tisdag 27 december 2011

En svensk med ögonen på skaft

Måste bara upprepa vad kommentatören Jens i Aftonbladet noterat. 

Han säger att det inte är "rättvisande att mäta" som han gör, men vad menar han då? Detta är ett lysande sätt att illustrera DREVET, hur borgarpressen laddar och laddar om, allt för att skadeskjuta denne Håkan Juholt som så skrämt slag på Rovkapitalisterna!
Jens K on 27 december, 2011 at 19:15

Reinfeldt har varit ledare i ca: åtta år, och Juholt i nio månader, men han har redan passerat Reinfeldt i artiklar. Nedan är antalet träffar på google.com. Notera hur DN avviker från övriga. Det är inte helt rättvisande att mäta på detta sättet, men det är hur som helst ganska intressant.

Reinfeldt blev partiledare 25 oktober 2003
Juholt blev partiledare 25 mars 2011

expressen.se juholt 81 400
expressen.se reinfeldt 75 400

aftonbladet.se juholt 823 000
aftonbladet.se reinfeldt 530 000

svd.se juholt 49 500
svd.se reinfeldt 32 000

dn.se juholt 63 400
dn.se reinfeldt 103 000

AB

Intressant att DN faktiskt som den enda av dessa fyra borgerligt ägda tidningar tycks ägna sig åt att plugga Reinfeldt!


fredag 23 december 2011

SvD summerar Reinfeldts höstKanske sammanfattar den här förstasiderubriken bäst statsministerns, tillika civilekonom och marknadsliberalist, märkligt usla höstomen enligt kinesiska ödesläran "Floderna Ho och Lo:s rationella talsystem".

Första halvan av 2012, sedd genom Reinfeldts ödeslinje, har visserligen redovisats här, men det är bra att få nya synvinklar på den märkliga trendangivelsen HUAN, som översättas med "Skingring" eller en situation i upplösningstillstånd. 

I ett överoptimistiskt ögonblick trodde jag Regeringen Reinfeldts vanvård av Sverige skulle leda till dess avgång och en ombildning under detta naturkatastrofens höstomen. Så skedde inte, men med tanke på hur statsministern själv är identifierad med all den korruption SvD här sammanfattar, har han nog inte haft något roligt fjärde kvartal! En höst i "förskingringens tecken"!!! 

Det är aldrig roligt att dunkelt, såsom i en spegel, börja inse vilken skitfilosofi man satsat på och vad detta har gjort med ens egen själ.

När till och med...


Vem är han egentligen? Hur blev han så här?


När till och med högertidningen Expressens ledarredaktion läxar upp Fredrik Reinfeldt för hans cynism och desperata försvar för privat sjukvård vanvård i jakt på p-e-n-g-a-r, då har det gått långt. Bra krönika med mycket bra slutknorr.

onsdag 21 december 2011

Maria-Pia B.s otroliga skarpsyn

Läs hennes analys av medie-Sverige på nätupplagan av ETC! Verkligeheten om svenskarna i luftbubblan...


Moderaterna har Lögnen som verktyg

Journalisten Eva Franchells korta rapport om hur Moderaterna redan kommit på god väg att häva demokratin i landet är skrämmande nog. Men jag hoppas läsarkommentatorn Björn Alvebrand ursäktar mig om jag kopierar och klistrar in hans välbehövliga översikt om vad som just nu håller på att hända i Sverige.

Tidningen DN har censurerat min astrologiska blogg, möjligen för att den i deras tyckte drog för långtgående paralleller mellan den diktatoriska naziregimen i Tyskland. Men detta är exakt vad som håller på att hända just ju med Moderaterna i maktställning. Och det handlar om helt andra saker än den oundvikliga dehumaniseringen av ett samhälle som vettlös privatisering för med sig (kissblöjor, cancersjuka med arbetstvång, fas 3-lägerförvaring för långtidsarbetslösa och INGA pengar till deras fortbildning och revansch i samhället).

Det Moderaterna håller på med är i själva verket, som sagt, en underminering av hela det demokratiska systemet. Läs och häpna:

Bjorn Alvebrand · Toppkommentator · Swedish Marine Academy StockholmVi som följer med I de nymoderata svängarna är inte förvånade över partiets försök att värva sympatisörer genom historieförfalskning. Likaväl som de nya moderaterna skönmålar sina föregångares insatser för Sveriges utveckling så skönmålar de också dagens situation I det tynande välfärdssamhället och det är också lätt att avslöja men svårare att komma tillrätta med. Alliansen har en skattefinansierad propagandaapparat som inte står Hitlers efter och den redigerar och planterar varje utspel och varje information från regeringen så att de ska få största möjliga uppmärksamhet samtidigt som den också har till uppgift att ta udden av kritik mot andra delar av politiken.

Det är ett konststycke att få tiotusentals utförsäkringar att låta som något positivt för de berörda genom att påstå att man bryter utanförskapet på så sätt. Det är ett konststycke när man kan få metoden att skicka svårt sjuka människor till arbetsförmedlingen för prövning mot hela arbetsmarknaden som något positivt av samma skäl. Det är ett konststycke att dra ner stort på arbetsmarknadsutbildningarna för att sedan återsatsa I liten skala och få det att se ut som storsatsning på de arbetslösa. Det är ett konststycke att med motiveringen att skapa arbetstillfällen sänka skatter för löntagare men inte för de andra och få det att se så trovärdigt ut att löntagarna börjat rösta blått.

Det är ett konststycke att tala om stora satsningar på infrastrukturen I landet som något regeringen ska ha kredit för men utan att också tala om de stora ekonomiska motprestationer som kommuner och landsting förväntas göra för att få investeringarna till sina närområden. Det är ett konststycke att som den moderatledda alliansregeringen gör tala om stora satsningar på landsbygden och få det att låta positivt men sedan aldrig omsätta det fagra talet I handling men I sin propaganda ändå framhålla det som utveckling. Det är ett konststycke att pådyvla kommuner och landsting nya uppgifter utan att skicka med pengar och få det att låta som om regeringen har handlingskraft.

