torsdag 14 maj 2009

Yoga ger muskulös hjärna.




En perfekt nyhet på ScienceDaily som säkert stämmer.

För ljuset kommer ju från östern och sjunker i väst (om vi inte fångar det medan tid är).

När Jesus manade åhörarna att "gå i ljuset", så att de blev som Ljusets söner, då syftade han på den asketiska religiösa rörelse i Palestina som även var känd under namnet esséerna. För Jesus och kompani gällde extrem medvetandeträning, det har jag från högre ort.

*****

Eftertankens kranka blekhet. Då studien inte bekräftar en tillväxt av hjärnmateria utan enbart förekomst av mer hjärnmateria hos långtidsmeditatörer, noterar artikeln den krassare förklaring till det som först ser ut som ett hoppingivande rön: individer som förs av livet till meditation hade redan från början större hjärnor.

Eller, för att tala klarspråk: de hade den medfödda intelligensen att ägna sig åt mer värdefulla övningar än konsumtion och muskelbyggande...


Besläktat inlägg (om tredje ögat):
Om nu ditt förnuft visar sig vara mörker...

2 kommentarer:

  1. mmm det ena behöver inte utesluta det andra, jag är en bodybildande meditatör som älskar att shoppa :) har mediterat dagligen i +25 år.. jag säger som så att utan meditation kan man inte leva eller dom som inte mediterar lever inte dom bara överlever. med meditation växer inte bara hjärnan utan ochså perspektiv omdömme humor mm mm, borde vara obligatoriskt för inte minst politiker och dylika, vilken underbar värld vi skulle ha..

    SvaraRadera
  2. Sanna ord, fast jag undrar om du sett ditt kronchakra i brand ännu. Efter den "omorienteringen" tappar troligen shoppingen sin fägring...
    :-)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.