tisdag 9 november 2010

DN och självbilden

Noterade en liten diskrepans. Bonnierägda Newsmill har på sitt forum som näst mest lästa artikel en skarp sak om Bonnierägda DN:s chefredaktör Herlitz.

Fram till idag har jag trott att den lilla reklamrutan på DN återspeglade "topplistan", men icke så. DN finner det verkliga intresset för artikeln så missprydsamt att de helt enkelt stuvat om verkligheten.


I ärlighetens namn står det inte i DN att det är Newsmills mest lästa som listas, men det är lätt i vår listmaniska värld att göra det antagandet...

Skribenten som varslar om att Moderaterna har blivit hälsofascister pekar på en riktigt alarmerande tendens som påminner om något jag spekulativt men fullt rimligt hävdat på min astrologiska blogg: Partiet attraherar reinkarnerade tyska nazister. Men istället för att stänga in judar i getton avskärmar de sig själva i det här livet, gömmer sig bakom puritanska hälso- och yogaregimer och bevakade gated communities. 

Det är som om en liten grupp av extremt ytliga "livsstilsmänniskor" förbereder sig på den stora vreden när folk äntligen inser hur galet de lagt sina röster. Kommer tusen och en små bastiljer att stormas den här gången, eller vad är å färde?

Det är som en djup neuros ligger under ytan i det svenska samhället, den ena rapporten avslöjar galenskap och underliga värderingar skevare än den andra. Det här med hälsofascism för att platsa i kvarteret var bland det galnare jag läst på några timmar!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar