onsdag 30 november 2011

Mexikos myndigheter medger 2012-profetian

Nära på i alla fall. Ett andra arkeologiskt fynd som pekar på året 2012 har hittats. Artikel här.


måndag 28 november 2011

Till urkunderna - om fallerade härskartekniker

Ja, så har skiten träffat fläkten. Eftersom ingen i Sverige lyssnar på de arbetslösa, sjuka alla de som drabbats av tyrannen Reinfeldts ointresse av något annat än Spela Ledare, var det tvunget att komma inifrån partileden - avslöjandet i "Knapptryckarkompaniet" (ad Libris, bokus) som vittnar om att han är så olämplig som statsminister som jag hela tiden hävdat med hjälp av astrologi enligt den uråldriga sideriska zodiaken och en kinesisk ödesmetod som helt instämmer.

Jag har återvänt till Reinfeldts förfärliga höstomen 2011 där en situation verkar beskrivas som verkar vara på väg att glida ledaren ur händerna. Jag har tolkat den 3.000 år gamla kinesiskan som hårdföra tag för att kväsa alla nationens dissidenter. (I vad mån ser man mediernas vanvettiga försök att smutskasta Håkan Juholt och socialdemokratin i själva denna, Reinfeldts egen omentext? Håll den tanken i minnet när du läser vidare.)

Överfört på moderna förhållanden skulle det förstås innebära att vi har en fruktansvärd regering vid makten eller en statsledare som använder metoder som inte hör hemma i en demokrati! Och en högerpress som med råge passerat all anständighet i en demokrati; varför söker ingen lämpligt lagrum att åtala t.ex. Aftonbladet?

Tvåtredjedelssamhället gillar sina skattesänkningar och kommer inte förstå att de valde fel världsbild förrän den utstötta tredjedelen börjar bränna ner deras villaförorter. Det är så enkelt, egentligen, hur skev en människas utblick kan bli om man inte konstruerar en världsbild med eftertänksamhet, och baserar den på rättrådigheten.

De tidigare försök att förstå ledarens dåliga höstomen kan letas upp under etiketten med personnamnet eller "astrologi (kinesisk)" (länken ovan).

Här vill jag bara visa hur oändligt svårt det gamla systemet är. Vid 52 inser jag att jag kan kunde köpa tio översättningar till utöver de elva jag redan har och ändå aldrig förstå den arkaiska kinesiskan. Inte ens kineserna är längre säkra på hela texten.

Så här föreställer sig några översättare att Reinfeldts vedervärdiga höstomen 2011 såg ut, tiden då en bok om hans sätt att regera gavs ut av en f.d. partikamrat:

James Legge (1899):
The topmost nine, undivided, shows its subject disposing of (what may be called) its bloody wounds, and going and separating himself from its anxious fears. There will be no error.
Byt "han" mot "hon" och texten förfaller varsla Reinfeldt om att någon kommer att lämna hans parti för att rädda skinnet från de "blodiga skador" man tillfogas under en ond despot. Som Reinfeldts "omen" får han alltså betyget på sin ledarstil indirekt. De var listiga, de här kineserna. Lindade man inte in orden till härskaren kunde huvudet åka av!

Kanske är det inte ex-moderaten Pålsson som avses med någon som snabbt flyr fältet för att hålla sig själv skadefri. Det är bara typiskt Reinfeldt-beteende vi ser här. "Hösten 2011 var pest, men jag flyr som vanligt och söker rädda mig själv genom att varna att det är farligt med visioner." (Det ultimata kalkonuttalandet, det där om faran i att kunna tänka och visualisera!)

Richard Wilhelm (1924, till engelskan 1950):
Nine at the top means:
He dissolves his blood.
Departing, keeping at a distance, going out
Is without blame.

John Blofeld (1965 - en "fri" översättning):
Dispersing blood (i.e. fending of injury or violence), he keeps it at a distance--no blame!

Sedan kom 80-talet, postmodernism och "dekonstruktionen". Nya tänkare havererade ibland texten totalt på jakt efter den "ursprungliga" innebörden.

Greg Whincup (1986):
Top line/9:
The flood sweeps sorrow far away.
He comes to no harm.

Thomas Cleary (1986):
Top yang:
Dispersing the blood, going far away,
there is no fault.

Kerson and Rosemary Huang (1987, atomfysiker med hustru söker sig på en "poetisk" översättning):
9-6: Bleeding profusely.
Leave, go far away, and be safe.

Henry Wei (1987, statsvetare som gör som många pensionerade kinesiska intellektuella, kommenterar den konfucianska klassikern Förvandlingarnas bok):
Line 6/Yang:
One disperses (or: wipes off) his bloodstains and departs for a distant land. There will be no error.

Liu Dajun/Lin Zhongjun (1995, historierevisionismen har nu även nått kineserna - jfr Whincup ovan):
Nine at the top line: Fear and anxiety vanish as the water recedes. No disaster.

Efter åtskilliga år vaknar intresset för Förvandlingarnas bok till nytt liv och jag provar en ny översättning, bara för att finna ett urvattnat plagiat på äldre versioner:

Alfred Huang (1998):
Top Nine:
Dispersing one's worry.
Get out,
Keep a distance,
Go away.
No fault.

Den sista I Ching jag köper (i det här livet) är på många sätt den mest intressanta. Visserligen saknas de kinesiska tecknen, men översättningen är uppbyggd som en ordlista där varje ord ges flera alternativa innebörder. "Varsågod, försök själv gissa vad texten betyder!" Översättaren ger själv en grundplåt att laborera vidare med.

Rudolf Ritsema (2005)
Nine Above:
Dispersing one's blood.
Departing far-away.
Emerging, without fault.

Sammantaget tycker man sig se ett mönster här. Fredrik Reinfeldts höstomen säger åt honom att dra järnet snabbt, gå i landsflykt. Han har kört hela förtroendekapitalet i botten. Nu har de "sovande svenskarna" som han skrev om vaknat, och de gillar inte turen han lurat ut dem på.


*****
Medierna:


Aftonbladet och de andra - kvalitetskontrollen

"Inte bara Dansk folkeparti har förundrat sig över utrikesministerns uttalanden."

Detta släpper AB helt aningslöst igenom från antingen en svenskspråkig TT-bulletin eller också översatt av någon redaktionsanställd.

Häpnadsväckande hur denna borgerliga blaska för pöbeln hjälper till att normalisera den ena åsikten mer befängd än den andra.

Så nu är alltså ett invandrarfientligt parti normen som andra politiska uttalanden ska mätas mot?

Antingen är den som skrev det här fullständigt väck och har inte med det skrivna språket att göra, eller också, som sagt, visar AB än en gång hur risig nivå tidningen håller.
torsdag 24 november 2011

Jesus, De Fattiga och nya arkeologiska fyndEtt synnerligen signifikant arkeologiskt fynd har gjorts i Dödahavsöknen utanför Jerusalem, i samma grottor i vilka Dödahavsrullarna hittades 1947. Travar med vitblekt linne som ursprungligen används till klädnader och i några fall styckats för att fylla andra funktioner.

Skeptiker har länge sökt härska genom att söndra: inget hänger samman med något. Qumranklostret har inget med rullarna (hittade ett stenkast bort) att göra. Och så vidare. Samma "satanister" söker nu förneka den självklara kopplingen mellan det här samfundet av ökenasketer som flera samtida historiker beskrev, bland annat att de bar vita odekorerade klädnader, precis som de funna linntygen. Den spännande (och rätt långa) artikeln hos LiveScience nämner att det här inte var judarnas favorittyg vid tiden - man använder ylle och föredrog att färga in tyget med klara kulörer. 

Samtidigt var ägarna till textilierna inte fattiga noteras det, inga lappar på klädnaderna. Textilägarnas låga profil är naturligtvis inget mysterium alls, om man bara är förutsättningslös. I Dödahavsrullarna kallar sig gruppen Ebionim, De Fattiga - ingen har lyckats förklara säkert varför de grekiska texterna använder benämningen esséer. Men det är naturligtvis så att en grupp som berömmer sig av sin frugalitet och en andlig strävan (Jesus: "Samla inte era skatter på jorden utan i himlen") knappast skulle gå omkring i sin tids hawaiiskjortor!

Skeptiker är ett satans gäng, psykologiskt störda, för det ska verkligen vara en idiot att inte vilja se sammanhangen. För här har vi nu, om det nu behövdes, ännu en påminnelse om att Bibelns evangelier är verkliga minnen från tiden då Jesus levde, men nedskrivna så långt efter och redigerade och med så pass många små tillägg, att det är svårt att veta exakt vad som är historiskt material och vad som lagts till och enbart fyller en symbolisk funktion.

Men åtminstone jag är beredd att ge slutet av den äldsta texten, Markus evangelium, kredd för att här finns en historisk hågkomst av att någon mindes något om en förvirring när Jesus snabbegravda kropp plötsligt visade sig vara borta.