Den moderatledda alliansregeringen har antagit skepnaden av hela EUs ordningsman genom finansminister Borg och denne utför för det ändamålet konststycket att få Sveriges goda finanser att låta som om de vore ett resultat av alliansens politik när det tvärtom är så att de är goda trots alliansens destruktiva politik när de I stället beror på socialdemokraternas insatser efter Bildtregeringens fiasko. Reinfeldt och Borg försitter aldrig en chans att mästra de EU-länder som har bekymmer med ekonomin och får Sverige att framstå som föredöme på det ekonomiska området trots att alliansens framgång beror på den tidigare regeringens politik och det man mörkar är den växande skulden till välfärden där resurserna stadigt krymper medan regeringen satsar deras pengar på fler skattesänkningar till de som är friska och har jobb.

De Nya Moderaterna har lögnen som arbetsredskap, det framstår med all önskvärd tydlighet varje gång någon alliansföreträdare framhåller de förment positiva effekterna av diverse reformer men tystar ner kritiken mot att dessa reformer ofta drabbar enskilda medborgare hårt. Utspel av statsråd tillsammans med någon person som fått hjälp I sin situation duggar tätt medan alla de andra som inte fått hjälp tystas på olika sätt och propagandamaskinen ser till att "rätt" information lämnas till medier och allmänhet. Borg häcklar banker för vårdslös kreditgivning men har själv överbelånat sin villa och han är I gott sällskap med en rad statsråd, tala om att tala med kluven tunga.

Håkan Juholt får pikar av statsministern för sina misstag med ersättningar men allt eftersom granskningen av regeringens och riksdagens ersättningar fortlöper framkommer det allt fler uppgifter om borgerliga statsråds och riksdagsledamöters felaktigheter. Propagandamaskineriet går igång, Juholts blamage lyfts fram medan de borgerligas "bedrägerier" dränks I en flod av vilseledande beskrivningar och ursäkter. Lögn är ett fruktansvärt vapen om man dessutom kontrollerar de granskande medierna och kan använda deras genomslagskraft på ett listigt sätt som vänder kritik till beröm och det är just det som de Nya Moderaterna gör både när de beskriver partiets tidigare historia och det som sker I nutid. Det är märkligt att så många låter sig duperas av alliansens lögner som göms bakom en mask av trovärdighet.

Per Schlingmann är pr-gurun bakom de nya moderaterna. Som ny stats­sekreterare går han vägen via utlandet för att övertyga svenskarna om att Sverige aldrig har varit social­demokratiskt. Claes Lönegård berättar historien om en regering som byter färg på ett helt land. Sverige behövde en ny image. Ödet föll sig så att processen med att ta fram en ny Sverigebild kom att ske parallellt med att Per Schlingmann, då moderaternas kommunikationschef, satt och formulerade profilen för vad som skulle bli nya moderaterna.
För Schlingmann var det inte så mycket ett problem som en strategi.

När valet 2010 närmade sig valde moderaterna att använda »Föregångslandet Sverige« som sitt huvudbudskap. Vad som gör historien än mer intressant är att Schlingmann bara dagar efter den historiska valsegern meddelade sin avgång och överlät partisekreterarposten till Sofia Arkelsten. Själv såg han väldigt nöjd ut men ville inte säga något om sin egen framtid. En vecka senare avslöjades draget: Per Schlingmann skulle bli statssekreterare under Fredrik Reinfeldt med ansvar för statsministerns och regeringens samlade kommunikationsstrategi. I pressmeddelandet kunde man utläsa att regeringen I ökad utsträckning ville vara »delaktig I samhällsdebatten och öka dialogen med allmänheten«.

Det var en helt ny roll, skapad enbart för Schlingmann. Traditionellt har statsministern haft två statssekreterare – en för inrikesfrågor, en för utrikesfrågor. Schlingmann blev nu en tredje. Avlönad av skattebetalarna. Och med regeringen – inte moderaterna – som uppdragsgivare.


I sanningens namn har också jag bloggat frenetiskt om det mest häpnadsväckande, att Moderaterna verkligen använder LÖGN som ett verktyg för att dupera den svenska allmänheten. Men ovanstående litania slår hårdare eftersom den inte ligger inbäddad i ett filosofiskt-astrologiskt resonemang.

Dagen Moderaterna synkade sin lögn

Moderaternas maffiamentalitet (köpta politiker)

AB:s överkucku Helin utan moralisk kompass

(kan omöjligt vara annat än en inbäddad moderat i tidningen!)

Och, kanhända rätt obehagligt - men myllan måste vara av visst slag för att sådana här politiker ska vinna acceptans:

Svenskhet är försvar av Lögnens ande

...samt:

Sveriges oroliga öde 2012 - en tjuvtitt genom Fredrik Reinfeldts personliga horoskop!


måndag 19 december 2011

DN och språkgeniet

Rubrik den 19 december 2011


Och jag som alltid trott att poängen var att ställa verkligheten mot antingen dikten eller myten, inte myten mot den likvärdiga dikten!

Det här visar hur verklighetsfrånkopplad journalister av idag är: "the media is the message" - deras enda verklighet är redaktionen, där vinklar och hela världsbilder fabriceras.

Alternativt: Så här ser kiddsen ut som växte upp med internet men aldrig läst en bok och sen gör "karriär" i medieindustrin. 

Grattis DN, jag har inte sökt jobb hos er men hade uppenbarligen inte haft en chans där heller. Era rekryterare tycks hålla precis samma låga nivå som hos övriga svenska företag av idag. 

Det parodiska är att Sverige håller på att förvandlas till ett land av och för imbeciller. Ingen vet längre vad riktig kompetens är eftersom urvalskriterierna numera datoriserats så att kontorsslavarna inom "HR" bara behöver "checka" (bocka av på svenska) en preformaterad kriterielista som i sig är ett skämt i termer av inskränkthet.

Det laterala seendet som hittar guldkornen är ett minne blott i Sverige.


söndag 11 december 2011

Sveriges oroliga öde 2012

Med en artikellängd på 12.000 tecken och ett resonemang långt över förståndet hos en genomsnittlig Reinfeldt-anhängare, är jag medveten om att du kanske lämnar sidan i detta nu.

*****


Så! Då kan vi tala allvar.
Här följer, i god tid före nyårsfirandet, Sveriges öde 2012 som det filtreras genom statsminister Fredrik Reinfeldts födelsetid och därmed subjektiva utblick. (DN har också tjuvstartat.) Det som händer i huvudet på den ämbetsbäraren är också Sveriges öde, ty folket har genom sin avlagda avhändat sig sin makt under fyra år. Med mindre, förstås, att ämbetsbäraren förlorar förståndet och riksdagen misstroendeförklarar regeringen.

Människan skiljer sig från det gudomliga medvetandet på så sätt att var och en bara förfogar över varsin tårtbit medvetande, mer eller mindre tunt skuren och därtill ett mer eller mindre grumligt perspektiv på livets spelregler (man kan vara så hyperklar i detaljfrågor att man blir fullständigt utskrattad av dem med större helhetsbild - tänk Nya Moderaterna försöka sig på sin historieförfalskning hösten 2011).

Det gudomliga medvetandet, däremot, är summan av alla perspektiv samt den regeluppsättning ("naturlagar") som enligt vissa inte ens Gud själv kan rubba efter deras implementering i ett givet kosmiskt system. Dessa regler gäller intill slutet och för den som bryter dem, eller förnekar deras existens, vet vilken halvdan dataprogrammerare som helst att det finns en inbyggd felhantering. Indisk filosofi kallar detta karma : gärningar skördar sina konsekvenser.

I den mänskliga erfarenheten återspeglas den gudomliga ordningen i morallagarna, vilka entydigt fastslår t.ex. att två människor i samarbete är mer rätt än en människa som slåss för att öka på sin del av kakan.

Antikens stora tänkare lämnade dessa grundläggande insikter i tillvarons sätt att fungera till mänskligheten i former av olika koder och t.o.m. kosmologiska system som sökte klarlägga sambanden mellan olika grundperspektiv och deras logiska utgång. 

Det kanske mest svårpenetrerade för en västerlänning är den kinesiska kosmologin som hittade ett sätt att knyta morallagarna till sitt löpande, sextioåriga kalendersystem i syfte att fastslå "vad tiden var liden", eller tidens deterministiska natur. Med detta lyckades de synliggöra vad slags moralisk utmaning varje given tid ställde människan inför.

Metoden har ett lika märkligt namn för oss västerlänningar som när kineserna kallar en rymdraket "Den långa färden". Ho Lo Li Shu - Floderna Ho och Los rationella (logiska) talvärden. Det handlar alltså i botten om numerologi, en manipulation av tal, vilka i slutändan synliggör livet genom allegoriska motiv.
Problemen att förstå systemet beror inte bara på att asiater har mätbart högre intelligens än kaukasiern (vi har ju slutat säga "ras" men menar ändå samma sak fast med "lovliga" uttryck).

Framför allt beror språkförbistringen på att så många tusen år skiljer dagens sekulära västerland - i våldet på aggressiva marknadskapitalistiska ideal - och den på naturobservationer baserade hederskod som de antika kineserna tog fram. Den kultur som bara tänker i pengar tappar ganska snabbt sin intelligens, det vet varje kreativitetsforskare.

I den antika kinesiska världen skulle t.ex. dagens Moderater inte ens skulle ha räknats som fullvärdiga människor eftersom de i samhällssyn och ideologi knappt uttrycker några av de allra mest grundläggande spelregler Livet självt anger. Ingen civilisation förrän våra döende sista årtionden av den västerländska har kommit på tanken att PROFITERA PÅ SJUKA OCH SVAGA.

I den meningen är Fredrik Reinfeldt & Moderaterna historiskt smått unika. Du svensk, avgör om du tänker åka ens en station ytterligare med detta tåg, vars ändhållplats inte går att beskriva med ord.

*****

Så här, i principiella termer, kommer Fredrik Reinfeldt att uppleva 2012 års fyra kvartal:Det går att söka på termen I Ching (Book of Changes) på nätet och hitta kommentarmaterial till dessa fyra "hexagram". Mitt anspråkslösa bidrag till förståelsen av "rytmiken" i de 64 grundmotiven (hexagram-figurerna) finns här (den engelska kommentaren fullbordades aldrig).

I korta drag är de hyperaktiverade yanglinjerna (röd cirkel) och yinlinjerna (rött kryss) den exakta position Reinfeldt har att förhålla sig till inom den övergripande typologiska situationen.

För vinterkvartalet 2012 ser vi av tema nummer 50 (av 64) en Reinfeldt är i allt mer passiv harmoni med känslan att han har sitt på det torra. Grytan puttrar på och läget känns konsoliderat.

Reinfeldt kommenterar sin resa till Bryssel och pratar om att sitta med på sitt livs viktigaste möte. Men vad bryr sig Reinfeldt om hur Europa löser sitt? Han är i hjärtat mest intresserad av sina egna opinionssiffror eftersom hans liv nu bara kretsar kring om att behålla makten.

Han har ingen mer politik att kränga utöver den pågående bortslumpandet av statens (folkets) tillgångar till vänner och bekanta. En liten aning om vad som egentligen pågår i det moderata Stockholm har vi just fått genom den märkliga process där erfarna Röda Korset efter 26 års psykologiskt arbete med tortyrdrabbade i Filippa Reinfeldts klassegregerade stockholmssjukvård plötsligt förlorade kontraktet till någon privat uppstickare som vid juridisk granskning visar sig sakna tillräckliga meriter.

Detta var inte ens ett övertramp på typisk Reinfeldtsk ideologisk grund, detta luktar enbart korruption - en inre krets som gynnar varandra, precis som i sovjetstaten.

