fredag 12 april 2013

Allt lägre intelligens hos företagen
Företag söker med ny personal med ljus och lykta men finner att den procentuella andelen av "okvalificerade" och ointressanta personer bara ökar (SvD/Näringsliv).

Det är naturligtvis den ständigt mer datoriserade och fascistiska människosyn (vilken socialvetenskapen kan förbinda med det borgerliga samhället och dess värderingar) som ger detta skenbara resultat. 

Skapa bara tillräckligt idiotiska kravspecar (som man för tio år sedan såg i de verklighetsfrämmande önskelistor på kompetenser sökande till it-jobb förväntades ha). Se sedan hur andelen "okvalificerade" växer vilt för varje ytterligare meningslöst krav som tillförs. 

Lägg till det rekryterare som reducerats till passiva ansökningsgallrare som slaviskt jobbar efter modeller någon dataprogrammerare med kvantifieringssjuka in i benmärgen satt samman. Hjälplösa HR-anställda som troligen många gånger inte ens når ett IQ på 100 och är extremt illa ägnade att via de personliga breven uppfatta talang när deras oseende och till floskler och corporate bull reducerade läsförståelse möter sådan.

Det personliga brevet lär väl i it-fascisternas system i vilket fall väga fjäderlätt om inte bakgrunden matchar den checklista som ingår i arbetsbeskrivningen för dessa stackars pappersvändare att hjärndött bocka av!


Det är företagens fundamentala girighet - proportionell med deras obegåvning - som gör att de inte längre kan acceptera ansökningar från multibegåvningar eller generalister, dessa allmänbegåvade människor som med korta inkörssträckor kan ta sig an de i vilket fall parodiskt stereotypa arbetsuppgifter den kapitalistiska marknaden framskapar i sin "härska genom att söndra och atomisera"-strategi.

Det finns nämligen inte tid eller pengar att låta generalisten att sätta sig i nya arbetsgifter - marknaden vill idag har förprogrammerade slavar som börjar producera från det ögonblick man trycker på startknappen.

Den största byidioten måste oförändrat vara Svenskt Näringsliv som 2011 hade det dåliga omdömet att håna "hobbykurser" på universitet och högskolor, inte minst det "olönsamma" ämnet filosofi. Det är just sådant stoff som får neuroner att fyra av i tiotusenden och folk att höja sig till den allmänbildade grupp som kreativt kan ta sig an mängder av uppgifter. 

Det är således arbetsgivarna som med sina fascistoida och djupt missvisande rekryteringsmetoder - alltid baserade på bisarra reduktioner av verkligheten till siffror och lönsamhetskalkyler - förmår plocka upp.

Grattis rovkapitalister i västerlandet. Har ni ens femton år i den nuvarande ordningen kvar, har ni tur. Europa står inför ett iskallt sammanbrott. 

Igen.*****

För en diskussion om verklig intelligens istället för det dravel marknadens företrädare yrar om, se min senaste undersökning av samtliga 513 Nobelpristagarhoroskop utifrån en antydan hos den romerske filosofen Plotinus: 

Nobelpristagare - själar med högre potential?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.