Då måste de få känna och konkret uppleva scenarierna istället. Efter det sitter insikten som en smäck, och reinkarnationsprocessen (själens skolning) kan gå vidare till nästa nivå.

Men kan tillräckligt många av ett folk visualisera sin situation i det mentala och vidta åtgärder, då kanske det Cayce kallade Harmageddon åtminstone kan mildras i effekterna.


/Oxford - en privat fantasi med rätt att skapa rollgestalter


*****
 • Se även första "påan" om vulkanen på Island. Blir tredje gången gillt?
 • På nätet har redan en förfalskad version av en Cayce-förutsägelse börjat spridas, som innehåller ordet "Iceland". Detta är inte korrekt. Ovanstående citat är så nära Island han kom, bortsett från den i backspegeln uppenbara referensen till Surtsey i en annan profetia som förutspådde att ny landmassa skulle visa sig i Atlanten. Att Surtsey steg upp just söder om Island (1963-67) gör förstås inte historien mindre spännande!
Första rapporten om vulkanuppvaknandet: SvD
Om askmolnet och flyget: DN, SvD
Om askmolnet och flygstoppet i England: DN, SvD
Svenska luftrummet stängs! AB, DN, SvD

9 kommentarer:

 1. har du glömt att ta din medicin idag?

  SvaraRadera
 2. Du har inte funderat på att börja spela bordsrollspel eller levande rollspel istället? Det är också en fullt acceptabel sysselsättning för vuxna människor...

  SvaraRadera
 3. Hallå, sluta trolla. Det är många, inklusive mig, som tycker det här är en intressant sida. Om ni tycker det är bogus, gå till någon annan sida och läs om de senaste sport-resultaten eller nått.

  Jag reflekterar (lite off-topic) över gnosticismen, som menar att den onde demiurgen skapade det materiella och en god gud skapade det spirituella. Materialismen har i sanning övertag just nu, men det kommer att vända. Det går i vågor över tiden. Kanske är den senaste tidens naturkatastrofer verkligen ett omen, som Sivert skriver.

  SvaraRadera
 4. Allt man kan lära sig är av intresse och nytta även om man inte delar skribentens alla synvinklar.

  SvaraRadera
 5. Nej allt man kan lära sig är INTE av intresse och nytta. Ta till exempel denna sidan, totalt ointressant och onyttigt! Jag är en sämre människa efter att ha läst detta.

  SvaraRadera
 6. "Den goda människan finner Vägen (dao) och kallar den god. Den visa människan finner den och kallar den vis. Den ordinära människan vandrar vägen från dag till dag utan att ens veta att den är där."

  Gammalt kinesiskt maxim (fritt från minnet).

  Den vishetsorienterade kinesiska kulturen spillde inte ett ord på den mediokra människan. På förekommen anledning kan man dock emendera maximet och tillägga,

  "Den usla människan möter sig själv på Vägen och mår än sämre av det."

  Men det är lugnt - febertoppen följs av tillfrisknandet!

  SvaraRadera
 7. Människan har i alla tider siat om mänsklighetens undergång. Ingen har hittills haft rätt.

  SvaraRadera
 8. Touché... Intressant blogg!

  SvaraRadera
 9. Vid var och varannan jordbävning eller vulkanutbrott dammas gamla profeters luddiga spådomar fram, och ockultister försöker få dem att passa. Ockultism bidrar inte med något konstruktivt, utan består av diverse fantasier och konspirationsteorier.

  Riktig vetenskap är däremot intressant, då det handlar om att söka och förklara tingens verklighet. Tag partikelfysiken t.ex., som är extremt djup och där matematiker visat på att det finns fler dimensioner på subatomär nivå än de tre (plus tid) vi kan uppleva. Tag mystiken kring gravitiationen och den mörka materian i universum. Tag mystiken kring antimaterian. Det är mycket spännande ämnen, som är svåra att förstå sig på och nästan ligger på "ockulta" nivåer av mystik. Skillnaden är att vetenskapen handlar om verkligheten men ockultismen om fantasier.

  SvaraRadera