Vad ingen lär gräva i, givet högerns massiva mediedominans, är det faktum att "vinnaren" av vårdkontraktet har Aftonbladets vd Anna Settman i sin styrelse. Detta är händelsevis samma tidning vars chefredaktör Jan Helin överhördes uttrycka förhoppningen om Håkan Juholts förestående avgång i något som bara kan beskrivas som ett politiskt kuppförsök. Regissör: Aftonbladet, Sveriges största och till 91% borgerligt ägda tidning.

Att Filippa Reinfeldt och Anna Settman känner varandra från Stockholms privata sjukvårdssväng, det utgår jag från. Vi ser ett Stockholm där cancer spridit sig genom hela stadskroppen. Vad som pågår i Sverige sedan några år är värre än siciliansk maffia! Det är ren vänskapskorruption, en moderat grupp som tjänar grovt på den arma dumma medelklass som tror de står på "vinnarnas" sida.

Vem känner sig kallad att avslöja den moraliska härdsmältan i Stockholms huvudstad, staden där egoistiska fastighetsägare sågar ner och förgiftar träd för att höja värdet på sina egna bostäder? Staden har med råge fyllt sin kvot av rena as.

*****

Varför Fredrik Reinfeldts och därmed Sveriges nya år öppnar i ett tecken som handlar om att konsolidera den egna makten, det förstår vi observatörer så väl. Det stöd han fått genom den borgerliga pressens försök att först avsätta Håkan Juholt och när det misslyckades oavbrutet diskreditera honom i precis varenda fråga, kan inte prissättas!

Reinfeldt känner sig för närvarande trygg! Detta återspeglas i hans öde för den närmaste tiden.

Se hur Reinfeldts omen faktisk myser av belåtenhet över att han är oberörbar i förhållande till den solidariska politik (social demokrati) som f.n. inte får något fäste alls i en märkligt bedövad svensk folksjäl:

Talvärde nio (yang) vid andra position:

Kitteln är solid [dvs. rymmer kött under kokning].
Min motpart är sjuk och kan inte komma nära.
Lyckosamt (för mig)!

Ordet "motpart" kan översättas både som "fiende" eller "kontrahent" och som "hustru" eller "partner", det kinesiska tecknet kan uttalas på två sätt, CHOU/fiende eller QUU/nära relaterad men vilket som avses avgörs av kontexten! Här tycks belåtenheten bygga på att Reinfeldts ideologiska motpart Juholt "är sjuk" och lider av drevets opinionssänkankande åkomma.

Ur detta konsoliderade läge kan vi titta tillbaka på Reinfeldts "hemska höstkvartal" som handlade om piskande stormvindar i "Upplösningens" tecken. Naivt hoppades jag under 2011 på att Regeringen skulle röja sin vidriga människosyn på ett sätt som förorsakade en regeringskris under hösten. 

Det närmaste "upplösning" vi kom var avhoppade moderaten Anne-Marie Pålssons skrämmande vidräkning med den moderata partikulturen som kännetecknades av Reinfeldts diktatoriska maktmissbruk in mot de egna leden, alltmedan att medierna presenterades med bilden av en "inlyssnande chef". 

Sällan har lögnpropaganda exponerats så tydligt! Men den här "upplösningen" (hotbilden) eliminerade de dominanta högermedierna i Sverige PÅ BARA TVÅ DAGAR genom att direkt släppa nyheten om Pålssons viktiga bok Knapptryckarkompaniet och istället höja personförföljelsen av Håkan Juholt till en ny nivå. 

Reinfeldts höstkvartal 2011, tycks således bäst beskriva hur man "skingrar" (HUAN) en hotbild genom att rikta uppmärksamheten på något annat istället. Reinfeldt har i själva verket under hela hösten varit helt absorberad av sina och hans underhuggares försök att eliminera den livsfarliga fienden Håkan Juholt genom "skingringsåtgärder", motsvarande en statskupp om nu Juholt och inte Reinfeldt suttit vid makten. Inte undra på att Reinfeldt vid nyår tycker han konsoliderat sin position!

Men säg den lycka som varar...

Våren 2012 för Reinfeldt tecknad genom symbol nummer 49, ett nummer längre än temat om "Den konsoliderade". Och tecknet KO, Revolutionen, är något att frukta och bäva inför! Den "rätta tågordningen" är ju rimligen att en värdig ledare först gör revolution och sedan konsoliderar (TING) sin position. Ordningen är inte att börja historien med en liknöjd och avmätt ledare som förefaller sitt tryggt, bara för att en månad senare skita på sig av skräck inför en Sann Ledare som plötsligt visar sitt sanna värde! Reinfeldt har förmodligen en mycket otrevlig opinionsundersökning framför sig...

Logiken förbjuder således Revolutionens tema att handla om Reinfeldt själv, med mindre han själv smider planer på att likt Adolf Hitler sätta den demokratiska principen ur spel och i en kupp bli landets Diktator! Temat kan rimligen inte handla om honom själv då han redan sitter redan vid makten. Ett studie av omentexterna knutna till KO, Revolutionen, visar att typsituationen helt och hållet handlar om att undanröja en oduglig, korrupt regim. Texten är skriven som en manual för tänkbara efterträdare till Reinfeldt!

Detta våromen kan rimligen bara handla om att han återigen exponeras som den opålitliga ledare han är, så att folkets blickar riktas mot en mer löftesrik ledare, "revolutionären".

Genom att trycka hårt på en extremt metaforisk läsning av ominat, kunde man visserligen hävda att Regeringen ämnar storstäda i vår och som vid en revolutionär statskupp eliminera mängder av oönskade element ur sina led eller häva en serie odugliga politiska beslut, sådana som t.ex. utan att skapa en bättre arbetsmarknad enbart skärpt klyftorna i samhället. 

(Det tydligaste skälet till att en stundande revolution nu märks i Reinfeldts öde - även om vi ska minnas att vi lever i valiumsövda Sverige och att den 3.000 år gamla symboliken är väl dramatisk för våra breddgrader. Byt ut ordet revolution mot "i folkdjupet väl grundad och massiv missnöjesstorm")

*****

På grund av den oåterkalleliga ödestyngd som ligger i det revolutionära blodbadets själva väsen, är det oerhört svårt att gå vidare och tolka sommar- och höstkvartalens omen (nr 3 och 4 respektive). Det är fascinerande att se den förödelse som åter hotar Reinfeldt under sommaren, men där han sin natur trogen återigen vägrar förstå att den goda människan arbetar utifrån samarbetets princip. 

