onsdag 29 juli 2009

Betelgeuse - efter ett arabiskt namn
DN och SvD skriver om nytagna bilder på stjärnan Betelgeuse, de skarpaste någonsin. Egendomligt nog för två stora tidningar saknas känslan för scoop. Pliktskyldigast anmäls forskarrönet och så var det med det.

På utmärkta stjärnsajten constellationofwords.com (från vilken bilden lånats) kan man läsa att det är lönlöst att leta någon mening i stjärnans namn, Betelgeuse är helt enkelt en av flera försök att transkribera det arabiska Ib ţ al Jauzah - "Den Centrales Armhåla".

Sajten listar fler otympliga transkriptioner. De stackars européerna hade det minsann inte lätt när hela antikens arv plötsligt blev tillgängligt via den högtstående arabiska kulturen, där man i islams hägn fortsatt förfina många av hellenismens och även senantikens rön.

Men det var inte denna påminnelse - så välbehövlig för den islamofobe svensken om att islam är en religion som alltid hyllat vetenskap och klart medvetande - som fångade mitt öga. En remarkabel sak ligger i en av stjärnans andra beteckningar.

DN skriver: "På dem (bilderna) ser man en plym av gas som sträcker sig ut från stjärnan. Plymen är minst sex gånger så stor som stjärnans diameter".

Frågan är nu om den plymen var synlig även för 1800-talets astronomer, för stjärnsajten citerar en 1800-talsförfattare om bibliska ting som betecknade Betelgeuse som "The Coming of the Branch", dvs "Telningens anländande".

Närmare ett långt, plymformat utsprång (protrusion) än en (träd)gren "i anländande" kommer man väl knappast! Visst är detta ett litet scoop i den händelse utsprånget blev synligt först med ny teknik?

Uppfinnaren Arthur M. Young påminde om att författaren Jonathan Swift faktiskt beskrev den ytterligt snabba omloppstiden hos Mars båda månar i "Gullivers resor" 200 år innan månarna ens var upptäckta! Kanske hittade den kristne författaren intuitivt rätt på samma sätt.

Varifrån kommer dessa vetenskapliga intuitioner, vilka aldrig så mycket "rationellt tänkande" skulle kunna framskapa? De kommer uppenbarligen från ett högre medvetandetillstånd som bara "hämtar hem" informationen fix och färdig. Men efter Heureka-upplevelsen återstår hästarbetet med att formalisera det man sett i sin "vision"...

*****

Stjärnsajten berättar också att Betelgeuse i västerländsk astrologisk tradition har ansetts förebåda "lycka, utmärkelser i strid, rikedom och andra kungliga attribut".

Men jätten Orion, i vars skuldra stjärnan sitter (och är himmelens nionde ljusstarkaste), bär på en mörk mytisk berättelse som innefattar Orions våldtäkt på en ung kvinna och slutliga död för Skorpionens sting.

Det är en kuslig koincidens att Anna Lindh, vars födelsedag inträffade då Solen stod på exakt rät linje med Betelgeuse (som fokuspunkt för Orion) mördades av Mijailo Mijailovic, född i Skorpionen! Eller är det mer än en koincidens? Jag har aldrig inkluderat fixstjärnorna i mina astrologiska studier, men efter några andra remarkabla iakttagelser är det inte utan att jag börjat undra...

Not. Mijailovics födelse inträffar i Skorpionens tecken enligt den astronomiskt mer korrekta zodiak som Indien övertog från Babylonien. Den västerländska zodiaken är följden av ett tankefel begånget av grekerna och Skorpionens dödssymbolik tillskrivs nu felaktigt människor födda i fredliga Vågens tecken!

För en tänkbar (men inte helt utvecklad) teoretisk förklaring till att astrologin "fungerar", se "Filosofiska grundantaganden" på syskonbloggen Sideriska siktet.

Betelgeuses förutspådda krigiska framgångar till trots, är det nu Anna Lindhs lika martiala nederlag för en vass kniv (dödstecknet Skorpionens gifttagg, för att inte tala om dess "herre" - blodets och huggverktygens Mars) som släcker ut alla vaga löften om "rikedomar". Var detta ett enstaka inträffande?

*****

Ur min datasamling av drygt 3.300 individer, där alla utom några hundra är lokala eller globala celebriteter, sökte jag en Sol konjunkt Betelgeuse (±1°), dvs Jorden, Solen och Betelgeuse bildar en rak linje rakt ut i universum. Anna Lindh inräknad fann jag 23 individer enligt detta kriterium.

Alan Shacklock (gitarrist i rocktalsbandet Babe Ruth - 1970-tal)
Anna Lindh (politiker)
Anneli 'Pandora' Magnusson (sångare)
Dennis Lyxzen ("sexigaste vegetarianen 07" - fråga mig inte varför jag samlar på sådana här pseudokändisar! Jo, kanske för att en ärlig forskarmentalitet inte håller sig för god för något.)
Eva Rydberg (teaterdirektör, skådespelare)
Francoise Gauquelin (fransk matematiker)
Harold Puthoff (laserforskare, fysiker)
Isabella Rossellini (skådespelare)
Jan Scherman (mediechef)
Jürgen Habermas (filosof)
Kajsa Grytt (musiker)
Kathleen Turner (skådespelare)
Lars Vilks (konstnär)
Magnus Härenstam (skådespelare, underhållare)
Martin Landau (skådespelare)
Nick Drake (musiker)
Nicole Kidman (skådespelare)
Paula Abdul (sångare)
Radovan Karadzic (politisk förbrytare)
Suzanne Osten (författare)
Thomas Järvheden (underhållare?)
Tone Bekkestad (väderpresentatör)
Walter Rauff (politisk förbrytare, nazist, Heydrichs medhjälpare)Detta är min känsla inför de här personerna: påfallande många är "freaks", underliga eller rent ut sagt onda! (Orions våldtäkt som till sist kostade honom livet).

Vi har inte mindre än två självmord här och begångna på väldigt lika grunder: statistikern Gauquelin kämpade för att bli respekterad i årtionden för sina astrologiska fynd. (Han hade börjat som skeptiker som avsåg att falsifiera hela doktrinen, men hittade statistiskt tydliga samband mellan yrken och vissa planeter). Han avslutade sitt liv med insikten att forskarkollektivet inte sysslar med vetenskap utan bara bestämt sig för att inte lyssna.

Samma resignation tycks ha drivit Nick Drake att ta livet av sig. Han visste att hans musik var guld men "världen fattade inte". (Inte så länge han levde i vilket fall - nu är han en legend.)

Vi har ytterligare två "Orionfall" med den slutliga Skorpion-döden klistrade vid dem, båda politiska förbrytare och skyldiga till folkmord, serbiske Karadzic och nazisten Rauff.

Svenske konstnären Vilks förvirrade angrepp på islam kan ingen vara obekant med. Han fick en dödsdom (Skorpionen) över sitt huvud som tack för sin "våldtäkt" på en viktig muslimsk symbol. I samma liga av svensk omdömeslöshet sorterar också Järvheden, som med maximal otajming sökte lansera penibel mobbningshumor just som svensken började få nog av sin egen låghet. Attityden till deltagarna i programmet Grillad som "våldtäkten" och skorpionstinget som "karriärsjälvmord"?

Paula Abduls öden och äventyr som domare i American Idol har ju varit en historia för sig. Orions död för skorpionens giftiga sting påminner om de starka mediciner Abdul tog och vilka skulle ha varit förklaringen till att hon betedde sig underligt i sändning och blev snackisen en del av en tv-säsong.

Nicole Kidman, fastän en fantastisk skådespelare, tillhör i mina ögon den rent neurotiska typen av människa. Men här ska man inte glömma hennes Måne i Skorpionen - "moderskap i dödens tecken" - en perfekt följeslagare till hennes extrema reaktion på missfallet och problemen med Tom Cruise, för att inte tala problemen med en senare man med svåra missbruksproblem (droger: skorpionens gift igen).

Notera hur väl hon lyckades mörklägga (Skorpionen) det mesta om problemen i det förhållandet. Eller vad om hennes försök att sälja bröllopsfotografier till ett sådant löjligt överpris att ingen tidning var intresserad? Skorpionen har en "svampig" energisugande sida. (Kanske man kan likna döden vid ett svart hål?)

I fall som Kidmans vet man inte riktigt vad det är för olycksbådande astrologiskt omen man ser konsekvenserna av, det kan vara en kombination av Solen + Betelgeuse och Månen i Skorpionen.

Även Tone Bekkestad, trevlig norsk framtoning till trots, lyckades ju ställa till med en liten "lättklädd" skandal för några år sedan som väl för en tid kostade henne jobbet på dåvarande tv-kanalen.

Men här börjar det sina med skandaler, så långt jag är underrättad... Att ta fram pennalismen i Magnus Härenstams gamla roll i Fem myror och åberopa "skorpionisk gifttagg", vore kanske "overkill"... Ibland är en cigarr bara en cigarr. Låt oss för säkerhets skull skippa båda Abdul och Kidman också...


Kanhända är det normalt att bland 23 kändisar att finna 6 fall eller en fjärdedel ha öden med tydliga inslag av död eller ondska (jag klassar Järvhedens humor som ondska, eller åtminstone en kriminell okänslighet för smart humor, typ Monty Python).

Jag menar, utöver Betelgeuse som fokuspunkt för Orions bittra slut känner astrologin enbart via de 7 klassiska planeterna och de 12 zodiaktecknen hundra och en kombination där saker kan gå riktigt snett och i värsta fall framlocka vederstyggliga livsöden.

Den här ministudien av Betelgeuses bidrag till horoskopet måste nog betraktas som att den saknar konklusion. Att den kristne författaren som ville skriva över den äldre symboliken med sin idé om utskottet eller telningen var visserligen suggestivt givet fysiska fakta, men saknar genklang med SAMTLIGA 23 personer. Ingen av dem är var på minsta sätt känd för någon högre andlighet!

Men då ska man minnas att rådata i huvudsak kommer från läsning av svenska dagstidningar under några år, och i dessa har kändisskap av typen musiker och skådespelare dominerat stort över t.ex. artiklar om andliga ledare eller filosofer.

Vi är alltså i Sverige nu och datasamlingen har blivit korrumperad och snedvriden pga. landets begränsade intresseområden. Att jag noterar mycket data från andra källor (uppslagsverk etc) har kanske inte helt uppvägt den skadliga effekt svensk dagspress haft på mig (!) och därmed representativiteten hos en sådan här datasamling.

måndag 27 juli 2009

Myrorna överglänser människan!

http://www.sciencedaily.com/releases/2009/07/090724144524.htm

Älskar nyheter som påminner om att människans utvecklande av ett separatistiskt ego kanske kostat mer än det smakat.

Nå, evolutionen går vidare och i nästa steg förutspås vi finna oss själva medvetna på ett ut-och-in-vänt sätt: vi kommer att vara våra egna överjag - våra egna själar - och blicka "in" på egot som en liten men oumbärlig kontaktpunkt till den materiella världen. Dvs, om vi alls bryr oss om att förtäta oss på jordmänniskans våglängd...

Uppfinnaren Arthur M. Young (se etiketterna) var inte den första att säga något i den här stilen, men han är den nyligaste jag läst. I sin "The Reflexive Universe" väger han olika evolutionära scenarior bortom egocentrismen mot varandra, och finner det mindre troligt att människan rör sig mot ett medvetande av typen "kollektivsjäl" - just det stadium av medvetande som kan beskådas i myrstackar för övrigt.

Det forskaren Stephen Pratt säger om myrornas organisation i länken härovan är EXAKT vad den framsynte Young skrev om redan på 1970-talet. Young var en av de få människor som förmådde greppa ett otal vetenskapliga grenar och förstå hur de relaterade till varandra, på ett nästan visionärt sätt. Men han var inte visionär, han funderade bara lite extra kring de rön som redan fanns och såg samband som de flesta fortfarande inte ser.

PS. Vid närmare eftertanke kan man dock diskutera vad slags parodi på "intelligens" forskarna utgår från när de finner myran mer rationell än människan. För de talar ju bara kostnadseffektiviteten i att hålla sig till "lönsammaste vägen att gå från A till punkt B" vareviga dag - som om "maskinmässighet" vore idealet.

Så här låter faktiskt västerlandets maskulina typ av intelligens: den är en parodi på verkligt förstånd. Den "irrationella" människan, som ena dagen valde att gå en mindre "kostnadseffektiv väg", kanske gjorde det för att instället berika sig i något avseende de stackars ärthjärnorna till forskare inte ens vägt in i sin kalkyl!

Stolthetens baksida (Pride & Shame)
Bloggen Ockulta ögat kunde ha varit kristen, men har valt bort kristendomens korruption av Jesus egen världsbild. Den innehöll troligen tanken om själavandring och idén om individens perfektabilitet: människan har i sig kraften att bli fullkomlig.

Många ljusår från dessa sublima idéer om att aktivera människans latenta "gudamedvetande" och passera bortom egots och kroppsmedvetandets begränsningar, vegeterar de arma homosexuella som av okända anledningar störtats ner t.o.m. djupare i en identitetsförvirringens avgrund än genomsnittsmänniskan.

Eftersom det är gay-vecka i Stockholm och färgglada flaggor fladdrar överallt, känns det angeläget att påminna om att scenerna är en reklamkampanj, ett organiserat grupptryck med harmlösa förtecken. Därbakom döljer sig det bråddjup jag just tecknade. Bara nu på morgonen berättar radion om hur hög självmordsstatistiken bland de homosexuella är.

Unni Drougges artikel i Expressen är den enda jag sett som lyfter någon slags kritik mot anpassningen och ytligheten inom gayrörelsen. Detta, menar Drougge, drar in heteroproblem som våld inom familjen även inom gay kretsar.

Hmm, jag kunde ha svurit på att jag sett spåren av en väl dold subkultur som byggt på utstuderat sex & våld årtionden innan bögar började gifta sig och drämma stekpannan i huvudet på varandra... Jag lämnar till andra att gräva sig ner i frågor om hur homosexualitet passar in i ett större mönster av sexuell abnormalitet där sadism, sadomasochism och annat ingår...

Expressen publicerar också rönet om den psykiska ohälsan inom homogrupperingen, och låter en expert säga: "Självhat är ingenting man föds med." Sannerligen att det är! Experten Anneli Svensson ger en ytterst tillrättalagd "oskrivna arket"-version av vad en människa är.

Uttalandet är horribelt år 2009, efter att evolutionspsykologen Steven Pinkers "The Blank Slate" ju till sist kom ut på svenska efter nästan fem års "censur". Den världsledande forskaren hade ju osmaken att sticka hål på den svenska "miljömyten" med faktisk forskning som visar att vi är sprängfyllda med egenheter från första dag!

Barnpsykologen Helen Wambach (nu avliden) studerade reinkarnation via hypnos och analyserade resultaten statistiskt i en ambitiöst upplagd studie. Hon mindes i förordet till sin andra bok "Reliving Past Lives" (1978) hur hon som ung psykolog mött ett litet autistiskt barn som utöver extrema matematiska förmågor visade alla tecken på att äga ett fullständigt komplett "vuxenpsyke".

Den svenska experten Anneli Svensson har som alla "mainstreamforskare" uppenbarligen inte en aning om alla de "anomalier"vetenskapen sopar under mattan för att det inte ska bli helt hopplöst att forska utifrån de otillräckliga materialistiska teorier som f.n. dominerar. Värre är dock, som sagt, att hon presenterar en rosenskimrande bild av den nyföddes psyke som perfekt redo att möta världen på "jämlikt svenskt vis" och sedan simplistiskt lastar omgivningarna för att barn i verkligheten inte utvecklas uniformt.

Nå. Med rapporten om det psykiska illamåendet bland homosexuella associerade jag åter till den obehagliga nyheten från tidigare i år, att Jonas Gardell våldtogs blott tolv år gammal, och att inte så oskyldige "karmakameleonten" Boy George i januari åkte in i finkan för övergrepp på en "pojke". Han hade ringt in en "modell" i avsikt att förlusta sig på honom så fort han lyckats få honom fastkedjad vid väggen... (DN - länkar i nya fönster)

Även f.d. popstjärnan Gary Glitter gjorde ju rubriker för en tid sedan för sina pedofila förehavanden i Sydostasien. Allt detta kan sammanfattas som människor som inte längre är fullvärdiga: djuret i dem har tagit kontrollen och styr deras livsstil.

Jag noterade en amerikansk nätartikel om våldet i den homosexuella subkulturen som bekräftar detta. En mörk historia som motvikt till den gaykulturens förskönande pr-bild med en skock snälla och barnsliga fjollor som klär ut sig och viftar med regnbågsflaggor.

http://www.familyresearchinst.org/2009/02/violence-and-homosexuality/

I den här artikeln (av en medicine doktor) noteras att USA:s sex värsta massmördare alla var homosexuella. När jag kollar upp de tre första namngivna massmördarna var två av dem dessutom kannibaler.

PK medier brukar istället välja att skriva om det våld som urspårad homofobi förorsakar dem som viftat iögonenfallande på sina fjädrar. Det är naturligtvis också en tragik för alla inblandade. Det här inlägget handlar nu inte om hjärtlöshet utan om att gå längre i analysen än svensken är van vid.

Jag förstår att mellan ytterligheterna självmord och massmord eller övergrepp på andra det finns en gigantisk gråzon av mindre dramatiska yttringar av mer eller mindre självförljugna liv som likt psykopaten bara låtsas delta i det (med rätta) heteronormativa samhället.


Status: Människa. Uppdrag: Med gåvan att välja, välj!

Jag vill hänvisa till mitt artikellånga inlägg om Jesus som "queer", där - kanske alltför undanskymt - en nyckelmening nämner skillnaden mellan människan och hennes driftliv och att det är valet av det senare där den homosexuelle väljer fel.

Människan har, fast ingen materialistisk biolog kan berätta detta, TVÅ SJÄLAR, två principer. En del från den fysiska naturen och en immateriell del som gör oss till unika människor. Det är när en människosjäl kopplar samman med djurkroppens aggregat av instinkter som ledningarna kan bli felkopplade. Problemet ligger i instruktionerna - eller bristen på instruktioner - som den återvändande människosjälen bringar till sin nya mänskliga värdkropp.

Jag har noterat mycken "falsk" homosexualitet som egentligen bara är svaga, lättpåverkade själar som "skaffat kläderna och attributen". Grupptryck påverkar alla som är svaga. Och kanhända är det "rätt väg" för dem just då, för uppenbarligen saknas så mycket egna erfarenheter hos den här själen att de ännu inte står på sina egna ben. Behovet att "tillhöra" leder till att gruppinstinkten - ett passerat evolutionsstadium för de flesta - relanseras av själens dunkla mekanismer. Kanske är det inte en regression, kanske är detta själar på en annan evolutionär bana.

Föregående insikt, att en del ännu inte är urskiljbara individer, förklarar och ursäktar i någon mån följande beteendestörning: Alla kulturer har noterat att naturen (ja, hela verkligheten) bygger på fenomenet "polarisering". Att sedan genderhysteriker söker slå ihop polerna genom att använda begreppet "gender" - singular - visar bara hur den unikt mänskliga förmågan att rationalisera lika ofta skapar lögnvärldar vilka avser att legitimera den egna preferensen som söker fungerande begreppsmodeller vilka gör verkligheten rättvisa.

Allt har att göra med mängden av ego: där egot är en pådrivande tyrann hittar vi lögnare och skapare av efterhandsrekonstruktioner. Andra, som fått distans till sig själva, bedriver istället sann, förutsättningslös vetenskap och söker bygga modeller som ger en rättvisande och sann bild av ämnet.

Det är självklart att homosexualiteten bygger på en grundläggande svaghet i instruktionerna den reinkarnerande själen tar med sig till jorden. Den har inget att göra med någon biologisk dysfunktion.

Men nettoresultatet tolkas som en biologisk felkoppling och på det lägger sedan homokulturen (ovillig eller oförmögen att bedriva djuppsykologisk sjävanalays av detta slag) ett stort spektakel som syftar till att legitimera fenomenet. Och naturligtvis, för vilken livsform söker inte bevara sitt liv. Den biologiska instinktsnaturens blinda vilja till liv är oerhörd!


Anden är villig men kroppens brus stör ut dess signaler

Ola Salo håller sig numera med flickvän, läser jag i någon tidning. Men så verkade det inte när The Ark slog igenom med den sexuellt ambivalenta "Let your body decide where you wanna go". Budskapet, som jag uppfattade det, är en utmärkt illustration av den mänskliga förmågan att skapa lögnaktiga föreställningar intill dess att hon återigen blir nyfiken på sanningen och verkligheten.

Låttexten var en enda lovsång till människans kapitulation inför sitt lägre driftliv - en vägran att ta eget ansvar för sin väg, nedmonteringen av allt som gör att vi kan tala om människan som en distinkt art jämfört med det djurrike vars fysiska system vi övertagit - en enkel bas ovanpå vilken vi därtill av den intelligent och framåtsyftande evolutionen blivit anförtrodda en högre fakultet som inte är förhanden hos djuren.

Det unikt mänskliga är den själ som till skillnad från djurens gruppmedvetande reinkarnerar som unik varelse i liv efter liv och bygger sin unika särart. Därför kan en Mozart skriva symfonier vid sju och en annan göra remarkabla ting av annat slag. Dessa är genialiska själar som blivit oerhört kapabla under sin, tydligen, ovanligt fokuserade vandring.

Vad säga om de förfallna kroppsmänniskorna då, de som "överlåter åt kroppen att bestämma vad det ska bli av dem"?

Min gissning är att förfallen hedonism under tillräckligt många liv till slut brakar ihop. Resultatet blir en människosjäl som knappt längre går att särskilja från det mörka komplex av drifter och instinkter som via ren habituering styr djurrikena. Ja, här på jorden föder mödrar här och var människokroppar som knappt ens innehåller det vi kallar en människa!

En människa kan under loppet av flera reinkarnationer degradera sig så till den milda grad att till sist inte ens den sexuella funktionen är tydlig längre! Så, där är sanningen på bordet. Detta är vad vi har att göra med. Finns det någon anledning att vifta regnbågsflaggor åt den här tragiken?

Jag kommer att tänka på Tarot-kort nummer noll (resans absoluta början), där Dåren glatt traskar vägen fram och inte ens ser hur han tar sina steg. Hans skrev brinner av en illa artikulerad energi och illustreras av en nafsande hund. (Kanske "the hounds of love" som Kate Bush uttryckte sådan ambivalens inför på sitt klassiska popalbum från 1985.)

I vissa varianter av det här motivet går Dåren rakt mot ett bråddjup utan att han ser det eftersom han inte fokuserar på det han är, en vandrare med en säck full av KARMA (effekter av sina tidigare liv).

Alla kan inse att en kultur som t.o.m. uppmuntrar normlöshet verkligen sätter krokben för sina medlemmar så att dessa de minsta själarna kommer att få fortsatta svårigheter.Teleologi - evolutionen (inkl. reinkarnationen) syftar till något

Emellertid finns det hopp mitt i mörkret. För reinkarnationen är inte en blind företeelse där dominobrickorna bara hjälplöst faller, den ena på den andra. Bortom själen - ibland distinkt, ibland nästan utplånad och identisk med den fysiska kropp vi (med vissa modifikationer) ärvt från djurriket - existerar också högre drivande krafter. Teleologi - syfte i tillvaron - är aja-baja för materialister vilka följer mänsklighetens hittills mest degraderande myt: att allt sker utan mål eller mening, att allt bara är kolliderande atomer.

Det var några obegåvade greker i antiken som kom på den här idén, och sedan dess har alla som domineras av sitt ego och sina djuriska instinkter tenderat att köpa denna nihilism som förnekar både att livet har en mening och att det finns en Gud eller en högre syftande intelligens.

"Låt din kropp bestämma vad det blir av dig", är den djupt självhatiska och livsfientliga yttring som resulterar sedan en människosjäl levt tillräckligt många liv via den här alltigenom inkorrekta livsåskådningen. Dessa är då liven där den inre rösten dränkts ut av kroppens inre brusnivåer - illustrerade av den nafsande hunden i Dårens skrev.

Nu vet vi ju att Ola Salos far var präst, och det intressanta är hur en kyrkans man kunde attrahera en så skenbart fallen själ som den som kom att innebo i hans nyfödda son. Men uppenbarligen valde den här själen en kristen miljö för att påbörja ett reparationsarbete på sig själv, och när nu Salo både har flickvän och spelar Jesus i en musical kan man börja ana att naturen har en dold plan!

Även själar som invecklat sig i mycket lustig kultur kan bringas upp på spåret igen, även om de spillt tusen år av jordetid på degraderande livsfilosofier och därtill svarande skörlevnad. Salo är ett hoppingivande tecken för Sverige. Urtypiskt svensk är han också, född med Sol och Måne i det svenska nationalhoroskopets eget tecken, Vattumannen. Är projektstartens nymåne ett omen om något än större, något som knappt ens tagit sin början ännu?


Stående lästips:

Amerikanske psykiatern Ian Stevensons "20 Cases Suggestive of Reincarnation". En chockerande bok för den västerländska materialisten. Det går att belägga själavandringen - den är således inte österländskt flum!

Genast ställs ALLA västerländska myter ifråga. T.ex. den att medvetande är en effekt av molekyler, om än avancerat organiserade.

Väst har, goda läsare, valt totalt fel förklaring på hur livet fungerar, och med denna insikt kan man även gå vidare och studera homosexualitet, djupt sittande fobier och många andra psykologiska märkligheter i skenet av en helt ny tolkningshorisont.

Allt tyder på att "psyket" färdas i en helt egen verklighet som inte är åtkomlig för biologin och det är här den "uråldriga" religionen tycks ha vetat mer än dagens sekulära människa, även om det är uppenbart från t.ex. Stevensons forskning att "karma" (gärningar från tidigare liv som återverkar på nästa kropp) INTE beter sig exakt som beskrivet i antika texter. För naturligtvis visste inte antikens människor mer än oss, de fingrade också på det oerhörda mysterium livet är, och sökte greppa det...

söndag 26 juli 2009

Gaykulturens agenda & fåraherdens svek

(Obs. Långt inlägg om c 6 sidor, med idéhistoriska, antropologiska och moralisistiska bottnar.)


I'm a barbie girl, in the barbie world.
Life in plastic, it's fantastic!
You can brush my hair,
undress me everywhere.
(Aqua 1997)


Det är när (gay) Pride-arrangörerna väljer en person som Bingo Rimér att representera den hetero mannen - en naiv tomboll som gjort mer än någon annan svensk i modern tid för att sprida en ångestskapande kroppsfixering hos unga kvinnor och få unga män degradera sig till den lägsta och mest pöbelaktiga formen av kroppskonsumism - som man inser att ett mått av homofobi inte bara är en naturlig utan också intelligent hållning.


För vad representerar valet av Rimér om inte den homosexuella kulturens försök att legitimera sin egen kriminella ytlighet via det dummaste de kan uppbringa från heterofolket? I en helkorkad flickfotograf med dräggets sätt att äta kvinnokroppen med blicken har de funnit samma groteskt kroppsobjektifierande attityd som utmärker det lägsta avträdet av den procentstora (nånting) homosexuella grupperingen.

Några dagar efter det här inlägget vaknar också den ständige tyckaren Alexander Bard till inför i stort samma sak, fast väljer att slå upp det stort på Newsmill (och naturligtvis i grunden för ett HBT-fenomen på behörigt avstånd från varje psykologisk problematisering): "Det är hög tid att även HBT-världen tar årets Pridetema på allvar. Utan ett självkritiskt öga reduceras den till en banal parodi på heteronormen."

[Bingo-bild på systrarna Graaf nakna i illustrationssyfte raderad - banala individer i mängd surfade in via Googles bildsök!]

Jag tror Mona Sahlin med flera politiskt korrekta politiker blivit väldigt lurade. Det var väl inte den här homosexualiteten de ville befrämja? Den som, så fort den får in en fot i etablissemanget och själv börjar lobba, lyfter upp en direkt skadlig typ som Rimér och söker påstå att han representerar heteronormativiteten?

Just nu vajar regnbågsflaggor i hela Stockholm - en markör för den sataniska dyrkan av enbart driftlivet, utan någon som helst psykologisk djupdimension, som Stockholm förmodas stödja. Vilken skamfläck för varje tänkande människa! SvD trallar sött med och pekar ut några russin i Pride-kakan.


Visst kan man med kristna bibeltroende förstå att Sodom och Gomorra brändes till aska i en vredesreaktion från Gud sedan städernas hela befolkningar invaggats i samma förvirrade identitetsgröt som just nu äter sig in i varje svensk med pk ambitioner, falskeligen etiketterad som "tolerans".

Samtidigt som samma män och kvinnor luras att i "jämlikhetens namn" omhulda dessa s.k. harmlösa och färgglada procent (nånting) av befolkningen som är genuint homo och inte bara hjärntvättade av en tidsanda, tvingas deras inre känsla att ha blivit kastrerade av den påbjudna tankefiguren att ta sig andra utlopp. Och vad händer då?

I det läget börjar den mentalt rövknullade och nu helt konfysa svensken att hata utlänningar istället - kulturerna där fortfarande känslan av ära och heder lever kvar och där tydliga mönster finns för alla dessa svaga som så lätt blir hjärntvättade!

Till varje kultur, med hederskodex eller bara ryggradslös, föds också den procent (nånting) av befolkningen som till följd av synder i tidigare liv nu återfötts i distinkt "fel" kropp. (Minns att ordet synd betyder "missa målet".)

Dessa få kommer naturligtvis att lida i varje kultur med någon form av erkänsla för att livet aktiskt arbetar i polära sammansättningar (yin-yang, kvinna-man) - och lära sig vad nu ödet avsåg undervisa dem om. För sådan var själens syfte med just det livet.

Tolerans kanske är lärdomen i ett sådant liv. Bögar bör typiskt ha varit despotiska förtryckare i sina föregående liv, och får nu ett stigmata i detta för att lära sig det oförytterliga människovärdet.

Men vad om lektionen inte går hem, utan enbart söker upphöja den avvikande könsdriften till sitt motto? Och därtill söker legitimitet genom att lyfta fram heterokulturens patrask som sina tillskyndare? Kan de då inte sägas fullständigt ha missat sin livslärdom?


Vad jag säger är, att genom att välkomna homosexualitetens brist på självkännedom, bidrar Sveriges homokramande politiker istället till invandrarfientlighet! Det krävs dock en analys värd namnet för att förstå hur den kastrerade och därmed islamofobe svensken har uppstått i samma takt som han via grupptryck pådyvlats uppfattningen att alla sorters könskombinationer "normala". För så är det inte, och det känner varje människa som har någon form av fungerande kontakt med sina inre sinnen.

Homosexualitet är, som antytt, en själslig åkomma som enbart själavandringsläran kan förklara. Biologin och vetenskapen har inte något uppdrag att förklara något, för i den materialistiska världsbilden finns det ingen mening med någonting alls! Vetenskapen bidrar bara med att rent tekniskt kartlägga hur ett fenomen fungerar, så därifrån finns inga besked att förvänta sig om denna märkliga (och i sig) intressanta själsliga anomali.
Mona med flera, snacka om ni hjälpt till att sätta er i ett "double bind" till följd av dåligt beslutsunderlag om livets realiteter. Jag rekommenderar en snabb koll av några boktips som finns på den här bloggen under etiketten med samma titel, eller etiketten "reinkarnation". Detta är inte bara en föreställning, det finns empirisk evidens som tyder på att det är så vi själar arbetar när vi växer och lär oss.

Ur detta perspektiv är homosexualitet således ett tydligt tecken på att en lärdom gått i baklås och inte assimilerats av själen på ett acceptabelt sätt. Och det gäller också de däggdjur som är tillräckligt avancerade för att ha spjälkat av sexualiteten som en njutning, vid sidan av dess reproduktiva funktion. Hör, den som kan uppfatta vad jag just sade.

Västerlandet har fruktansvärt, fruktansvärt mycket mer att lära sig om inte bara naturen utan även de riken därovan, vilka det inte ens vill kännas vid sedan vi någon gång efter "Upplysningen" började missbruka Occams rakkniv. (Jag skulle hellre kalla Upplysningen början på en period av extrem inskränkthet. Som den kinesiske mystikern säger, "Du definierar dig men blir därför inte tydligare". Det skulle kunna ha varit en känga mot blind vetenskap om det inte varit skrivet före vår tideräkningsbörjan!)

Som alltför få i Sverige vet är tiden förbi då man med astronomen Laplace kunde säga till Napoleon: "Gud? Sire, honom har jag inte något behov av i min teori." Men Niels Bohr, Werner Heisenberg och alla de andra som så snabbt gjorde Einstein omodern i början av 1900-talet, dessa mäns insikter nådde egendomligt nog inte Sverige. Därför kan vi, som lämnades utanför här uppe i norr, gå och inbilla oss att vi vet bättre än alla andra, och känna oss progressiva med vår könsindifferens. I själva verket finns betydligt bättre "intelligence" att tillgå i andra delar av världen.

Skulle en enda svensk, likt den amerikanske fysikprofessorn Amit Goswami, kunna skriva en bok som "Physics of Soul" och förklara relationen mellan kvantfysiken, medvetandet och själavandringen? Skulle inte tro det. Vi är SJUTTIOFEM ÅR - en levnadsålder - efter de mer på-hugget tänkarna i övriga världen.

Här hemma viftar vi istället med regnbågsvimplar och tror vi förstått att det egentligen inte spelar så stor roll "vad som går i vilket hål". Men bakom alla dessa blinda beteendemönster finns en hel värld kvar att upptäcka. Börja din resa mot ökat medvetande nu! Dräll inte runt som de stackars infantila bögarna utan den minsta kunskap om vem - eller vad - du är! Bilda dig. Uppvaknandet kurerar faktiskt många irrationella beteenden.

Politisk korrekthet kan ibland vara en deprimerande pseudovärld av efterhandskonstruktioner som söker skyla vissa basala fakta - se bara den genuint självduperade Maria Sveland. Hon har också valts ut att representera "heterofolket" under årets gay-vecka. Sveland - hetero? Skulle inte tro det. Hela hennes gendertänk omvittnar ju ett formidabelt hat till allt hon "tvingats" vara, född som kvinna som den arma karlen inuti hennes kropp är.

Jo, homosexuella verkar faktiskt lite dummare än andra - om de tror att folkflertalet ska finna dessa två - Bingo-Bongo och 'Sveket mot den heliga modern' Sveland - vara representativa för svenskarna.

Jag tror ingen svensk som verkligen tänker efter, identifierar sig med Svelands, som det vill tyckas oförsonliga hat mot sin egen kropp och samtidiga skuldbeläggande av samhället för dess tillkortakommanden. Eller med Bingo bara är en hedonistisk fluktgris som skamlöst utnyttjar unga kvinnors vilja att synas.

De homosexuella arrangörerna till Pride-veckan har verkligen rotat upp två totala stolpskott ur heterogruppen - kanske för att själva inte framstå som så hopplöst aparta.

Och då har jag inte ens kommenterat de arma desorienterade individer som kräver rätten att heta vad som helst eller den absolut lägsta kasten "skaparna av feministporr". Men här gäller samma reinkarnationsargument:

Se igenom dina mörka drifter och förstå att du främst är en evig själ. Du står över alla dessa pseudostrider över en kropp som du ändå ska lämna om några årtionden. Skaffa dig en utblick värdig en riktig människa och sök upp redskapen att lösa upp den här självförvållade röran du lider av! Dessa är ting som går djupt, djupt ner i det omedvetna. Men med korrekt hjälp kan du få öppna locket och se vad det var som hände, vad som gick så snett. Det här blogginlägget kan vara början till något helt nytt och otippat!


*****

Se även mitt relaterade inlägg nyligen, Jesus som "queer".

Se även min relaterade astrologiska analys av Selma Lagerlöf i samband med pseudonyheten om hennes rasbiologiska vurm.

Kontentan av sistnämnda inlägg är att en homosexuell som Selma naturligtvis stod nära den ytliga dyrkan av den egna kroppen, och naturligtvis var ett villigt offer för tankar om starka och spänstiga flickkroppar! Ögongodis kanske mer än någon djup oro för rasens degeneration! Det är så genomskinligt - bara man tittar noga på hur motiv och böjelser relaterar till varandra.

Eller varför inte det senaste inlägget
- det är ju dock Pride-vecka i huvudstaden, och mycket energi avleds i den riktningen. Här återvänder jag till reinkarnationstemat men bäddar in det i ett helt annat material och drar lite andra slutsatser.


lördag 25 juli 2009

Anna Ternheim: större än Sverige

"Till vänner skriver jag brev på papper. Jag är väldigt analog av mig och emailar inte så mycket, man lär känna folk än bättre genom att skriva brev, mot att träffas och fika."

Sagt av Anna Ternheim i kort intervju i Aftonbladet.

Insiktsfullt, och en påminnelse om hur Sverige - landet som gick före övriga världen med it-samhället - på bara några år blev en dypöl av nätmobbande, anonyma och panikslaget rädda människor. Rädda för Islam, rädda för Myndigheterna och Lagstiftarna, rädda för allt (och därmed allmänt fientliga). Och allra mest: rädda för sitt eget inre - ett landskap de aldrig ens riktat blicken mot.

Anna Ternheim vet att den som skriver visar - och utvecklar! - sin själ på ett helt annat sätt än den som bara producerar knappheter via dummifieringens system.

System som twitter eller sms. System som reducerar oss till praktiska ärenderobotar. Nästa generation svenskar kommer troligen att rösta fram gps-chips att opereras in direkt efter förlossningen. Chippen ger ifrån sig periodiska positionsbestämmelser. Så kan vi avlasta oss åtminstone den manuella bördan.

Sen när lade vi oss till med allt detta onödiga kommunicerande? Beep-beep - jag messar om vad som helst. Bara för att bevisa att jag existerar.

När jag växte upp tittade människor på varandra i staden. Nu går alla och tittar ner i sina mobiler. De ser ut som slavar i mina ögon med sina sänkta blickar. Undermänniskor som bär bördor. Ofria varelser som köper sig pseudofrihet från det stora telekombolaget. Människor som givit upp en värdighet de ändå inte visste vad de skulle göra med.

Svensken: en planeringskalender av kött och blod. Perfekta formella lösningar man inget innehåll att fylla dem med! Skinner och han med de där hundarna och deras betingade reflexer skulle älska det här landet. Allt går på räls. Planmässigt. Nazidoft...

Har jag blivit för gammal? Nej, för Ternheim ger hopp om att en och annan svensk faktiskt växer upp, trots tidsandan.

onsdag 22 juli 2009

Arthur M. Young, Newton och astrologinPå min andra blogg har jag placerat en liten artikel i två delar om den remarkable helikopteruppfinnaren Arthur M. Youngs lek med zodiaken och vad han lyckades klämma ur den. Texten börjar här.

måndag 20 juli 2009

Ranelid !!!

Poeten Björn Ranelid upphäver sin stämma i Expressen. Han är för mycket men i en bisats också mot den svenske nerladdaren av underhållning "bara för att det går" och förutsatt att hans integritet skyddas medan han drar vanäran allt djupare i sitt innersta.

Men roligast var nästan den här läsarkommentaren:Det bästa med Björn Ranelid är att han är så totalt befriad från det svenska lagombegreppet. Jag bara älskar hans smått pretansiösa tal och är övertygad om att denne ordets mästare skulle kunna hålla ett långt och fängslande föredrag om vattnets betydelse för sjöfarten.

söndag 19 juli 2009

Jesus som "queer"

Det drar ihop sig till festiviteter på temat "homo-stolthet" i Stockholm, och det har just varit en ordväxling mellan Anglikanska kyrkan och Svenska kyrkan apropå att den senare nu ska förrätta homovigslar i sina helgade rum.

SvD resp. DN om kyrkan och homoäktenskap. Ett uselt debattinlägg bereds plats i SvD där prästernas samvetsrätt likställs med rasism.

En replik i SvD söker påstå att "Jesus sa väldigt lite om sex och äktenskap" - vilket det här inlägget (sedan flera dagar) visat inte är helt korrekt. Om än inte så många ord fastnat i texterna (hans samtid kände dock positionerna), är det som sades desto tydligare.

Som religionshistoriskt intresserad och med preferens för att se Jesus som formad av ideologin hos den asketiska grupp som höll till i hettan i Döda havet, tittade jag runt lite på fenomenet på nätet.

Jag hittade en några år gammal bok av en genderorienterad bibelforskare vid namn Halvor Moxnes ur vilken man kan läsa hela kapitel 4 via Google Books. Här bjuds historisk bakgrund och intressant diskussion av det gåtfulla parti i Matteusevangeliet som i den svenska bibelöversättningen från 1981 där eunouchios - eunuck - kanske inte helt lyckat blivit ersatt av ordet "kön".

Ingången är lärjungarnas suckande över de stenhårda reglerna för livslång trohet mot sin äkta hälft (samma som i Dödahavssekten), och att man kanske hellre borde undvika äktenskapet helt och hållet. Man kan tänka sig att undertexten här nuddar vid mannens naturliga drift att sprida sin säd lite varstans.

Jesus svarar på detta med att inte höra en eventuell antydan den biologiska mannens promiskuösa tendenser, utan som att lärjungen talat om permanent kontinens - texten är dock inte helt entydig:
"Alla kan inte tillägna sig detta (celibatet? de stränga äktenskapslagarna?), utan bara de som fått den gåvan. Det finns sådana som är utan kön från födseln och sådana som av människor har berövats sitt kön och sådana som själva har gjort sig könlösa för himmelrikets skull. Den som kan må tillägna sig detta."

Matteusevangeliet, 19: 11-12.

Jämför den judiska religionshistorikern Hugh Schonfields internationellt uppskattade översättning till modern engelska från 1950-talet (med några finputsningar på 1980-talet):

The disciples put it to him, "If that is how a man stands with his wife it is not advisable to marry."

"It is not everyone who can go as far as this," he said, "only those to whom it is given. For there are eunuchs who have been so from birth, and there are eunuchs who have been made so by human agency, and there are eunuchs who have made themselves so for the Kingdom of Heaven's sake. Whoever can go so far let him do so."

Hugh Schonfield - The Original New Testament (1985, s. 99)

Här är kapitel 4, Leaving Male Space (nytt fönster) ur Halvor Moxnes bok "Putting Jesus in his Place - A Radical Vision of Household and Kingdom" (2004). Den historiska bakgrunden till de födda impotenta eller eunucker (män som fått testiklarna krossade för att inte kunna fortplanta sig) är verkligt lärorik. Och att Jesus kan ha vänt den här bespottade gruppen av "halvmän" till en positiv symbol, är naturligtvis en suggestiv tanke.

Att som Moxnes famlar efter, föreställa sig Jesus och lärjungarna som själva kastrerade män, faller dock kort om det rimliga av många anledningar. Bl.a. för att Jesus ideologiska kontext, utöver detta enstaka uttalande, placerar honom i Dödahavssektens ambiens, där sexuell avhållsamhet helt och hållet var en del i den andliga disciplinen. Hela gruppen var figurativa eunucker för "himmelriket" - för sitt eget andliga uppvaknande.

Det sägs i Dödahavsrullarna att rituell renhet är utomordentligt viktig eftersom "änglar går bland dem" - änglar som enligt Alexander Pope inte står att finna där dit där dårar förirrat sig i sin omdömeslöshet. Dessa ord kan bara en klärvoajant människa som "ser" in över "andra sidan" förstå. Det antropologiska sätt varmed Moxnes angriper frågan om "eunuckskap" som en social kategori är helt otjänligt för att förstå "insidan" av Jesus uttalande i Matteus 19.

Jesus använder många udda liknelser och bilder i sina uttalanden, troligen för att få lyssnarna att börja tänka efter själva. Den obildade massans härmapebeteende är för övrigt något som följer vår art i alla tider och på alla platser.

Många tänker inte ens själva utan lånar bara repliker de hört och ansluter sig till. I rätt diskussionsläge aktiveras per automatik frasen - och flosklerna haglar i samtal mellan individer på den här nivån av mental aktivitet. Naturligtvis en början, men människan är här ännu bara djur som börjat ana att hon har en mental våning i sin själ utöver den djursjäl som leder henne än hit, än dit, med sitt instinktiva, attitydmässiga sätt att fungera.

Så länge en människas tankeliv, när det läggs ut till beskådan, bara består av attityder, så länge måste man säga att djuret dominerar över den människovarelse vi en gång ska bli. Många har med andra ord tagit ut segern i förskott - vi är ännu inte fullt mänskliga! Den kristne författaren till barnböckerna om landet Narnia, uttryckte saken i koncist i sin (vuxen-) boktitel, "Till We Have Faces".

*****

Att göra Jesus själv till en "queer" figur har ju varit ett populärt tilltag under många år. Men här har Anglikanska kyrkan rätt och den svenska fel. Det utomordentligt viktiga citatet från Matteus indikerar inte alls acceptansen av praktiserad homosexualitet, utan värdet av celibat för den som söker uppnå det högre medvetenhetstillstånd metaforen "himmelriket" åsyftar.

Könsrollsteoretiker tenderar att rusa iväg och fullständigt glömma bort att Jesus lärde ut en "inre lära" som inte kreti och pleti fick höra. Uppenbarligen byggde den på asketism och meditationer som syftade att tända kroppens inre lampa, som något bibelställe uttrycker saken. Eller, i andra men lika mystiska ordalag: effektuera det heliga bröllopet mellan bruden och brudgummen - att släppa in anden i den jungfrueligt och feminint uppfattade själen.

När han blev ensam med de tolv och de andra som var med honom, frågade de honom om liknelserna. Han sade: "Ni har veta Guds rikes hemlighet, men för dessa som står utanför är allt bara liknelser."

Markusevangeliet 4:10-11

Allt detta är extremt "österländskt" - tankarna går direkt till indisk eller kinesisk yoga - och handlar om att i detta livet förverkliga en potential som GUD vet hur många tusen år in i framtiden evolutionen tänkt att implementera. Jesus talar om den här framtida punkten i tiden när han halvt förebrår lärjungarna för att missat den centrala lärosatsen att människan är en "gud i vardande".

Jesus hemliga lära skilde sig alltså inte nämnvärt från den hos en indisk guru, som också lär sina elever att "ta evolutionen i egna händer" och släppa fram den gudomliga varelsen inom oss redan nu. Kristendomens ursprungliga asketiska rörelse fick fäste i Egypten och Syrien men förtvinade när kyrkan i Rom djupt insupit den romerska imperialismen och började undertrycka alternativa kristna strömmar - en del med bättre förankring i "originalet" än deras egen.

Att den ursprungliga kristendomen var mer än Paulus predikningar för supande och ostyriga församlingar i Mindre Asien, framgår tydligt av moderna skriftfynd - alternativa evangelier i "orginalets" anda som kyrkan i Rom lät bannlysa i slutet av 300-talet.

Bland dessa texter finns det några få som kan göra anspråk på att vara riktigt tidiga! Många kristna vägrar än i dag att erkänna att Thomasevangeliet med dess asketiska Jesus är den troligen äldsta text som finns, t.o.m. fast asketismen och hatet mot "denna världen" (styrd av Satan) lyser igenom så tydligt även i Nya testamentet. Kristendomens problem ligger i att de gjorde en stor sak av att läraren korsfästes och byggde upp en hel metafysik om att hans död gjort slitgörat obehövligt för alla andra.

Kort sagt: med en mans sonande död bortfaller individens behov av askes och medvetandeträning. Du behöver inte själv "arbeta på frälsningen" (dessa är Paulus ord!) - du behöver inte ha någon ambition att själv få uppleva himmelriket som ditt eget nya, glasklara medvetande. Det räcker med att du tror på den berättelse om Jesus som nollställde mänsklighetens synder. Att detta är en fullständig urspårning av det budskap Jesus själv hade, torde vara uppenbart. Men det är så det brukar gå till när anhängare gudaförklarar sin bortgångne ledare...

Så vad skulle då Jesus ha sagt om homosexuella? Troligen detsamma som till gatflickan han räddade undan steningen via sin skickliga retorik: "Gå nu, men synda inte mer." Jag ser inga tecken i de fyra evangelierna som talar för att Jesus försökte revolutionera de sociala kategorier som redan fanns. Han utgick från en grupp inom judenheten som redan nått insikten att man och kvinna är identiska inför Gud, men har skilda funktioner i det vardagliga livet.

Att han talade till kvinnor på gator och torg, betyder ingenting om att han gjort något ställningstagande i någon "gender"-fråga, eftersom Dödahavssektens stadgar klart och tydligt säger att "även kvinnor och barn" ska värvas i den messianska eran. Betrakta hellre Jesus som en av den här rörelsens kringvandrande predikanter än någon som körde en soloshow. Vilken rörelse? Han nämner den i Nya testamentet: de kallade sig "Ljusets barn"! Det är exakt samma beteckning som om och om igen hittas i Dödahavsrullarna!

Det är så enkelt, egentligen. Kristendomen tappade på bara ett århundrade all kontakt med sina judiska rötter. "Kristendomen" började egentligen redan innan Jesus föddes. Detta förstår vem som helst att den respekterade forskaren Gabriele Boccaccini nu sagt under många år i sina böcker utan att ens föra saken på tal. Han har tydligt klarlagt hur de judiska sekterna egentligen såg ut från 2a århundradet fvt och framåt.


Utgiven 1998 - redan en klassiker


Till samma slutsats kom den judiske historikern Robert Eisenman - som var den som lyckades slita loss Dödahavsrullarna ur händerna på ett misskötsamt kristet forskarlag i början av 1990-talet. Och sen har han sannerligen inte vunnit några poäng i kristnas ögon eftersom han ovanpå det första debaclet kommit till slutsatsen att Dödahavsrullarna nämner aposteln Paulus under öknamnet "Bespottaren" eller "Lögnaren". I den mån kristendomen ser en föregångare i Paulus tar de alltså parti för en "brottsling" som halvt om halvt exkommunicerades ur den ursprungliga rörelsen genom att skickas bort till avlägsna trakter!

Och så mycket är sant, Paulus försvarar sig häftigt mot anklagelser om lögn - särskilt i sitt brev till Galaterna. Det är också uppenbart från Nya testamentet (om man läser noga) att han hamnat i onåd inför Jesus egen bror Jakob som tog över ledarskapet för en församling i Jerusalem efter lärarens död.

*****

Jesus var "queer". På det sättet att han, som Matteus 19 säger förordade asketismen som det mest potenta sättet att uppnå "himmelriket" - ett högre medvetandetillstånd än det trånga egot. Detta gjorde honom "omanlig" i normal bemärkelse (men mer av en daimonisk varelse). Han var inte herre över hus och gård, skaffade inte fru, barn och husdjur att basa över.

Han gick helt enkelt utanför den lilla människans ängsliga behov att vara uniform och tillhöra samhällets breda stråk. Jesus var uppenbarligen inte PK. Detta är dock enbart den sociala eller sociologiska dimensionen - och en falsk om än begriplig grund för våra dagars outsiders identifikation med mannen/livsödet Jesus. Notera t.ex. hur Jonas Gardell, typisk för dels det "socialrealistiska" Sverige och dels det homosexuella utanförskapet, uppehåller sig vid dessa helt externa aspekter på Jesus.

Om den potenta vägen till nytt medvetande kan vilken som helst munk eller nunna från vilken religiös riktning som helst intyga, och jag har hört det sägas att buddhistiska munkar förvärvar ett makalöst skarpt minne som ett resultat av sin disciplinerade livsstil.

Jesus noterade dock att inte alla var lämpade för "eunuckens väg", men väl skulle överväga den - om de förmådde. Denna väg kan med fördel jämställas med vad filosofen Herakleitos redan 400 år tidigare avsett då han förklarade att "den torra (kontinenta) själen är den bästa".

