tisdag 7 februari 2012

Anden som rycker och har sig
Problemet med skolflickan Lori började efter en rockkonsert då hon ägnat sig åt headbanging och hon svimmade av all utlevelse. En månad senare svimmade hon igen, nu utan förklaring, och symptomen byggdes gradvis på tills hon nu rycker och sprätter till och utför tvångsmässiga rörelser med händer och fingrar. (DN)

Hon är ett spritt språngande exempel på spontant KUNDALINI-UPPVAKNANDE. Men det har inte en enda i världspressen kommit att tänka på. Den andligt döda människan pendlar mellan diagnosen massysteri och miljögifter - fånge i sin oandliga mörka bur.

Frågan om demonbesättelse ligger naturligtvis nära. Det ligger något grymt ironiskt att hon sätter sig framför datorn för att spela in sin berättelse medan en poster på väggen bakom henne skriker ut, "SJUFALT HÄMNAD"! Vem finner tillfredsställelse genom denna hämnd?

Kan andar ta kontroll över människans subtila energikroppar så att effekterna ser ut som våldsamma kriyas - de spontana kramper och kroppsrörelser som uppstår när kundalini-energin är på god väg att döda den syndfulla människan av kött för att introducera den Nya Människan?

Hon säger att det blir värre om hon stålsätter sig - exakt samma rapport som kommer från dem som upplevt andens uppvaknande. Processen måste få ha sin gång även om det leder till bestående handikapp. (Blindhet och förlamning finns rapporterade i samband med shaktis - Den Feminina Naturkraftens - uppvaknande under meditation. Men vanligen går de fysiologiska symptomen över.)

Vad är det för kollektivt karma som det här dussinet flickor i samma skola nu betalar åter?

Se också "Logos omprogrammerar jorden" - den största solflamman på fyra år slog ut den 9 augusti 2011. Frågan är vilken dag Lori headbangade sig vidöppen för kosmos...

*****

Kommentar till horoskopet för den 7 oktober, dagen för skolkamraten Thera Sanchez första anfall, kommer i sinom tid på Sideriska siktet.

Missa inte att Aftonbladet drog igång Juholt-drevet SAMMA DAG!

Här är den sedermera - av högertidningen Expressen - prisbelönta skräpjournalisten Anette Holmqvist uselt researchade artikel. Minns också hur någon okänd person på riksdagskansliet ändrade hyresreglerna på webbsidan bara några dagar senare!

Minns hur den 14 oktober Göran Greider ropade till svenska folket att de skulle vakna ur "masspsykosen" högerpressen dragit in dem i? "Masspsykos" är just hur förståsigpåare utan högre kunskaper söker etiketteras skolflickornas anfall.

Är det egentligen obegripliga krafter över världen just nu? Onda andar?

*****

Jag har själv haft ett möte med en märkligt ryckig kvinna - i drömmen. Här, utan redigering, ett stycke ur ett brev jag tillsände en arbetskollega den 28 januari 2003 och sedan ett stycke ur ett brev till min framlidne far den 18 februari 2003:

Jag hade en så skum dröm om en kvinna i natt...

Jag hade fått syn på en tjej jag gillade men var för blyg (!) för att ta kontakt med. Så jag låtsades läsa en bok medan jag kastade förstulna blickar genom en fönsterruta där, på bara nån meters håll, en kvinna sångtränade. Emellanåt tittade hon upp och jag visste att hon visse. Båda vände snabbt bort blickarna igen, som för att inte förstöra "smygspanarleken", vilken båda verkade uppskatta.

När hon sjöng så gick hela hennes kropp i ormliknande vågor, det var som om den här människan egentligen bestod av musikaliska vågrörelser, fast hon givetvis var en fysisk (och vacker) varelse. Men jag kunde "se" att detta egentligen var nån slags "musik-ängel" och jag var alldeles bedårad.

[Inte nämnt i brevet var att jag började röra mig mot fönsterrutan där kvinnan med den ormgungande kroppen befann sig, och att jag då noterade att fönsterrutan inte var välputsad. Längsmed kanterna fanns det smuts kvar. Tanken går idag, nio år senare, till buddhistiska talesätt om att noga polera sinnets spegel tills den är helt ren...]

Föga visste jag 2003 att det här var ett möte med den inre anima! (Jungs djuppsykologi.) Det var en fest i annalkande och jag började istället fundera om jag fått ett varsel om ett kommande möte. Det hade hänt att jag drömt sant även tidigare i livet. Och att drömmen - på det yttre planet - förebådade ett möte inte utan sina "övernaturliga" incidenter visar det senare brevet till fadern:
Mystiken tätnar kring den trevliga kvinna jag mötte på en fest dagen för det kinesiska nyåret, veckan efter att jag drömt om henne. [Tillägg: jag mötte "ormrörelserna" på en fest och fick syn på henne exakt som i drömmen, i en märkligt designad lägenhet där hon stod bakom ett stort och fyrkantigt fönster som skiljde köket från vardagsrummet.] För exakt en vecka sen var vi ute och åt en bit mat på kvällen och pratade på i fyra timmar. (Vi blir otroligt pratiga tillsammans).

