fredag 27 augusti 2010

Miraklet på BB


In och ut ur kroppen

Läkaren säger om det nyfödda barnet som dödförklarats men sedan modern gosat med det i två timmar öppnade ögonen och kom till liv, att barnet inte kan ha varit dödfött (AB). Det måste en läkare säga för att inte hela hans världsbild ska gå i kras. 

De som genomskådat den materialistiska världsbilden som pumpas ut från alla håll, och kanske har tittat på livet utifrån alternativa synsätt, känner här igen en av ockultismens tankar, om än illustrationen på BB var spektakulär. Enligt trancemediet Edgar Cayce koinciderar långt ifrån alltid barnets fysiska förlossning med tidpunkten då en andesjäl anländer! 

Omvänt kan plötslig spädbarnsdöd förklaras som att själen ångrat sig och åter drar sig ur det materiella substrat som modern, naturen och kosmos vävt under nio månader. Den här oväntade manövern är då i själva verket en del av föräldrarnas karma och barnsjälen har bara gjort ett "minimalt" och helt osjälviskt uppdrag på jorden den gången.

Hypnotisören Michael Newton skrev tre märkliga böcker om sin verksamhet som pekade i samma riktning. "Nybörjare" anländer ofta till det växande fostret ganska tidigt under moderns graviditet. De "känner in sig". Proffsen tittar in först när det börjar bli dags för modern att föda!

Vi är inte våra kroppar.

Men när den insikten går in, då måste kvällspressen snabbt tänka ut nya rubriker och gymmen kommer att tömmas. Det kommer plötsligt att framstå som ganska ointelligent att ägna fordonet så oproportionerligt mycket uppmärksamhet och själen så kriminellt lite.

*****

Här är en fantastisk anti-blogg vars upphovsman/kvinna ägnar varje inlägg åt att bestrida att ens tanken på ett liv efter (eller före) detta är möjligt. Författaren är nog inte ens en nybörjarsjäl utan en varelse direkt sprungen ur Mörkret. Det finns också andra sorters varelser, och det går inte att utesluta att också de kan ta människokroppar, eller åtminstone ta över tankeapparaten i levande människor. :-)

Bloggen verkar emellertid ha självdött. Det är så det brukar gå när Ondskan är involverad.


torsdag 26 augusti 2010

Antisemitismen morfar




Vad Sarkozy och Frankrike just nu sysslar med i frågan om romerna (DN) påminner mig om den skandalösa Dreyfus-affären 1894-1906. 

Antisemitismen i Frankrike hade nått sådana proportioner att militären hellre valde att låta en oskyldigt inspärrad - judiskättad - militär förbli i fängsel än ändra beslutet sedan det visat sig att en "äkta" fransman legat bakom förräderiet.

Från min ungdoms första och enda LP-platta med Kraftwerk, "Ralf & Florian" (1973) med låtar som "Heimat" (ungefär hembygd, underförstått lokalpatroitism) och de två herrarnas extrema framtoning, har jag alltid undrat var den tyska syntgruppen stod i förhållande till arvet från nazismen.


Var Hütter och Schneider bara två unga män som bakifrån översköljts av den tyska eftertankens kranka blekhet och nu sökte bearbeta landets problematiska historia? Eller fanns det något mer grumligt bakom deras märkliga konstmusik? 

Wir Fahren auf der Autobahn
Trans... Europe... Express

Jag hör allusioner till Der Übermensch och inte minst fascismens utbredning - Mussolini och futurismens dyrkan av styrka och fart, det vill säga, snabba bilar på motorvägar och massiva tågset genom Europa...

Ovanpå allt detta visar det sig att fransk pöbel kivades i frågan Dreyfus, det blev bråk mellan dem som trodde den fängslade mannens bedyrande om sin oskuld och grupper som ansåg att han visst var en förrädisk jude. Bilden av den förrädiska juden (den stjälande romen?) skulle några årtionden senare hårdlanseras i grannlandet Tyskland...

Ur pöbelbråket föddes cykeltävlingen Tour de France!

http://en.wikipedia.org/wiki/Dreyfus_affair

Det skulle kunna vara en uppgift att studera gruppen Kraftwerks teman på deras lätt räknade skivor och se hur många som inte hänför sig till nazistiska, fascistiska eller futuristiska teman, eller innehåller "kodord" som jag här spekulerar att "Tour de France" är.

We are the Robots


PS. Det räckte med att ta fram el-inspirerade albumet "Radio-Activity" och granska titlarna för att inse att man måste tolka rätt hårt om man där vill se något något pro-ariskt! Men kanske slutspåret "Ohm...Sweet...Ohm".

onsdag 25 augusti 2010

Darwin hade fel - igen

En nyhet på BBC, nya fynd ifrågasätter talesättet om "naturens bloddrypande tand och klo" - en fantasi mindre intelligenta biologer som t.ex. Richard Dawkins helhjärtat odlat under ett helt liv.

Focusing on land animals - amphibians, reptiles, mammals and birds - the scientists showed that the amount of biodiversity closely matched the availability of "living space" through time.

BBC 
Intressant nog är den nya tesen gammal som gatan. Den går i själva verket tillbaka till den intellektuella människans begynnelse, och var innan den degraderade moderna - och gudlösa - människans ankomst känd som tanken om "The Great Chain of Being". 

Den verklighet som emanerar ur Gud strävar att fylla varje ledig plats eller gradient i en slags varats väldiga kedja. Det är välkänt att naturvetenskapens Big Bang var en ren stöld från religionens värld och från mänsklighetens eviga skafferi myter - omöjliga för en människa att bevisa sade redan Platon, men likväl värda att höras som "sannolika berättelser" - så ingår förstås de myter som börjar med hur RYMD uppstår på den Förstes kommando. I denna RYMD ska sedan evolutionen rullas ut i linje med tanken i the Great Chain of Being.