Reinfeldt är så i djupet förgiftad av sin privategoism att han inte svarar på de våglängder nästan alla människor har fattat är basen för en human värld. I en extremt bokstavstrogen läsning skulle sommarkvartalet beskriva en Reinfeldt som välts ur tronen av en stor man, en genuin ledare, och nu befinner sig i kaos, i ett läge där han måste börja om från början och bygga sig en ny värld. 

Men han är nu så groggy att han inte ens kan acceptera välvilliga inviter från "friaren" (någon som ser problemen och kan bidra till lösningen). Reinfeldt är spådd symboliska "tio år" av idel negativitet och vägran att inlemma sig i majoritetens världsbild.

I en än mer skruvad läsning av ett bokstavligt revolutionärt maktövertagande under våren av någon annan, skiftar nu Reinfeldts psyke om under sommaren och är fullständigt besatt av "den andre" och dennes begripliga "kaos" i början av en ombildad regering. 

Men bokstavliga läsningar av symboliken leder nästan alltid fel och det kommande årets faktiska skeenden får ge kött på benen så att vi kan se om det kinesiska ödessystemet faktiskt åtminstone hade rätt angående benstrukturen, den principiella basen för det partikulära.

*****

För dem som sett igenom det pr-understödda falsarium som är aktören Fredrik Reinfeldt, vill jag avsluta den här granskningen med det mäktiga ominat till Revolutionen och dess uppenbarade femte stadium, som är det centrala under Reinfeldts kommande vår:
Talvärde nio (yang) vid femte position:

Den Stora Människan [revolterar likt] en tiger som ruggar.
Utan att först [ha konsulterat] spådom[sprästerna har han allaredan säkrat folkets] förtroende. 
Kineserna var så extremt fåordiga att man på ovanstående sätt måste fylla ut texten lite för att förklara vad detta intelligenta folk ändå förstod. Genom naturstudier hade kineserna lärt sig att se till Helheten först och delarna i andra hand. Inte, som Reinfeldt, maska av det stora perspektivet genom att muta folk till ärthjärnans ego-tjänande perspektiv. Ett samhälle byggt på så skeva perspektiv kan aldrig hålla i längden.

Att revolten sker som när en tiger ruggar, kräver att man vet hur pälsdjurs ruggning går till. Kanske är det mitt urbana liv och dess brist på naturstudier som givit mig sådana problem med det här systemet. jag kan bara gissa att en verklig tiger (till skillnad från Reinfeldt) ruggar snabbt och kraftfullt.


Se vidare inlägget Råttor vet mer än Reinfeldt.


Efterord.

Var medvetna om att Moderaternas propagandaministerium strax kommer att vara medvetna om denna text och inkorporera vissa nycklar i sin förfalskade version, precis som de sökte stjäla socialdemokratins historiska progressivitet och påskina att de själva varit framstegsvänner! 

Även nazidiktatorn Adolf Hitler hade satt den rena lögnens strategi i system. Han "våldtog" t.ex. den franske siaren Nostradamus spådomar som 400 år senare spått att en tysk galning vid namn "Hister" (!) skulle tillvälla sig makten men till sist misslyckas katastrofalt. Hitler lät sprida flygblad över Tyskland med en förfalskad version där Nostradamus istället förutsett en segerrik Hitler.Svenskarna såg och läste detta, men förstod ingenting. 

Detta är INTE "den stora människan" som kinesisk statsfilosofi förordade. En CHÛN TZU i härskarposition är en ädel människa som i första hand söker hela folkets väl och aldrig accepterar att privata feodalherrar skor sig på folkets bekostnad. Den nöten kan inte en man som Reinfeldt knäcka ety han är tillsatt med dolda partibidrag just från profiterande feodalherrar!Se även:

Har regeringen Reinfeldt riggat Juholt-skandalen? (10/10 2011)
-Jag visste då inte att Anna Settman, mycket möjligt nära bekant med Filippa Reinfeldt genom deras intressen i privatiseringen av Stockholms sjukvård, var Aftonbladets vd. Något brände tydligen till för AB svartlistade bloggen några veckor, men kom sedan på bättre tankar. Men korruptionens härvor är svåra att nysta i. Man anar sammanhanget, men alla dessa inre samband kräver mer forskning och kontakter än jag kan uppbåda.


fredag 9 december 2011

Följ Fredrik & Filippas nätverk

Du hörde rätt. 

McDonalds är bara toppen på isberget.

Sverige är efter fem år av moderat styre genomkorrumperat av väntjänster.

/Deep Throat

(Kontext: se SvD)


Råttor vet mer än Reinfeldt

I DN hävdar Fredrik Reinfeldt att "Sverige" valt rätt "generös" väg i invandringspolitiken fast nyheter om inhumana avvisningar duggar tätt och landets "pursvenskar" far illa av den påtvingade och därmed odemokratiska "valfrihet" Reinfeldt på ett oroväckande sätt dyrkar.

Vet den här regeringschefen överhuvudtaget något om fri vilja ur ett filosofiskt perspektiv? Är han en blind dogmatiker som föröder ett samhällsbygge genom privata fixeringar vid vissa ord eller begrepp? Jag tar två steg tillbaka och begrundar landets tillstånd ur perspektivet av den mest basala insikt man som människa måste ha tillägnat sig för att kunna gå till nästa nivå.

När jag läser om ett litet djurexperiment i Expressen tänker jag på hur Håkan Juholt skrämde slag på högern när han med dräpande sanningsenlighet konstaterade att t.o.m. pingviner visste mer om hur att ta hand om varandra i sitt samhälle än sjukdomsförnekaren Fredrik Reinfeldt gjorde i sitt.