När sabbaten var över, köpte Maria från Magdala och Maria, Jakobs mor, och Salome välluktande kryddor för att gå och smörja honom. Tidigt på morgonen efter sabbaten kom de till graven när solen gick upp. Och de sade till varandra: "Vem skall rulla undan stenen från graven åt oss?" Men så fick de se att stenen var bortrullad, den var mycket stor.

De gick in i graven och såg en ung man i lång vit dräkt sitta där till höger, och de blev förskräckta. Men han sade till dem: "Var inte förskräckta. Ni söker Jesus från Nasaret, han som blev korsfäst. Han har uppstått, han är inte här." (Mk 16:1-6)

Det är knappast en nyhet att peka på den odekorerade vita klädnaden som bärs av den här unge mannen och göra kopplingar till de historiska texterna om vita esséiska klädnader. Men inte heller i Matteus evangelium, där författaren varit yvigare med den muntliga traditionen (eller en förlorad originaltext) och förklarar att en vitklädd ängel under dunder och brak mötte kvinnorna vid graven, inte ens där verkar kunskapen helt borttappad.

För märkligt nog nämner just Dödahavsrullarna att medlemmarna måste vara perfekta (Jesus: "Var ni ock perfekta såsom er Fader i himmelen är det") eftersom "änglar går i deras mitt".

Esséerna eller De Fattiga var de första judekristna. De praktiserade en sensationell kommunism och ägde inget privat (samlade inte sina skatter på jorden). Istället arbetade de med sina psyken och troligen var en del av dem rent klärvoajanta och kunde se änglar.

Att jämföra den tiden med ett konsumtionsinriktat och frossande Sverige av idag är som att jämföra rakryggade människor med grodor i gyttja.


Fox For Stupidity
Underbar underrubrik i DN och särskrivningen får man på köpet, som påminnelse om hur orden såg ut innan de sammandragna formerna bildades.

"De som tittar på amerikanska Fox News vet mindre om det som händer än de som aldrig ser på nyheter överhuvudtaget."

Det här påminner mig om tiden innan jag började använda Nix-tjänsten till telefon, och det återigen var en tjatig dagstidningsförsäljare i luren. Jag förklarade att jag som astrolog kanske inte kände till vilka kläder makthavarna hade på sig för dagen, men väl kunde redogöra för världens gång i stora drag via planeterna. 

Det blev nog det kortaste säljsamtal jag haft, hon i andra ändan insåg att det här var ett hopplöst fall.


lördag 19 november 2011

Reinfeldt sällar sig till Juholt-drevetSvenska Dagbladets rubriksättare råkar göra en freudiansk felsägning och framställer Reinfeldt som en föredetting!

Vilket han ju är. Nu vet snart hela Sverige att landet på punkt efter punkt har försämrats av att konkurrensutsättas enligt denne förespråkare för den derangerade privatismen. 

Vad gäller innehållet i Reinfeldts senaste utspel är den här fabricerade utsagan om invandrarbakgrund, blah blah, bara ännu ett sätt att dreva vidare mot Juholt genom att ställa honom mot Mona som Reinfeldt mycket väl vet inte var särskilt uppskattad. Reinfeldt, den lille mobbaren. Den fege opportunisten har nu tittat på och lärt sig av högersossar och känner sig tydligen trygg i tilltaget. 

Den där partiledaren är inte Sveriges statsminister, bara en tillfällig glitch i det politiska maskineriet. Han och hans sjukligt obildade stab trodde de kunde historieförfalska utan att svenskarna skulle märka det. Så beter sig inte politiker. Jag vet inte vad man ska kalla dem. De är inte värda några fyndiga uppslag.torsdag 17 november 2011

Mediernas svågerpolitik

Vad försöker de borgerliga tidningarna Expressen och Aftonbladet bevisa genom att den förra belönar en skamlös journalist för ett "scoop" kvällspressen fortfarande kallar "bidragsaffär" fast detta bara är deras egen fantasi? Jag tror faktiskt både borgerliga DN och SvD håller sig för god för den här bottennivån.

Var är priset för upptäckten att moderaten Tobias Billström sysslar med en hundra gånger mer cynisk lägenhetshärva?

Jag kallar det vi ser på bilden högermänniskors korrupta svågerpolitik, och det skulle förvåna mig om det längre finns en enda svensk som är omedveten om högerns försök att kuppa bort Håkan Juholt.