BBC-rapporten rör alltså den vardagligaste av parametrar, utrymme!

En klassiker från 1936

Den som ännu inte hittat fram till Arthur O. Lovejoys definitiva genomgång av denna mänsklighetens största Idé från antiken och fram till de tyska idealisterna, skaffa boken direkt! Så underbart läsvärd. Fantastiska glömda citat från västerlandets största snillen. 

Notera att Lovejoy i finalen själv tycks tvivla på tanken. Men säg den som kan stå upp till öronen i en tidsålder av materialistisk skit utan att bli påverkad. Lovejoys bok utkom 1936 - just som världen gick in den värsta katastrof biologistiskt och materialistiskt tänkande någonsin resulterat i. Massutrotning i ett Världskrig startat i Europa av förment lägre stående människoraser - allt enligt vetenskapens då senaste och mest rationella insikter! 

Svensk socialism envisades med samma världsbild långt in på 1960-talet! Och svenskar är därmed födda mentalt vanskapta ateister. Detta kallas nationell synd eller skuld.

BBC-nyheten visar att vi verkar ha tagit oss loss ur det bruna lerträsket och rör oss framåt igen. (Läser man noga visar det sig att "Varats väldiga kedja" inte mappar exakt mot det nya rönet, men what the heck! Efter att ha läst Lovejoy vaknar smaken för en större, mer generell kontemplation än biologiskt småplockande!)

En liknande indikation på rellt framåtskridande får man av att biologen Stephen Meyers plädering för Intelligent Design i "The Signature in the Cell" slutade som förra årets femte bäst säljande bok på världens största bokhandel, Amazon.com.



Stockholms Universitet får snart avskeda sina arroganta ateist-biologer och börja om på nytt! Nytt paradigm, ny kursplan, ny litteratur.

Världen håller just nu på att vakna upp till Vattumannens tidsålder, en mäktig symbol som omvittnar intelligensen som innebor i de kosmiska världarna.

*****

Se också kort granskning av Lovejoys horoskop.

Facebooks patenterade oduglighet




När jag läser intervjun i SvD med en kommunikationsexpert kan jag inte se något annat mellan raderna än att hon ser Facebook som ännu en meningslös distraktion för den majoritet av alla människor som ännu inte vet vad de fått sitt intellekt till.

"Det är kul att ha sin pojkvän man var tillsammans med när man var 14 år som vän på Facebook, men man vet inte riktigt vad man ska göra med honom. Någon dag blir han kanske användbar, man vet inte", säger Stefana Broadbent och skrattar. 

En sekulär människa vet inte ens vad livet är till för, och det är därför datafolket uppfinner så mycket värdelösa tekniska kommunikationssystem för att fylla tomheten. Vetenskapsfilosofen Wolfgang Smith (en vass tänkare!) stack försiktigt ut näsan och frågade sig om hela den naturvetenskapliga boomen (innefattande datautvecklare) möjligtvis orkestrerades från den mörka sidan, av Djävulen själv. "The Devil is in the details" och vad är en dator, om du tänker efter, annat än ett distraherande plotter av detaljer, statusuppdateringar, och små tweaks för att "personalisera" ditt skrivbord. 

Djävulen har lyckats i sitt splittrande uppsåt den dag du finner dig inlåst i ett ego du har lurats att skräddarsy åt dig själv. Med detta har du också helt skurit av dig från din själ, via är den optimala kommunikationskanalen för att etablera enhet med omvärlden. Ditt fabricerade, falska Facebook-liv är nu ett faktum.

Men det är inte riktigt sant. Kommunikationsexperten i SvD målar visserligen upp en mardrömslik vision (jag tror inte hon är medveten om det själv) när hon deklarerar att telefonen, den äldsta tekniska kommunikationsmanicken efter röksignalen och telegrafen, "är den kanal som ställer störst krav på den andres uppmärksamhet. Den andra personen får avbryta vad de håller på med. Det är få människor vi har en sådan underförstådd överenskommelse med..."

Men vänd på steken! Vi har faktiskt fortfarande en tunn hållhake på verklig intelligens, bortom enradigt twittrande och Facebooks dockskåp av låtsasliv. Om vi bara vågar tänka utanför den låda där den här sk kommunikationsexperten trillat in i. Varför demoniserar hon genuin kommunikation mellan två individer genom att kalla telefonen kravfull?

Är hon en lakej åt den döende västerländska kapitalismen som inte med blid blick åser en anställd i kontorslandskapet lyfta en telefonlur för att ringa ett femminuters privat samtal? Då är det upp till andra att våga sluta vara "lönsamma". Det är bara att reclaima sin genuina individualitet, om den nu inte är hopplöst förlorad eller förtvinad bakom allt ytligt personaliserande av de egna gränssnitten.

*****

Här är det smått fascinerande horoskopet för kvällen då Mark Zuckerberg kom på produktidén "Facebook". Och det är rätt uppenbart vad symboliken säger. En idé sprungen ur en mörk tid av en människa som infekterats av mörkret kommer med stor sannolikhet att innehålla en stor dos orenhet. Facebook fyller ingen funktion för vettiga människor eftersom systemet vädjar till skiten inom oss: smyglyssnaren och spionen. Själva själen i Facebook är sjuk!

Även SvD:s kommunikationsexpert noterar Facebooks koppling till förfluten tid, vilket är den mest lönlösa orientering en människa kan inta. Vi lever många liv och det är ingen slump att hennes pojkvän i 14-årsåldern inte har med hennes  nu-situation att göra! Själen återföds till jorden med en tidplan bestående av flera kapitel. Några enstaka själar har bara ett enda kapitel, vilket kan uttrycka sig som en extremt kort livscykel eller handikapp som reducerar livet till en enda lektion som ska nötas in i grunden. 