Expressen är sannerligen inte alla dagar den goda människans tabloid, men tidningen återanvänder precis samma idé i en nyhet om råttors beteende. Då förstår man vilket genomslag Juholt faktiskt hade under några korta dagar innan hela Sveriges högerstyrda press som på osynligt tecken insåg att här fanns en politiker som måste krossas. Han hotade på ett formidabelt sett den Fredrik Reinfeldt som före Juholt faktiskt kritiserats även i borgerlig press för sitt empatistörda sätt!

Minns det år eller två som passerat och se den fruktansvärda manipulation av de svenska medborgarna som pågår. En frilansskribent i SvD skriver klart och intelligent om det bisarra utlandet att massmördaren Anders Breivik skulle vara otillräknelig och lika av paranoid schizofreni. Han påminner om att tyska folket väl inte var och en enskilt led av paranoia under inflytande av judehataren och massmördaren Adolf Hitler, men väl att nationen som helhet kan sägas ha befunnit sig i ett schizofrent tillstånd (gr: schizia = kluven; phrenos = sinne, hjärta). 

Tyska folket levde så att säga som falska revisorer och praktiserade dubbel bokföring för sitt inre. Alla visste att den kristna läran föreskriver människokärlek och att vårda de svaga, men samtidigt var européerna extremt rasistiska och i synnerhet antisemitiska. För att kunna leva ett sådant dubbelliv krävs någon slags dissociation där två dispositioner i samma kropp hålls åtskilda.

Det är uppenbart att de svenskar som väljer en höger ledd av Fredrik Reinfeldt befinner sig i en analog position till det tyska folket. Och den borgerliga pressen söker mildra deras inre tendens att falla i två delar genom att oavlåtligt sätta negativt spinn på precis allt Håkan Juholt företer sig. Så maskerar man sin egen inre schizofreni - man fokuserar all energi på en yttre fiende! 

Borgerlig press har de facto satt demokratin ur spel under flera månader nu genom sin metodik. Detta är en situation lika allvarlig som den när Adolf Hitler grep makten i Tyskland! Sverige har inte längre nyheter, landet serveras ren propaganda! Vem fixade in en moderat vid namn Per Schlingmann i regeringen i rollen som propagandaminister? Jo, en man vid namn Fredrik Reinfeldt.

*****

Vem är då denne Fredrik Reinfeldt mitt i alla dessa ominösa samtidsskeenden? Han är den köpta marionett de Reella Makthavarna till varje pris måste rädda kvar vid regeringschefspositionen för att kunna göra Kapitalets vilja (pengar ser inte till personen, pengar ser till pengar). 

De Reella Makthavarna har sedan länge inbäddade journalister i medierna så att det är den enklaste sak i världen att lägga ut dimridåer, så att folket inte ges tillfälle att fundera över vad Fredrik Reinfeldts politik på sikt ger för slags samhälle.

(Vi ser nu resultaten på måna områden av privatiseringarna - lika skrämmande som sjukvårdsskandalerna är snålheten inom IT som gav allvarliga systemhaverier nyligen. Tåg och sortimentsproblem på Apoteken är slitna exempel.)

Som den insiktsfulle SvD-skribenten påpekar kan varken den enskilda tysken på 1930-talet eller Anders Breivik i sig diagnosticeras som sinnessjuk. Båda tänker och handlade helt rationellt - men utifrån en ideologi som i sig enligt alla mått är ren dårskap.

Det är här vi når den känsliga frågan om Fredrik Reinfeldt tillförde Sverige något nytt med sitt alster "Det sovande folket" (1993), vars "visioner" han och likasinnade nu under flera år infört. (Paradoxalt nog är hans visioner bra, men han varnade 2011 på Moderata partistämman sina egna och svenska folket för att visioner är farliga!) 

Alla som läst den då 28-årige Fredrik Reinfeldts "manifest" Det sovande folket måste äcklas över det fascistiska duglighetssamhälle han där förordar. Han vill faktiskt dra vissa grupper av samhället ner i skiten, återinföra fattigstugor. Frågan är som sagt, kan sinnessjukdomen spåras direkt till Fredrik Reinfeldt själv eller är han bara den senaste länken i ett fortlöpande tillstånd av ideologiskt vansinne? 

Oavsett vilket har högern haft bråda dagar för att mörka det faktum att Reinfeldts vision faktiskt exploderade mitt i nyllet på honom när skandalen med vanvården på privata äldreboenden slogs upp stort av DN. (Mycket starkt med tanke på att det är ett borgerligt organ.)

Aftonbladets skändliga och oriktiga Juholt-drev baserat på en lögnaktig tolkning av bidragsreglerna för riksdagsmän måste hållas separat. Det var oktoberdrevet. Men sedan DN avslöjade hur privat äldrevård är rena vinstmaskinen på svenska skattebetalares (och gamlingarnas) bekostnad, satte - hör och häpna - Juholt-drevet igång i en andra andning.
Svenskarna måste vara ohyggligt dumma om de inte ser sammanhanget.

Några få skribenter har pekat på att det finns moderata intressen med överallt i den här sörjan, men vad hjälper det när högerpressen enhälligt bestämt att Fredrik Reinfeldt och hans "visioner" ska hållas utanför bilden.

I själva verket är Carema-skandalen DEN DIREKTA KONSEKVENSEN AV REINFELDTS SAMHÄLLSVISION. 

*****

Medelklassen och de välbeställda har redan tagit flera steg in i den schizofrena dubbelvärld (den livslögn) som tyska folket hamnade i. De vet att de röstar på fel parti och bryter mot hederskoden för människosläktet. Men det är ju så frestande att kunna konsumera ytterligare lite mer var månad. 

Att moderaten Tobias Billström är en ren invandrarhatare som belåtet skickar åldriga människor och barn rakt ut i tomma intet, det applåderar skrämmande nog kanske var tionde svensk. Det är avsevärd mental korruption i landet! 

Den korrupta föreställningsvärlden är lik en sinnessjukdom som varje individ drar på sig i den utsträckning hon accepterar moderaternas ideologi - helt enkelt för att den så extremt avviker från normen för en hedervärd människa i ett hedervärt samhälle. 