Startskottet gick med den här kvinnans inkorrekta första artikel, som hon beskrev i branschtidningen Resumé som vilket småhack som helst - och behäftat med just ett sådant graverande fel som oambitiös journalistik kan råka ut för. Detta anser nu den stora chefshycklaren Mattsson på Expressen vara värt ett pris!

Jösses vilken gyttja de här människorna lever och verkar i från dag till dag. De har ju mångfalt sämre känsla för sanningen än den vanliga svensken.


måndag 14 november 2011

Girighetens ordvändningar


Ulf Lindberg, näringspolitisk chef på Almega, skriver en uppseendeväckande genomskinlig artikel i SvD. Han uppmanar till omformning av skattesystemet men det handlar som vanligt om att de som tjänar mest vill tjäna mer.

När Lindberg därför säger,
Skatterna, och då särskilt beskattning av högkvalificerad arbetskraft, har stor betydelse för näringslivets etableringar. 
...menar han bara att de giriga de som vill ha mer för egen del än de vill ge ut, önskar se lägre skatter.
Mer obehagligt blir det när Lindberg skönmålar och förfalskar bilden av den arbetsmarknad han själv representerar:

Av faktablad från Utbildningsdepartementet (U06.011) framgår att 5 000 svenskar med högskoleutbildning flyttar utomlands varje år. Bland dessa utvandrare har de högutbildades andel mer än fördubblats under 1990-talet. Liksom bland invandrare, utgör idag de högskoleutbildade omkring 50 procent av de utvandrade. Sammantaget bekräftar detta att arbetsmarknaden för dem med högst utbildning har blivit global.

Så häpnadsväckande tänkt om de till Sverige inflyttade. Som om Lindberg aldrig hört om den systematiska diskrimineringen av arbetskraft i det här landet, både vad gäller ålder och etnicitet. En diskriminering som inte försvinner vid högre utbildningsnivåer. Naturligtvis får många välutbildade invandrare nog när de inser att Sverige inte har för avsikt att låta dem bli annat än taxichaufförer, eller var de nu fastnar i den svenska inskränktheten.

Det finns betydligt viktigare saker att ändra på i landet innan man börjar plädera för sänkt skattetryck och dessutom argumenterar med oriktiga förklaringar till utvandringen från Sverige.

Det är inte skattesystemet som behöver ändras, det är aktörernas sinnelag. I USA sägs man småskratta åt svenska affärsmäns oförmåga att slappna av och bara vara som folk. Efter att ha studerat privategoismens fanbärare Fredrik Reinfeldt på hemmaplan kan man ana vad amerikanerna ser.


söndag 13 november 2011

Expressen och finessen

Expressens chefredaktör Mattsson är så mallig över dagens uppslag om Håkan Juholts "katastrofintervju" att han känner sig manad att avbilda papperstidningen även i nätupplagan.


Men jag skulle då inte fästa allt för stor vikt vad en pöbeltidning skriver som anlitar experter som inte kan formulera sig utan att svära och tidningen sedan återger hela meningen med svordomen intakt. Sådana här signaler uppfattar tydligen inte chefredaktören längre, som sällat sig till de verkliga ynkryggarna i Medie-Sverige.


fredag 11 november 2011

Vem är du, vem är jag?


Hermes - den högre
själens androgynitet
(varav "hermafrodit")


Ögonen faller på en psykologisk fråga/svar-artikel i DN där en orolig mamma finner sin treåriga dotter svara otydligt på könskategoriseringen.

Det är en bedrövelse att läsa sådana här frågor och svar från psykologer som har ett enda gemensamt: alla parter tillhör västvärlden, där ett materialistiskt eller naturalistiskt paradigm skapar onödiga frågor och onödiga svar. 

Barnpsykologen Ian Stevenson konstaterade att föräldrar i Sydostasien, där han bedrev mycket av sin 40-åriga forskning på småbarn med aktiva minnen av föregående liv, inte hade samma problem.

Föräldrar i buddhistiska (eller hinduistiska) länder - eller för den delen i gamla Vikinga-Sverige där galten Särimner åts upp var kväll (solnedgång/död) bara för att magiskt ha återskapats nästa morgon (soluppgång/återfödelse) - dessa föräldrar förstår att man fått en själ i familjen som just bytt kön mellan två jordeliv. 

Materialismen reducerade människors förstånd till en ärtas storlek, och vägt mot den här kulturens tekniska landvinningar vet åtminstone jag vilken värld jag skulle föredra: en värld där inte människor stöps för att bli korttänkta självtjänare via kungliga vetenskapsakademins oreflekterade grundvärderingar och tv-reklamen - indoktrinerade att hålla för öronen inför allt som tyder på att det saknas väsentliga delar i den rådande sekulärt materialistiska världsbilden!

Här en kort beskrivning på bloggen av Ian Stevenson.


tisdag 8 november 2011

DN och dagens språkliga misär

Sedan jag tillskrev DN:s censurmyndiget Interaktiv Säkerhet om varför min astrologiblogg inte längre gick att länka till DN och fick det obegåvade svaret att bloggen (oavsett om den vinklade nyheter astrologiskt, historiskt eller psykologiskt) bedömdes "irrelevant", har jag upptäckte hur detta fula ord används i tid och otid av unga journalister med torftigt språk.

Och ibland är det så illa som i dagens DN, att ordet kläms in i en mening där det direkt vittnar om katastrofalt låg språkkänsla.

Jag tror inte en människa skulle ha fått anställning i ett språkligt yrke för tjugo år sedan som skrev en underrubrik som den här:


"...genomfört aktiviteter som är relevanta för att utveckla en bomb"

!!!!!!

Nu vet jag varför jag sökt språkliga jobb i tre år utan att ha nått en enda anställningsintervju och är mogen för "Fas 3". Sverige - medier, myndigheter och organisationer - vill inte ha in femtioåringar i verksamheten. Dessa kids vill leva i föreställningen att de gör ett fullgott hantverk. För att inte tala om hur billiga de är att anställa, dessa nybörjare som låter som dagisbarn som just börjat ta vuxna ord i sin mun.

En människas vanvett kan skada många!

Jag tror inte svensken i gemen förstått att vår nuvarande katastrofpolitik för fattiga, gamla som dör av blodförgiftning på vinstdrivande privata vårdhem med mera, är produkten av en mans sjuka förställningsvärld. 

Det är Fredrik Reinfeldts eget vansinne vi ser spritt genom otaliga vanvettiga politiska reformer i landet sedan flera år. Att låta privata bolag få bidrag för att hålla långtidsarbetslösa som boskap i väntan på slakt - detta är Reinfeldts huvud sett inifrån! 1.2 miljarder bortplockade från åtgärder för att hjälpa alla dessa människor tillbaka till arbetslivet.

Reinfeldts Fas III liknar mer än något annat ett nazityskt arbetsläger och han applåderar och belönar dem som startar företag för att husera dessa som Reinfeldts skötebarn, Marknaden, stött ut av olika skäl. (Deras enda "synd" är i många fall att vara för gamla för de brats som sitter på kontor numera!)

Fredrik Reinfeldts position i Sverige idag, i förhållande till de sina och övriga allianspartier, är absolut identisk med den position Führern Adolf Hitler hade i Tyskland på sin tid. Det är en enda man som styr Sverige just nu (titta på övriga jönsar i Regeringen så förstår ni). Hans sanna attityd till enkelt folk har i häpnadsväckande utsträckning förvandlats till verksam anti-humanistisk politik - det är kallsinne inför människor och kärlek till Penningen som dominerar den här farliga mannens världsbild. 

Daniel Swedins artikel i AB om att Reinfeldts mardrömmar om ett mentalt handikappat svenskt folk av fuskare och bidragstagare helt enkelt inte stämmer, är en av många indikationer på att vi är på övertid med Reinfeldt redan. (Samma nyhet i DN men avpolitiserad så att småborgarna inte ska förstå vad de röstar på.)

*****

Se även den här skrämmande indikationen från Ödet som kopplar samman Reinfeldt och Steve Jobs.

För några dagar sedan, efter överfallet på Fredrik Reinfeldts yngste son, begrundade jag den antika tanken om familjers kollektiva ansvar och kollektiva skuld här.

måndag 7 november 2011

Steve Jobs, en tyrannisk Reinfeldt baklänges!
Aftonbladets Martin Aagård kommenterar nya biografin om Steve Jobs. Så...detta hajpade substitut för en andlig ledare var just bara en ljugande, storhetsvansinnig och despotisk tjuv som nallade andras idéer och kallade dem sina egna - en man som Fredrik Reinfeldt.

Parallellerna är märkligare än så. Mycket märkligare. 

Steve Jobs födelsetid är känd, och det är Fredrik Reinfeldts med. Går man till den gåtfulla Ho Li Lo Shu-astrologin från Kinas Mingdynasti, en metod som serverar livslinjen som ett lätthanterligt drama i bara två akter, händer det igen - de båda männen möts också i den symboliska världen!

Slavdrivaren Jobs på vilkas fabriker människor tar livet av sig och lägervakten över Sveriges Fas III-läger, Fredrik Reinfeldt, verkar leva samma liv men i motsatt riktning. Det är som om de färdades på en Autobahn på väg mot Fördömelsen, längs en oduglingens livslinje, och flyktigt passerar varandra någonstans på vägen.

Steve Jobs anträder sin resa 1955 som LIN, "ledaren, vars tid snart är över" och skiftar 1997 över till akt två och tecknet YÜ - berättelsen om ett kroniskt sjukt psyke i behov av en djävulsutdrivare för att vara hela sträckan ut.

Reinfeldt börjar istället sin färd 1965 i tecknet YÜ, berättelsen om ett kroniskt sjukt psyke i behov av en shaman, en djävulsutdrivare, för att vara hela sträckan ut. Året 2004 anträdde han andra akten som berättar historien LIN, om ledaren, vars tid snart är över.

Antingen kan det här betyda att Sverige, om svenskarna inte vaknar till insikt om den fascistoida ledare de valt sig, blir kvitt denna lögnens man först genom att han dör, exakt tio år efter Steve Jobs. Eller att han - hemska tanke - får tio år plus ovanpå Jobs livscykel och hänger sig kvar i grottan ända till 2032! Ja, leva kan han väl få göra, men inte som statsminister och i position att sprida sin egoistiska vanvettsfilosofi.

Notera ännu en parallell mellan männen: varumärket Apple appellerar just till de värsta och lägst utvecklade människorna - de med ett perverterat ego och en självgodhet som inte kommer att accepteras på planeten jorden i framtiden.

Jorden behöver djävulsutdrivare i tusental. Eller ett reningsbad. Vad är det för underjordiskt vulkanbälte som gör sig redo där utanför semesteröarna i Atlanten förresten?______

Kinesiska data kan verifieras genom länken till kalkylatorn.

Jobs: 24 feb 1955 6.00 122°W -8 timmar relativt GMT
Reinfeldt: 4 aug 1965 9.54 18°E +1 timma rel GMT

söndag 6 november 2011

Huset Reinfeldts kollektiva skuld

det individuella planet måste våld fördömas, om inte annat för att det inte lönar sig i långa loppet. "Den som dräper med svärd skola bli dräpt med svärd." Även kulturer som inte nått så långt i sin intellektuella mognad att de lyckats inarbeta spontana rapporter om tidigare liv-minnen i sin kollektiva berättelse, sin världsbild, tycks ha anat att det man gör mot andra återvänder till en själv.

Lägg till denna observation en andra: det privata egot är en illusion! Innanför vakenegots begripligen nog så övertygande upplevelse av att titta ut genom ett ögonpar, att äga en egen kropp, väntar en högre - eller lägre - verklighet. 

Många är inte medvetna om den djupare innebörden i att en ateistisk grupp som Humanisterna så häftigt förnekar fenomenet "det övernaturliga" - spöken, telepati och fenomen så märkliga att de inte ens registrerats på Humanisternas smärtsamt förenklade världskarta.

Ateisten är en materialist och har därför a priori förbundit sig att förneka t.ex. tankeöverföring då "avståndspåverkan" utan någon förmedlande substans för honom är otänkbar inom ramen för det materialistiska paradigmet. Sedan Albert Einstein gav upp tankarna på en subtil eter i rymden har det helt enkelt inte funnits någon materiell kandidat att föra "tankarna" från in individ in i hjärnan på en annan. 

Ateisten har naturligtvis inte ens läst på all den forskning som alarmerande visar att tankarna inte ens skapas i våra hjärnor och att det dagens blåögda materialister ser med sina magnetröntgenkameror och mätapparater bara är effekterna i den biokemiska hjärnan av vad vi i brist på bättre ord kan kalla Vindens rörelse, andens rörelse genom en människas själ. Antikens tänkare hade nått insikt: "Vi tänker inte ens våra egna tankar, vi gestaltar utifrån begåvning och grad av välvilja enbart universums egen intelligens."

Ateisten gör allt han kan för att undvika intresseranta studier som skulle kunna antyda att våra egon bara skenbart är isolerade öar i något annat, något djupare, där alla är förbundna med varandra. "We're all in this together." Politiskt står Moderaterna för detsamma som ateisterna. Hela deras ideologi bygger på materialism, att alla är enskilda och ensamma öar av produktion/konsumtion. 

