lördag 26 juli 2014

När botten ramlar ur (Tanto i Stockholm)


Man tror knapps sina ögon, det man läser i stockholmsborgarnas husorgan DN:

”Det nya badet har kostat 2,5 miljoner kronor att bygga. Palmerna på stranden är äkta, men inte levande. De är dessutom impregnerade så att de ska kunna stå ute även i ruskväder.”

Den lakoniska faktarabblandet gör sanningen om det moderata Stockholm än mer obehaglig. Här är staden för folk som inte längre bryr sig om att deras liv är en enda lång lögn fabricerad på någon av stadens lönsamma reklambyråer.

Eller att de röstar på ett part som  ljuger ihop en falsk berättelse om moderaternas ärorika kamp under 1900-talet mot rasdiskriminering i Afrika och kvinnors rättigheter på hemmaplan. (Dålig dag på PR-byrån - de styckena ströks snart ur partiprogrammet.)

De här människorna är så dummifierade att de gärna ligger ner på en fejkad playa med stendöda träd omkring sig! Dessa marknadens offer förstår inte livet längre, där är förlorade i ett medietöcken och resebyråbroschyrer inbrända på näthinnorna (in till de intelligenta kretsloppen når inga signaler längre, de här dresserade aporna sitter fast redan i farstun, i sina fem sinnen. Monkey see, monkey do.).

Så lågt har tidsandan sjunkit i huvudstaden att DN t.o.m. kan trycka en artikel om kommersialiseringen av den enkla handlingen att läsa en god bok. Produkter vars enda funktion är att signalera ATT man läst en bok. Ridå.

http://www.dn.se/kultur-noje/kronikor/kristofer-ahlstrom-man-vet-att-lasningen-ar-illa-ute-nar-den-har-blivit-en-hjartefraga-for-hipsters/

De borgare som tagit sin in i Stadshuset AB (märk väl – ett aktiebolag) och därifrån styr den här staden är inte ens B-filmsregissörer. De är grövsta sortens cyniker. Ärlighet och en känsla för det genuina har aldrig funnits i dessa aborterade människofoster. De är marknadskraftens (hydrans) mindre försigkomna avkomma. Stockholm – för dem som inte har råd att sprida sin förorenade närvaro i New York eller London.

http://www.dn.se/sthlm/har-ar-namnet-pa-nya-badet-i-tanto/

http://www.theguardian.com/society/2014/jul/25/poor-doors-segregation-london-flats


Not. Hydran – en glömd metafor för girigheten som växer ur den varelse som lierar sig med enbart sin nutritiva själ – fixeringen vid nästa mål skräp- eller skrytmat. Näringslivet är ett perfekt uttryck för detta monster vars alla huvuden Herakles tvingades halshugga på ett sinnrikt sätt för att ändå låghetens dominans (och vinna sig själv gudens värdighet).


Tillägg den 4 augusti.

Så inträffar dödsolyckan vid denna underklassens låtsasstrand, och det innan stället ens officiellt hunnit invigas:

http://www.dn.se/sthlm/sakerheten-forbattras-efter-badolycka/

Fuskpalmerna rimmar väl med vad den kommunala tjänstemannen i sin aningslösa ondska häver ur sig – eller kanske är det DN som myndigt fastslår följande:

”Eftersom det inte är något betalbad finns det ingen livräddningsutbildad personal på plats, bad sker på egen risk.”

Det vill säga, moderatledda Stockholms kommun vill inte tynga de rika och välmåendes skattsedlar genom kostnaden för ett bemannat allmänt bad för stadens fattiga.

De fattiga får besöka badet på egen risk, och om så är förolyckas. Vill de bada säkert får de banne mig anstränga sig lite hårdare så att de har råd att flytta till Täby eller något av Södermalms bättre områden.


PS. Hur opålitlig DN är upptäcker jag när jag provar om länken till skärmdumpen överst ännu finns kvar. Det gör den, men DN har mixtrat med publiceringsdagen och tidigarelagt artikeln från ursprungliga 26 till den 22 juli  Den förminskade skärmdumpen överst visar ”Publicerad idag 8.22” och både bildens spara-tid och mejlets utkastdatum på hemdatorn säger den 26 juli.

Varför har DN flyttat tillbaka nyheten fyra dagar? Finns ingen vettig förklaring. Stockholm måste vara befolkat av idioter som troligen inte ens kan redogöra för vad de sysslar med. River kulturmärkta hus bara för att strax tvingas bygga upp dem igen. Skänker bort folkets (kommunens) sjukhus till välmående läkare ute bland Brommas villaträdgårdar vilka strax säljer vidare till riskkapitalister och blir mångmiljonärer.

Stockholm måste vara ett av de lokala helvetena på jorden, den nivån av helvetet där de korrupta får chansen att sänka sig till det yttersta. Var på jorden dessa sedan kommer att återfödas vill ingen tänka på. Roligt kommer det inte att bli, för de har haft sin stund och de missbrukade livet gruvligt.

Det är min teori, att de usla befinner sig i en lång kosmisk pendelsvängning där de tvingar sig mot maximal uselhet. Man måste nå botten innan man kan bli omvänd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar