fredag 10 februari 2012

Relansering eller Rätt färd -ig -het

Jonas Sjöstedt (v) ber i AB socialdemokratin att sluta vela om den cyniska svenska samhällsutveckling där alla jagar pengar för egen del - Reinfeldts modell - istället för att stå upp för människan som väl ändå är det viktigaste i det mänskliga livet. Att fega ur den rakryggade blicken - öga mot öga - har annars blivit något av en svensk paradgren. Alla i Stockholm där jag bor går numera och tittar ner i sina mobiler, ingen möter sina medmänniskor öga mot öga.


Det skulle kunna skildras i skillnaden mellan Sjöstedts och Reinfeldts horoskop i placeringen av lyckoplaneten Jupiter. "Uppfyllaren" Jupiter står i personens Vädur hos vänsterledaren, hos högeregoisten handlar lyckan i stället om Oxen, pengarnas och ägandets tecken. Idén är att man måste äga något innan man har rätt att existera. Så befängt! Så rent av djävulskt tänkt! (Den läsare som inte förstår vad jag säger behöver bara studera Reinfeldts ultimata förödmjukningssystem Fas 3 - riktat mot dem som pga. systemfelen i den svenska arbetsmarknaden hamnat utanför.)

Idén är tillämpbar på den moderna ynkryggen på Stockholms gator. Att hellre stirra ner i mobilen - DET MATERIELLA SUBSTRATET - än leva UPP till sin personliga höjd och titta andra människor i ögonen (en markering av att "här är vi, i vår gemensamma värld") - det motsvarar exakt fallet ner från Sjöstedts lyckoplanet till Reinfeldts ynkliga reträtt ner i Oxens egendoms- och pryltänkande. Lustigt nog är båda tecken representerade i det svenska nationalhoroskopet på den folkliga nivån (Månen). 

Månen står förvisso i Väduren - svenskarna är ett folk av personer (en aningen skrämmande beskrivning när zodiaken rymmer symboler som kunde berättade en mer komplex och intressant historia). Men Väduren är en rak och mycket personlig typ, alls inte utan sin charm - minns Håkan Juholt - han hade med all säkerhet Månen i Väduren. 

Svenska folkets sinnelag bottnar dock i Vädurshärskaren Mars faktiska placering här skiter det sig. Mars står illa till i Oxen. Gemene man skyggar direkt från den rakryggade och levande hållning Väduren representerar och glider undfallande och negativt ner i Oxens träsk av egendomstänkande och själviskt prylraseri.


Det är som svensken i gemen saknar ryggrad och måste ÄGA för att förstå att han/hon faktiskt är något. Boven för detta totala förräderi ligger inte i skolan utan i den underliggande världsbild som konsumtionssamhället pådyvlat oss och vars aktörer är de som ger hemliga partibidrag till Moderaterna för att producera en så imbecill och lögnaktig politik som möjligt, en politik som så vädjar till egoismen att vi slutar se de horder av fattiga, sjuka och långtidsarbetslösa som ligger utströdda bakom vår privata konsumtionslinje mot vår egen död i något illa fungerande, vinstmaximerat äldreboende. Nej, medelklassen - den svenska folksjälen - har inte mycket att vara stolt över...

Nu har visserligen Vädurens symbol fått en och annan skarp kommentar på bloggen för dess "egocentricitet". Men det är precis vad symbolen representerar - den kan inte hjälpa att dess funktion är vad den här. Utan ego inga vågskålar på zodiakens andra sida! Utan ego, ingen möjlighet att upptäcka behovet av balans mellan olika ego-parter.

När Jonas Sjöstedt ber (s) sluta vara så in i helvete frestade av ego-profit (hela stockholmssosseriet är en enda korrupt härva av folk som inte förstått ett dyft av vad Livet vill med oss människor), så är det visserligen med en framgångs-Jupiter placerad i Väduren, i den enskilda personens tecken. Men det gör honom ändå inte till en förespråkare för själviskhet. Förklaringen ligger naturligtvis i kontexten. Denna framgång för den enskilda personen samverkar med den planet den förfogar över: Solen i Skytten.


Om Jupiter i Väduren representerar lycka och välmåga för den enskilda människan, då står Solen i universalistiska Skytten för spridandet av denna godhet, denna välmåga till ALLA individer. Skytten är zodiakens höjdpunkt, även om den ligger klockan ett på en urtavla och inte högst upp. Även Platon kände till hur saker MÅSTE förhålla sig i ett samhälle: filosoferna (Skytten) MÅSTE agera som rådgivare till politikerna (tolv-slaget, Stenbocken, maktens tecken) för att samhället ska fungera.

Och då duger det inte, att som i Reinfeldts horoskop (med känd födelsetid) ha Jupiter i monetära Oxen i nionde huset för filosofi och religion! Då är vi tillbaka vid resonemanget om fega ovärdiga människor som sänker blicken från människan och hellre tjänar något lägre, tjänar den underjordiska demonen Mammon och alla de små glittrande ting han dinglar framför oss.

Utifrån zodiaken kan ses om individer i grunden är på fel spår eller har hittat Vägen. Det faktum att de allra flesta horoskop är körda i botten bara bekräftar att politik måste drivas av de nästbästa individerna i ett samhälle, de med förmågan att hörsamma filosofernas intryck - de med uppgiften att ha perfekta visioner av de eviga lagarna och förmågan att transponera dessa till ett språk som dels politikerna kan förstå och inte minst folket.

Reinfeldts bakomliggande PR-apparat är en travesti. Längre från de fenomenala insikter västerlandets portalfigurer formulerade i begynnelsen av vår civilisation går inte att komma. Vi har i dag ett Sverige med en regering som använder lögn och tvärtomspråk som sina redskap. Kallar nedmonteringen av välfärdsamhället för att vandra i en "100-årig tradition". Kunde Platon och de mästerliga tänkarna se vad som pågår i Sverige skulle de tro att hela underjordens djävlar vällt upp här: ett folk som valt sig en ledare som leder via Lögnens princip!

Ju förr Reinfeldt kör Sverige i botten, dess bättre. För det är också en kosmisk lag att pendelsvängen inte enkelt (om alls) kan hindras i sin rörelse - dess momentum är för stort. Först när det förgiftade samhället som helhet kommer till ett ändläge, kan en välriktad karatespark krossa den onda regimens knäskål och en ny och god kurs anläggas.

Jonas Sjöstedts horoskop är av den kalibern att tjäna landets medborgare den dagen de förstår att ingen lever för sig själv allena. Hans välviljas Jupiter tjänar personerna, hans individuella andesjäl Solen vill universell välmåga (han agerar på Jupiters order) och han har som individ - Mars-Lejonet med sig. Han är, så att säga, en reinkarnation av Rickard Lejonhjärta!

Vad den enligt SvD nyss "relanserade" Fredrik Reinfeldt kan liknas vid, vill jag helst inte sätta ord på...


(Se även övriga inlägg om Sjöstedts medhavda födelsekarta för fler infallsvinklar på detta unikt löftesrika horoskop.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar