måndag 22 oktober 2012

Siffertrixande och trauma

Från morgonradion hörs misstankarna att regeringen Reinfeldt med underlydande lakejer villigt tricksar vidare med siffror för att presentera sin "arbetslinje" i ett fördelaktigt ljus. 

Deltidsarbetande har berövats sin sjukpeng och sedan bara flyttats till ett nytt ställe i statistiken. Vips kan Fräcke Fredde presentera "bevis" för att hans piska gjort svenskarna friskare och mer arbetsföra!

Men det enda han har gjort är att ge medelklassen pengar som varje mänsklig varelse skulle medge gjort bättre nytta för de ekonomiskt svaga. 

Men Fule Fredde ansåg alltid att svensken var ett lättjefylld slöfock ("Det sovande folket", 1993). Så hemsk, i själva verket, att han i riksdagsdebatt gjorde ett nummer av att han, personligen, vågat åka i Stockholms tunnelbana! Så låter en människa med en helt skruvad världsbild.

Turligen råkar Aftonbladet samma morgon ha förklaringen till all denna vrånghet. Som vanligt i fall av totalt kallsinne inför de goda mänskliga kvaliteterna handlar det om ett barndomstrauma:

(Bilden kan vara lätt redigerad.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.