Jag kom på vem hon liknar: Grynet Molvig, kombinerad med --- mor! Faktiskt väldigt vacker. När jag vaknade samma morgon låg jag kvar en stund i halvvaket tillstånd och "inbillade" mig att jag kommunicerade med hennes själ. Jag såg den som en halvgenomskinlig skepnad i ett lika halvgenomskinligt landskap. Jag fick veta flera saker men när jag fick höra att hon hade gjort två aborter sa jag åt mig själv att sluta fantisera perversa saker och att stiga upp. När jag sen knäppte på radion som sällskap till frukosten talades det märkligt nog just om aborter!

Sammanträffandet var så egendomligt att jag berättade det på vårt möte under kvällen. Det tog henne 3 timmar innan hon bekände att min "drömdiskussion" med henne var helt korrekt. Hon hade två sorgesamma episoder bakom sig i livet. Från "dagdrömmen" hade jag också med mig färska uppgifter om att hennes horoskop hon berättat om på festen, var felaktigt.

Och det var bland det första hon tog upp när vi satt oss till bords, "jag har inte Tvillingascendent som jag sa...". "Nej, jag vet", avbröt jag, "det är en Kräftascendent". Hon blev illröd i ansiktet och gömde det i sina händer. (Kräftan som rollmask, vilken både pappa och jag föddes med anses inte speciellt "cool"; ett småfegt tecken med överdriven revirinstinkt och uselt pokerface - vilket hon tydligt visade, hon kände till symboliken och var inte förtjust över att "äga" den.).

Ytterligare en sekvens ur drömmen jag haft före jag träffat henne fick också sin förklaring. I denna hade jag i en scen sökt henne i en gymnastiksal där mycket turbulens pågick. Jag fäste mig inte vid oron för jag hittade hennes gymnastikkläder (väldigt lika dem hon bar på festen) och luktade på dem. Det symboliserar ju jaktinstinkt och att jag likt en hund sökte få vittring på henne! Bråket i gymnastiksalen intresserade mig föga.

Under restaurangkvällen fick jag veta att hon varit idrottskvinna i sin ungdom och en av Sveriges mest lovande... kulstöterskor (av alla maskulina sporter!). Hon berättade under kvällen att någon släktings unge i dagarna varit involverad i något bråk i just en gymnastiksal och där polis inkallats, så där "läste" jag framtiden ytterligare en gång vad det verkar...

Med ett litet barn som hon har vårdnaden om varannan vecka och ett jobb som innesäljare verkar det inte upplagt för nån snabb utveckling, om någon alls. Men man måste häpna över den säregna drömmen som "förutspådde" en blivande livskamrat komplett med flera detaljer som en efter en har verifierats, så vi får väl se vad som blir av det här...

Den nya bekantskapen självdog efter några möten. Hon var en sporttjej ut i fingerspetsarna och jag hade inget att säga henne och hon inget att säga mig... Kvar blev dessa minnen av en kort men intensivt telepatisk bekantskap!

Observationen i drömmen av kvarvarande smuts runt fönstrets ytterkanter (slarvig fönsterputs) illustrerar också varför jag strax feltolkade drömmen. Istället för att förstå att fönsterrutan vette inåt, mot det egena psyket, valde jag - till följd av den återstående smutsen - att se drömmen som en indikation om en extern händelse.

*****

7 kommentarer:

 1. För mig innebar den 7/10 -11 en "andebesatthet" av ett betydligt trevligare slag: jag blev inspirerad till att få ur mig inte mindre än två dikter under dagen, vilket är väldigt ovanligt för mig. (Ordet inspiration har ju med ande/andning att göra :-))
  S

  SvaraRadera
 2. Filosofen Plotinus (200-talet) föraktade astrologer för att de talade om planeters onda inflytanden. För honom var "gudarnas" rörelser perfekta och alls inte skyldiga till någon skit på jorden. Men han medgav att "kretsen" påverkade den biologiska delen av människan. Du nämner här poetisk inspiration (högre härkomst) medan alla mina exempel handlar om "orenhet" på den somatiska eller psykiska nivån. Så det ena motsäger inte det andra.
  :-)

  SvaraRadera
 3. Ska förtydliga: Platon förklarade den rena sinnesmänniskan leva ett overkligt liv. I den sublunära världen gäller astrologin. I den supralunära (över månen) gäller "gudarnas perfektion". I poetisk inspiration verkar man (gissar jag) mot de Eviga Formerna och för ner dem till en materiell klädedräkt. "Masspsykos", om vi håller oss till den teorin (kanske det som kallades "onda andar" förr), är helt sublunär problematik. Vatten och lägre luftlager i ohelig röra, långt under den högre luft som vidtar där vattnet inte längre sträcker sig.

