torsdag 18 april 2013

Högerregeringen - kulturmördaren

Inte en krona från regeringen Reinfeldt för att rädda det svenska filmarvet (SvD). Men 5 miljarder i skattelättnader till McDonalds och andra flottiga matfabriker. Där är den svenska kulturambitionen i ett nötskal...
När man studerar den borgerliga regeringens brist på vettiga värderingar i sin allt annat exkluderande ”ekonomism” – då måste det väl ändå vara en viss tröst på högersidan att bevittna socialdemokratins totala moraliska nederlag in invalet och utfrysningen av Omar, en god man utan extremism som sökt hålla dörrarna öppna till det internationella samtalet. 

Men han råkade befinna sig i Sverige där sossarna representerar en om möjligt ännu mer obildad grupp än de fartblinda och trendfixerade moderaterna. I sosseleden frodas det sena 1800-talets materialism och med detta religionshatet så till den grad att Veronica Palm tre gånger - som när Petrus tre gånger förnekar sig känna Jesus - som förklaring till Omars avrättning att han hyst ”förkastliga åsikter” (eller umgåtts med den som enligt hennes ankdammsperspektiv odlar sådana). 

http://sidereal.hall-of-man.com/2013/04/sossar-nationalsocialism-berufsverbot.html 

Dessa dagar visar vilken tragedi landet Sverige är. Men svenskarna själva förstår det inte. Den i landet dominanta socialdemokratin har alla rasismens och rasbiologins tendenser intakt i folkdjupen. Och de verkligt motbjudande – de baksluga borgarna spinner egentjänande på obildningens lättledda marionetter när män som Reinfeldt diskret kombinerar ord som ”etnisk svensk inga problem” och liknande. 

Vem är värst, den okunniga och fördomsfulla främlingsfobikern i folkdjupet eller den baksluga fixaren och trixaren? Det är uppenbart den senare som kommer att brinna i helvetet, alla mänsklighetens filosofier som nått en högre grad av artikulation är eniga om detta.

Karmaläran i indisk filosofi säger att den som begår brott i ond tro (dvs propagerar myter som man vet är falska – likt regeringens plötsliga förnekande att det man några år tidigare kallade massarbetslöshet längre är det då man själv är i regeringsställning) – dessa människor har redan dömt sig själva inför sin återfödelse i nya kroppar. Det hände kumulativt medan de levde att de dömde sig själva.

Det ”himmelska rådet” som väntar på andra sidan är egentligen bara en bildlig framställning som må eller inte må vara sann. Det intressanta är de tankar och handlingar som redan är fullbordat faktum då en själ överger den döda värdkroppen. 

Inget av detta diskuteras i biologismens land Sverige, och det är just därför kräkfasonerna breder ut sig värre och värre. 

Det finns inget korrektiv längre för den enbart materialistiska människa som odlar lite fisförnäm kultur i helgen men lever på exakt samma nivå som vilket däggdjur som helst, utan tillbakablickar och utan förmåga att interpolera framåt och utan korrekt uppskattning av vad hon egentligen sysslar med i nuet.. 

5 kommentarer:

 1. Problemet är ju just att det är vårt SVENSKA ARV som de vill bevara. Sådana initiativ anses ju i vissa korridorer som ren rasism som ska bespottas och bekämpas med alla till buds stående medel. Bättre då om filminstitutet skapar en etnisk förening för några individer med utländsk härkomst som finns på kontoret, och sen ansöker om bidrag till detta. Då ska de se att miljoner finns i överflöd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med bara en hammare i verktygslådan eller en världsbild som stannar vid "svart och vitt" eller "vi och dom" plattar man till varje ämne och låter som sverigedemokraterna ofta gör... Det går inte att diskutera ur den fattigdomen.

   Radera
 2. Filminstitutet har en budget på 350 miljoner redan. Eftersom bevarandet av de gamla filmerna är så viktigt finns där gott om utrymme i budgeten för att digitalisera gamla filmer utan att skrika på mer pengar. Bara under 2012 betalade man ut produktionsstöd på ca 185 miljoner till diverse filmer. Givetvis finns det gott om pengar inom FI:s budget redan, att ens påstå något annat är mest löjligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med så långt som att man kunde lägga mer pengar på konservering av arvet än att medfinansiera usla mainstreamproduktioner och remakes av Åsa-Nisse (jag vet nu inte om den fick en slev ur institutets kassaskåp, men det skulle inte förvåna). Huvudproblemet är att det inte bär sig att göra bra film i Sverige så istället för att snegla mot kommersialismen borde staten hjälpa kreativa medborgare än mer och så, steg för steg, höja medelsvenssons generande amerikaniserade smak (= dålig smak).

   Radera
 3. Saknar dina pricksäkra blogginlägg här om samtiden ..
  Chamotte.

  SvaraRadera