Den absoluta majoriteten av själar har emellertid att antal tidigare liv - med alla dess synder och förtjänster - att rekapitulera i detta liv. Och här på jorden rör vi oss i takt med tiden (vilket inte är fallet i alla världar). Den absoluta majoriteten har ingen aning om varför relationer dör och folk skiljs som flugor dör, men det har att göra med att varje själ följer sin egen tidplan.

Helt ovetande har man passerat en gräns och börjat rekapitulera ett helt annat århundrade och tidigare liv. Nu kanske nya människor - egentligen från förr - kommer att introduceras och det tidsfönster som var givet för att lösa livsuppgift med tidigare närstående stängs nu abrupt. Ja, var sak har sin tid! Det här förstår inte längre den sekulära människan vars ego är så uppsvällt att hon tror sig kunna ta över jobbet från Tidens herre själv via sina patetiska planeringskalendrar som det går tretton på dussinet av, i digitalt eller traditionellt utförande.

Det säger sig själv att det gamla kristna äktenskapslöftet, "Tills döden skiljer oss åt", rimmar extremt illa med verklighetens egen beskaffenhet. Men kristendomen hade vid den tiden den började styra och ställa med människors sociala liv sedan länge glömt grundaren Jesus världsbild och målsättning och var nu i pakt med Rom - det världsliga samhället. Den som ville se vad Jesus egentligen lärde ut, fick läsa evangelierna noga och med stor självständighet. 

Sedan väst sekulariserats dumpades kristendomen helt och hållet, och alla incentiv till att söka sin själ försvann. Det är därför vi nu kan klassificeras som ett gäng fallna dårar, vilse i alla våra ytliga kommunikationssystem, skapandes fullständigt meningslösa strukturer i ytans värld. Vilket bortslösat liv det här skulle visa sig vara, när vi ser det "från andra sidan"!


söndag 22 augusti 2010

Sekt - buh!

Vad är det för antireligiös...ursäkta franskan...idiot på Aftonbladet som klurat ut sitt livs artikeltema och sedan med jämna mellanrum uppdaterar med nya exempel? 

Det inte första gången jag ser exakt samma upplägg men där bara personen har bytts ut: "svensk talar ut om sin 'fångenskap' i religiös gruppering".

Aftonbladet servar ingen med snyfthistorier om något som egentligen bara handlar om personlig utveckling och samtidigt söker slå två flugor i en smäll och bedriva religions-bashing. Varför inte lägga samma artikelutrymme på något värdigt ämne: religionspsykologi t.ex.?

Och det paradoxala är att idioterna tar inträde för det här junket! Vad är det för sektbeteende de söker utveckla här? Bara djupt mentalstörda människor som vill frossa i sin antireligiositet skulle lägga en peng för att få mer vatten på sin kvarn!

Ansvariga, uppenbarligen själva med social beröringsskräck, kommer att kvalfullt brinna i helvetet tillsammans med alla andra journalister som också missuppfattat uppdraget de fick från den mäktige kommunikatören Hermes.

lördag 21 augusti 2010

Assange - intercepted by Satan

[Inlägget en smula obsolet i skenet av den senaste vändningen och tanken om att det rört sig om en politiskt riggad sexfälla - se DN. Eller inte! För enligt AB indikerar den ena kvinnan något lika illa - frivilligt sex där emellertid Assange urartat i någon form av brutalitet!]

*****

Fundamentalismens språk är, det måste medges, kraftfullt! Det är därför svensken är ett så löjeväckande offer för politisk retorik. På den här arenan myntas slagkraftiga uttryck jag vägrar ta i min mun eftersom precis alla i Sverige som sysslar med sagda pseudoreligion rapar exakt samma floskler. Att kalla någon ett Satans verktyg, förekommer å andra sidan bara i borttynande frikyrkliga kretsar. 

Det är synd, för den objektiva Ondskan är vad det handlar om när människor med dunkelt mjöl i påsen står upp som Rättrådighetens tillskyndare. Från första sekund jag såg ett foto på Julian Assange visste jag att det här var en slem varelse, inte att lita på. 

Och med efterlysningen på grund av påstådda våldtäkter under sin tid i Sverige, tänker jag återigen på den klärvoajanta Edgar Cayces profetia om den yttersta tiden för västerlandet. Den verkar direkt besvara Emanuel Karstens fråga i Expressen, "Vad ska man tro?", apropå det här remarkabla vindomslaget för Julian Assange.

Edgar Cayce siade redan på 1930-talet om ett kommande skeende (som inte var det stundande Andra världskriget, som han också siade om). Han talade om en vacklande intentionalitet hos dem som borde vara Ljusets apostlar, och med de dubbelnaturer som då resulterar skulle mänskligheten veta att Harmageddon hade kommit!

Det verkar vara nu, gott folk!


Här är mina dystra tankar för några dagar sedan om den Assange alla andra prisade. Notera hur i backspeglen parallellerna med sångaren Clifford T. Ward  - "no angel" - kan dras längre. Jag anade i den musikerns karriär en elakhet mot kvinnor som också tjänar att stärka den look-alike-faktor med Assange som är så uppenbar, särskilt med frågan om den vite riddaren egentligen är en svart djävul på dagordningen.

Nyheten om den påstådda våldtäkten i DN, SvD. AB inser - nästan - problemet med att nyligen ha värvat denne man som kolumnist. AB:s Jan Helin förstår det fullt ut.

torsdag 19 augusti 2010

Ontologisk Ondska & biologins och filmbranschens distorsion

Obskyr och otroligt fascinerande är brittiske psykiatern Arthur Guirdham som efter 40 års arbete med psykiskt sjuka barn och vuxna 1972 skrev "Obsession" (se kort omnämnande med bild här)

Själv "psychic" (medialt öppen/synsk) förklarar läkaren via analyser av många fallberättelser med sorgligt drabbade småbarn - tyngda av tics, astmaattacker, migrän- och epilepsifall, besatta åsikter, tvångsmässiga beteenden och ständiga mardrömmar - att Ondska existerar.

Ondskan är en aktiv kraft i själva kosmos bygge. Ondskan har i alla tider samlat olika ansikten och manifestationsformer, vilka visar sig i våra mardrömmar som "klassiska skräckmotiv", motiv som människor sett i hundratusentals år före oss. Det låter som doktorn här ansluter sig till Jungs arketyplära och teori om det kollektivt omedvetna.

Mentalsjukdom är enligt Guirdhams förmenande en konsekvens av att människor förtränger sin andliga/psykiska sida. Här verkar han återigen ansluta sig till Carl-Gustav Jung som ju sade, "De gudar du vände ryggen till, har återvänt som din mentala sjukdom." Lustigt nog nämner han sällan Jung men har sin spets tydligt riktad mot Freud och Adler. Han är underförstått en jungian, men en "ockult" sådan.

I Jungs mening om att "vända gudarna ryggen" är västerlandet i vår tid en kultur som visar sinnesjukdomens symptom på demonisk besatthet. Djävulen är en kraft som är oerhört angelägen om att hålla mänskligheten mentalt låst, så att den inte börjar tänka "outside the box"!

För om och när själen övervinner jordgravitationen, då tappar Djävulen makten. Då kommer människor att byta intresseområden här på jorden. Då skulle en ny värld utan pengar och i full egolös kooperation framtona.

Det är den världen som tjuvar, som förespråkar fri nerladdningar oavsett upphovsrätt (se svenska PiratPartiet) på ett distorderat sätt redan anar. Men eftersom det ännu finns upphovsrättslagar gör de sig de facto skyldiga till brott - i vår tid.

Jag vill tillägga att deras själar dessutom är så smutsiga att de inte ser hela historien. De ser inte den nya "Vattumannens tidsålder" utan piratismen baserar sig på egoistiskt ha-begär och Djävulens effektiva kanalisering mot slaveri under ett ständigt tillflöde av sinnesintryck. Låga själar "torskar på jordelivet" och blir som narkomaner. De behöver en ny "fix" hela tiden.

Piraterna är därmed en misslyckad "övergångsform" (för att tala med Darwin) som kommer att dö ut. Morgondagens själar på jorden kommer att snygga till vår världsbild och ge en mer korrekt instruktion för de unga själarna om "vad livets mening är".

*****

Biologin är naturligtvis Djävulens duperade hantlangare, och det är roligt att se hur formuleringarna läggs från det här perspektivet:

A 48-million-year-old fossilised leaf has revealed the oldest known evidence of a macabre part of nature -- parasites taking control of their hosts to turn them into zombies.

Dr David P Hughes...studies parasites that can take over the minds of their hosts.
ScienceDaily

Man tänker på en biologistisk spin-off som Alien-filmerna.

Men man kan också tänka sig den med sin kropp identifierade människans religionshat. När en religiös mystiker som Paulus (Nya testamentet) säger, "Nu lever inte längre jag utan Kristus lever genom mig", då ser den egocentrerade människan en "alien invasion", besatthet.

Det vill säga, den egocentrerade, med sin kropp identifierade människan är så imbecill att hon inte fattar att hon redan är en radiostyrd "zombie". Det ego hon tror är hon själv är i själva verket Djävulens medvetande - de processer som naturvetenskapen inklusive biologin studerar.

Det här medvetandet är enbart riktat tillbaka in mot moder jord och det förklarar allt därutöver vara död, livlös materia. Aminosyror ute i rymden saknar liv och medvetande säger Djävulen genom sina språkrör, i hopp om att kunna fortsätta parasitera på den dumma mänskligheten många generationer än. (När den sista sovande människan vaknar, då frigörs Satan och vaknar själv upp till minnet av att han är Lucifer, en ljusängel.)

Det är inte konstigt att just biologer hatar religionen så mycket eftersom den berättar om att det finns ytterligare ett väsensled i människan för vilket kroppen och dagjaget bara är ett biologiskt substrat med vissa sinnesrelaterade funktioner!

Det finns med andra ord inga möjligheter att förmedla insikten av vad Översjälen eller Kristus är för slags medvetandetillstånd till en biologisk myra eftersom denna råkar i akut dödsskräck bara man nämner begreppet "Overlord"!

Eftersom människan är både kropp och själ uppstår här det intressanta valet som alla religioner alltid noterat: söker man döden eller livet? I identifikationen med kroppens fem sinnen har man valt en säker död. I de högre andliga skolorna arbetar t.ex. buddhistmunkar på att flytta tonvikten över på den andliga (eviga) kroppen. Man blir mer och mer Buddha själv. Eller som Paulus sade, att Kristus nu levde genom honom.

Det är bara ett perspektivskift, att bryta kretsloppet som löper från dödfött och till fortsatt död destinerat ego och byta "omloppsbana" till evigt andemedvetande. Inget av jordmänniskan går förlorad när man offrar den säkra vägen till total död, man har fortfarande sina fem sinnen i behåll, men man har också fått ett sjätte sinne att arbeta med!

*****

En fri tolkning av ALIEN-filmerna är att de (eller åtminstone ettan) berättade en korrumperad historia om den odödliga andesjälen som förvisso hoppar mellan värdkroppar och lever ett liv helt på sina egna villkor.

Men eftersom genren var skräck och inte metafysik berättas historien ur den Djävulska människokroppens perspektiv, så att alla filmälskare - rejält identifierade med sin dödsdömda konsumtionsapparat - kunde känna fruktan med samma dödsdömda konsumtionsapparat.

Filmbranschen och dess relation till de fem sinnen kan därför sägas vara Djävulens instrument för att skapa rundgång i människan. Till och med biologiska värdkroppens rädsla för att dö återanvänder Djävulen som "kick-faktor"! Gud, vilken narkos jorden är. Kroppens olika biokemiska system är så övertygande att det finns en hel vetenskap som inte längre kan tänka utanför lådan.

Men det finns några undantag t.o.m. i "Hollywood" från Djävulens spegelvändning av Sanningen. Kevin med det tagna efternamnet "Spacey" gjorde den desillusionerade familjefadern i "American Beauty", en film som slutade med hans död och där han som kroppslös ande/berättarröst introducerade filmen.

Där kan man tala om intelligent film som via själva berättarramen blottlägger Djävulens låtsastillvaro för de sovande själarna! En variant på den omskakande upptäckten i första delan av Matrix, fast betydligt mer subtilt utfört.

Att samme "Spacey" också deltog i filmen K-PAX är spännande! Den här skådisen är uppenbarligen en "far out" Kalifornien-flummare om inte mer! Här bloggade jag kort om hans horoskop.

torsdag 12 augusti 2010

Att se och sedan kunna översätta

Expressen har trista nyheter för de som kallar sig skeptiker, dvs i allmänhet unga, relativt obildade människor men med en grundläggande negativ personlighetstyp. Skepticismen fostrades halvhjärtat några år i landet av föreningen Humanisterna medan de ännu trodde det fanns pengar att tjäna på påhopp på parapsykologin. (Det är det enda vettiga skäl jag kan komma på för deras bisarra och vingliga agenda.) Nu har de istället givit sig på minoritesreligioner i Sverige och försöker poserar som opinionsbildare för utrensning av alla religioner i samhället. Just en snygg förening.

De som utan att ha läst en enda bok i vetenskapsfilosofi eller den seriösa parapsykologin ändå a priori vidhåller t.ex. tankeöverföringens omöjlighet (till följd av en alltför liten, "scientistisk" världsbild), lär knappat glädjas över sagda tidningsnyhet. Ett medium i Australien anmodades att söka lokalisera en försvunnen flicka och hittade... fel men ändå rätt, så att säga.

Intressant inträffande som bekräftar vad redan den synske Richard Bach (författaren till storsäljande romanen Jonathan Livingston Seagull) erfor under telapatiska experiment på 1970-talet på Standord-laboratoriet med laserforskarna Puthoff & Targ: det inre ögat ser bilderna, men det är i översättningen "mellan hjärnhalvorna" det ofta blir fel.

*****

AB kom lite efter med nyheten men ger mer information. Journalisten verkar dock ha glömt att redovisa förhistorien, att mediet ombetts att söka flickan. Det gör AB:s version förvirrad.

lördag 7 augusti 2010

Intelligent design (ID)

Ett längre inlägg med några självbiografiska detaljer, en länk till en avancerad tänkare i frågan om ID (intelligent design) och i övrigt en associationskedja som leder in på astrologin och dess beröringspunkter med filosofin.

*****

Ett tack till bloggen Otidsenliga betraktelser som dök upp i min loggfil pga en länk hit, och som i sin tur ledde mig till stridbare Oxford-professorn C.S. Lewis som jag knappt läst något av, men som påverkade min barndom genom böckerna om landet Narnia och lejonet Aslan.

Den senare är en närmast övertydlig astrologisk solär symbol och lika uppenbart sinnebild för Logos/Kristus-principen. Solen i indisk astrologi är människans andesjäl vars individualitet ytterst finner sig som en identisk del av, men ändå distinkt från, Gud (beda/abeda). Plotinus, som uppenbarligen var inspirerad av indierna, sade samma sak.

Man kan bara fascineras av hur ens levnadsväg tycks snitslad från unga år. I mitt fall ledde öroninflammationer i första klass till att jag blev efter övriga klassen när vi nått bokstaven O i alfabetet. Jag fick lov att sitta inne på rasten och rita den bokstaven (på rutmönstrade sidor där jag band ihop fyra punkter till en cirkel).

Hade det inte varit för att en handikappad flicka på kryckor dragit med sig ett litet osjälvständigt gäng tjejer som småretade mig borta vid ytterdörren med ramsan "Siwert tränar på O-o", hade jag aldrig fixerat minnesbilden av just den rasten, just den bokstaven. "O", så märkligt lik uppritandet av cirkulära horoskop med fyra hörn senare i livet. Är det konstigt att jag senare i livet blev eld och lågor när jag på en karta över Italien (ett land där jag levt flera tidigare liv) hitta statsnamnet Treviso - "O Sivert" baklänges. Det verkar som om skapelsens kreativa element har ett skruvat sinne för humor!

(Ska tilläggas att mitt namn stavas med enkelt "v" i födelseattesten, det var jag som ändrade till "w" runt elva i någon dunkel ansträngning att förändra mig.)

Den förstaklassincidenten var en milstolpe, en episod med djup signifikans. Men det kunde inte inses förrän en större del av den här livscykeln gick att inspektera och episodens meningsfullhet blev uppenbar utifrån den helhetsbild (gestalt) som den själv utgjorde en del av.

Den handikappade flickan kunde möjligen ses som ett "pain-in-the-ass" för stunden, men också hennes roll var orkestrerad i ett högre syfte. Satan, trickstern, gycklaren - katalysatorn kommer i många skepnader! Allt som händer har många funktioner samtidigt! Den svarta är här för att väcka det goda till medvetenhet om sitt.


Lika uppenbart är det emellertid att inte alla har samma utbud av triggers i sin miljö, men åtminstone gavs de flesta barn i Sverige möjligheten att möta Lewis barnberättelser eftersom de gick som sommarföljetånger i radion. Än en gång, fast högeligen dold knackade den solära symbolen på min dörr. Cirkelsymbolen för Lejonets härskare Solen igen. Ännu en trigger.