  SvaraRadera
 4. Onej, jag menade inte att upplevelserna motsade varandra. Jag bara gav - lite trevligare exempel - på hur denna dags "tidsanda" gjorde avtryck på mig, med den vinklingen att "inspiration" etymologiskt kan härledas till "ande". Jag är så blygsam att jag inte vill nämna det där med högt och lågt, men tack för att du gjorde det åt mig! ;-)
  S

  SvaraRadera
 5. Vet vad du menar och tänkte ut följande redan efter den första dubbelresponsen (likt schackspelaren som förutser motpartens möjliga nästa drag) :-)

  Man kan antingen säga, "ja men se, så det finns olika uttryck samma dag" och så dör diskussionen med detta flata svar. Eller också kan man lyfta svaret till nästa nivå och passa på att sticka in lite allmänbildning (vem vet vem som läser det här om fem år), och t.ex. säga något om hur Plotinus restriktiva syn på planeternas inverkan kan förklara att du av alla på jorden sysslade med något gott just då. Glöm inte att jag var dataprogrammerare och en sådan söker alltid skapa så "nyttig kod" som möjligt.

  Vad jag säger, är att du - i linje med Plotinus tankar - hämtat/fått diktarinspirationen från en nivå bortom de sju sfärerna. Det är inget du behöver reservera dig mot (det kanske är din Algol som blockerar mottagaren Luna och agerar som Satan/Vedersakaren!), utan är tvärtom ett erkännande av din inspiration och också en bekräftelse på att Plotinus kan ha rätt: dagens hemskheter relaterade typiskt till den "vegetativa själen" - den lägre delen som infekterar så många människor och inte låter "diktarens inspirationskälla" verka direkt på sinnet.

  Plotinus gjorde alltså den distinktionen att "kvinnor och slavar" ständigt riktar sitt sinne (Månen) ner i det fysiska ("lergeggan") och därmed blir offer för astrologins krafter. Män, som höjde huvudena och studerade stjärnornas rörelser vaknade med detta till en högre medvetenhetsnivå där "makterna" (som Nya Testamentets Paulus kallar dem) inte längre biter. I besittning av den rationella själen kan visserligen kosmos makter alltjämt skada kroppen men pneumatikern har placerat hela sitt väsen på en oberörbar nivå. (I de tankarna möttes för övrigt grekisk, platonsk filosofi och esoterisk kristendom.)

  PS. Det fanns några goda nyheter också hos N.Y. Daily News - därav min uppmaning att inte köpa de hårdvinklade exemplen utan själv läsa deras rubriker - nå, du hade ett exempel från egna skrivkammaren som visade att inte allt den dagen hade Vatten-Mars attack mot psyket som källa.

  SvaraRadera
 6. Det är ju tur att du inte "köper" Plotinus rakt av och avfärdar mig mht till mitt kön... Han borde kanske ha ställt sig frågan om huruvida kvinnor och slavar hade särskilt stor möjlighet i sina liv att höja huvudena och studera himlen, eller om de var sysselsatta med jordiska trivialiteter, så att han och hans kompisar kunde överleva fysiskt...
  (Det var förresten antagligen därför som just de som ansågs som lägst stående i samhället drogs till Jesus och den första kristendomen när den började spridas - de Såhd med det sanna seendet och fick upprättelse och värde som guds barn.)

  En av dikterna handlar förresten om det tillstånd den tillkom i: Det hypnagoga mellan sömn och vakenhet, just innan dagsmedvetandet är påkopplat och man just därför är mottaglig för sin högre själ. http://www.poeter.se/viewText.php?textId=1374483

  SvaraRadera
 7. Många av filosoferna levde under vad vi i Sverige skulle kalla fattiggränsen, Herakleitos i ett litet ruckel uppe i bergen, stoikern (namnet undslapp mig just) "i en tunna". Platon vet jag inte men hans lärofader Sokrates likt den långt senare Plotinus var båda kroppsföraktande asketer, de med. De lämnade, som vi säger i dessa ekologiska tider, ett mycket litet "fotavtryck" efter sig och sörjde uppenbarligen att folks ambitioner var så triviala och jordiska...

  Jag har inte lyckats förstå om de menar allvar, dessa antika litterära herrar. Men deras syn på mänskligheten märks tydligt även bland platonisterna: folk som helhet ÄR skräp. Ytterst få, enligt den okända elev i Platons akademi som skrev Epinomis, som tydligt hänvisar till astroLogin, föds med tillräckligt sublimt sinne för att ens klara av den kunskap han anser nödvändig för statens styrande! Nu kom aldrig den dagen, när astrologerna blev viktigare än t.o.m. politikerna... :-) (Ska kika på din länk)

  SvaraRadera