På det sätt som ordet "hederskultur" används i svenska medier för nesliga maktdemonstrationer i pressade familjer med invandrarbakgrund, förstår man att mycket stora delar av svenska folket saknar all ryggrad och heder.

Och med en sådan feg och kalkylerande ynkrygg som Reinfeldt i spetsen, hur ska någonsin svensk ungdom kunna få en bra förebild? "Landsfadern" lär genom exempel en hel generation att bli svikare, cyniska svenskar som trampar på andra för att uppfylla sina egna behov och ljuger som besatta. Men de kallar det "smarthet".

Till och med råttor hjälper enligt amerikansk forsning varandra bättre än svenskar under moderat ideologi! Glöm inte att Anders Borgs ekonomiska förebild är ekonomen Milton Friedman, vars teorier har visat sig ha skrämmande effekter på alla länder där den tillämpats. 

Naomi Klein ("No Logo") bevisade detta för några år sedan i boken "Chockdoktrinen". Det är en av världens mest diskuterade böcker på senare år. Men den svenska medelklassen hoppade väl över den boken - i ett visst tillstånd av självlögn, kalla det en akut kollektivt inducerad schizofreni, blir det oerhört viktigt att hålla för öronen varje gång hotfulla tankar dyker upp.

Stora segment av Sveriges befolkning är mogna avprogrammering från sektfenomenet Reinfeldt, men genom att leva i fanatikerns stålsatta anspändhet lyckas de vidmakthålla ett krampaktigt förtroende för en psykopatisk ledare. De framhärdar i en lögnaktig bubbla av resonemang som syftar till att frikänna dem från ett av mänsklighetens värsta brott: att trampa på andra för att själv nå lite längre. 

Arter som lever efter den devisen går under och elimineras från jordens yta. Det gäller att se sina val ur ett högre perspektiv. Då vet man om det är dags att justera sina uppfattningar. 

Råttexperimentet visar att gnagarnas extrema framgång med att etablera sig i människornas städer bygger på att de hjälper varandra. De är så att säga en mobil kollektiv stat där alla följer det goda hjärtats norm. Ur de hjälpsamma råttornas perspektiv är det människan som är en lägre art.

Socialdemokratin, vänsterpartiet och i viss mån miljöpartiet är den motsvarighet till den goda råttan som erbjuds svensken. 

Notera Reinfeldts svar på DN:s avslutande fråga om vad regeringschefen anser vara skäligt existensminimum om olyckan skulle vara framme. Han vägrar diskutera piskan i sin politik, en del av Svenskt Näringslivs beställning i syftet att förbättra företagsvinsterna - pengar som i slutändan alltid måste tas från de arbetande. Pengar är bara trogna mer pengar.

Hör upp med att vara mindre än t.o.m. råttorna!


onsdag 7 december 2011

Reinfeldts 2011. Nu klarnar allt.

Enligt Expressen tror Fredrik Reinfeldt att (s) svaga opinionssiffror beror på Håkan Juholts "många misstag" (undersökningen gjordes mitt under värsta borgarpressdrevet mot honom!)

Det är väl härligt att högermedierna hjälper svenskarna att titta bort från de verkliga problemen med landet. Jag ägnade Fredrik Reinfeldts olycksaliga 2011-prognos enligt en gåtfull kinesisk ödeslära flera texter under året. Som Sveriges regeringschef är nämligen Reinfeldt lik en inkarnation av landets huvud - ett, så att säga, koncentrat av vart Sverige är och vill, intellektuellt och handlingsmässigt.

I april skrev jag det kanske mest övergripande, Reinfeldts 2011 - karaktärslöshetens brytpunkt.

Av Reinfeldts regeringsduglighet har jag inte sett något alls, inte som arbetslös akademiker i en tid i livet när svensk åldersdiskriminering per automatik leder till det drypande cyniska förvaringsläger Fas 3. Jo, han minskade anslagen till utbildningar för att få långtidsarbetslösa i sysselsättning med 1,2 miljarder. 

Tydligen älskar han sin idé att betala 5000 i månaden per arbetslös - pengar som går till "driftiga" människor som satt i system att t.ex. erbjuda en stol att sitta på i en fejkad arbetsfabrik. Det är entreprenörsanda och starka produktidéer i Reinfeldts stil!

Det är passande att här inflika några ord från den högst rankade Amazon-recensenten av Naomi Kleins Chockdoktrinen (2008), en analys av det rovkapitalistiska system Reinfeldts nära kollega Anders Borg hyllar:

Whether Klein's more moderate position or the conspiratorial one is closer to the truth is ultimately of secondary importance. The fact is, those at the top of the power structure use disasters as opportunities to increase their wealth and power. (min emfas)

Fas 3-tilltaget går till historien som det sjukaste en regeringschef någonsin ställt sig bakom. Detta kan närmast liknas vid nazismens arbetsläger för "undermänniskorna" i ny tappning och jag är besviken på att inte oppositionen förmår läsa tidens mönster och säga ifrån med eftertryck. Med den privata vanvården av äldre blev slappheten i regeringens tanke och verksamhet så övertydlig att t.o.m. ett borgerligt organ som DN kände samvetet påbjuda en avslöjande artikelserie.

Att det är Fredrik Reinfeldt som i år varnat för "visioner" - att svenskarna bara sitta still i båten och lita på att Reinfeldt har skepparexamen, det förvånar således inte det minsta.

Katrine Kielos i AB har en förunderlig förmåga att kombinera ord, hennes senaste krönika om den passive Reinfeldt förskansad i sitt Täby mitt under brinnande Euro-kris är som en läsvärd version av min kommentar på bloggen till Regeringens mörkläggning under våren när de bara gömde sig i palatset (Rosenbad) och inte tog emot audienser - den profetian stämde bara alltför väl med SAAB-affären vid den tiden.

När nu årets sista kvartal snart är till ända ser man i backspegeln att det möjligen är Europa-krisen som tydligast genljuder i Reinfeldts katastrofala höstomen. Vi repeterar det en sista (?) gång:

HUAN (Skringringen)

Talvärde nio på topplinjen:

Spolar bort [bokst: skingrar/sprider ut] föregångarnas blod.

