fredag 29 maj 2009

Underhållning räddar västerlandet?

Om västerlänningens förlorade helhetsblick på sin civilisation, där materialismen måste stå tillbaka för det nygamla paradigmet som håller medvetandet för det centrala. Som alltid: Se GESTALTEN hellre än förlora sig i detaljplotter - särskilt viktigt då civilisationsbubblan är på drift!



Dagens Nyheters oavsiktliga inbördes placering av två förstasiderubriker, påminner om att vår kultur att mogen att föras till slakthuset där den danske charkmästaren står redo att puckla på oss för att ligga still under styckningen. Jag menar, är det längre möjligt att avveckla den dummerjönskultur folk numera är föds in i och inte längre kan distansera sig från?



När Piratpartiet, vars tillblivelse bottnar i "känslan" hos en ny generation att utan övervakning få fortsätta göra vad bäst de vill med "sitt" nät (centralt: gratis nerladdning av prisssatt material skyddat av upphovsrätten), när detta parti växer i landet, då vet vi att en hel generation en bit in i framtiden kommer att slaktas obönhörligt - i någon bemärkelse. För som rubrik 2 kontrasterande påminner om, pågår ännu ett större krig "där ute" till skillnad från den överflödiga svenskens imaginära problem.

Istället för "Total Underhållning", rekommenderas ett "Total Recall" i den grekiske filosofen Platons bemärkelse. Fattade du inte? Då är du kanske den danske charkmästarens nästa offer! Inför jordens kommande post-materialistiska period är det nu hög tid att lära sig backa ett steg och se vilket bottennapp vår upplevelsekonsumistiska Zeitgeist var i tingens större skeende, och plocka in den Totala Förståelsehorisont som för västerlandets del började för över 2.000 år sedan, men som vi katastrofalt avvikit från.

För vad sade Platon? De bästa själarna reinkarnerar i anspråkslösa positioner, utan begär efter makt eller prylar! Väst behöver återvända till den insikten, vilket med nödvändighet innebär nedmonteringen av den nuvarande sakernas ordning.

Resultatet av Platons yogaliknande teknik för hågkomst ("recollection") kan löst (mycket löst!) liknas vid Schwarzeneggers "total recall", eller insikten hos varelserna inne i The Matrix att också deras patetiska kamp för "sin" integritet och rätt att stå utanför "övervakarsamhället" är en dröm inne i en större dröm.

Hur patetiskt är inte drömmarnas piratflaggeviftande för "personlig integritet" när forskning hopar sig som vittnar om att vi är totalt genomlysta av en medvetandenivå som gör egocentrikern till en parodi på människa!

Bara en så enkel sak som telepatin (vissa är med om den ofta, andra har ännu att upptäcka den) avslöjar obönbörligt vilken oralistisk fantasi egoisten odlar, som tror han kan skydda sig från insyn! För bortom kommunikationsteknologin kvarstår det faktum att hela hans psyke är genomskådat.

Platon igen! Och nu kommer en helt ny generation forskare i de extrema Nobelprisbelönta kvantfysikerna från 1900-talet och berättar om att materia är en fantasi i ditt psyke - att dina blippande kommunikationsprylar kryckor du använder för att du är så sinnessvag att du inte ens lärt dig leva - ännu. Men detta visste du inte ens, för du har aldrig fått lära dig hur man går utanför dina egna föreställningars skolåda! Vår typ av civilisation går runt för att de fem sinnenas evangelium predikas som vägen till frälsning (för minuten).

Nu förstår du varför du tränats i att avsky religioner, som trots att många lagt sig till med allehanda oskick, i allmänhet bevarat en insikt mänskligheten redan gjort: vi hör ihop i en högre ontologisk ordning. Telepatiska fenomen bekräftar att religionerna åtminstone har fattat något rätt.

Du är grundlurad av de intressen som skor sig på att du förblir en simpel materialist och lever vidare i inbillningen att du är ett separat ego som behöver teknikindustrins redskap för att känna dig delaktig! Jag studerar roat min internetleverantörs fåfänga försök att göra mig till en del i det konsumtionistiska systemet. Det är precis som de sovande i kuvöserna i Matrix - en av filmhistoriens läbbigaste scener! Där, under glaskuporna, låg vi, i mobilernas och de flimrande apparaternas våld - sondmatade non-stop med nonsens!

Notera hur vårt språk är uppbyggt och döljer ledtrådar: läbbig kommer från labia, läppar, föresträdesvis moderns blygdläppar. Moder -> Matrix! Mater Materia!1 Reaktionen av läbbighet över Matrixscenen är berättigad: kristendomen och andra religioner har i årtusenden bevarat bilden av ett fall in i "Platons grotta" eller livmodern - syndafallet ner i en simplistisk materialistisk livsuppfattning.

Bilden avser väcka oss till minnet av en identitet som är störrre än det som våra fem sinnen talar om, större än valet av gardintyg, märkesoffan och allt det andra som utgår våra kulissväggar och vårt skydd mot verkligheten. Vi är större än allt det här! Vi är fria, medvetna andar på besök i en luftbubbla som vi inte fick välja helt från scratch, för den var byggd redan när vi kom hit, och det är få förunnat att hitta sprickan som leder ur den.

I andra system påpekade Erwin Schrödinger, Nobelpristagare i fysik, kan tiden på baklänges (och har också i vårt system visat sig göra det under särskilda omständigheter). Men så fick du som barn inte lära dig det, och därför upplever du nu en "reguljär" tidsrörelse. "Och vad ska du bli när du blir stor, lilla vän?" Tidspilen börjar inympas nästan omgående!

Du upplever också att orsak leder till en verkan fast filosofin visar att detta inte stämmer. Verkan innebor i orsaken! Vid någon punkt i det "förflutna" verkar någon ha fått föreställningen om en tidsrörelse, och nu ärver alla automatiskt den föreställningen! Mytologin kallar tidens fader för Kronos, romarna kallade honom Saturnus - liemannen!

Hur många lager av drömmar inom drömmar finns det? Se där, en fri tanke och ett ämne värdigt att följa upp. Fuck den personliga integriteten - svenskarnas paradämne som bara tjänar att låsa oss på en otroligt låg begreppslig medvetandenivå.

För vem orkar fler mojänger som överbetonar Egot alltmedan de fejkar eller simulerar "intersubjektivitet"? Dessa är leksaker för den bottenlöst intelligensbefriade folkmassan som inte lärt sig att tala vuxenspråk (vad man i äldre kulturer menade med vuxenhet).

Nej Sony och underhållningsindustrin som separerar männskorna och sedan säljer dem verktyg för att åter komma i kontakt med varandra är inte rätt intressen att rädda vare sig själva eller den här civilisationen.

Underhållning ingår som en rekreativ del i en värdig civilisation, vilket vi faktiskt inte har om vi bara går på russinen i kakan - vi som dammsög nätet efter gratis kopior av avgiftsbelagda filmer var barn av föräldrar som "skatteplanerade" smart för sin egen fördels skull, och samma avskum kommer vi själva att bli så småningom. Det är bara tragiskt att se Piratpartiet vs. Etablissemanget och hur särskilt de förra som tror sig vara lösningen bara drömmer inuti ännu en matris av otillräckliga grundantaganden för den tid vi stormar fram mot...

Den danske charkmästaren kommer att stycka var och en som inte börjar tänka Stort och Rätt i frågan om vad Livet är. Vi har mött honom genom årtusendena, för han går alltid med oss. Möter man honom medan tid är, kan han lära ut många fördolda ting, men skjuter man honom ifrån sig kommer han tillbaka som en grym fältets skördare.


En gestalt med många namn.
Kronos är bara ett.



För snarlika litanior, se även:

* Hur människan krympte till sinnesretningar,
* Lyft din blick och se helheten (armageddonbloggen)

Och sen förstås det lilla problemet med om vår teknik är rent hälsovådlig... En professor från Karolinska citeras:

Radiation Review: Some People May be 'Allergic' to Cell Phones, Computers

Tillägg 090530: En del saker ligger sannerligen i luften (t.ex. bakgrundsstrålning)! En debattartikel i Aftonbladet tar dagen därpå upp vår förorenade samtid just ur strålningsperspektivet.

_____

1. Mater Materia. Modern - den konserverande/stabiliserande - som boven till vår materialism! Visst har kvinnan fått ta skit genom historien! Hennes biologiska kropp och del i fortplantningen har givit upphov till föreställningen om "matrisen" eller "gridden" som låser våra möjligheter.

Det är inför motivets naturgivna "läbbighet" en del kvinnor (och män) spårar ut och blir rabiata feminister som hånar och ringaktar det (egna) kvinnliga könet och inget hellre vill än nyintroducera makarna Myrdals samhällsskötta skinnerska barnfabriker (Maria Sveland). The Matrix igen!

Ja, hur kommer nästa mänsklighet att se ut? Blir vi androgyner, lägger ner könet och sexet, och skapar barn via provrör? Provrörsbefruktade barn har en fyrfaldig ökning av vissa genetiska skador, så mänskligheten har uppenbarligen inte nått en fungerande ny "vision" ännu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.