Under tonåren hittade jag reggaemusiken då Bob Marley blev populär. Och här var det igen, lejonet. Nu som det bibliska lejonet av Juda som Marleys rastareligion tagit över och applicerat på sin egen idealiserade ledare Haile Selassie (Etiopiens kejsare fram till cirka 1974).

Nu vaknade hela kedjan av triggers till liv, och det dröjde inte länge förrän cirkeln var sluten: jag upptäckte att astrologin föreföll säga saker om människan som stämde. Jag började handrita mina O från första klass, nu i formen av horoskop, komplett med korset från de rutade pappren som här markerade horoskopets hörnhus eller kardinalpunkterna. Jag hade inget rutblock när den här fasen satte in men en passare och ett brett linjerat stenografiblock från gymnasiet fungerade bra! Och på den vägen är det.

Det säger sig själv att alla de svenska barn som lyssnade på sommarföljetången om lejonet Aslan i landet Narnia inte hade samma framtida öde som jag. För dem var det bara en saga bland många andra som kom och gick utan att sätta några spår eller ingå i ett framväxande större mönster.

Hade majoriteten haft en bana snarlikt snitslad min egen, hade Sverige haft ett märkbart trevligare tonläge idag! :-) Inte varit så till brädden fyllt av självrättfärdiga sekularister som tror sig veta att religion bara är en uppsättning ointressanta skrönor. Hade de haft något av det Platon kallade intelligens, skulle de ha kunnat se mönster av den här typen och anat att något pågår i djupet av tillvaron. Jag vill hänvisa till länktipset nedan och resonemanget om den kambriska eran i jordens historia. Tänkvärt!

*****

Via den svenska bloggarens länk till The C.S. Lewis Appreciation Society föll mina ögon på en artikel som är ett absolut måste för diskussionen om världen i enlighet med naturalisternas (ateisternas) evangelium eller som en produkt av kreativa inskott i rumtiden.

Dessa inskott kallar min nya läsfavorit Wolfgang Smith "vertikal kausalitet" vilken intervenerar i den förutsägbara värld som naturvetenskapen mäter och diskuterar. Vår tillvaro består så att säga av två system och Smith pekar försiktigt ett uttalande av den mäktige Werner von Heisenberg om kvantpartiklarna som en region (eller ontologisk ordning) "halvvägs mellan potential och aktualitet" som den möjliga mötesplatsen mellan "Himmelen och jorden".

ID-artikeln var lånad från en annan plats på nätet och jag länkar till den pga ett smärre formateringsfel i kopian. (Åtminstone jag är så "taggig" att jag fastnade när texten plötsligt blev kursiv, och ägnade några sekunder åt att fundera över vad detta innebar, om det var ett citat som påbörjades och varför jag blev så överraskad av detta.)

Kort sagt, det här är en fruktansvärt bra artikel om varför ID upplevs som hotfull eller bara bisarr av den som redan fått sina mentala skygglappar påsydda och tror att kaos, planlöshet och meningslöshet ligger bakom tillvaron (som dessa sorgliga ateister ändå envisas med att mäta och väga och söka se meningsfulla mönster - naturlagar - i! Tala om att försöka sitta på två stolar samtidigt.)

*****

Det efterhängsna O:et från första klass djupnade oväntat efter 25 år av och till med astrologin. Efter de två drömmar under 00-talet som jag tidigare relaterat, vilka puffade mig mot den sideriska zodiaken, insåg jag plötsligt att den här slutna cirkeln faktiskt stod skriven på himmelen redan då jag föddes. Solen (cirkeln) i Vågen förfogades det här året av Venus (som attraherar till union eller cirkelformad helhet) och Venus själv stod i Lejonet. Och Lejonets herre Solen, genom sin placering i den himmelska Venus tecken, bildar rundgång i horoskopet, en så kallad "ömsesidig reception".

Om man föreställer sig att sommarföljetången (C.S. Lewis) kanske bara tilltalade några få årskullar, skulle man grovt kunna uppskatta hur stor procentsats av de svenska barnen som potentiellt hade det i sig att svara på sommarsagans arketypiska motiv.

Det jag talar om här är den kristna tankegången:

Många är kallade men få är utvalda. 

De första kristna var fatalister och trodde likt 1800-talets ateistiska materialister på determinism, på världen som en mekanism som låter sig beräknas och restlöst förklaras givet tillräckligt kraftfulla räknedosor/superdatorer.

Men till skillnad från mekanismen, vilken ändå bar på svaga ekon från kristendomens skapelsetanke om en Gud som på sex dagar monterar ihop ett alltsedan dess självgående universum, så hade de första kristna den dubbla kausaliteten helt klar för sig. Det var därför de t.ex. väntade på en ängel från himmelen, "Människosonen" (se Daniels bok och tillämpliga delar från Nya testamentet och Dödahavsrullarna).

De första kristna, likt Platon och alla andra (utom den tidens Humanister, de pinsamma atomisterna/materialisterna med sin klena förklaringsmodell) var helt klara med att själar är stjärnor i skyn vilka nedstiger till jorden och uppenbarar sig här som människor.

I den antika kosmologin (varav en utlöpare är astrologin) hittar vi hela grundstommen till det som blev kristendom. Som jag kan ha nämnt i något annat inlägg, är de trasiga rester av tre horoskop som hittats i grottorna vid Döda havet uppenbart baserade på en astrologi som är deterministisk. Där råder inga tvivel om vilka som är eller inte är "kallade". Här gäller Ljus och Mörker i olika proportioner. Jag har sett olika försök att förklara hur dessa andelar kalkylerades men sanningen är att underlaget inte räcker för att säkert säga hur munkarna i Qumranklostret avgjorde graden av demoni eller gudomlighet i horoskopet.

En stjärnas nedstigande är i de flesta fall själens "syndafall", men i undantagsfall en avatars frivilliga "uppståndelse" ur Hades, dvs återkomst från dödsriket för ett nytt liv i en ny jordisk kropp. Detta ska hållas isär från de kristnas hopp om en uppståndelse till evigt liv, dvs att permanent koppla loss från den lägre verklighet som innefattar jorden och Hades, förvaringsplatsen för den som ännu är under jordens inflytande (och från vilken själen sedan återvänder till jorden enligt Platon).

Det är den här tvåvärldsläran jag sökt smuggla in på min astrologiska blogg genom tudelningen mellan de två negativa elementen Jord och Vatten och de positiva Luft och Eld. De förra är korruptibla (förgängliga) medan de senare representerar evigheten.

Jag har i fantasin föreställt mig de gamla judiska astrologerna som gallrade fram jesusbarnet genom astrologin och skapat en kreativ syntes med elementlärans mycket tydliga delning av två halvor. Jord och Vatten kan aldrig ärva himmelriket eftersom människan av stoft (biologins studieobjekt) är förgängligt. Eld och Luft är redan i detta nu i kontakt med evigheten, sådan är potentialen i dessas horoskop. ("Luft" sträckte sig i antiken ändå upp till den fixerade åttonde sfären av stjärnor vars ljus kan knytas till Eld eller Ljus. Att Luftelementet således innefattar sju sfärer återkommer vi till.)

*****

Man kan till och med misstänka att några av de själar som föds under rena Eld- och Luft-indikationer är avatarer, dvs egentligen fria och inte längre bundna till kretsloppet. Men till denna tanke hör också en annan: bodhisattva-idealet. Ingen själ räddar sitt eget skinn och lämnar världen åt dess eget öde. De befriade återvänder, de också, men nu inte för sin egen skull utan för andras. Detta gäller Krishna i den indiska texten Bhagadvad Gita.

Krishna är passande nog blå, alternativt blå-lila i ikonografin, en allusion till Luftelementet eller de högre andliga världarna, samt även till den blålila natthimmel där, enligt kinesisk, tradition den himmelska draken uppenbarar sig för att strida mot korruptionens krafter. Tanken är slående lik den där Krishna beskriver sin egen mission närhelst mörkret på jorden blir maximalt!

Bodhisattva-idealet, och den indiska indikationen om de "eteriska" luftvärldarna kan studeras t.ex. i Dalai Lamas horoskop. Som jag förstått saken används astrologi i sökandet efter den reinkarnerade laman och det betyder att man måste ha en a priori idé om vad man söker efter för "typ". Den typen kan ingen missa i nedanstående karta, där jag följt det indiska aspektschemat där enbart det högre medvetandets Jupiter har rätten att bilda triangeln (förutsatt att alla tre hörnen är aktiverade):



Notabelt faller Jupiters kompletta triangel dessutom i de triangulära trikona-husen, vilka har med själens dharma att göra. 

Intressant är också Månens konjunktion med Venus i tredje huset för intellektets kvalitet. Det är just den här kombinationen jag flyktigt nämnde som en antites till den tanklösa Rick Falkvinge på min andra blogg. Jag kallade då Månen och Venus för den perfekta diplomaten, vilket verkligen Dalai Lama kan sägas vara, runtresande ombud för Tibets sak. 

Den här fulländade personligheten (Månen) och mentaliteten i andesjälens individualistiska tecken Lejonet disponeras således av Solen, som vi hittar i kombination med sändebudets Merkurius stigande i öster. 

Förstå! Det finns bra själar på jorden, avatarer, och så vi andra halvdana snubblare.

Tänkvärda är New York-filosofen Anthony Damianis reflektioner över zodiaken och hur den relaterar till Plotinus filosofi i boken Astronoesis. I sina kosmologiska undersökningar placerar Damiani begreppet "de sju lokas", de sju världarna, i Vattumannen. Dessa sju världar bör rimligen vara Saturnus och de sex lägre planeterna i det klassiska solsystemet.

Om jag förstår saken rätt är detta fokus på Vattumannen/de sju världarna snarlik till min egen tanke där jag såg Saturnus kontemplation av idévärlden från sitt essentiella Lufttillstånd (illustrerat av härskarskapet över Vattumannen).

Jag såg sedan själva kosmos snickrat över tid av Saturnus i Jord som den hantverkare Saturnus ofta är i Stenbockens tecken. Det är Platons antydan om Demiurgen som mer av en hantverkare än en riktig skapargud som ledde mig dit. Demi Ourgos, "halvskaparen" har bara tittat på idéerna och alltså inte alstrat något ur sig själv. Saturnus i astrologin är som bekant en systematiserare och hopfogare - fri kreativitet tillhör Solen, som ligger i mitten i det antika kosmos.

I Luft blir alltså formerna eller idéerna begripliga (koncept) och i Luft kan sammansatta och komplexa världar (helheter) greppas tidlöst i ett enda bidande nu. I Jordelementet kan formerna sägas aktualiseras över tid, via Saturnus-i-Stenbockens försorg.

Saturnus i härskarläge i Vattumannen är således en sinnebild för Arkitekten själv, en Gud underordnad instans som bemyndigats att rita upp ett blueprint för den värld som ännu befinner sig i potentia.

Men som sagt, här nere är många kallade men få utvalda. Jag känner flera individer från 1962 då Saturnus stod i Vattumannen, och lika många är rena materialister och så där tröttande svenska i sin socialrealism. På det rent förvärldsligade planet blir det inte mycket kvar av Vattumannens sju världar förutom en massa åsikter om det sociala rummet och vilka nationaliteter eller religiösa emblem som kan fördras där!

Det vill synas som Vattumanlandet Sverige visserligen representerar den intelligenta designen i dess icke-manifesta och tidlösa planeringsfas - "skrivbordsguden" som aldrig själv visar sig annat än senare, genom sina verk. (Platonismens differentiering ser alltså inte den kristna guden utan en senare emanation eller hypostas av Den Ene.)