Det omvända gäller för den fallna själen, hon som identifierat sig med djurens nivå. Hon "läcker som ett såll" - det Schopenhauer identifierade som en blind, vettlös vilja till liv. Jag kallar det här "djursjälen" eller vitalkroppen. Astrologerna ser här Vattenelementet som en metafor för nyplatonismens "irrationella själ".

När man väl fallit upprättas man inte automatiskt igen. Det krävs, som de grekiska filosoferna sade, ett personligt bemödande för att åter nå den excellens som den högre själen är i besittning av.

Den förvrängda och förslappade kristendomen, "omförpackad" för att passa massorna genom att bjuda på en figur på ett kors att "tro" på, må möjligen ha förberett sinnet en smula. Men som själavandringens realitet visar, och som Jesus själv sade, "slipper du inte ut härifrån förrän du betalt till sista öret". Att "tro" är förvisso bättre än att "tvivla", men "himmelriket" vinner man inte så enkelt. Även fast det redan existerar måste individen själv bygga sitt eget fordon som tar henne dit.

Många av oss har byggt, lite i sänder och under många liv. Och i något liv, på en given dag, smäller det till - och man blir medveten om det Jesus måste ha varit fullt vaken inför. Det finns inga skäl att betvivla indikationerna i Nya testamentet om att han t.ex. var en extrem tankeläsare. Sådana fenomen förekommer även i vår tid, och är naturliga tecken på att medvetandet har börjat vidgas bortom den fega och inskränkta egocentricitet som å andra sidan samhällen i vår tid gör allt för att uppmuntra till.

Jesus må därför ha tett sig "queer" i den ängsliga manlighetens ögon, men någon förespråkare för homosexualitet var han inte. För ur det medvetandetillstånd han skisserade (och exemplifierade!) var djuret i människans lägre själ (det som förorsakar homoerotiska böjelser) helt betvingat då dagen för hans inträde i himmelriket var för hand. Att slåss för likaberättigande på den fallna djursjälens nivå var en mission långt under det Jesus arbetade för.

Jonas Gardell är t.ex. en homosexuell kristen som inte kan eller inte vill se hur fullständigt utomjordiskt Jesus kärleksbudskap är, eftersom han drar ner det till sin egen livskraftiga djursjäls nivå. Himmelriket är det medvetande som uppstår när man helt genomskådat sig själv som fenomenell människovarelse. Men då är man i Jesus ord "en gud" och per definition asexuell.

Svenska kyrkan skulle också må bra av att återupptäcka vilken dess antropologi egentligen är och i förlängningen inse hur snett den glidit när den - likt Gardell - söker förvandla kärleksbegreppet till villkorslöst omfamnande av vilka mänskliga beteendemönster som helst. Jesus sade till skökan: "Gå nu, men synda inte mer." Där syns Mästarens villkorade kärlek i all tydlighet.

Bara mina "50 cent" till förvirringen i frågan om kyrkan och homosexualiteten. Till hela kristendomen och dess förlust av stora delar av det ursprungliga budskapet får man väl säga, "Som man bäddar får man ligga."

"Två kommer att ligga i samma säng. En kommer att tas upp, en kommer att ligga kvar."

Välj själv, andesjälen eller djursjälen.

lördag 18 juli 2009

Den eviga själen och kristna förenklingar


(klicka för förstoring)


Instruktiv bild från 1922 (källa i nytt fönster). En kristen missionär ritar och berättar hur illa det kan gå för människan om hon inte väljer att acceptera Jesus Kristus som hennes räddare och brygga över till det eviga livet.


Naturligtvis är det här ett rent missförstånd och åtföljande falsk propaganda. "Samla dina skatter i himmelen och inte på jorden", sade Jesus själv, och någon slags kristen ramsa, "Du får ingenting ta med dig när du går", ekar svagt i mitt bakhuvud som ett parallellt uttryck.

Så vad är egentligen poängen med att låta omvända sig, om man inte får med sig någonting från jordelivet - inte ens sin personlighet? Jag konfirmerades visserligen i yngre tonåren, men många år senare kan jag konstatera att den verkliga berättelsen om människans öden och äventyr - och de hennes själ undgår - är mycket mer fascinerande än den förenklade skrämselpropaganda i de yttersta frågorna kristendomen spritt genom århundradena.

Misstaget var att kättarförklara själavandringen i början av medeltiden i ett kyrkomöte i Konstantinopel år 553 där kyrkomannen Origines med sin apokatastasis-lära (alltings återkomst eller återställelse) från 200-talet fördömdes. Jag hade letat länge efter det äldsta dekretet och hittade uppgiften om det i en fotnot i Arthur M. Youngs "The Reflexive Universe" (s 176). Senare fann jag det hos Richard T. Wallis i hans förnämliga "Neoplatonism", nu ur perspektivet att det var själens pre-existens som då klubbades som heresi - "origenism".

Från ett senare möte år 692 understryks kristendomens ställningstagande mot själavandringens realitet på detta sätt - notera anatemiseringen av Origenes i detta stycke där reinkarnationen beskrivs som "själars cirklande":


Also we recognize as inspired by the Spirit the pious voices of the one hundred and sixty-five God-bearing fathers who assembled in this imperial city in the time of our Emperor Justinian of blessed memory, and we teach them to those who come after us; for these synodically anathematized and execrated Theodore of Mopsuestia (the teacher of Nestorius), and Origen, and Didymus, and Evagrius, all of whom reintroduced feigned Greek myths, and brought back again the circlings of certain bodies and souls, and deranged turnings [or transmigrations] to the wanderings or dreamings of their minds, and impiously insulting the resurrection of the dead.


Ur Kyrkomötet i Trullos kanoner, år 692.

Uppenbarligen är insikten om flera liv urgammal. Och ett fåtal människor förr som nu minns faktiskt ett eller flera tidigare liv med varierande grad av klarhet.


Jag har nämnt det flera gånger tidigare på bloggen: Det är någonting som överlever döden så in i detalj att psykiatern Ian Stevenson under 40 års intervjuer med barn "som minns", om och om igen fann hur namn, adresser och mycket annat fortsatte leva kvar i nya barn som kunde redogöra för sina tidigare liv. Dessa barn hade utan undantag dött hastigt och abrupt, och kanske är det något i den kosmiska "utsuddningsmekanismen" som inte fungerar som det ska vid "ond, bråd död"!Drömmar om Italien

Undertecknad - tvättäkta svensk den här gången - "vet" att hans förra liv utspelade sig i trakten runt Pisa, Italien under det tidiga 1900-talet. En del googlande kring detaljer i två uppenbart relaterade drömmar för några år sedan har visserligen inte producerat ovedersägliga bevis, men fynden har åtminstone stärkt den historiska trovärdigheten i drömmarna.Den andra drömmen innehöll en vapenstrid i Pisa, i närheten av parkerade svarta bilar med 30-talsstuk - välvda former och stora skärmar. Scenen var ohyggligt realistisk.
Drömmen fann sin troliga förklaring när jag på en nätbokhandel hittade ett bokutdrag. Mest som en parentes i en bok om arkitektur fanns uppgiften att det utspelades dödliga gängkrig i Pisa mellan Mussolinis fascister och kommunister på 1930-talet.

Direkt efter dröm 2 insåg att jag den hörde samman med en bara några veckor äldre dröm. Där förekom det lutande tornet som en illustration i en hög av papper med komplexa matematiska beräkningar som jag tog fram ur en byrålåda. Detta tolkade jag som en närmast övertydlig vink om vilken plats det rörde sig om. (Tacksamt dessutom, eftersom inte alla platser har ett så särpräglat riktmärke...)

Jag hade kommit på att man kunde använda nätet för att leta tecken på historicitet i drömmarna dryga året innan kanal fem lånade det danska programformatet "Tidigare liv" och sände sin version med början mars 2004.

I "Tidigare liv" hypnotiserades en person i varje avsnitt, och gissningsvis valdes det tidigare liv-minne som var billigaste att forska i. Ingen av de tio försökskaninerna reste nämligen längre från Sverige än till brittiska öarna eller Italien i jakten på belägg för de detaljer som framkommit under hypnos.


Avsnittet med kvinnan som återfann sitt italienska liv som välbärgad man gjorde mig varm invärtes eftersom jag över ett år tidigare haft mina egna drömmar som lyfte på locket och avslöjade dödsskjutningen av mig och min familj. Svenskans intensiva och positiva temperament stämde liksom med varenda myt man har om latinare!

För egen del kom en insikt av stor betydelse för detta liv av dessa två drömmar. Att hinna se sin egen dotter skjutas till döds (strax före sig själv), insåg jag, förklarade perfekt varför jag helt fegat ur inför att skaffa barn i detta liv!


Mitt googlande kring drömmarna visade också att det kanske fanns en djupare förklaring kring tornet än bara en övertydlig positionsangivelse (för det tidigare livet). Nyckeln låg i att teckningen förvarades i en låda ("det undermedvetna") tillsammans med papper fyllda av matematiska beräkningar.

Jag upptäckte att Mussolini beordrat en grupp ingenjörer att räta upp det lutande tornet i Pisa, eftersom den virile diktatorn ansåg att det lutande tornet påminde om en inte fullt erigerad...ja ni är med.

Mussolini kallade det lutande tornet en vanära för den italienska nationen. Det enda jag har att leda mig här är känslor och ett "intuitivt vetande" direkt efter drömmarna (särskilt efter den andra). Upplevelsen är att min familj fördolt tillhörde kommunisterna. Vi var en ingenjörsfamilj som i hemlighet var antifascister - och detta tycks ha uppdagats. Mitt förra liv slutade i en regelrätt avrättning vid en parkeringsplats!

Den här rekonstruktionen utifrån två misstänkt "realistiska" drömmar med Google men utan hjälp från hypnos, var för mig så pass övertygande att jag kände mig nöjd. Jag släppte hela ämnet. I oktober 2007 kom i vilket fall ett litet efterspel.

Jag satt och läste en bok (som händelsevis handlade om den synske amerikanen Edgar Cayce) då två ord utan koppling till bokens innehåll började repeteras i huvudet:


emilia ... strada

Andra eller tredje gången ändrades ordningsföljden och fattade direkt vad det var: "Strada Emilia", en gatuadress - och därtill uppenbarligen italiensk!

(Jag talar inte italienska, men var på någon badort i Syditalien med familjen vid sex års ålder och har barnets "normala turistminnen" från den vistelsen.)


Jag lade ifrån mig boken och började googla. Jag "visste" redan vilket resultatet skulle bli. Nu fick jag tillgripa min allmänna språkkänsla, för jag var strax inne på italienskspråkiga sajter och letade ledtrådar. Det tog kanske en halvtimma men sedan stod allting klart.

Av den information som finns tillgänglig på nätet existerar Strada Emilia, men bara på ett enda ställe i Italien. Gissa var? Det är en väg med medeltida anor som löper just utanför Pisa!

Jag bara log svagt, och återvände till boken. Hade mitt undermedvetna, till följd av läsningen om en synsk person, "inspirerats" att leverera min förra gatuadress på jorden?

Jag har noterat "Emilia" i namn för regioner: "Reggio Emilia" långt nordväst om Pisa, och ytterligare norröver: "Emilia-Romagna". Men inga fler Strada Emilia utöver den vid Pisa.

Jag tror nu de psykiska "låsningar" har släppt som jag drog på mig i det livet, då jag dog inte ens 30 år gammal. Kanske kommer jag att ha barn igen i nästa liv...Teologi och symbolik

Kristendomens berättelse saknar tyvärr trovärdighet (se bilden överst). Själen är en process i tiden och ibland hopar den synd och mörker och ibland går den från klarhet till klarhet. Naturligtvis består inte egot (vilken är den enda medvetandenivå människan av idag sysselsätter sig med), men jorden är mer än en "jämmerdal" - den är något i stil med en skola där andevarelsen inhämtar erfarenheter.

Känn på den: du har så blivit främling inför dig själv att du troligen betraktar denna "andevarelse" som något annat, kanske något spöklikt. Men du är det - snarare än egot med dess slingrande, vägande och mätande. Andevarelsen "samlar" egoupplevelser men står bortom egots begränsade horisont. Andevarelsen har ALLA minnena du förlorar bit för bit sedan du satsat på fel häst och identifierat dig med egot och kroppen.

Till vad samlar andevarelsen då alla dessa erfarenheter? Kanske till den dag den själv blir betrodd med att skapa något mindre universum! Faktum är att många redan i detta livet är kreatörer. Det är bara vaga aningar av vad vi kommer att vara - när Kristus blir "allt i alla". För helt fel har inte kristendomen. Vissa lärosatser är helt riktiga, men vad hjälper det, när det enda kristendomen har att erbjuda är "tro", men inget "vetande" av den typ jag försökt illustrera här.

Till och med tokgalna sekter som den i USA där medlemmarna trodde de skulle bli uppstrålade till ett väntande moderskepp sedan de begått kollektivt självmord, är faktiskt inte helt ute och cyklar (men nästan). För själva grundmotivet är ju identiskt med kristendomens: Moderskeppet representerar Kristus (ett gigantiskt andeväsen) och EN DAG kommer det "skeppet" att samla in "de sina" och helt lämna världen åt dess öde.

En del kommer att vara med på det "skeppet", andra inte. (För "moderskepp", tänk hellre "medvetandetillstånd".) Men att kräva människan på ett beslut i frågan om att acceptera Jesus som ens personliga frälsare, är en alltför enkel modell, och i värsta fall är hotet om "evig död" rent kontraproduktivt! För även de kristna återvänder i nya kroppar för nya erfarenheter.

Gissningsvis är den typiska ateisten av idag resultatet av kristendomens usla hantering av Jesus sanningar - dålig religion kan t.o.m. skapa religionshatare (eller åtminstone hedonister) i nästa liv!

Modeller av vad allt handlar om är en sak, och livsprocessen en annan. För undertecknad besvarar reinkarnationen fler frågor än biologin (som överhuvudtaget inte kan hantera sådana fynd som Ian Stevenson presenterat) eller den korrupta kristendomen, där jag misstänker att läraren Jesus själv lärde ut något helt annat.

Vad t.ex. om ett sånt här förbryllande uttalande från Nya testamentet: "Jag ska visa er Guds änglar (själar?) vandra upp och ner över Människosonen"?

Människosonen betecknar här människosläktet. Är detta en referens till änglar/andesjälar som hela tiden reser ner till människosläktet och efter fullbordat liv "uppstår" till himmelen igen?

Frågar du en kristen teolog får du bara spekulationer till svar, för ingen vet längre vad Jesus själv bekände sig till för slags världsbild. Men den som har ögonen öppna kan se att märkliga skärvor ligger utströdda här och var i Nya testamentet...

Texterna är emellertid så grumliga att t.o.m. begreppet "Människoson" tycks ha skilda innebörder beroende på vem som skrivit stycket i fråga.

I Henoks bok, judendomens kanske viktigaste bok (vid sidan av Moseböckerna) vid tiden för Jesus födelse, syftar ordet uppenbarligen på en gudomlig varelse. Men allmänt ska "son till Människan" fattas som Adams avkomma, dvs hela släktet av "jordiska människor". De ställen där Jesus verkar kalla sig själv "Människosonen" är suspekta och kan bara fattas som att det syftar på att han också är ett barn av det fysiska människosläktet, inte gudaväsendet i Henoks och Daniels bok.*****


Min privata berättelse förutsätter naturligtvis att jag före drömmarna var en människa utan djupgående kunskaper om Italiens politiska liv under tidigt 1900-tal och mycket annat. Jag kan bara försäkra att så är fallet.

Jag hade ingen aning om motsättningarna mellan fascister och kommunister och att staden Pisa såg tumultartade sammandrabbningar - men vetskapen om detta skänker drömmarna - som redan från början upplevdes som ovanligt "verkliga" - en extra känsla av att verkligen ha varit historiska flashbacks. Det fanns ingenting symboliskt i dem (om man inte övertolkar det lutande tornet förstås).

Jag ser nu en djupare poäng i att jag detta liv inte bara varit avsersiv mot att skaffa barn, utan även min låga skattning av politiker och ... ingenjörer! (Dvs, de av ingenjörerna som tror lite mätande och vägande är nog för att förklara vad livet handlar om.)

Det är som om själen efter ett "misslyckat" eller traumatiskt liv vänder ryggen till vissa infekterade områden - i nästa liv visar det sig som "heta potatisar" som är svåra att hantera och i värre fall (som de Ian Stevenson studerade många av) till och med psykologiska störningar vilka kräver psykologhjälp.

Tidigt i den här bloggens historia nämnde jag upptäckten att offer från gaskamrarna under Andra världskriget tycks ha börjat återvända till jorden - och dessa människor har nu svåra psykiska problem pga den traumatiska tiden i koncentrationslägrena. Vad som händer med de ansvariga i ett senare liv vill man inte tänka på - vilka övergrepp kommer de att utsättas för här på jorden (eller i en annan dimension)?


*****


Här är ett fascinerande vittnesbörd från en av de många intelligenta människor som insett att begreppet "re-cycling" inte uppfanns av konsumistiska västerlänningar! En självutlämnande skiss av ett upptäckt tidigare liv, imponerande i dess ärlighet:

http://www.innervision.com/mysteries/woolger.html


_____

Källor vid spanandet efter tecken på drömmarnas historiska värde:

Bok som nämner beväpnade gängstrider i Pisa här.

Ur samma bok, Nicholas Shrady: Tilt - A Skewed History of the Tower of Pisa:

"1934" "Mussolini personally authorized an ill-conceived plan conjured by the engineer Giulio Fascetti, which called for cement to be injected into the tower's foundation."

Det berättas vidare att arbetet pågick "närapå ett år".

Även:

FASCETTI Giulio, Lavori di restauro al Campanile di Pisa. Le sostituzioni di un mensolone e di una colonna, in "Bollettino d'Arte del Ministero della Educazione Nazionale", dicembre 1930 (Pisa, Pellegrini, 1931.)
Reperibilità: Opera della Primaziale pisana.

http://www.arte.unipi.it/Torre/documenti.html

Även (om tornets byggande och stabiliseringsåtgärder):

1927 Pisan Committee - Battaglia, Canavari, Cassinis, Ciappi,
Cicconetti, Crema, De Marchi, Fantoli, Fascetti Giulio,
Giovannoni, Guidi, Pellati, Poggi, Sesini, Susinno,
Ugolini

1932 Commission - The proceedings are remembered but the names of the
members were not documented. It was a "special
commission" entrusted to attend to the works of 1934-35.

(listan fortsätter in i modern tid)

http://www.angelfire.com/ri2/renu/HEMA.htm

Fyndet av gatunamnet här.


Usel pyramidforskning

Läste om hur de kända pyramiderna på Giza-platån arrangerats geometriskt för att ligga i linje med solgudens stad Heliopolis.

Problemet är bara att teorin mest ser ut som ett hjärnsläpp från någon spekulativ typ som - till skillnad från undertecknad - poserar som seriös forskare. Artikeln innehåller nämligen väl mycket "förklaringar" till varför idén inte är särskilt väl genomförd.

Läs själv - är detta övertygande? I mina ögon är det "vetenskap" när den är som sämst:

http://dsc.discovery.com/news/2009/03/24/giza-pyramids.html

fredag 17 juli 2009

Röda djävlar ur havsdjupen
Stora giftiga bläckfiskar har kommit upp till ytan utanför Mexikos och Kaliforniens kuster.
"Forskarna har inget bra svar på varför djuphavsbläckfisken plötsligt dyker upp längs Kaliforniens kust, men menar att det är oroande."

SvD
Ja, hur var det nu med djuren just före tsunamin 2004? Gav de sig inte upp på högre höjd för att de instinktivt kände att något var på gång? Är bläckfiskarna härolder eller rättare, varsel i sina egna personer?

Se vidare USA:s mest kända "profet", Edgar Cayce (1877-1945) och hans, det medges, rätt osannolika förutsägelser om att Kalifornien kommer att sjunka i samband med en sällan skådad mängd av kraftiga jordbävningar någon gång vid millennieskiftet.

Att inget hände runt år 2000 har inneburit att många blåst faran över för den prognosen, men istället har klimathotet dykt upp, och det finns också inbäddat i Cayces många märkliga förutsägelser, fast indirekt - som klimatförändringar som följer på perioden av turbulent geologisk aktivitet.

Det kanske är så att vi står mitt i en global förändring (av kosmiska proportioner) just nu, och varken Cayce (vilket han också yttrade ur trance) eller någon annan kan fixera dessa händeler i exakt linjär tid.

Not. Bläckfisken på övre bilden är inte av samma art som de som kommit upp till ytan. Humboldt-fisken ser ut så här:


torsdag 16 juli 2009

Mångalen och lynnig

Bistra besked för det täcka könet: att vara trogen sin biologiska natur lönar sig inte i reda pengar. Aftonbladet relaterar en undersökning som visar att kvinnor som behärskar det klassiska manliga språket har högre inkomst än de som närmar sig frågor ur det klassiskt kvinnliga känsloperspektivet.

Gamla Runebergs etymologiska ordbok påminner om lynnighetens koppling till månen (latin: Luna) och dess distinkta påverkan på sinnets kvalitet:
Men det kom som en överraskning att ordet luna faktiskt ingått i äldre svenska som en distinkt psykologisk term. Jag har svårt att förstå hur någon kan förneka kopplingen mellan "luna" och "lynne", men det görs av någon Kögel i slutet av nedanstående artikel:Astrologin har naturligtvis bevarat kopplingen mellan psyke och månen alltsedan antiken och bara häromdagen följde ett hjärtskärande exempel på hur månen kan vara "funtad" när den verkar genom Skorpionen, ansett som en indikation på ett klent sinne - klent paradoxalt nog till följd av dess rigiditet. Jag tänker på den nyss avlidna "världens äldsta mamma" (nytt fönster), som födde först vid 66 efter en del intrigerande för att få hjälp på traven.

I det beteendet hon uppvisade går då den gamla grekiska skiljelinjen mellan den "rationella" och den "irrationella" själen i dagen. Den senantika åsikten var att bara "kvinnor och slavar" påverkas av de astrologiska inflytandena.

Män ansågs ha en biologisk egenhet som gjorde dem till tydligare bärare av den "rationella själen", dvs den inkorruptibla delen av människans innersta väsen. Minns hur kristendomen vid samma tid dryftade huruvida kvinnan hade en själ eller alltigenom var en produkt av denna världen, dvs Satan, dvs enbart biologisk materia! Och det är inte svårt att förstå att man såg skiljelinjen i den månatliga cykeln - kvinnovarelsen processar biologisk materia på ett helt annat sätt än mannen.

Det är ur denna ålderdomliga världsbild vi måste förstå Jesus när han förebrår sina lärjungar för att han ägnar sin favoritelev Maria (från Magdala, gatflickan som valde att följa honom). Varför hon var värd extra undervisning, berättar de texter som återfunnits i Egypten och som nu kommit åter för att förfölja kristendomen som förbjöd dem på 300-talet. Att läraren favoriserade henne berodde på att hon gjort dubbelt jobb jämfört med Jesus manliga lärjungar.

Hon hade, förutom att följa hans undervisning, dessförinnan också betvingat sin "feminina natur" med dess lynniga brus som distraherar de själar som valt kvinnliga kroppar för ett av sina många jordeliv. Av Jesus domslut i frågan, är det uppenbart att han menade både män och kvinnor äga en själ.

Från Thomasevangeliet (samma egyptiska skriftfynd) - troligen det äldsta material om Jesus som existerar - finns den gåtfulla förmaningen att låta manligt kvittas mot kvinnligt, höger mot vänster, upp mot ned och fram mot bak. Sen kommer medvetandet i människan att vara så CENTRERAT (icke-lynnigt) att ljuset börjar skina och man ser himmelriket med egna ögon.

Feminismen har nu inte rätt att sno åt sig dessa rader som tidiga uttryck för gendermedvetenhet. För Jesus grundsyn är inte materialistisk, han talar inte enbart om biologiska kroppar och ovanpå dem sociala mönster. Han går in på djupet och diskuterar andevarelsen som inifrån en kropp animerar hela denna cirkus som är vårt yttre liv. Feminismen är tvärtom satanism ur Jesus perspektiv.

När individen genom strävan kvittar alla de sex nämnda dimensionerna (fullständigt moderna och motsvarar Einsteins 4D-värld!), samt då polariteterna manligt mot kvinnligt, då föds Övermänniskan - guden! Detta är ett ontologiskt kvantsprång och människan uppfyller då i förväg det som kanhända evolutionen på sikt har för avsikt att göra oss till.

I detta perspektiv är Maria Svelands bitterhet över den biologiska kvinnans situation och rop på mer ingrepp från samhället, inte mindre än hennes totala missförstånd av den heliga Maria1, en förlegad och fullständigt irrelevant villfarelse. En relik från den tid gudlösa människor i sin andefattigdom verkligen trodde prosaisk socialrealism var den yttersta verkligheten!

Att Sveland hörs i landet (och en bit utanför gränserna, i de mest sekulära områdena i alla fall), visar bara hur lång väg Sverige har tillbaka till en äldre tids kunskap om vad människan - man eller kvinna - egentligen är. När Sverige når dithän att man börjar bygga gudamänniskor och inte bara genmodifierade kroppar, då lär förstås frågor om lönesättning, avundsjuka och girighet vara fenomen man förundrat läser om i historieböckerna!


_____

1. Uppenbarligen representerar Jesu mor Maria människans egen, i feminina termer fattade själ, vilken mottar och bär gudagnistan - jesusbarnet - och till sist föder denna. Den heliga Maria - det biologiska höljet - har då spelat ut sin roll då hennes liv nu övergått i den gudomliga avkomman, den Nya Människan.

Att med Sveland m.fl. genderteoretiker läsa religiösa (symboliska) texter med socialrealistiska glasögon är värre än att inte läsa dem alls. Dessvärre finns kristna riktningar som också har ett liknande plattmarksperspektiv på texterna och som missar många bottnar.

Det går runt virus bland oss"Flugornas herre"

Virus är i själva verket nästan helt ren DNA, för den saknar de övriga substanser som ingår i levande celler vilka möjliggör reproduktion. För att erhålla dessa substanser invaderar viruset cellerna i växter eller djur och "mappar om blueprintet" i värdens DNA för att tvinga det att tillverka fler virus. Viruset är således en desperado eller "highjacker", vars övertagande av cellen är ett klart exempel på dominans.

Arthur M. Young - The Reflexive Universe (1976, s. 80)

Youngs hela kosmologiska tes är att evolutionen tillgår i sju stadier och att alla sju stadier återspeglas inuti varje enskilt stadium. DNA och virus är det sjunde och högsta stadiet på den molekylära fjärde nivån, vilken i sig är den lägsta nivån där livet efter sitt "syndafall" vänder och börjar organisera sitt "återvändande" mot total frihet (frihet från restriktiva lagar).

(Människan tillhör det sjätte stadiet - djuret - men är på väg att förvärva medlemskap i det sjunde stadiet, vars attribut vi just hörde var "dominans". Hon är, som religionerna berättar satt att som Guds avbild vara herre över övriga skapelsen. Ja, hon är själv en skapande kraft, en guds andegnista.)


*****

Youngs tes att yttringarna i varje nivå har analogier i motsvarande substadier i lägre eller högre nivåer, innebär att man kan använda hans resonemang även i andra sammanhang. Detta är blueprintens blueprint - den absolut mest generaliserade modell som tänkas kan för hur livet tillgår.

Ta, t.ex. dåligt uppförande vid debatt, författande eller brevskrivande. Att ta över ett ämne och sedan förvrida det i sin egen riktning genom att ge ny innebörd åt ord och meningar, är därför exakt motsvarande virusets sätt att bete sig gentemot sin värdorganism: viruset tar emot en text men har inget annat syfte i frågan än att själv dominera.

Metoden är alltså att krypa in i varje ord och förgifta innehållet (ändra DNA-blueprintet) så att texten, när den returneras som en replik är fullständigt oanvändbar, perverterad bortom igenkännande.

Den oärliga debattören - viruset - är inte ens intresserad av att följa diskursens spelregler, sakfrågan förvandlas en en grinande clownmask. Viruset är en "hi-jacker" som bara lever för sig själv, helt utan någon upplevelse av gemenskap med andra. Viruset är på molekylär nivå en perfekt analogi till samhällets så kallade psykopater!

Man möter i vardagen ofta människor som inte har någon som helst ambition att lyssna och delta i en diskurs - det enda de vill är att "urinera" på det material som kommer för deras blick. Dessa individer är alltså i Youngs kosmologiska schema inte fullvärdiga människor utan kungar över den molekylärt sammansatta världen.


*****

Dessa varelser har, faktiskt, Satan till sin fader - just som religionen säger. (Problemet är att vår tids människor inte tar sig tid att analysera vad mytiska utsagor egentligen betyder. Att återskapa kontext och därmed meningen, kräver mer än ett uppmärksamhetsfält som sviktar efter femton sekunder.) Denna arketypiska realitet har också kallats Flugornas herre, biologins egen husgud: herren över alla små levande kryp. En teutonisk jordgud.

Dessa virus i humanoid form inser att de inte är mogna att agera på den myndiga människans nivå, och siktar därför in sig på att dominera på en subnivå, där parasitering och kapande av toppnivån är själva spelregler. Jag har inte tänkt följande tanke till dess slut, man jag undrar om inte viruset är detsamma som Platon avsåg då han talade om det inbyggda systemfelet i naturen.


På många sätt liknar detta, virusets eller sociopatens instruktioner socialismens försök att bryta sig ur sin tids samhällsmönster. Det är inte förvånande att i Svenska Socialdemokratiska Arbetarpartiets födelsehoroskop (nytt fönster) hitta just det s.k. "egenmäktighetssyndromet", vilket omvittnar denna piratmentalitet på det materialistiska planet. (För ett mer sentida fall, se spanjorskan som med virusliknande metoder tilltvingade sig barn på sin ålders höst.)

Det är samma förfallna mentalitet som nu gripit många svenskar i dessa tiders "pirattrend". Folk fick plötsligt inte lust att betala för sin underhållning längre, och invaderade som de virus de är nöjesindustrins (digitala och sårbara) distributionsmetoder. I varje piratad, stulen, kapad produkt "taggar" viruset sin närvaro genom en medföljande liten textfil som visar att detta är skadat gods.


I en rättvis värld kan man tänka sig att hårdnackade pirater tappar rätten att själavandra på människonivå och degraderas till fortsatt aktivitet på molekylär nivå. Hur de fullständiga naturlagarna fungerar - bortom det lilla människan så här långt upptäckt - det vet jag inte.

Mycket talar för att själar inte faller ner från den ontologiska ordning de etablerat sig på, men var inte alltför säker! Vi vet oändligt lite. Och biologerna vet allra minst om hur skapelsen fungerar.

Kanske är det så att vissa av oss inte bara i detta livet beter oss analogt med virus utan att vi faktiskt ÄR molekyler i ett större spel. Minns den fantasiska animationen precis i slutet av filmen "Men in Black". Andra intelligenser spelar kula med de världar vi känner....


En demiurg (en av många)