torsdag 10 juni 2010

Vad var det jag sa?

Morgonnyheterna och tidningarna har nyheten om att förklaringen till autism hittats i DNA, men inte som man kunde tro. Aftonbladet formulerar det överraskande fyndet så här (nyheten även i DN):
En rad nya gener har upptäckts som kan utlösa autism. Förvånansvärt nog har många av genvarianterna inte ärvts av föräldrarna. I stället tycks felen uppstå när spermier och ägg bildas. 
Detta är naturligtvis inget nytt för astrologer, om de är namnet värda. Biologin och övriga vetenskaper som utgår från den materialistiska myten - eller mardrömmen - har ännu inte förstått vad jag förstått är implikationen av den nya fysiken: att observatören interagerar med studieobjektet för ett stycke dokumenterad "verklighet". Biologin har fram till nu kunnat fantisera att de undersökt naturen som en LEGO-låda med många små intressanta bitar, att de hittat ner till det stabila grundsystemet.

I själva verket konstitueras hela deras studieobjekt av miljön, vilket också den tillkomna epigenetiska grenen bekräftar. Men det återstår ännu för dagens så kallade vetenskapsmän att förstå vad redan antikens visa män hade klart för sig: Att vi befinner oss i ett livs levande intelligent kosmos, där liv alstras via rörelser, lagbundna rörelser. 

I det här inlägget från augusti 2009 triumferade jag över genetikens kapitulation, och avlossade den ultimata visionen:
Några generationer från nu kommer vetenskapen att återupptäcka Världssjälen och förstå mekanismerna för hur KOSMOS KONTINUERLIGT ADRESSERAR OCH OMPROGRAMMERAR GENERNA I VARJE LEVANDE TING! 
Dagens nyhet bekräftar således att Tiden själv (tingens banor) lägger handen vid verket. Detta gick snabbare än jag vågat tro! 

Vi är på god väg att återupptäcka den levande och intelligenta Världssjälen, och därmed ge astrologin och många antika antaganden deras upprättelse. 

Sedan är det bara en tidsfråga innan vi kan avveckla Darwin och evolutionsläran eftersom också den vilar på en fullständigt barock kosmologisk grund - den stendöda 1800-talsmaterialismen. 

Tiden är inte linjär, hela evolutionen från Big Bang och fram till nu vilar stilla och i evighet i ett Medvetande vetenskapsmännen aldrig kommer att kunna mäta sig med. Människan är förvisso också en gud, men en ren rookie. Våra konceptioner är i jämförelsen med Skaparen mycket modesta!

Eller som rockgruppen Aerosmith sade i sin första säljframgång: Dream On!

5 kommentarer:

 1. "Detta är naturligtvis inget nytt för astrologer, om de är namnet värda."

  Varför kom ni inte på det tidigare då och framlade detta som en teori som sedan bara behövde bekräftas?

  SvaraRadera
 2. Jag tror inte du förstod inlägget som ställer en fråga som redan är besvarad...

  Tanken på Världssjälen/kosmos som en sammanhängande informationsväv där alla delar informerar varandra går tillbaka till antiken. Den har lyfts gång på gång genom historien.

  SvaraRadera
 3. DNA = Karma på fysisk nivå. Har jag läst någonstans.

  Blotta det faktum att det finns autistiska personer med extraordinära förmågor, som att i varje detalj kunna rita av en vy de sett i några sekunder, eller veta exakt antal av något de sett en kort glimt av, borde väl få biologister och materialister att fundera vad dessa förmågor kan bero på. Det vore ju, med det vanliga synsättet på människan, helt omöjligt att ha sådana förmågor.
  S

  SvaraRadera
 4. Sant, men en strikt biologisk förklaring skulle ändå kunna hålla för extraordinärt utnyttjande av sinnena. Den svåra nöten är den jag pekade på, att universum skulle kunna "informera" dna, dvs en sammankoppling mellan en makro- och en mikrovärld. Biologerna vill gärna hålla det förskräckliga "döda" universum utanför sin lilla sandlåda...Livet blir plötsligt helt ogripbart om man börjar tänka sig den antika modellen med kroppslös intelligens.
  :-)

  SvaraRadera
 5. Ja, det är väl den "kroppslösa intelligensen", världssjälen, eller vad man nu vill kalla det, som de som förr kallades "idiots savants" har en "direktuppkoppling" till... men hur skulle man kunna förklara dessa förmågor strikt biologiskt fattar jag inte riktigt...
  Hur som helst finns det en intressant bok som heter "En annorlunda barndom" av Iris Johansson, en "frisk" autistisk kvinna som själv beskriver sin uppväxt. Hon hjälper nu själv föräldrar till autistiska barn, och människor med andra former av problem.

  SvaraRadera