En sådan studie i påverkan på distans eller telepati som det kollektiva Huset Reinfeldts aldrig skulle kunna på tanken att läsa är det östeuropiska och mäkta imponerande experiment som Ervin Laszlo, femfaldige hedersdoktorn från Sorbonne, återger i ett appendix till sin intressanta småskrift The Connectivity Hypothesis - Foundations of an Integral Science of Quantum, Cosmos, Life, and Consciousness (State University of New York Press, 2003)

Med dessa två preliminära observationer, doktrinen om det personliga ansvaret, som Moderaternas söker sälja på t.ex. Sveriges arbetslösa för att dölja den djupare bilden av en kapitalistisk arbetsmarknad som vill ha en relativt hög arbetslöshet för att minimera de anställdas makt vid t.ex. lönesättning, detta är en patenterat falsk irrlära eftersom den förtiger det inre nätverket som förbinder den ytliga ytans illusoriska upplevelse av att vara ett isolerat ego, med bara sig själv att tänka på.

Svenskar, historiskt avskurna från Europa och alltid rätt skygga och egocentriska med internationella mått mätt, finner i den Moderata partiledaren Reinfeldt en ofärdig personlighet som de känner sig trygga med. Han har det modiokriteten ett ansikte och därmed kickar inte jantelagen igång. Det är därför han kan ljuga svenskarna i ansiktet gång på gång utan att förlora trovärdighet i opinionsundersökningar. [1]

När nu i helgen den här partiledarens 16-årige son blir brutalt nedslagen i mittersta Stockholms city, bland stekarnas och de unga bratsens nattklubbar, då står naturligtvis Huset Reinfeldt frågande inför vad en ateist bara kan se som meningslöst våld och kanske i bästa fall kan anat ha politiska eller ideologiska övertoner. (AB, DN, Expr)

Den aningen är naturligtvis korrekt. För enligt den djupare världsbild som fanns före materialismen och före dess intensifierade och sataniska form, marknadsliberalismen, så har ödet här låtit den man som inte själv förstår konsekvenserna av sitt tänkande och politiska handlande fått smaka på hur det känns att ligga nedslagen och sparkad på. 

Genuint obegåvade, som inte förstår livets mening på ett intellektuellt plan, får istället motta lärdomarna somatiskt - dvs. via kroppslig sjukdom, kroppsliga och påtaliga realiteter. Enligt vår korrekta modell av hur mänskligheten är organiserad, enskilda dagegon som knyter samman på ett djupare plan till något "creepy" vi skulle kunna kalla kollektiva entiteter, har Fredrik Reinfeldt nu - genom sin son - symboliskt fått erfara sin egen politik. 

Det kommer att bli mer av den här varan, och ingen som röstar för egoismens livslinje, alltså den Moderata doktrin som överhuvudtaget inte stämmer med hur människosläktet är konstruerat på ett djupare plan, kan känna sig säker längre. De har valt gemenhetens väg, den som visar sig i oviljan att delta i gemensamma samhällsbyggarprojekt, och nu visar Djävulen genom svikarens mentalitet att han inte är någons vän. 

Denna transpersonella energi som antikens tänkare betecknade som "Djävulen" är en sådan tendens mot bedrägeri att de som lånar sig till den här vägen inte ens håller sina uttryckliga löften! Det perfekta exemplet gavs genom SVT:s Uppdrag Granskning som nyligen hittade ett videoklipp från 2005. I det ses och hörs en Fredrik Reinfeldt lovorda den svenska lagen om anställningstrygghet, i synnerhet, sade han, som femtioåringar inte har det lätt att komma åter på den typ av arbetsmarknad han förespråkar! Och sedan går mannen, nu regeringschef, och sparkar 33 underhållsarbetare från sitt kontor, i princip allihopa femtioåringar eller äldre! 

En så bristfällig kontakten med sanning och heder har förr eller senare tjänat ihop till en vakna upp-spark i skallen. Nu kom den till honom genom sonens missöde. Men så här fungerar livet och alla kulturer som studerat naturen har alltid vetat om de djupare sammanhangen. De uttrycker sig inte bara som telepati (jag har haft fascinerande tankeöverföringsfenomen med några älskade människor genom livet), utan antyds redan i naturen själv:

Dra upp grässtråna förbundna vid varandra enligt deras slag [bokst: besläktade via delat rotsystem].
Fälttåget bringar god lycka!