Men svenskarna är som helhet inte kallade och de förstår därför inte att deras Folkhem (FolkLoka) och övriga uttryck för systembyggande är krumma avbilder i det temporala av en djup kosmisk princip. Jag skulle t.o.m. vilja säga att landet Sveriges horoskop beskriver en definitiv pervertering av Vattumannens princip. Mottagandet av denna arketyp via Månen, fungerar inte pga omständigheter jag diskuterat på min andra blogg. Jordmånen är för enkel för att greppa den sublimitet som Solen i Vattumannen indikerar.

Jag har liknat den således skissade Saturnus vid Platons Demiurg, men Anthony Damiani hann i sitt liv tänka längre och större. Som Demiurg vill han hellre se Jupiter/Zeus! Han placerar Demiurgen i en "tidigare" och "högre" fas än jag. (Se ovan om Jupiter/Zeus som Guds försyn.) Som jag sade tidigare, man får huvudvärk av att söka bringa reda i nyplatonisternas komplexa världsbild/bilder! Men fascinerande är den.

onsdag 4 augusti 2010

Boken som är ett motgift




Sverige var inte värdigt att motta vetenskapsmannen Wolfgang Smiths uppgörelse med scientismen när den här boken först kom 1984. Därför har vi som syndastraff fått hit franschise-företeelsen Humanisterna - ett spretigt gäng som bara verkar förenade i den lätt falsifierbara övertygelsen att världsbilden f.o.m. Napoleon skulle ha renderat allt dessförinnan överflödigt. Några enstaka i gruppen har säkerligen en ingenjörsexamen men ingen lär ha ett spår av filosofisk självreflektion. 

Det har den här matematikern så det räcker och blir över. Att efter läsningen av Smith åter öppna en bok av, säg, Richard Dawkins, är att bli helt beklämd över hur inskränkta och rent av onda människor kan vara som gömmer sig inom naturvetenskapen. Låt aldrig en zoolog som Dawkins få yttra sig om människans ande, om kulturen eller frågor som tillhör metafysiken. Det blir bara sorgligt. Vetenskapen är inte en världsbild och kan inte producera någon. Men för att förstå varför, hänvisar jag ännu en gång till denne Smith - vars namn är så alldagligt att det förmodligen gjort honom en otjänst.

Och glöm inte, vetenskapsmannen och filosofen Smith har skrivit några ytterligare böcker efter den här. Hans förklaring av kvantfysikens obehövliga paradoxalitet i "The Quantum Question" (2a omarb. uppl 1995) är lika definitiv läsning för den hobbyintellektuelle som uppföljaren, "The Wisdom of Ancient Cosmology" (2004). I den senare exploderar matematikern i en formidabel uppvisning av sitt säkra grepp, inte bara om västerlandets idéhistoria utan modern vetenskap överhuvud.

Fast en sådan sak inte borde behöva påpekas, har jag hittills inte hittat ett enda stavfel, inte en enda dunkel meningsbyggnad i en Smith-bok. Men så tillhör han också, född 1930, en äldre generation. Från tiden innan den hafsiga pseudointellektuelle, som bara skummat Wikipedia om saker och ting, såg dagens ljus. 

Jag tillhör tyvärr i huvudsak själv den senare kategorin, men har åtminstone förmågan att se skillnad på smörja och geni. Humanisternas verksamhet i Sverige är restlös smörja. Deras hela attityd försåtlig och rank. T.ex. undviker de helt att gå i svaromål när argumentationen är oantastlig (religionsfrihet är en grundlag - jurister mot Humanisternas åsikter om religion på Newsmill), bara för att istället dyka upp som de populister de är några veckor senare när de uppfattar läget som lite lättare!

Wolfgang Smith har givit mig mitt femtioåriga livs största läsupplevelser. Före honom kom jag knappt någonstans i förståelsen av kvantfysikens implikationer för vår världsbild, trots flera populära böcker i ämnet. Jag har tidigare glatt mig åt fysikprofessor Amit Goswamis populära böcker, men Smith är i en liga för sig.

Det kanske mest fantastiska är att Smith gav mig respekten för kristendomen åter! Hur han går iland med att både vara toppvetenskapsman och troende måste var och en se själv genom hans texter. Vad det handlar om är förstås ytterst att vara tillräckligt intelligent.

Att stå över Humanisternas sorgliga ursäkt för förutsättningslöst tänkande är en bra start. De kan nu inte bättre eftersom de bara har fyrkantig logik (förnuft) att tillgå i sitt a priori förnekande av intelligensen, dvs det Platon och antikens filosofer betecknade med ordet Nous. [1] Detta är en högre ordning i tillvaron som naturligtvis inte går att införliva med sin egen kognitiva utrustning om man hånar eller förnekar den!


(Äsch, så blev det några ord till om den fånigaste rörelse som stuckit upp ur jorden på senare år...)


_____
1. Jag hamnar alltid i tvivel när jag försöker sätta svenska ord på den platoniska terminologin, inte minst för att olika senantika författare skiljer sig lite åt. Det är hypostaser länkade via logoi ("gränssnitt") där man blir alldeles förvirrad av att jämföra den ene nyplatonisten med den andre.

Men i likställandet av Nous med ren intelligens, menar jag något i stil med Guds försyn (engelskans "providence" eller förutvetande).

Till skillnad från det mänskliga intellektet omfattar Nous alla tankeidéer i ett enda ständigt nu. Gud, i sitt medvetande (Nous), kan alltså överinse en människa på ruta 1, 2 och 3 samtidigt. Människan själv, å andra sidan, utvecklar via sitt intellekt en seriell upplevelse av livet, livet som det framlöper i tiden.