Håller [faran] på avstånd genom att sända bort [den].

Dessa åtgärder håller katastrofen borta [från den egna regimen].

(källa)

Efter att nyligen ha redovisat tio översättningar från kinesiska till engelska av denna omentext, är det bara mitt förtydligande "från den egna regimen" som är tvivelaktig. I ett visst sammanhang bidrog det till förståelse, men om man nu tar Kielos observation om en handlingsförlamad, "visionslös" Reinfeldt ur stånd att bidra konstruktivt till tankearbetet över Euro-krisen, då ser vi ovanstående omen i all dess katastrofala förödelse.

Det är som jag sammanfattade grundkänslan i de tio översättningsalternativen:

Sammantaget tycker man sig se ett mönster här. Fredrik Reinfeldts höstomen säger åt honom att dra järnet snabbt, gå i landsflykt. Han har kört hela förtroendekapitalet i botten. Nu har de "sovande svenskarna" som han skrev om vaknat, och de gillar inte turen han lurat ut dem på.

I relation till Europas kris blir ju läsarten den att han själv går i exil visavi hela problemställningen. Han har lämnat walk-over och erkänner i princip att han inte är kompetent för jobbet som statsminister. "Visioner är farligt." Det enda intryck jag fått av den här mannen är alla de gånger han vägrar kommentera samtida skeenden med hänvisning till vad som INTE ingår i hans arbetsuppgifter. 

Reinfeldt har givit laissez faire-politik en ny mening. Han sitter bara i Rosenbad för att håva in 144.000 i månaden efter att ha tillmötesgått Svenskt Näringslivs krav på att attackera löneläget i Sverige. Detta gjorde regeringen genom att chockhöja a-kassorna så att svenskarna som små skållade råttor lämnade sin kollektiva trygghet för att kortsiktigt spara in några hundringar i månaden. Simsalabim var svensken än mer sårbar i händelse av arbetslöshet och (smyginförd) låglönepolitik. Klassamhället har återvänt efter att socialdemokratin utrotat de mest graverande orättvisorna från förr. 

144.000 i månadslön men Reinfeldt känner sig inte tvingad att producera något alls för de pengarna, efter vänskapsgesten till restaurangbranschen, sänkt krogmoms.

Hur dumma är svenskarna? Han fixar sonen ett sommarjobb på McDonalds för att kunna utnyttja sina egna barn för att profilera sig som en "vanlig" människa, en statsminister som delar folkets vardag, en statsministerfamilj som alla andra. Naturligtvis gläds McDonalds med flera nu åt de penningbidrag de skänkt Moderaterna. 

Någon kanske minns Filippa Reinfeldt, Moderat, på McDonalds brickunderlägg !!! När sedan "restaurang"-kedjan skulle fungera som vallokal, då gick det dock för långt. Men lägg ihop två plus två, svensk! Ser du inte korruptionen?

Så lätt det är att muta folk - eller regeringar! Reinfeldt vänder bara på steken: som han köper folks röster med jobbskatteavdrag så är också horan i honom (och hans familj!) till försäljning. 

Nån mer bransch som vill betala för att bli favoriserad av regeringen? Däri låg er miss SAAB, ni skulle ha smort rätt parti i sittande regering!

******


Och det finns mer att säga vid årets slut. Reinfeldt intog statsministerposten 2006 och lönen var då 126.000. Fem år senare har han beviljat sig själv löneökningar upp till 144.000. Arbetslösa har under samma tid inte fått en enda krona mer trots höjda levnadsomkostnader!

Själv lever jag markant under fattiggränsen men vägrar av stolthet begära socialbidrag. Reinfeldts sysselsättnings- och arbetsmarknadspolitik fungerar helt enkelt inte. Reinfeldt har troligen inte ens kunskaper om mekanismerna, som t.ex. att själva dataindustrin befordrar åldersfascism eftersom rekryteringssystemen helt bygger på att platssökande kvantifieras för "rationella" beslutsunderlag. 

Hade Reinfeldt haft tillräcklig intelligens för att förstå konsekvenserna av det som pågår i landet hade han tagit i med hårdhandskarna mot den åldersdiskriminering som sprider sig inom nästan alla branscher och som gör det helt omöjligt att få jobb. 

Istället anställer Reinfeldt själv unga ämnen till sin stab och sparkar folk vid femtiostrecket - trots att han några år tidigare påstått sig måna om den här gruppen! 

Hur skulle en sådan falsk och i tanken alltigenom osund människa kunna styra Sverige vare sig i goda eller kristartade tider?

Vad hade hänt om INTE (s) föreberett med så sunda statsfinanser när (m) tog över? Man vågar inte ens tänka tanken.


fredag 2 december 2011

7 av 10 svenskar ser inte verkligheten för alla medier


Svensk, år 2011


"Mer än sju av tio svenskar tycker att Håkan Juholt är ett sänke för Socialdemokraterna, visar en ny mätning från Novus Opinion. "

Snarare är det mer än sju av tio svenskar som inte mäktar upprätthålla en egen kristisk medvetenhet.
 
Så är det bara. Graturerar medelsvensk, du är uppenbarligen t.o.m. dummare än tyskarna som föll för Hitler i Tyskland en gång... Kan du inte ens se skillnaden på mediepresentationen och verkligheten, avstå från att rösta år 2014. Du är en fara för dig själv och andra!

Apropå lägligt lanserad opionionsundersökning i SvD och kort därpå en till (!) SvD 2 - förstå "opinionsundersökningen" som högerns propagandaverktyg.

Även i DN) och sen en gång till med JÄTTERUBRIKER - fatta högerneurosen! DN 2

*****

De gamla kineserna sade:
När tigrar genomför sin förändring (ruggning) anpassar den ringa människan sitt minspel som ett mähä.
(Jijing, Förvandlingarnas bok, kapitel 49)

Du är väl inte byfånen som bygger dina uppfattningar på de medier vi har i Sverige idag?