Ur den 3000 år gamla, sedermera konfucianska klassikern I Ching eller Jijing (Förvandlingarnas bok, kapitel 11)

*****

Det tål också att tänka på vad Fredrik Reinfeldt & anhang smider för ränker genom att utnyttja sin något äldre son. Tänk på att partiledaren och tillfällige statsministern helt oansvarigt kastat 5 miljarder i fickorna på landets krögare. Fråga dig sedan om inte fadern syltat in sin andra son och gjort honom medskyldig till sin egen förrädiska kampanj för att framstå som folklig.

Logiken att hålla i sinnet inför nedanstående två klipp är denna: folklighet = mat. Tyvärr når folk ofta inte annan kultur än "mat- och tarmkultur", särskilt inte i ett land där de svenska arbetsgivarna, som vill ha dumma och lydiga arbetstagare, svartmålar konsten att tänka självständigt. Deras sataniska baktankar hördes i sommarens värsta kalkon och självmål: "högskoleämnet filosofi är inte lönsamt".
Är det propagandaminister Schlingmann som fiffigt riggat den här falska scenen av "precis som vi andra svenskar"? Jag menar, som sonen presenterar sig på Twitter, så skriver man inte om sig själv vid arton. Att smuggla in matindustrin ("spagetti&köttfärssås") i sin profil skulle vara trovärdigt om mannen var 8 år, inte 18! 

Fredrik och Schlingmann har inte direkt någon fingertoppskänsla, vilket tydligt framgick av Moderaternas försök att skriva om sin ljusskygga 1900-talshistoria. Och ljusskygga är de fortfarande, som synes.

Dessa är bitar i ett större mönster. Vi har att göra med människor så ohederliga och förljugna att det inte ens hade haft någon plats i ett lite äldre samhälle, när ännu heder och sanning var honnörsord. Moderaterna är människor som i värnande av sin privata konsumtionsstandard tappat precis hela greppet om tillvaron. 
*****

Läs också Daniel Swedins alltid lika observanta krönika i AB: Daglönarna har kommit tillbaka.

Se även en annan vinkling på inläggets tes (den kosmiska rättvisan) i En ledare återspeglar nationens öde. _____

1. Värst är nästan liberala GP:s kanhända oavsiktliga scoop att Reinfeldts bara spelat klädsamt beklagande inför sjukvårdsreformens tragiska konsekvenser för cancersjuka med flera, vilka kastades ut i arbetslinjen istället för att ges till att tillfriskna. Läckta dokument visade ju att han hela tiden visste att reformen skulle få de här konsekvenserna.

Jag noterade hur rapidsnabbt den nyheten och andra av samma slag försvann från de i huvudsak borgerliga mediernas nyhetssidor! Jämför den här alternativa (och sanna) berättelsen om en lögnaktig och av sin egen ideologi förblindad statsminister med det ogrundade drevet mot hans opponent Håkan Juholt. Det går sannerligen inte att läsa svenska dagstidningar längre. Den som inte har filosofins gåva, inte äger kärleken till tänkandet, är dömd att bli en nyttig idiot - och rösta politiskt därefter.

tisdag 1 november 2011

Ond tro, DN

I dagens anonyma och stilistiskt mediokra ledarkrönika väljer DN metoden "anfall är bästa försvar". 

Att Juholt i ett tal nämner outsourcade textskrivningar är bara vad Reinfeldt & Moderaterna redan idag sysslar med. 

Fast i mer förrädisk form genom att ha brutit ut partivännen Schlingmann och upphöjt honom till "objektiv" regeringsanställd propagandaminister för att vinna sig en synergieffekt: rikets och Moderaternas intressen framställs som en och samma sak.

Att DN kokar soppa på en spik är uppenbart. Ingen har, vad jag förstår, hävdat annat mer att Kommunalfacket skriver på en text som sedan biläggs den demokratiska processen. Det luktar drev igen, och nu på vekare grunder än någonsin.

Och angående faran med bidrag till partiet är just moderatorganet DN lämpliga att yttra sig med det partiets krampaktiga vägran att låta allmänheten se vilka som köpt sig den Moderata segregationspolitiken! Då apartheid i Sydafrika, idag klassklyfteskapande åtgärder i Sverige. Någon vill se lägre löner men varumärken måste skyddas.

Moderater är sig lika - de är genomfalska.

Och återigen: vilken talanglös författare DN skaffat sig. Läs och lär av SvD:s P.J. Anders Linder! I hans drift med Juholt i helgen fanns espri, här bara tungfotad och talanglös svullenhet.