onsdag 13 maj 2009

Ögat i skyn

Ordföranden i UFO Sverige resonerar på Newsmill (nytt fönster) om myndigheters mörkläggning i UFO-frågan.

Hade jag nu varit konspirationsteoretiskt lagd och i den åldern att jag själv inte såg månlandningarna på tv men väl kanske långfilmen Capricorn One ("månfärden en tv-filmad fejk"), skulle Svahns artikel, skriven i folkbildande syfte, bara gjort mig mer misstänksam.

Det konspireras, ja. Inte minst på amerikansk sida. Men amerikansk interventionspolitik i fallet kommunistiska regimer skulle kunna tydas som ett försök att leda den omedvetna läsaren i att lätta på sin alien-noja och misstro mot regimen genom ett slipprigt utbyte av ett slag av konspiration mot ett annat, mindre kontroversiellt.

Och hur läser den konspirationsteoretiskt benägne förklaringen att myndigheter med stor sannolikhet hemlighåller information om vad som förmodas vara topphemliga farkoster från annan jordisk makt? Jo, som rökridå-resonemang. Naturligtvis är "främmande makts farkost" den självklara och perfekta ometiketteringen bakom vilken man döljer de rykande heta fallen!

Och inte minst: ryssarna missade tävlingen att först nå månen. Hur skulle förlorarna kunnat ha medlen att övertyga världen om att amerikanerna fifflade?

Nej, vore jag konspirationsteoretiskt lagd, hade jag inte funnit mycket i Svahns artikel att lindra mina anfäktelsens plågor!


*****

För den som har råd att köpa dem på Internet (giriga bokhandlare har en tendens att chockhöja priset på en titel så fort upplagan är officiellt slut), rekommenderas filosofens och specialisten på Matrix-filmerna Peter B. Lloyd två medvetandefilosofiska volymer från 1999, "Consciousness and Berkeley's Metaphysics" och "Paranormal Phenomena and Berkeley's Metaphysics".





Volym 2 avhandlar UFO-fenomenet utifrån den idealistiska filosofins perspektiv. Mycket intressanta böcker, som avsevärt fördjupar ämnet i riktning från den barnsliga nivån av skruv- och mutterfarkoster från andra världar.

Lloyd menar (och nu gör jag på inget sätt den här hyperintelligenta och inte helt lättlästa boken rättvisa!) att vi har att göra med vänner från näraliggande högre medvetandedimensioner. Vår egen synske vetenskapsman Swedenborg var inne på samma spår. Han kallade dock fenomenet för "änglar".

Psykologen Carl Jungs term "psykoid" kommer ledigt in här, tanken om att det Objektiva Medvetandet (Världssjälen) kan manifestera sig på ett sätt som den i materialistiskt tänkande erfarande människan upplever (via sina fem yttre sinnen) som objektiva spår av påhälsning "därutifrån".


Mänskligheten vet ännu inte att vi alla är förbundna via den inre dimensionen som ligger utanför tid och rum, vilken i gammal tid i t.ex. kristendomen kallades "Gud" och i de klassiska filosofierna hade många andra namn, varför inte Platons "Det Ena".

Som en av de ålderdomliga indiska filosofiska upanishad-traktaten säger: "Den som på 'här' och 'där' gör en åtskilllnad, en sådan människa går från död (ignorans) till död." (Katha-Upanishaden)


Indisk filosofi hade genomskådat den primitiva newtonska världsbilden där tid och rum är absoluta storheter redan innan vår kultur hade börjat bygga sig denna mytiska luftbubbla inom vilken vi intill dessa dagar levt och genom vilken vi upplevt vår "verklighet". Men evolutionen gör sig redo att lansera ett sjätte sinne...

UFO-rapporter, primitivt fattade som "utomjordiska besök" är bara små missljud och kognitiva felläsningar när nu mänskligheten börjar vakna upp till medvetande bortom "sunda förnuftet" och steril rationalitet...

Begrunda bloggens devis härovan - den kan parafraseras som "sätt aldrig en a priori gräns för vad du är intresserad av, då blir du akterseglad som skeptikerna alltid blir när paradigmskiftet är ett faktum..."



Högaktningsfullt, vid just detta tillfälle,

En av dem som flyger som ett UFO om natten, understundom i formation om tre.

(Själar är sällskapliga varelser, och tretalet synes stabilt.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.